Les Paul

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
smAsh3

Les Paul

Příspěvek od smAsh3 »

Zdravím všechny.
Už nazačátku se omlouvám za stále opakující se téma, ale prosím hned mě neodsuzujte ohledně výběru Les Paul.

Takže hraju už pár roků na kytaru Ibanez http://kytary.cz/ibanez-grg-270b/HN071696/ a chtěl bych si koupit kytaru lp, vím že jsou od sebe hodně odlišné,nelze je srovnávat, ale nechci aby nová lp byla kvalitně a zvukově horší než moje ibanezka, abych si nepohoršil.
Po přečtení příspěvků tady na foru, sem se rozhodl vybírat mezi značkami Bach,Vintage,Epiphone.
U kytar bach je cena celkem nízká (kolem 7tis), vintage (10tis). Dále Epiphone jsem se dočetl brát studio lépe custom serie (kolem 15tis).
Moje cenová hranice je do 10tis, čili nejlíp udělám, pokud vemu LP Vintage V100 ?

Moc děkuje za vaše názory.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Les Paul

Příspěvek od Nero »

Špatná sekce, takže přesunuto...

Koukni na bazar, jestli tam kolem 10 000 nenajdeš najakou Epi Standard / Custom.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
xid00

Příspěvek od xid00 »

určitě si to najdi v bazáči but standarta nebo customa... Já sem sehnal s trochou štěstí za devítku customa a hraje pěkně i když je očividně špatně seřízenej, budu to muset někdy v bližší době nechat napravit, a pak jen za čas až te to hodně bude štvát vyměníš snímače a máš kytaru za kterou se stydět nemusíš.
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
linhart

Příspěvek od linhart »

Měl bych otázečku,když už tady xid00 nakousl to seřizování :D .Když mi můj LP Custom už od páteho pražce neladí,tak jak na nultym(je o trochu ručička na metronomu vychýlena a úplně stejně je i na 12.pražci vychýkena jak na 5.),tak bych to měl nechat seřídit nebo je to normalka(samozřejmně,že kdyby to bylo extra tak je to chyba,fact jenom lehounce-metronom mi ještě ukazuje,že je to v pohodě)-ne že bych ten rozdíl ve zvuku slyšel,ale vrtá mi to hlavou a pak ještě,když mám jakoby "zrezlý" takový ty chrániče na magnety je to opotřebováním či nějaká vada a měl bych to viměnit?(jestli nechápete jak zrezlý,tak to vyfotim apřiložim foto)

Jinak srry,že využívám tvůj post k mým otázkam,ale nedalo mi to a nechtěl jsem zakládat nový téma kvůli "prkotině",která tu už asi někde byla řečena,ale nenašel jsem.

Jinak ta kytara:vyděl jsem válet na bazaru ted Epi.standard za 7000kc,ten by mohl bejt dobrej
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Metronom? Ne nahodou ladicka? A pises docela chaoticky, nevim moc jak ten problem s ladenim vypada. A co se tyce magnetu, hod ty fotky ;)
linhart

Příspěvek od linhart »

...EDGE... píše:Metronom? Ne nahodou ladicka? A pises docela chaoticky, nevim moc jak ten problem s ladenim vypada. A co se tyce magnetu, hod ty fotky ;)
Jasně,že ladička-už toho mám asi dneska dost :) .....No ohledně toho ladění prostě tak,že na nultým pražci to naladim podle ladicky na hodnotu nula a když pak zkoušim 5. a 12.pražec,tak mám vychýlenou ručičku zhruba na +8 od nuly(BTW.ladička mi furt ukazuje OK(zelený světlo),ale je mi to prostě divný),napadlo mě,že by to mohlo bejt špatnym nultym pražcem-co jsem čet dost ho nechávaj vyměnit,ale nejsem v tom moc zběhlej,tak proto se ptám).

Jinak ty fotky pošlu zejtra dnes už jsem línej vytahovat foták :)
911

Příspěvek od 911 »

Pro začátek,bych pořádně seřídil oktávy a mačkal to s citem.Na prázdno a na 12. pražci Ti to musí ukazovat nulu.Pak dej vědět.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

denniskarol

Příspěvek od denniskarol »

smAsh3 píše:Zdravím všechny.
Už nazačátku se omlouvám za stále opakující se téma, ale prosím hned mě neodsuzujte ohledně výběru Les Paul.

Takže hraju už pár roků na kytaru Ibanez http://kytary.cz/ibanez-grg-270b/HN071696/ a chtěl bych si koupit kytaru lp, vím že jsou od sebe hodně odlišné,nelze je srovnávat, ale nechci aby nová lp byla kvalitně a zvukově horší než moje ibanezka, abych si nepohoršil.
Po přečtení příspěvků tady na foru, sem se rozhodl vybírat mezi značkami Bach,Vintage,Epiphone.
U kytar bach je cena celkem nízká (kolem 7tis), vintage (10tis). Dále Epiphone jsem se dočetl brát studio lépe custom serie (kolem 15tis).
Moje cenová hranice je do 10tis, čili nejlíp udělám, pokud vemu LP Vintage V100 ?

Moc děkuje za vaše názory.

Musím ti říci, že rozdíl těhle kopií proti originálu je obrovský (já mám LP Standard USA) . Zkoušel jsem to porovnávat. Pokud chceš nějakou kopii nebo licenci, doporučuji velký obchod - vyzkoušet několik kytar stejného typu a dostat ten zvuk do ucha - tam se dá vybrat. Jinak se ti lehce stane že koupíš kytaru, která sice jinak vypadá jako LP ale hraje mizerně a ten Gibsonovskej zvuk tam nebude ani z rychlíku.
Nejdostupnější ti poradim LP Studio - originál. Já jedno takové koupil před 2 lety za 17 tisíc (byl to ten černej) a hrál výborně na tu cenu.
panedge

Příspěvek od panedge »

To je sice dobrej nápad,nicméně s limitem 1O tisíc asi těžko sežene Gibson Studio :wink: ,nejlepší bude sehnat slušnej bazarovej custom nebo standard od Epiphone
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

panedge píše:To je sice dobrej nápad,nicméně s limitem 1O tisíc asi těžko sežene Gibson Studio :wink: ,nejlepší bude sehnat slušnej bazarovej custom nebo standard od Epiphone
Za 6K je na bazaru Epi Standart...
smAsh3

Příspěvek od smAsh3 »

už sem tu Lp epihone standart na bazaru zkoukl a vypadá slibně, no uvidíme :) ...každopádně všem díky za rady
linhart

Příspěvek od linhart »

Tak tady jsem s tima fotkama,link:http://www.rajce.net/u334558 je to bohužel foceno za umělého světla,takže horší kvalita,ale myslim,že je to i tak zřejmý z těch fotek.

Jinak to ladění...jsem vytvořil takovou tabulku,vždycky první číslo je naladění dané struny na nultém pražci(u všech hodnota nula),pak odchylka tonu na 5.pražci a pak odchylka na 12.p.(oktáva).Snad to bude k něčemu:

e 0....+9......+12
h 0....+9......+11
g 0....+8......+7
d 0....+11....+13
a 0......0......0
e 0.....+8.....+2 Hodnoty jsou od oka ladičkou:http://kytary.cz/blond-emt-789/HN099775/

Za každou radu předem dík

Edit:vim,že mi budete možná řikat,že nechtěně vytahuju struny při mačkání,ale myslim,že tim to nebude.Při tomhle ladění jsem si na to dával pozor.
911

Příspěvek od 911 »

Kolego,prosím Tě seřid´ si tu kytaru/oktávy/ a máš to tam ne?.Strunu A už máš,tak ještě ty ostatní.Dělá se to šroubkama na kobylce,to je to tak těžký?U všech strun musíš s kamenama dozadu,aby jsi ji prodloužil.Na prázdným a na 12 .pražci musíš mít nulu.Mrkni sem: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/l ... t7088.html
Naposledy upravil(a) 911 dne 27.01.2010 6:34, celkem upraveno 1 x.
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Ne ze ukazuje ladicka... na to se neda hrat... jak rikal kolega nahore, serid oktavy... posunujes kameny na kobylce, ty konkretne musis posunout smerem od krku...
linhart

Příspěvek od linhart »

tak jsem to seřídil tak,jak jste mi řikali a myslim,že je to ted v pohodě,i když stále ton na nultym prazci od oktavy se o trochu liší(cca +2),ale i tak furt je to lepší než předtim :) .Někdy až zase budu mít na to náladu, tak to doladim.Strávil jsem s tim asi 1h a už toho mám fact dost :D .

Dik za rady chlapy

911:z toho tvýho 1. příspěvku jsem to nák prvně nepochopil,jak si to myslel s tim seřízením oktáv

Ohledně těch snímačů(krytů)-nějaký názor?
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

ty snímače na té fotce vypadají dost staře ( jakoby ošoupané, ale čistě rez nevidím...) ... jak je ta kytara stará? ... zkus si vzít hadřík s lihem a očisti je...
911

Příspěvek od 911 »

No tak vidíš,ještě to musíš doladit,prostě tam musíš mít nuly,důležité je také,aby jsi neměl staré struny,ladička má pak prokmit a těžko se to dělá.Kryt snímačů zkus Silichromem,ale na některých starých Gibsonech je taková patina normální,tak bych to asi neřešil.

Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

MLorenzo píše:ty snímače na té fotce vypadají dost staře ( jakoby ošoupané, ale čistě rez nevidím...) ... jak je ta kytara stará? ... zkus si vzít hadřík s lihem a očisti je...
O čem to mluvíš??? :lol: elektricke-kytary/rez-poradte-plis-t17635.html :mrgreen:
fekál.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Skořepný Šokátor píše:
MLorenzo píše:ty snímače na té fotce vypadají dost staře ( jakoby ošoupané, ale čistě rez nevidím...) ... jak je ta kytara stará? ... zkus si vzít hadřík s lihem a očisti je...
O čem to mluvíš??? :lol: elektricke-kytary/rez-poradte-plis-t17635.html :mrgreen:
Nauč se číst celý topic, než se sereš...
linhart postoval fotky svých snímačů... http://www.rajce.net/u334558

EDIT: a jak říkal 911 výše, u nějakých starších Gibsonů jsem to na fotkách taky viděl...
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Oops...sorry já jsem si nevšim, nedal tam mezeru takže nebyl vidět odkaz :oops:
fekál.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“