Rez - poraďte plís :)
Pravidla fóra
Rez - poraďte plís :)
Ahojte. Tuto kytaru může mít kamarád za 4500 ... jenže ta rez kobylky ..... myslíte že to může bejt špatný i pro dřevo a nebo by stačily vymenit jen šroubky ? Co si o tom myslíte ?
Braly byjste ?
Cort KX Custom SBB , Cort X-6
Kabely Cordial by Neutrik
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Rez - poraďte plís :)
Tak to je brutálně orezlý, kde to proboha skladuje? Ve skleníku? Na dřevo to ale vliv mít nebude, problém je jen na kovových částech.
Co to je konkrétně za model?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ibanez SA260 FM
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
V tom případě ať ji bere, nová je docela drahá a s tou rezí si kámoš nějak poradí.
- Nero
- Rádce
I když ted koukám, že orezlá není jen kobylka, ale i snímače. To je už docela síla.
Za 4500 to je ale vcelku slušná cena. Jen by to chtělo ozkoušet, jestli je funkčně vše v pořádku - hlavně jak šlape to tremolo a jestli nejsou orezlý i cívky snímačů.
Za 4500 to je ale vcelku slušná cena. Jen by to chtělo ozkoušet, jestli je funkčně vše v pořádku - hlavně jak šlape to tremolo a jestli nejsou orezlý i cívky snímačů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vzhledem k té korozi, mě ještě napadá, jestli to nepoužívá místo pádlaNero píše:Tak to je brutálně orezlý, kde to proboha skladuje? Ve skleníku? Na dřevo to ale vliv mít nebude, problém je jen na kovových částech.
kdyby byly rezlý cívky,brát nebo ne ?
protože když vidim tu rez všech šroubků i snímačů .... podle mě je blbost aby to rezlý nebylo
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Určitě budou orezlý i kontakty na přepínači a tak. Myslím, že i magnety zevrnitř snímače, ale doma si s tím třeba poradí a nebo je pošlte panu Machovi ( R.M Pickups ) a ten mu to za pár peněz udělá a myslím, že bude dobrá, já bych jí bral 
ok moc dekuju za nazory 
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
Digitech RP50
Marshall Valvestate 8040
- ...EDGE...
Proboha to s ni hral jen v obdobi monzunu a destu nebo co?
Hlavně ať si ten kámoš dá pozor aby si ji nepodřel nebo tak, byla by to škoda, má moc pěkný lak. Vyndal bych z toho snímače kobylku a všechno co je rezavé. Šroubky se dají vyměnit, kobylka se dá lehko rozmontovat a pěkně to vypucovat ale snažit se to nějak nepodřít nebo tak. Při nejhorším ji nalakovat. Ta kytara má výhodu, že ty čepy co drží kobylku v těle vypadají, že jsou na imbus, takže se dají vymontovat takže je to docela pohoda
. Na ty snímače bych se podíval a když bych to nezvládl nějak opravit tak bych je poslal panu machovi tady má stránky http://rmpickups.cz/, dělá opravy, zavoskování atd. A za trochu práce a nějakou opravu bude mít dobrej nástroj, je to všechno lehko opravitelný.
- Nero
- Rádce
Hmm, mopžná to aspoň nového majitele donutí dát tam nové (lepší) snímače a třeba prostudovat konstrukci tremola a zjistí, jak s ním zacházet. Vše špatné pro něco dobré 
PetrPeter 1975 - 2008
vidim dobře že ten rámeček snímače je černej a je přes něj světlej tenkej plech? má to nějakej funkční význam?
jinak vorezlý je to teda hodně přísně
typoval bych tu kytaru původní majitel nechal v něčem nevytápěnym, třeba garáži, přes zimu... vzhledem k tomu bych se já osobně bál to koupit
jinak vorezlý je to teda hodně přísně
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Navíc, teď jsem se dílval podrobněji na ty fotky, kde je dobře vidět snímač a přijde mi, že už je tak trochu v rozkladu celej. (Viz téměř upadlá páska, co chrání cívky nebo nějak divně zdeformovaný plastový kryt snímače...)
Podlě mě je to způsobený všechno tím vlhkem a tu kytaru bych nekoupil na slepo, v tomhle případě bych ji asi nezkoušel jaký má zvuk
ale spíš bych se díval jestli není nějaká pokroucená. Ikdyž za 4500 bych to možná riskl i na slepo, takovou kytaru myslím, že prodá vždycky..... (snad) 
Mně se stalo něco podobného, i když zdaleka ne tak moc. Předělávali jsme barák, takže jsem na kytaru dobře rok nesáhl, stála v koutě v baráku, který měl problémy s vlhkostí. Když jsem jí po dlouhé době vytáhl, docela jsem se zděsil. Celou jsem jí očistil, tremolo rozebral do šroubečku a vyčistil a i když to tremolo samozřejmě nevypadá tak jako předtím, kytara hraje perfektně pořád dál, jestli ne líp ... Moje nová 1527 se zvukově té 470 zatím nevyrovná.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz