Crate FW 120

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
afektband

Příspěvek od afektband »

zahy.jr píše:
Sami píše:
zahy.jr píše:Můžete mi poradit? Taky přemejšlim, že bych šel do tohohle komba, když tady slyšim tolik chvály. Potřebuju něco přiměřeně výkonnýho do zkušebny, popřípadě na menší vystoupení. Hlava + box u mě z finančních důvodů bohužel nepřipadá v úvahu, takže jedině nějaký lepší kombo. Vyplatí se koupit tohle nebo nějaký slabší lampový? Jakej výkon u lampovejch komb by stačil na takovýhle hraní? Nebo je za ty prachy lepší tenhle tranzistor? pls Poraďte někdo, kdo se v tom vyzná, jsem absolutně bez zkušeností...
Do zkušebny i na koncíky ti stačí 60W tranzistor a 30W lampa..
Ale tak zase nemá cenu kupovat 60W, když přihodim litra a mam rovnou 120W ne? Mě jde o to, jestli se za ty prachy nedá sehnat nějaká lampa, s kterou by se taky dalo hrát, nebo jestli je tenhle Crate lepší volba?[/quote
Kup toho 120W Crata. Jestli nemáš s lampama zkušenost, tak je lepší si koupit toto.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
zahy.jr

Příspěvek od zahy.jr »

afektband píše:
zahy.jr píše:
Sami píše: Do zkušebny i na koncíky ti stačí 60W tranzistor a 30W lampa..
Ale tak zase nemá cenu kupovat 60W, když přihodim litra a mam rovnou 120W ne? Mě jde o to, jestli se za ty prachy nedá sehnat nějaká lampa, s kterou by se taky dalo hrát, nebo jestli je tenhle Crate lepší volba?[/quote
Kup toho 120W Crata. Jestli nemáš s lampama zkušenost, tak je lepší si koupit toto.
Dik, tak já do toho asi půjdu. :)
hot.dog

Re: Crate FW 120

Příspěvek od hot.dog »

Zdravicko mam dotaz - Crate FW120 sa da pripojit priamo do mixu (vtedy ale nehra, zvuk ide iba z bedni, ktore su prepojene s mixom). Viete mi prosim poradit aky kabel na to potrebujem (na prepojenie komba cratefw120 a mixu)? vdaka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli se nepletu, tak výstup z FW je klasický 6,3 Jack. Takže budeš potřebovat obyčejný nástrojový kabel, předpokládám tedy, že v mixu bude taky TS vstup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bledule

Příspěvek od bledule »

Linkovej out lze dostat z FW 120 ze zdířky efektový smyčky stereo jackem,kterej má spojenej tip a ring.BTW,nemám rád tohle kombo...
kytary : Epi lp,Variax 500,Godin Radiator,strat Hyundai,Jolana Akexandra
basa : Ibanez TR
bicí a činely : Pearl,Ludwig,Zildjian,Meinl,Istanbul,DM5,Cajon Sonor
aparát a efekty: BH5H,BH112,GDI21,BDI21,volume a wah GD,Rocktron Big Crush,RP100,Double MUFF,VD1
klávesy : master Roland PC 200 MKII,Doepfer Pocket control
příslušenství : asi patery různý sluchátka,15 mikrofonů /na kytary SM57,58 nebo nějakej kondík/,Mix Behringer,Delta 1010LT,
monitory B2030A,preamp VTB1 a MIC100,

http://bandzone.cz/fan/majitelkapely
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já už taky ne.

Ve zkušebně se nám za boha nedaří vypnout reverb na zkresleném kanálu. Když k tomu připočtu vcelku příšerný zvuk levného AXL strata, kterého má spoluhráč, je to fakt hnus.

Ale s mojí kytarou zní celkem fajn, jen trochu chemicky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

podle me je na tom kombu dobrej ten zlutej kanal, ten jakoze high gain jen pri solidnim nastaveni.
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

I když máš reverb stáhnutej a stále hraje tak s ním trochu potoč a zase ho vrať na nulu tím se jakoby vyresetuje :) . Nastavování efektů je na tom docela šílenost a ani se mi moc nelíbily. Měl jsem 65W verzi s V30 a zvuk byl daleko lepší než z toho původního repra. A hlavně kanál Overdrive s gainem na max byl vcelku nářezovej na to že to je jen trand.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Díky, zkusím.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Jen se krátce vmísím.
Na Crate jsem hrál přes 3 roky, měl jsem (resp. stále mám) GTX65 a nemůžu si stěžovat. Vydrželo 3 roky bez sebemnšího problému a utáhnul jsem s ním vše co jsem potřeboval, včetně hraní na otevřených prostorech.
Ohledně výkonu, mně osobně ta 65W stačila. U tranzistoru to je docela jedno, ale třeba hrát na 100W lampu se ve zkušebně více-méně nedá. Jinak je Crate ideál na takovej předskok lampy, přešel jsem z něj na Randalla RG50 a bylo to v pohodě.
Ale to hlavní, těhle FW bych se bál, náš druhej kytarista ho měl z kytar a měl s ním jen problémy. Napřed mu nefungovaly poťáky na čistým kanálu a když mu dali nový, tak to po týdnu začlo jen chrčet a prskat a nic víc. Nevím jestli špatná zásilka, ale slyšel jsem i od jiných že s ním měli problémy. Mám pocit že kvalita šla dolů. Sami psal že ho má taky, chválil ho, já taky chválím, ale tyhle nový nevím nevím... :(
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no - nevim kolik to kombo stoji, ale nechces se mrknout po bazaru treba po nejake takove hlave? byva tam kolem 4 tisic, plus bedna za 4 a budes si rozhodne pripadat lip nez s 1x12 kombem.. a hrat to bude taky lip. nebo line6 spider, hlava za 3500 a na zkresleny zvuky to hraje jak s dobrou bednou ..
Dzouzef

Příspěvek od Dzouzef »

Teď se na bazaru válí LINE6 Spider III 212 - 150W, 2x 12" za 5000 za ty prachy na začátky proč ne. Zvuk nejni zrovna kickass ale na druhou stranu se tam dá nakroutit pár obstojných zvuků u kterejch si člověk může osahat od všeho trochu. A IMHO daleko lepší než box a hlava který v týhle cenový hladině se moc kvalitní sehnat nedají. Ale ten crate se občas taky na bazaru mihne kolem 5-6k.
Cort KX1Q BC (SD-SH6, EMH-HZ); Randall RD5CE; Boss DS1 Japan; futrál; kabely; stojany; trsátka; zámky; metronom ...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Kurňa já si říkal, že mi k tomu kombu chybí kabel a oni to nedávají nikde :) . Jinak já mám GT212 coz je to samý jako FW akorát to nemá efekty ( jenom reverb ). Hraje to jak ďas, zkreslenej kanál je našťavenej ale aby to začalo hrát tak nějak pořádně tak musíš nakroutit asi 1/4 volume jinak ty 2 velky repraky nerozhejbas :D ale pak je to peklo 8) Slyšel jsem že jo jeden z nejpovedenějších tranzistorů takže se není čeho bát

Edit: S tím reverbem je to tak že i když je vypnutej ale je otočenej na nějakou vyšší hodnotu tak jde trochu slyšet ale stačí to překroutit na nulu třeba a je to v poho.
freelancer02

GT neni to samy jako FW. Je to proste jina rada(starsi). Sam jsem si kupoval Crate GT, v roce 2006 a to bylo, posledni, pak se prodavaly GL(GLX s efektovou bankou), ty uz mely zabudovanou ladicku a podsviceny potaky. A ty nahradil současný FW. Je to prostě vývoj.. Jako Škoda Fabia, škoda fabia 2 atd...
Takhle vypadalo GT
Obrázek
GTX melo stribrnej panel (presne to mam jedno doma)
Obrázek
pak GLX s ladickou a podsvicenym panelem
Obrázek
a naposled, tusim v roce 2008(nebo 2009) se u nas objevilo toto
Obrázek
Mel jsem tu cest hrat na vsechny kousky a nejvic se mi libilo GLX, ale ta byla k dispozici jen 120W, tak jsem si musel vzit o 3k levnejsi (a posledni) GTX.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já kupoval to GT minulý prázdniny z thomanna a bazarovej kousek to fakt není. Buď to byl doprodej ze skladů nebo se vyrábělo víc řad naráz. Fakt nevím :shock:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nevim jak větší gtx, ale třicítka týhle řady je hroznej chrčák a moc se toho tam nakroutit nedá na tvrdší styly
Obrázek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já jsem někde četl že GT je z těchto řad nejpovedenější ale nemá efekty no... Tím jsem myslel tu americkou verzi GT když se vyráběla v USA, já už mám asiata ( myslím ) ale není to vůbeč špatný :twisted: mě to jako první kombo slouží dobře a 120W a 2x12* repro dostačuje nejen pro domácí hraní
freelancer02

GT i GLX jsou podle mě na tranzistor a cenu vcelku podařený. Nevím jak ty 30W GTX, ale 65W uz je trikanal a je to znat. Uz na druhym kdyz se da gain na 5, tak je to pekny zkresleni a tak na 6-7 se s tim da hrat v klidu metal. O tretim kanalu ani nemluve..
to Flajtr: tak možný to je, já to kupoval v HK a tam už tou dobou měli jenom GTX. Ono asi než se to komplet dorozprodá, tak to chvíli trvá a někde nějakej kousek zůstat může. Každopádně tak jak jsem je postnul šly po sobě, ale jestli se náhodou výroba překrývala, nebo jak rychle se vyprodávaly sklady dodavatelů, Ti opravdu nepovím :)
wavegb

Příspěvek od wavegb »

Pokud hrajes neco drsnejsiho, tak tohle kombo bych rozhodne nedoporucoval, ten lead kanal mi prijde dost nepouzitelnej, je hrozne plochej a plechovej. overdrive s gainem naplno se da na tvrdsi hudbu pouzit, ale neni to idealni. lip mi znely ty jejich starsi modely, jmenovite GT a GLX. Ale FW ma peknej cistej zvuk. Ta ladicka je dost naladova.
Gibson LP Studio '07, Peavey 6505, Framus Dragon 412
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Napíšu tady info, které jsem psal už asi 8* různým lidem přes SZ i snad zde na fórum.
Plochej a plechovej lead kanál je, když člověk neštěluje eqalizér overdrive kanálu, který je sdílený i pro hi-gain. Hraje to sakra dobře, když se dá eqalizér všecko do rovna na půlku, potom si najdete zvuk pomocí poťáku Shape a nakonec lehce doladíte chybějící frekvence na eqalizéru, gain nedávat za půlku. Při tomto postupu nastavení z něj vytáhnete dvakrát lepší zvuk než ze všech těch Line6 spider - testováno při Standart B ladění.
Management zapnutých efektů - že vám hraje reverb i když nemá? Neumíte to kombo ovládat, protože nečtete manuály, takže to kvůli toho nehaňte. Kombo se chová diametrálně jinak se zapojeným footswitchem, než bez něj. Bez FS si to pamatuje jedno nastavení efektů (všechny tři poty) pro každý kanál. Příklad = nastavím reverb na čistém na půlku, přepnu na overdrive, reverb stáhnu na nulu. Overdrive je bez reverbu, potom přejdu zpět na čistý a ikdyž mám poťák revrb na nule, kombo si interně pamatuje jeho předchozí pozici, která byla na půlce a proto reverb hraje. Jak to zruším? Potočím reverbem z nuly kousek nahoru a zase třeba na nulu a už nehraje.
Se zapojeným FS je situace podobná s tím rozdílem, že si kombo pamatuje dvě nastavení efektů pro každý kanál. Signalizováno stavem modré diody na FS, která tedy neznamená vypnuto/zapnuto, nýbrž efektový bank-A/bank-B. Nastavování a rušení platí stejně jako jsem uváděl výše, akorát je potřeba v tom mít pořádek, protože interně je to schopno si s FS zapamatovat tedy již 6 nastavení :-) Osobně jsem si to (kdyžuž) nastavoval tak, že na zhasnutou modrou ledku jsem si ukládal neefektovaný zvuk a na rozsvícenou efektovaný - tím to vlastně člověk "ošulí" do stavu vypnuto/zapnuto pomocí FS.

Tolik tedy k ovládání...

Jinak, i po cca dvou letech užívání tohoto komba jsem názor na něj nezměnil. Odehrál jsem na něm tunu zkoušek proti nahluchlému bubeníkovi, který mlátí do Ludwigů za 30 táců a Armimu, který dává doprava svůj 350 Watt Hartke a dokázal jsem v tomto marastu naštelovat "ucházející" zvuk na takové volume, že jsem byl slyšet, což by s mnohými jinými nešlo. V průběhu mého vlastnictví tohoto komba jsem také v hudebninách vyzkoušel dalších X tranzistorových aparátů podobné cenové relace a své volby jsem nikdy zpětně nelitoval.
Ano, je to trand, má své mouchy, ale myslím si, že v trandových kombech, co se týče extrémních metalových odnoží je v této cenové hladině asi nejlepší volba.
:-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“