kondíkovej mikrofon: made in home

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
SPEEDY

kondíkovej mikrofon: made in home

Příspěvek od SPEEDY »

zdravim
chtel bych si postavit kondíkovej mikrofon, ale potreboval bych vedet jaky veci na to budu potrebovat a taky bych se chtěl vejit do rozpoctu asi 200 - 350 kč. chtel bych to postavit protoze ted nemam vlastne doma co delat. :) 8)
SPEEDY

Re: kondíkovej mikrofon: made in home

Příspěvek od SPEEDY »

mohl by mi prosím vás nekdo poradit :wink:
jastud

Příspěvek od jastud »

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Velká část tzv. kondenzátorových mikrofonů jsou ve skutečnosti elektrety. Tak si kup elektertovou vložku třeba v GESu, nacpi to do trubičky od lihovky i s tužkovou baterkou a máš mikrofon v Tvé cenové relaci.
http://www.ges.cz/index/search.html
SPEEDY

Příspěvek od SPEEDY »

díky ty 2 první jsem videl ale ten 3 na ten se kouknu,.........z videa to moc nepoznam :D nejsem moc dobrej anglictinar :D
SPEEDY

Příspěvek od SPEEDY »

mmjuz píše:Velká část tzv. kondenzátorových mikrofonů jsou ve skutečnosti elektrety. Tak si kup elektertovou vložku třeba v GESu, nacpi to do trubičky od lihovky i s tužkovou baterkou a máš mikrofon v Tvé cenové relaci.
http://www.ges.cz/index/search.html
jakou tu bude mít kvalitu? :wink: :?:
SPEEDY

Příspěvek od SPEEDY »

elektretové vlozky mam doma 2, ale nikdy me nenapadlo tam vlozit tuzkovou baterku
SPEEDY

Příspěvek od SPEEDY »

moc díky zkusim,
jastud

Příspěvek od jastud »

Dělal jsem nějaký jednoduchy pokusy s elektretovýma mikrofonoma na foukací harmoniku, primitivní a funkční zapojení je i na tomhle webu http://haaf.cz/view.php?cisloclanku=2007060305 úplně dole. přidal jsme k tomu i potenciometr tak jsem mohl přímo ovládat hlasitost. Nečekej od toho ale nějaký zázraky, ty elektretový vložky se běžně pouzívají v třeba v telefonech, čili jakýsi zvuk z toho dostaneš, ale studiová kvalita to opravdu není...
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Z té elektretové vložky sice mikrofon bude, ale studiové kvality určitě ne (to by snad nikdo nečekal), ale může překvapit - já jsem osobně nahrávky z těch mikrofonů slyšel vždycky nějak zkomprimované (buď nahrávané na kazety, nebo přemodulované - z telefonu nebo štěnice), tak by to snad nějak hrozně dopadnout nemělo.

P.S: nemáte někdo návod na výrobu uhlíkového mikrofonu? Pamatuju si, že to kdysi popisoval učitel na střední : Vezme se krabička od mýdla (tělo mikrofonu), naplní se uhelným prachem , do něj dva dráty (jako vývody) a celé se to přetáhne kondomem (jako membrána), a po zapojení (na ty dva dráty se přes nějaký odpor hodí baterie a přes kondík se odebírá signál) to prý dokonce i hrálo - byl bych fakt zvědavý na zvuk :twisted:
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Záleží, co si představuješ pod studiovou kvalitou. Ony právě studiové mikrofony často jsou elektrety. A hlavně měřící mikrofony používané v různých výzkumných a vývojových střediscích jsou z drtivé většiny právě elektrety. Mají totiž nejvěrnější přenos. Problém spíš je s jejich směrovou charakteristikou, která se dost blbě usměrňuje a proto se na podiích moc nepoužívají. Hrozně vazbí. Samozřejmě že bude rozdíl mezi elektretovou vložkou za 10,-Kč a za 1000,-Kč.
SPEEDY

Příspěvek od SPEEDY »

dobre díík zatim se koukam na tohle schema http://blog.makezine.com/archive/2008/0 ... phone.html a zkousim to postavit potrebuji ale vas nazor
jastud

Příspěvek od jastud »

jak píše mmjuz, kvalita samozřejmě záleží zejména na požité elektretové vložce, já měl na mysli tu nejběžnější za 15 korun. tam samozřejmě nelze očekávat zázraky.
SPEEDY

Příspěvek od SPEEDY »

myslite ze tohle schema na sestaveni mikrofonu bude stacit?
Přílohy
mikrofon.jpg
jastud

Příspěvek od jastud »

no to zapojení by mělo fungovat. k čemu to vlastně chceš připojovat?
SPEEDY

Příspěvek od SPEEDY »

víte co kašlem nato :) já si v lete najdu brigadu koupim zvukovku, mikrak, stojan atd..
a bude vystarano, akorat se kvuli tomu jen stresuju, ale díky za rady vážím si toho :wink: :wink:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“