Kytarový popruh, řemen, pás...
Pravidla fóra
Re: Kytarový popruh
Aha ok, takže asi ten ORX celý černý
Nepotřebuju tam mít pentagram ani marihuanu 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Popruh, pás, řemen na těžkou kytaru
Nero:My teoretizujeme, ty bagatelizuješ. Tak co je horší.
...EDGE...: No, to už je na tobě, jestli se shrbíš třeba jako basák z RHCP.
Mým cílem nebylo prosazovat dlouhé popruhy. Každý to tak nějak na ramenu a zádech cítí, že čím delší popruh, tím je to míň tlačí. Já se tu jen snažil osvětlit, co je toho příčinou. A kromě plochy řemene to je hned na druhém místě i sklon popruhu.
...EDGE...: No, to už je na tobě, jestli se shrbíš třeba jako basák z RHCP.
Mým cílem nebylo prosazovat dlouhé popruhy. Každý to tak nějak na ramenu a zádech cítí, že čím delší popruh, tím je to míň tlačí. Já se tu jen snažil osvětlit, co je toho příčinou. A kromě plochy řemene to je hned na druhém místě i sklon popruhu.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 25.01.2010 2:09, celkem upraveno 1 x.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
mno, tak jsem dostal http://kytary.cz/planet-waves-joe-satri ... /HN082351/
(kupovaný ještě za starou cenu)
ačkoliv jsem doteď měl kožený ORX, po výměně na elektrice jsem žádné zhoršení pohodlí nepozoroval. uznávám, že to tele je hodně lehké, ale i tak - prostě super
ORX pujde nastálo na akustiku (alespoň už se mi nestane že bych si na koncert zapomněl popruh)
čili tímto rezignuju na nutnost koženého popruhu
(PS: popruh naživo vypaá trochu lépe než na fotce
)
(kupovaný ještě za starou cenu)
ačkoliv jsem doteď měl kožený ORX, po výměně na elektrice jsem žádné zhoršení pohodlí nepozoroval. uznávám, že to tele je hodně lehké, ale i tak - prostě super
čili tímto rezignuju na nutnost koženého popruhu
(PS: popruh naživo vypaá trochu lépe než na fotce
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Co se pak dělá když se na koncert zapomene popruh a jsi 50 km od domova? 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
když jsem na koncert zapomněl popruh a nebyl čas se vract domů, hrál jsem v sedě
ono to i zvukaři pomohlo mi tu akustiku nazvučit, akorát je blbý že si mě lidi vůbec nevšimli a všichni furt chválili kámoše, která stál a hrál na basu (je rpavda, že si pochvalu zasloužil, je skvělý basák) 
každopádně ten popruh moc v akci zatím nevyzkouším, ale co jsem se díval, tak mám pocit, že mu můžu věřit
každopádně ten popruh moc v akci zatím nevyzkouším, ale co jsem se díval, tak mám pocit, že mu můžu věřit
A to je nylon ten JS popruh? ...
Jinak když zapomeneš popruh, tak většinou v jeden večer hraje více kapel... myslím, že slušné požádání kytaristy z jiné kapely o zapůjčení popruhu by to mělo vyřešit
... většinou spolu hrají kapely, které se znají, kde by teda neměl být problém se zeptat známého...
Jinak když zapomeneš popruh, tak většinou v jeden večer hraje více kapel... myslím, že slušné požádání kytaristy z jiné kapely o zapůjčení popruhu by to mělo vyřešit
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
on to nebyl klasický koncert
hráli jsme na tzv Zahradních slavnostech na hodně velkém Ostravském náměstí, několikrát přes den, taková kulturní vložka. byli jsme jediní muzikanti, kteří vystupovali... a co, hrál jsem nazvučený v sedě a neřešil jsem
už jsem hrál i tak, že bych bez popruhu měl větší problém
JS je nylon, ano
dlouhý je dostatečně, široký taky a působí poměrně robustně
JS je nylon, ano
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když už, tak "My"dayslypper píše:Nero:Mi teoretizujeme, ty bagatelizuješ. Tak co je horší.
A bagatelizuju, protože to podle mě nemá smysl řešit - jsem línej si počítat rozdíly, ale když si vezmeš kytaru o váze 4 kilogramy a budeš řešit, jaký je rozdíl mezi tím, když máš od ramena k rolně 40 cm nebo 60 cm, tak ten rozdíl bude dle mého názoru zanedbatelný... Navíc, na celá záda ti stejně bude působit váha celé kytary, maximálně se trochu jinak rozdělí na jiné oblasti svalstva.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Ty JS jsou úplně klasický nylonový popruhy - stejný materiál, stejný délka i stejná šířka jako absolutní většina všech nylonových řemenů. Můj JS je zcela totožný jako můj Levi's popruh. Jediný rozdíl je design.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Asi tak, než něco počítat, tak si řemen nastavím tak ať se mi dobře hraje a ať mě to netahá a fyziku k tomu nepotřebuju umět 
- Nero
- Rádce
To je slovo chlapa!Teorge píše:Asi tak, než něco počítat, tak si řemen nastavím tak ať se mi dobře hraje a ať mě to netahá a fyziku k tomu nepotřebuju umět
PetrPeter 1975 - 2008
No já se jen tak ptal... svůj ORX koženej nehodlám jen tak měnit, spokojenej jak prase v žitě... ani kdyby mi ten nylonák vyrobil sám Joe před očima
... (vzal bych ho a pěkně zpeněžil
)
To si mě s tím orx potěšil
Už jenom z obrázku se rozplívám
A co zámky? Máš?
Promiň jestli se ptám podruhé
A nero ty máš taky JS jo?
Už jsem to tady říkal kdesi... zámky nemám... nejsem nějaký uskákaný hovado s kytarou, abych se musel bát, že mi slítne... navíc ten můj popruh je pořádný kus hověziny na úchytech a jen přidělání či sundání popruhu z kolíků na kytaře chce dost síly... takže o zámcích zatím nepřemýšlím (možná kdybych měl Gibsona...)Joey01 píše:To si mě s tím orx potěšilUž jenom z obrázku se rozplívám
A co zámky? Máš?
A ORX už jsem tu taky vychvaloval... fajn kvalita za dobrý ceny...
Ok taky do toho půjdu, díky 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
heh, stejne to nechapu..kdyz sem kupoval kytaru tak mi proste prodavac ukazal popruhy, rekl ze ten kozeny je gd, tak sem to vzal a sem stim spokojeny doted(rok a neco..)..jinac mam i ten klasicky nylonovy na akustice, aby ste nerekli ze nemam srovnani.....a tady se tu kolem toho tolik nakeca 
Naposledy upravil(a) Joey01 dne 4.02.2010 11:17, celkem upraveno 1 x.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Je to dle mého odhadu rozdíl cca 0,5 kg mezi tím když je kytara nepříjemně vysoko a téměř nehratelně nízko. Ale připomínám, že je to síla, která táhne ramena dopředu, ne dolů.
Třeba já řešim každý deka, protože mám problémy s blokací zad.
P.S.: Chyba opravena.
Třeba já řešim každý deka, protože mám problémy s blokací zad.
P.S.: Chyba opravena.
Jednu chvíli jsem přemýšlel, že si nechám ušít něco z ručníku a kousků kůže, moc se mi líbí Stevův "ručník" na base:

Bylo by to měkké, široké a pružné

Bylo by to měkké, široké a pružné
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
Jo, mám, asi už 1/4 roku. A absolutní spokojenost.Joey01 píše:To si mě s tím orx potěšilUž jenom z obrázku se rozplívám
A co zámky? Máš?
PetrPeter 1975 - 2008