Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
panedge

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od panedge »

biker_xx - co se týče kvlaity zvuku a obrazu tak mi spadla brada.Jinak trošku strnulý to je,ale to bych přičítal taky trochu tomu,že se bojíš víc odvázat když nahráváš?jakože trochu nervozity?Mě by vůbec navadilo,kdyby ses tak striktně nedržel originálu a přidal víc výrazu,víc pocitů...ale to už sou jen takový mušky,který mi chyběj k dokonalosti,takže jinak se mi to líbí moc.Apropo kytárka fakt nádherná,co to máš za webkameru,že máš tak pěkněj obraz?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

panedge píše:co to máš za webkameru
To nebude webcamera, to vypadá na nějakou HD kameru nebo na hódně velký (= málo zkomprimovaný) záznam. Mě by spíš zajímalo, jak jsi udělal to černé pozadí ...
Jinak obraz a zvuk opravdu nádherný. Zahrané je to taky moc hezky, i když tomu chybí takové to "zažití", kdy si už člověk až tak moc nemusí hlídat hmatník a prstoklad a může se do toho více položit. Anebo seš jako já hroznej trémista?
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

biker... výborně, moc se mi líbí zvuk a obraz (pochvala za to pozadí :D ). Jak říkají ostatní, trocha strnulosti tam je, ale kdo tady umí hrát naprosto bezchybně? Zvlášť při nahrávání? :D ...
Prostě klobou dolů...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

To all: Díky za reakce, je to přesně tak, jak píšete. Já jsem hroznej trémista a nervák a i z blbýho nahrávání se na kameru, i když jsem u toho sám, mám trému.. :) Nicméně v tom je ta strnulost jen částečně. Já jsem tenhle song vůbec neměl naposlouchanej, jen jsem věděl, že existuje. A pak jsem ho někde slyšel a řek si, že to bude dobrý na naučení. Jenže on je ve věci toho rytmu, frázování a feeligu mnohem, mnohem složitější, než se se zdá na první pohled, než do toho člověk trochu pronikne. Mně zapamatování trvá poměrně dlouho a abych pochopil a ucejtil ten rytmus a to frázování, si to potřebuju víc zažít a hrát si to častějc. Před časem jsem si uvědomil, že moc nemám s čím srovnávat pokroky, který jsem za nějakej čas udělal. Tak jsem si řek, že si budu postupně nahrávat různý věci, byť nedokonalý, abych měl po čase srovnání, jak moc nebo málo se zlepšuju. A tohle je právě takovej první záznam. A i tak to rád zveřejnim sem, protože se chci dozvědět, co na tom kdo vidí za chyby, nebo co by se mu líbilo zlepšit.

Co se týče videa, je to nahraný na neprofi spotřební HD kamery (Canon HF100) na 1080i. Kvalita je spíš o tom, že mám doma v baráku profi fotoateliér s pozadíma, světlama, softboxama a vším tím haraburdím, co k tomu patří, takže tohle je pro mě taková "basic" kvalita s jedním světlem a odrazkou, bez korekcí ap.. :-)
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

biker_xx: Kua, dokonaly obraz i zvuk a nejlepsi na celem tom videu je zvuk kytary na krkovy snimac. MOC DOBRE! Jinak tak, jak rikali ostatni ;) Jen tak dal.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Fade píše:biker_xx: Kua, dokonaly obraz i zvuk a nejlepsi na celem tom videu je zvuk kytary na krkovy snimac. MOC DOBRE! Jinak tak, jak rikali ostatni ;) Jen tak dal.
Jj, ten Gibson prostě tahá i přes toho softwarovýho simulanta.. :wink: Na kobylovej by to bylo moc ostrý, tohle tomu songu sluší, zdá se mi.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
panedge

Příspěvek od panedge »

Zkusil sem Kite od U2,nesrovnávat kvalitu zvuku s Bikerem,nebo se propadnu :oops:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

panedge píše:Zkusil sem Kite od U2,nesrovnávat kvalitu zvuku s Bikerem,nebo se propadnu :oops:
Zas to máš líp zahraný, já v podstatě nevim, co už tam bylo a co ne... :lol:
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Dark Axel píše:Proč hraješ to houslouvé vibrato?
Víš, že jsem o tom vůbec nepřemejšlel? :-) Je to asi pozůstatek z klasický španělky, ale mám ho i na elektrice rád, myslim, že i tam se hezky a hlavně jemně prosazuje.
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
Dennis.16

Příspěvek od Dennis.16 »

Ahoj. Tak jsem zkusil nahrát mojí první ukázku. Tak prosím o hodnocení :wink: .
Pink Floyd : The Fletcher Memorial Home

http://leteckaposta.cz/770266995
Kytara: Squier by Fender, akustika - Jasmine by Takamine
Efekty: Zoom G2.1.u, Boss BD-2, MXR Dynacomp 1977, BK Butler Tube Driver
Kombo: Fender Vibro-Champ® XD, Marshall G10 MK-II
panedge

Příspěvek od panedge »

Dennis.16 píše:Ahoj. Tak jsem zkusil nahrát mojí první ukázku. Tak prosím o hodnocení :wink: .

Pěkný,máš to docela zmáknutý,řekl bych takovej gilmourovskej sound,občas ti utekl rytmus a já bych přidal malinko vibráta a trochu víc gainu,jinak dobrý
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

panedge píše:
Dennis.16 píše:Ahoj. Tak jsem zkusil nahrát mojí první ukázku. Tak prosím o hodnocení :wink: .

Pěkný,máš to docela zmáknutý,řekl bych takovej gilmourovskej sound,občas ti utekl rytmus a já bych přidal malinko vibráta a trochu víc gainu,jinak dobrý
Jj, trochu gainu nebo compressor, ale jinak v zásadě tomu není moc co vytknout...
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

biker: nádhera, fakt trochu ta nejistota ale jinak perfektní! :)

panedge: no zvuk (ve srovnání) jako z plechovky :lol: ale zas mi ani nepřijde že to nehraje edge když to jen poslouchám, takže moc pěkný :D teď tu budem mít asi všichni zvuk jak z plechovky dalších pár stránek :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
panedge

Příspěvek od panedge »

rasomaso píše:biker: nádhera, fakt trochu ta nejistota ale jinak perfektní! :)

panedge: no zvuk (ve srovnání) jako z plechovky :lol: ale zas mi ani nepřijde že to nehraje edge když to jen poslouchám, takže moc pěkný :D teď tu budem mít asi všichni zvuk jak z plechovky dalších pár stránek :lol:
Jůů to je pochvala,prej nepřijde mi to že to nehraje Edge...to se krásně poslouchá,asi si dneska budu muset otevřít láhev Tuzemáku a trochu to zapít :D
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Některý songy od Zeppelínů na akustiku. Něco zní docela zajímavě, něco se na akustiku moc nehodí...
1. Gallows Pole 2. The Ocean 3. How Many More Times 4. Whole Lotta Love 5. Ramble On 6. Black Dog 7. Babe I´m Gonna Leave You 8. Heartbreaker

Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Hned na začátku, při akordické hře, Ti splývají basové struny - je z toho trošku maglajz. Dále, nevím čím jsi nahrával ale celkový záznam je velmi nešťastný - středové a vysoké frekvence jsou značně potlačeny a hloubky zkreslené a jakoby rozpité.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

to I'm gonna leave you bylo moc hezky :)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
absolute__

Příspěvek od absolute__ »

Ahoj, mrkněte na http://bandzone.cz/tribute na písničku Fronta. Dík za ohodnocení :).
Ibanez GRG 170DX
Crate FW15/Marshall (repro)
Asus U80V --> Line 6 UX2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

tele.kom: Nejde moc soudit jak dobre hrajes, protoze to zni jak Led Zeppelin kontrabas medley ;)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ahoj, mrkněte na http://bandzone.cz/tribute na písničku Fronta. Dík za ohodnocení .
Velmi, velmi zdařilé, možná už uzrál čas, začít pracovat také s obraty, nejen se základními tvary akordů resp. začít přemýšlet o pestřejší harmonické struktuře. Jinak ale, moc dobré.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“