Zdravím vás.
Mám prosbu, potřeboval bych zasvěcený tip, pro případný nákup keybordu. Nejsem klavírista, v zásadě neumím na klávesy hrát. Tak cca před deseti lety jsem měl klávesy Casio s disketovou mechanikou pro tvorbu písní, ke kterým jsem si hrál na bicí či saxofon. Prostě vytvořil jsem si nějakou baskytaru, nějaký to pianko třeba či jinej pazvuk a hrál jsem si k tomu. Nahrazovalo mi to prakticky spoluhráče

Na disketách jsem měl uložené ty skladby, které jsem vytvářel tuším pomocí šestistopého sekvenceru, kterým klávesy disponovaly. K této posané tvůrčí činosti bych se rád vrátil. Jdenak je zábava to tvoření, jendnak je super si moci s "někým" zahrát a nebýt na žádném člověku závislej a dá se to použít i na nějaký hraní před lidma, si dokonce pamatuju, že jsem si tenkrát něco takovýho dovolil
Co mi poradíte za nástroj, který by se hodil k popsanému účelu? Disketová mechanika je minulost, že, tuším že dnes se dají na klávesách ukládat data na usb flash disk např. Taky přemejšlím, zda je tvorba těch skladeb pomocí sekvenceru (prostě vytˇukání postupně všech hlasů na klávesách) tou ideální variantou? Jistě by se dalo nějak dobře využít komunikace s PC, jen ale nevím pořádně, jak to funguje

Také mě napadlo, že jelikož mám doma elektr. bicí soupravu, bylo by fajn a aby ty nástroje spolu uměly komunikovat, ale to už bych chtěl asi moc

Stěžejní pro mě je, aby se na tom daly tvořit a neomezeně nahrávat (asi na tu flashku) mnoha stopé skladby. Bylo by skvelé, kdyby bylo nějak možné smíchat zvuk nahrané skladby z kláves se zvukem el. bicích. Prostě když hraju na ty el, bubny, mohu si k tomu pustit nějakou muziku - je tam jeden vstup (malej jack), čili mohl bych si pustit doprovod z těch kláves. Jak ale nahrát komplet klávesy s bicíma? Z bubnů je jeden výstup a ten musím obsadit sluchátkama, jinak to neuslíším a těžko můžu hrát. Nemáte nápad? Sorry za tak dlouhej dotaz. Budu vděčnej za jakýkoli tip ze zmíněných tematických okruhů. Při prohledávání možnejch kláves mě zaujaly zatím:
Yamaha MM6 - syntetizér MM 6
Yamaha PSR S 500 nebo S550
V takový cenový relaci bych se chtěl pohybovat asi. Pokud by to mohlo bejt levnější, bude to super. Pokud mi navrhnete dražší věci, rád si to poslechnu.
Díky moc.
Martin