Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od jaraban »

já to vyřešil tak trochu prasácky....asi to budu muset předělat,až budu mít nějakou nevodivou desku a slušný nejtky......foto na požádání,ale vzal jsem plošňák z toho Hockeho,sundal součástky,total obrousil,převrtal díry a pak nařezal z mosazný trubyčky (d=1,5mm-dělám z toho lampičky na kolejiště :D ),nalepil je do toho a připájel součástky.....vypadá to celkem zajmavě..... :lol: :lol: 8)
vylefi

Příspěvek od vylefi »

Kucí nemám vás rád :twisted: .......... jen co jsem dodělal tranzistorové kombo tak musím stavět další.

Těm elektronkám se nedá odolat :lol: .... Aspoň nasbírám nové zkušenosti (zatím mám za sebou jen elektronkový osciloskop tuším 2 lampy a obrazovka 7qr20 - náhodou fungoval (teď leží někde ve skříni)) :D
Zatím postavím tu 5W hlavičku a až bude víc peněz pustím se do něčeho většího.

ECC83 někde mám EL84 taky (k ní mám i trafo)
Teď jsem tu našel i napájecí trafo co bylo v tesla andante - kde právě je i ta EL84 - ale to trafo dává na prázdno 250V - což je po usměrnění a vyfiltrování nějakých 370V (naprázdno) - takže tohle trafo asi nee --------- ale zajímalo by mě jak to bylo v tom andante udělané...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, zřejmě tam byl na usměrnění selén, který měl velký úbytek. V zátěži třeba 30 - 40V. Pak je to akorát.
Když si seženeš ruskou verzi - 6P14P EV, tak ona snese klidně i nad 350V.
vylefi

Příspěvek od vylefi »

kurňa ...... teď mě fakt šrotuje makovica :|

Svěřil jsem se tatinovi že chci stavět tu 5W hlavu a že pozdějš postavím něco lepšího. Tak mě říkal proč hned nepostavím něco lepšího když už do toho jdu :roll: . To je dilema boba dylena ....

Jenže teď nevím co mám postavit... Plánoval jsem nějakou kopii marshala.
Nevím ale co a kde na něj vzít podklady. Nevím ani jaký výkon..... (proč nejde srovnávat výkon lampa vs tranzistor? ----- aspoň jsem to tady někde četl).
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jeden marshallovský zesilovač doma mám na prodej. Je to bastl na očkách pájecí lišty s originál Marshall - Dagnall výstupákem plně funkční v dobrém stavu. Klidně Ti ho prodám a můžeš si na něm dělat různá vylepšení, či experimentovat se zvukem, na očkách je to snadné. Bez bedny za 4000,-Kč, což není ani cena těch traf a elektronek. Tu je více: trziste/p-lampacka-45w-t17615.html
vylefi

Příspěvek od vylefi »

mmjuz píše:Jeden marshallovský zesilovač doma mám na prodej. Je to bastl na očkách pájecí lišty s originál Marshall - Dagnall výstupákem plně funkční v dobrém stavu. Klidně Ti ho prodám a můžeš si na něm dělat různá vylepšení, či experimentovat se zvukem, na očkách je to snadné. Bez bedny za 4000,-Kč, což není ani cena těch traf a elektronek. Tu je více: trziste/p-lampacka-45w-t17615.html
Díky za nabýdku, ale jde mě hlavně i o to, že si ho postavím sám od začátku :wink:. (ale nabýdky si vážím :wink: ).
lunchie

Příspěvek od lunchie »

S tim tvym trafem 250V se muzes klidne pustit do soldano atomic 16 (3x 12ax7 a 2x el84 v push pull konfiguraci) pokud teda ma to trafo dostatecnou proudovou rezervu.

nebo koukni na ax84 - je tam hromada vyborne zdokumentovanych projektiku od jednoduchych 5W 1x 12ax7 1x el84.
vylefi

Příspěvek od vylefi »

Zatím jen vybírám a pročítám ........ a docela mě zaujal i http://www.dreamtone.org/images/18wattLite.jpg ..... Byla by to dobrá volba? ...... Nevíte co je to přesněji za typ, jak hraje?
Docela se mě zamlouvá :D

Popř. i víc informací ke konstrukci, transformátorech (ty bych si nechal udělat)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

A jak chceš udělat ten výstupák? Máš navíjecí předpis přímo od Dagnallu na tento model? Plechy stejné tloušťky a hlavně stejného chemického složení? Z čeho bude kostřička? Co vakuová impregnace?
vylefi

Příspěvek od vylefi »

mmjuz píše:A jak chceš udělat ten výstupák? Máš navíjecí předpis přímo od Dagnallu na tento model? Plechy stejné tloušťky a hlavně stejného chemického složení? Z čeho bude kostřička? Co vakuová impregnace?
Ještě nejsem rozhodnutý :wink: .......... jinak mě radil MrB14ck že výstupák si mám objednat originál hammond z tubetownu.... (ale s objednáváním ze zahraničí nemám zkušenosti :roll: ).

Napájecí trafo si nechám buď namotat, nebo opráším navíječku a navinu si ho sám (to už mě zas tolik netrápí.)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Objednávky z Tube-town jsou bezproblémové. Ale výstupáky Hammond si můžeš klidně objednat přes brněnskou firmu SOS electronic, vyjde to dokonce o poznání levněji, než z Německa a to nepočítám ani poštovné. Já loni kupoval tohoto Hammonda právě pře SOS el. : http://www.elektroworld.info/images/ima ... N_MM15.pdf
Dodací lhůta byla tři týdny. Možná bych někde našel v historii i kontaktní e-mail na tu paní, co se o tyhle objednávky stará.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

vylefi píše:Zatím jen vybírám a pročítám ........ a docela mě zaujal i http://www.dreamtone.org/images/18wattLite.jpg ..... Byla by to dobrá volba? ...... Nevíte co je to přesněji za typ, jak hraje?

Popř. i víc informací ke konstrukci, transformátorech (ty bych si nechal udělat)
Neboj se toho :wink:
(Já na něj taky koukal ale já se toho bojim, tak když to dáš dokupy ty, tak bych moh taky :lol: )
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
vylefi

Příspěvek od vylefi »

Moleek píše:
vylefi píše:Zatím jen vybírám a pročítám ........ a docela mě zaujal i http://www.dreamtone.org/images/18wattLite.jpg ..... Byla by to dobrá volba? ...... Nevíte co je to přesněji za typ, jak hraje?

Neboj se toho :wink:
(Já na něj taky koukal ale já se toho bojim, tak když to dáš dokupy ty, tak bych moh taky :lol: )

Ale já se toho nebojím :-D ....... nějaké zkušenosti s elkama mám (sice malé ale aspoň něco) :lol: .......... jen pořád vybírám a projíždím schémata, poslouchám zvuky na YT ..... :mrgreen:
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ukázky na trubce neber moc vážně...
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ukázky na trubce neber moc vážně...
vylefi

Příspěvek od vylefi »

Jasně vím že ten zvuk je strašně "osekaný"

Nadruhou stranu jako začínající hráč se mě líbí většina zvuků (každý má něco do sebe) těch zesů

Nakonec to vypadá že půjdu do toho 18W "Marshalla" s výstupákem určeným pro fendera (pro začátek) :D
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

na aukru sem nasel toto http://www.aukro.cz/item925686059_stary ... nkcni.html
mozna se to budu nekomu hodit
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

chci si stavět zesik s pcl86 v konci (4w sinus) a mam doma vystupak z tesla ECHO ktere ma na konci EL84 bohuzel sem na zberaku zachranil jen tohle trafo ...power trafo bylo nasračky a elky už tam nebyly.....myslíte že to pujde použít??? to trafo bude mit asi jiny odpor než má být že...
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

rudie píše:chci si stavět zesik s pcl86 v konci (4w sinus) a mam doma vystupak z tesla ECHO ktere ma na konci EL84 bohuzel sem na zberaku zachranil jen tohle trafo ...power trafo bylo nasračky a elky už tam nebyly.....myslíte že to pujde použít??? to trafo bude mit asi jiny odpor než má být že...
tak tam dej tu EL84 - jedna se dá splašit okolo 120kč - to není až taková hrozná cena...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

MrB14ck píše:
rudie píše:chci si stavět zesik s pcl86 v konci (4w sinus) a mam doma vystupak z tesla ECHO ktere ma na konci EL84 bohuzel sem na zberaku zachranil jen tohle trafo ...power trafo bylo nasračky a elky už tam nebyly.....myslíte že to pujde použít??? to trafo bude mit asi jiny odpor než má být že...
tak tam dej tu EL84 - jedna se dá splašit okolo 120kč - to není až taková hrozná cena...
Dobrá tedy tak já tam hodím tu el84ku a nějaké dobré jednoduché schéma??? představoval bych sito takhle asi....Preamp bude ten Zdvojeny valvecaster, akorat tam dám větší anodové napětí aby to trochu ožilo a v konci bych měl asi zatim jednu el84ku.... a ještě dotaz....když mam preamp zatim na 12 a zvišim anodove napeti třeba na 40 tak budu asi muset nějak upravit výstup že.....jinak ta koncova lampa bude přebuzená....nebo se mýlím??
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“