R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Pepe_Crack

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od Pepe_Crack »

este píše:zdravím!
mám stejnou otázku, ale jinou kytaru 8) Jaký jsou R.M. PIckups do telátka? mám sice levnou kopii telete od značky Keen, ale co jsem slyšel od zvukaře a kytaristy, tak má dřevo pěkný a svou cenovou relaci převálcuje. rád bych tam teda dosadil snímače, který to taky trochu nakopnou, ale mám dilema, co tam dosadit. Zvažuji Fender Vintage Noiseless Tele z druhý ruky (když se poštěstí) a právě cenově dostupný R.M Pikcups ( s tím, že bych rád podpořil českého podnikatele :lol: ). je hloupé ptát se vůbec na srovnání? a nebo mám zkusit úplně něco jiného? Díky mockrát!
Já mam sám v teleti R.M. Pickups u kobylky (RT-2) a jsem nadmíru spokojenej, má docela průraznej zvuk, kterej se v kapele neztratí...
kytara: Squier by Fender Telecaster 94´ (RM Pickups, novej krk z Hořovic, mechaniky Schaller) :: Marshall JCM 800 (2204) 50W MKII :: CRATE 4x12" V30 120W :: BOSS Metal Zone MT-2 :: George Dennis Volume Pedal
basa: Yamaha RBX270 MPP :: Fender Rumble 100W
Wardog

Příspěvek od Wardog »

Pro ty kteří řeší stejný problém s výběrem snímačů a nemůžou se rozhodnout předávám svojí komunikaci s firmou R.M.pickups

"Dobrý den.
Chtěl bych Vás poprosit o radu a názor.
Mám kytaru typu Les Paul Standard od firmy Fokus-H a přemýšlím o výměně
snímačů. Ke kobylce jsem si vybral snímač R.M.bridge+ , ale nejsem
rozhodnutý co dát ke krku.
Přemýšlím nad snímači Classic Neck nebo R.M.neck. Hraji rockovou muziku kdy
využívám jak zkreslený, tak čistý zvuk. Chci aby ta kytara po zvukové
stránce hrála co nejpodobněji originálnímu Gibson Les Pul. To znamená hezky
kulatý tón.
Zapojovat je chci klasicky, takže bez rozepínání cívek.
Jakou by jste mě poradili co nejlepší kombinaci ke snímači R.M.bridge+ ?

Dobrý den,
v tomto případě jednoznačně doporučuji Classic Neck, hraje přesně tak, jak
popisujete, kulatý, hřejivý tón.
S pozdravem
Radovan Macho - R.M.pickups "

Takže já mám už jasno. Ke kobyle R.M.bridge+, ke krku Classic Neck
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

rm jsou parádní snímače, měl jsem jich v ruce kupu. A tvrzení, že jsou "jen lepší než asie a na ameriku nemaj" je kravina. Hodně lidí to bere cenově. Rm stojej třeba 1200,- a u nás Seymour duncan třeba 2700,- Ale v USA SD stojí třeba 70 dolarů, což je na naše 1300 - cenově shodné s RM. Nehledě na to, že SD dělá opravdu jen stroj, který to motá celý sám, ale macho dělá snímače na stroji, ale ručně upravujě dráhu drátu, aby byl rovnoměrně a přesně nataženej. Jinak mám kytaru Gibson SG faded a u kobyly SH8 od duncana a pak mám můj upravenej hrozně starej stagg s RM bridge u kobylky a věřtě nebo ne, ten stagg s mým holým kombem (hocke předělaný přesně na marshall plexi) hraje xkrát líp. Asi je to tim SH8 u kobyly, ale je to víc živější. Teď mi Macho dělá snímač na zakázku - víceméně RM bridge s krytem ála Tony Iommi (snímač od Gibsona - niklovanej bez viditelných nástavců) a uvidim, jak to bude hrát v tom mým SG.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Začal jsem uvažovat o výměně snímačů a rád slyším, že jsou RMka srovnatelná se zahraniční produkcí, hlavně kvůli ceně, takže bych rád začal u nich.

Teďka mám EMG HZ H4, u krku i u kobylky.

Zvuk od kobylky je celkem fajn, je dost ostrý, řízný, fajn na hodně tvrdé, nemuzikální věci. Jenže já bych rád spíš zvuk, který je barevnější, má širší rozsah... těžko to vyjádřit. Nejlíp to asi vyjadřovalo porovnání zvuku kytaristů z Metallicy a Nightwish, kde hráli oba na stejné aparáty, ale jiné snímače - Metallica EMG a Nightwish SD. Bylo to tu někde na fóru. Zvuk Nighwish nebyl možná tak konkrétní, ale líbil se mi víc.
Zvuk od krku je špatný - ač tomu neholduji, zdá se mi, že má ten snímač moc silný výstup na to, aby byl u krku a to ho mám od strun co nejdál to jde. Nejhorší je to, když hraji potichu - pak to připomíná spíš fuzz (repro jsem kontroloval, je v pohodě) - TTK měl nedávno na YT recenzi na nějaký fuzz, co zněl dost podobně. Nahlas to ujde, ale pořád z toho nemůžu dostat ten krémový hladivý zvuk, co se používá na sóla a to ani kolem 12 pozice a výš (pořád moc křupe).

Takže... ke kobyle hledám něco dobrého na akordovou hru, se silným výstupem, širokým harmonickým rozsahem, co by dokázalo pokrýt styly od AC/DC (takový ten křupavý, barevný overdrive) po hutné, podladěné doprovody ála právě Nightwish. S čistým zvukem u něj nepočítám.
Ke krku bych chtěl něco, co umí krásný, hebký sólový zvuk a dalo by se použít jak v doprovodech na nízké zkreslení, tak v čistém zvuku.

Víte někdo o něčem od RM, případně jste přesedlávali ze stejných snímačů a vybírali jste něco pro podobné styly? Panu Machovi jsem zatím nepsal.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

1. "barevnost" zvuku snímače u kobylky, věř nebo ne, závisí ve větším procentu na dřevě a strunách, než na snímači. Hodně lidí se mě ptá, jakým humbuckerem dosáhnout křišťálovýho zvuku u kobylky, ale ono to nejde. PRotože tam jsou struny ukotvený a málo kmitaj, tak bude zvuk hodně zkomprimovanej. Jinak já osobně jsem teď velice rád přešel na nízkoimpedanční humbuckery. Chci prodat SH8 na gibsonu a narvat tam asi bridge od macha. Jinak na tom staggu mám rm bridge a na to, že je to vintage paf snímač má nehoráznou sílu díky magnetu ale zároveň díky nízký impedanci má otevřený spektrum zvuku a dobrý vejšky.

http://www.seymourduncan.com/support/au ... ckers_and/

schválně se tu mrkni, jak znějí různý HB u kobyly a u krku, uvidíš, že u krku jsou ty změny víc dramatický.

U krku to je jednodušší, tam struny víc kmitaj a dá se experimentovat víc. Já osobně jsem v ruce (kytarách) moc krkovejch snímačů neměl, ale to, co jsem měl, tak podle mě nejlepší byl gibson 490r - hodně moc univerzální a pak duncan SH2 kterou mám teď a asi nevyměním. Ale bohužel RM jsem krkový neslyšel vůbec ale na netu hodně moc lidí třeba přiřazuje jeho classic neck k 490r
Digitech Bad Monkey ->
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Bummer píše:.. ke kobyle hledám něco dobrého na akordovou hru, se silným výstupem, širokým harmonickým rozsahem, co by dokázalo pokrýt styly od AC/DC (takový ten křupavý, barevný overdrive) po hutné, podladěné doprovody ála právě Nightwish. S čistým zvukem u něj nepočítám.
Beze zbytku splňuje třeba TV Jones Classic Plus (asi i proto, že Malcolm Y. má gretsche :wink: )- není to sice RM, a stojí cca 3 tis., ale můžeš navíc i s tím čistým zvukem počítat. A i při velkym zkreslení je zvuk pořád konkrétní, nejslejvá se. Mám ho v SGčku a velká spokojenost..
RM jsem nikdy neměl,takže nevím.
eugeene píše:1. "barevnost" zvuku snímače u kobylky, věř nebo ne, závisí ve větším procentu na dřevě a strunách, než na snímači. Hodně lidí se mě ptá, jakým humbuckerem dosáhnout křišťálovýho zvuku u kobylky, ale ono to nejde. PRotože tam jsou struny ukotvený a málo kmitaj, tak bude zvuk hodně zkomprimovanej.
To mi nikdy zas tak moc nepřišlo - že by byly rozdíly o tolik menší při výměně kobylkovýho versus krkovýho snímače... Kdyby se ti chtělo s tím laborovat, tak zkus někdy jen vyměnit magnet A5 za A2 z jinýho snímače nebo obráceně (nebo i keramickej třeba) - rozdíl tam je jasnej i na tom samym snímači..
To menší kmitání a větší komprese to je ale fakt.
I´m wheels... movin´wheels
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Bummer píše:Začal jsem uvažovat o výměně snímačů a rád slyším, že jsou RMka srovnatelná se zahraniční produkcí, hlavně kvůli ceně, takže bych rád začal u nich.

Zvuk od kobylky je celkem fajn, je dost ostrý, řízný, fajn na hodně tvrdé, nemuzikální věci. Jenže já bych rád spíš zvuk, který je barevnější, má širší rozsah... těžko to vyjádřit. Nejlíp to asi vyjadřovalo porovnání zvuku kytaristů z Metallicy a Nightwish, kde hráli oba na stejné aparáty, ale jiné snímače - Metallica EMG a Nightwish SD. Bylo to tu někde na fóru. Zvuk Nighwish nebyl možná tak konkrétní, ale líbil se mi víc.
Zvuk od krku je špatný - ač tomu neholduji, zdá se mi, že má ten snímač moc silný výstup na to, aby byl u krku a to ho mám od strun co nejdál to jde. Nejhorší je to, když hraji potichu - pak to připomíná spíš fuzz (repro jsem kontroloval, je v pohodě) - TTK měl nedávno na YT recenzi na nějaký fuzz, co zněl dost podobně. Nahlas to ujde, ale pořád z toho nemůžu dostat ten krémový hladivý zvuk, co se používá na sóla a to ani kolem 12 pozice a výš (pořád moc křupe).

Takže... ke kobyle hledám něco dobrého na akordovou hru, se silným výstupem, širokým harmonickým rozsahem, co by dokázalo pokrýt styly od AC/DC (takový ten křupavý, barevný overdrive) po hutné, podladěné doprovody ála právě Nightwish. S čistým zvukem u něj nepočítám.
Ke krku bych chtěl něco, co umí krásný, hebký sólový zvuk a dalo by se použít jak v doprovodech na nízké zkreslení, tak v čistém zvuku.

Víte někdo o něčem od RM, případně jste přesedlávali ze stejných snímačů a vybírali jste něco pro podobné styly? Panu Machovi jsem zatím nepsal.
Já bych dal ke kobylce RM CustomAlnico - dělá přesně to co žádáš, umí parádní crunch i drtivý higain, má fakt silný výstup, čistý z něj prakticky nejde dostat. Při stáhnutí volume se pěkně zatemní, zkrátka se mi moc líbí.
Ke krku bych šoupl Color Sound, má relativně slabší výstup a nechá pěkně vyznít dřevo nástroje. Sóla na něm jdou pěkně za rukou.
VFjr

Příspěvek od VFjr »

rain píše:
Bummer píše:Začal jsem uvažovat o výměně snímačů a rád slyším, že jsou RMka srovnatelná se zahraniční produkcí, hlavně kvůli ceně, takže bych rád začal u nich.

Já bych dal ke kobylce RM CustomAlnico - dělá přesně to co žádáš, umí parádní crunch i drtivý higain, má fakt silný výstup, čistý z něj prakticky nejde dostat. Při stáhnutí volume se pěkně zatemní, zkrátka se mi moc líbí.
Ke krku bych šoupl Color Sound, má relativně slabší výstup a nechá pěkně vyznít dřevo nástroje. Sóla na něm jdou pěkně za rukou.
Přesně tak to mám taky a můžu jen doporučit. Ten Color Sound se mi líbí víc (a o sílu signálu se nemusíš bát). Custom při rozpojení dává dost slušnej cinkavej zvuk, ale trochu jsem ho musel ukočírovat ekvalizací na aparátu, je hodně "naštvanej"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak děkuju za odpovědi. Dám na vás a snad bude spokojenost.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Mám objednán Alnico Custom + RM neck

Až přijdou, dám vědět. :)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Také objednáno. :)
R.M. Custom AlNiCo ke kobyle a R.M. Color Sound ke krku. Tak jsem na to zvědav.

george58

Příspěvek od george58 »

Já včera taky objednal R.Mka :) Mám starší Epiphonku Special, je to levný model, ale je to verze ještě někdy z roku 94 dovoz z USA, má to ještě nápis Gibson :) Vpodstatě jsem sní spokojen, jen chci vyzkoušet lepší snímače. Dorazí mí F4 Hot Bridge a Classic Neck, tak pak napíšu jak to zní :-)
Ještě mám doma skoro novou Fokusku Strata..koupil jsem to pře 2mi lety a od novoty je to nehrané, neb mě to ničím nezaujalo..hlavně to neladilo a bylo to celé nějaké čudné, včera jsem pročetl pár článků o seřízení kytary a zdá se, že jsem to dal do kupy..nakonec se na ní dá hrát, takže tam pak prubnu asi taky vyměnit snímače.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Tak jsou v kytaře :mrgreen:

100% spokojenost, všechno jede podle představ
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
george58

Příspěvek od george58 »

A za jaké snímače jsi je měnil, jak se změnil zvuk?Jsem nedočkavej..mě ještě nepřišly :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

george58 píše:A za jaké snímače jsi je měnil, jak se změnil zvuk?Jsem nedočkavej..mě ještě nepřišly :)
Cort stock HB, rozdíl je nesrovnatelný. Hlavně na lampovém aparátu.
Wardog

Příspěvek od Wardog »

Já už se taky nemůžu dočkat, až si objednám nový snímače. Jsem zvědavej co mě to s tím zvukem provede. Mám vybraný ke kobyle R.M.bridge+, ke krku Classic Neck
Chci si je objednat s chromovýmy kryty a vezmu si k tomu rovnou i nový poťáky od Gotohu který tam maj v nabídce.
Ještě ale řeším peníze, takže musím chvíli vydržet :|
Fokus-H Les Paul Standard / Ibanez EX Series EX170 * ENGL E330 Screamer 50 Combo
george58

Příspěvek od george58 »

Tak už je mám doma - classic neck + F4, dneska jsem začal překopávat kytaru, zítra snad dorazí i nové struny, pak ji seřídím, protože přecházím z 9tek na 10tky a už se nemohu dočkat jak to bude znít. Přidělávám i rozpínání snímačů, tak jsem zvědav..se snad nedočkááám :)
george58

Příspěvek od george58 »

Tak jsem konečně dokončil překopávku..strašně mi to bzučelo, pak jsem našel blbý spoj na ovladači hlasitosti a stejne to dost bzučelo,nakonec jsem alobalem vykryl ten prostor pro elektroniku a kytárka je krásně potichá. Nahodil jsem tam narychlo staré struny jen tak pro vyzkoušení a je to krása, zítra dám nové a doladím to. Investice cca 2500 s novými značkovými potenciometry a přepínátky, paráda :) Jinak zvu těch snímačů zatím nemohu plně hodnotit, jsou tam staré struny,ale každopádně na první poslech je to o dost lepší, to je nesrovnatelné..
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Plánuju taky výměnu snímačů a chtěl bych prosím poradit. Budu měnit na PRS od Bacha. Ke kobylce bych chtěl dát RP94 Bridge (P90 v rozměrech humbuckeru) a ke krku Humbucker F2N.. Zajímalo by mě jestli je tato kombinace použitelná a jak by to asi znělo zapnuté na oba snímače? Jde mi o ostrý skorostratovský zvuk u kobylky a kulatý humbuckerový zvuk u krku. :wink:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

osobně bych šel:

ke krku: colorsound
ke kobyle: rm bridge+ a nechal bych ho potenciometrem rozepínat.

osobně nemám zkušenosti s P94 od macha, ale phat cat od duncana a p94 od gibsona mě nenadchly ani za mák
Digitech Bad Monkey ->
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“