chci si postavit box, zatím sem dělal rozměry jen podle potřeby.Chtěl bych si udělat zkosenou 1960-ku,
nevíte někdo náhodou, kde by se dali sehnat rozměry? Myslim jako plánek týhle bedny.Zkoušel sem něco googlit, ale marně.
Musim teda řict,že sem ten topic prolezl (už i dříve), ale nikde ty rozměry nevidim. Jsou tam sice tyhle - 760x830x360mm jenže to je na "B". Já potřebuju hlavně ty bočnice, který jsou zkosený. O těch jsem tam nic neviděl.afektband píše:Je tu tisícistránkovej topic o stavbě boxů, tam ty rozměry jsou.
EDIT: home-made/box-2x-12-stavba-t2522.html?h ... vba%20boxu
Ale stránku po mě prosím nechtějte, jdu spát

OOO, díky všemocnýrain píše:Někde jsem vyhrabal toto, jinak si to běž někam změřit:
A to bude ten box jako sloužit k čemu? Na kytaru snad ne ?! Ty repra na to totiž nejsou vůbec vhodné, jestli jsou teda vůbec k něčemu. Proč bys chtěl tlumit basák? To je jednak blbost a druhak máš střeďák 4ohmy a basák 8 ohm, tudíž ten basák bude hrát o polovinu (3dB) tišeji. A i kdyby byly oba o stejné impedanci tak proč ti záleží aby měl zrovna 50W? Jaký výkon reprák vyzáří záleží na zesilovači, když do něj pustíš 10W vyzáří 10W, když tam napumpuješ 100W tak ven vyleze zas 100W - pokud na to tenreprák je stavěný, jinak slabší shoří. Hlasitost záleží ještě na citlivosti repráku, což má ten střeďák o 2dB větší, takže bude hlasitější... Třeťak z toho nikdy nedostaneš celkově 4 ohmy ale buď 12 nebo 2,666. Toš takvrablc.v píše:delam neco podobneho, jenom trochu mensi(jsou tam dve repra nad sebou) ale mam jeden problem, z financnich duvodu tam dam
http://www.hadex.cz/infoPage.asp?action=Q306
toto stredove 60W/4ohm
http://www.hadex.cz/infoPage.asp?action=Q348
a toto basove
a chci se zeptat jak to basove je 100w/8ohm jestli nejde nejak utlumit na polovinu a box byl potom 60w stredy a 50W basy? a jak to mam zapojit aby vysledny odpor byl 4ohm a 110W?
Ahoj, vůbec v jedné bedně nemixuj růné druhy repráků! To se nedělá a když tak je ta bedna ve vnitř přepažená! Jako bys měl ve stáji koně s ovcema a a kozama dohromady.boga píše:transport z obyváku do kuchyně když je to nadoma? Jakej máš zesilovač? Jinak souhlas, jeden kytarovej 12" si určitě povede líp i v krabici od mlíka než nějaký zbastlený pseudodvoupásmo osazený šrotem. Novej celestion rocket je za 850,- tak za kolik se dá v bazaru?