Jakou písničku ? Uplný amatér (al. kytara)
Pravidla fóra
Re: Jakou písničku ? Uplný amatér (al. kytara)
díky moc ! no sousedy sou v klidu nedavam to na max kombo a mam uplne nejamaterstejsi takze pohoda 
Tak hlavně nezapínej zkreslení když budeš hrát z těch zpěvníků Já Písnička - tercie v těch akordech zní se zkreslením fakt hrozně. Musíš na čistý kanál. To také dost lidí ze začátku nechápe a diví se, že z toho leze bordel.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Díky moc, zrovna jsem si pučilk od toho kamaráda tu knžku ... mam 3 díl, koukal jsemn ze je tam napsany ten rytmus takze vyborny dneska se pustim dojasny zpravy od olympic 
Jojo, ta je dobrá, tu melodii bys měl s trochou snahy brzy uhrát v pohodě, a ty akordy jsou jednoduché. Hlavně piluj rytmus a přesnost.gatusooo píše:Díky moc, zrovna jsem si pučilk od toho kamaráda tu knžku ... mam 3 díl, koukal jsemn ze je tam napsany ten rytmus takze vyborny dneska se pustim dojasny zpravy od olympic
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
No vubec mi to zatim nejde
i kdyz hraju ten rytmus podle knihy ... snad se to poda
mam i zaplej metronom na nejmin sem si ho dal ..
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
to je nějaká skrytá kamera ne? 

"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Přesně to mě napadlo už včera. Učím se na státnici, takže nervíky tečou, ale vždycky když se podívám sem, totálně mě to odbourá... S napětím čekám každej novej příspěvekpupack píše:to je nějaká skrytá kamera ne?
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
no hlavne ten zacatek byl dobrej....
Otazka: jak se hraje ten rytmus..?
Odp: mas to v tom videu...
Otaz.: Jeeee, to je fajn...a jak je tam ten rytmus (nahoru,.....?
Od. rikam ze to mas v tom videu...
Otazka: a jak je tam ten rytmus?
Odpoved: Ja te zabiju:-)
ale pred statnicema je rozptyleni treba, ne?:-)
Otazka: jak se hraje ten rytmus..?
Odp: mas to v tom videu...
Otaz.: Jeeee, to je fajn...a jak je tam ten rytmus (nahoru,.....?
Od. rikam ze to mas v tom videu...
Otazka: a jak je tam ten rytmus?
Odpoved: Ja te zabiju:-)
ale pred statnicema je rozptyleni treba, ne?:-)
please jaka je nejlehčí ČESKÁ píseň ?
kamo,poradim
neuc se hned nejakou akordovou pisen,zatim si zkousej jen tak brnkat,sem a tam,nahoru a dolu,znit to treba nemusi,ale nejak se s tou kytarou musis szit... Zatim si nauc hrat tak at zni vsechny struny na ktere mas hrat spravne a hlavne abys umel spravne prehmatnout mezi akordy... Az tohle budes ovladat,tak bych se zameril na dodrzovani rytmu,tempa,a potom zkousel hrat podle Ja pisnicka ( doporucuju abys umel aspon zakladni noty,jinak ti ta knizka je vis k cemu
)
A lehka pisnicka? Psal si ze zvladas Smoke on the water,dokazes to zahrat i spolu s pisnickou?
Ja bych ti doporucoval nejake lehci intra,jako napr breaking the law (ten uvodni riff) ,smells like teen spirit ( skoro celou nirvanu,na tomhle zacinava skoro kazdy kytarnik
) nebo taky je dobry si zkusit vybrnkavat Imagine
u toho se dobre uci dodrzovat rytmus
p.s kup si metronom
A lehka pisnicka? Psal si ze zvladas Smoke on the water,dokazes to zahrat i spolu s pisnickou?
Ja bych ti doporucoval nejake lehci intra,jako napr breaking the law (ten uvodni riff) ,smells like teen spirit ( skoro celou nirvanu,na tomhle zacinava skoro kazdy kytarnik
p.s kup si metronom
hele tenhle dotaz uz je fakt uplne mimogatusooo píše:please jaka je nejlehčí ČESKÁ píseň ?
Řekl bych že Halí belí. Jsou tam tři tóny. I když možná někdo najde nějakou punkárnu na dva tóny.gatusooo píše:please jaka je nejlehčí ČESKÁ píseň ?
Hele, asi budu trochu OT, ale vážně se mi nechce zakládat kuli tomu new topic.
Budu si pořizovat slide trubku, ale vůbec neznám žádné písničky s ní. Nemůžete mi doporučit nějakou jazzovou písničku se slide trubkou a takovým tím houpavým rytmem? Díky
Budu si pořizovat slide trubku, ale vůbec neznám žádné písničky s ní. Nemůžete mi doporučit nějakou jazzovou písničku se slide trubkou a takovým tím houpavým rytmem? Díky
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"
Homemade : FootSwitch
Zkus Roots Bloody Roots od SepulturySaghi píše:Hele, asi budu trochu OT, ale vážně se mi nechce zakládat kuli tomu new topic.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Zneužiju trochu tenhle thread. Doufám, že mi prominete 
Koupil jsem si kvákadlo a tak bych od vás rád dostal seznam několika písní, kde se wah wah hojně využívá, abych si s tím taky něco zahrál. Klidně něco jedoduchého
Ve standardním ladění.
Koupil jsem si kvákadlo a tak bych od vás rád dostal seznam několika písní, kde se wah wah hojně využívá, abych si s tím taky něco zahrál. Klidně něco jedoduchého
Hendrix - Voodoo Child, Clapton - I Shot the sheriff, Alice in Chains - Man in the Box, Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine(kus sola)
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Nejsou všechny tři náhodou v originále o 1/2 tónu níž?
Ale i tak díky. Možná bych uvítal něco jednoduššího, než Jimiho 
No, asi jo, ale vadí to tak? Pokud to nechceš hrát do originálu...
Sorry za ot,ale tenhle topic bych zdůležitnil,je to v celým foru jedinej,kterej sem přečetl už 4x komplet celej a myslim že ho ještě párkrát dám.

Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)