Podladění

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Podladění

Příspěvek od McKozias »

tak muzou mit kapo, parkrat sem to tak videl ale spise bych sazel na to, ze kdyz uz nekdo bude mit tolik songu v tolika ladenich, bude mit i tolik kytar...nebo v zakulisi nejakeho sileneho rychlostrunemenicealadice :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To myslíš vážně? Sakra chlape, něco se sebou dělej! (přes 400 postů a takové dotazy, víc čti a míň piš) Kup si DVD s nějakým koncertem a zjistíš, že se nástroje střídají, kytaristé mívají své "ladiče", kteří jim nástroje "připraví"...Pak existuje drobná menšina lidí, kteří si přelaďují na fleku.
Jinou variantou jsou přelaďovače, ty se ale používají daleko méně a zpravidla jenom u jedné struny (E6).
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Atkins píše:To myslíš vážně? Sakra chlape, něco se sebou dělej! (přes 400 postů a takové dotazy, víc čti a míň piš) Kup si DVD s nějakým koncertem a zjistíš, že se nástroje střídají, kytaristé mívají své "ladiče", kteří jim nástroje "připraví"...Pak existuje drobná menšina lidí, kteří si přelaďují na fleku.
Jinou variantou jsou přelaďovače, ty se ale používají daleko méně a zpravidla jenom u jedné struny (E6).
A co jsem tam asi napsal k mému postu? :lol: Hele s tou kytarou je to jasné, to jsem viděl několikrát na různých DVD, ale prostě mě zajímali jinčí způsoby přelaďení. A k těm postům, ano vypadá to divně, ale tolik postů může mít kdokoliv(jak vidíš), je to jednoduché, ale o to mi nějak moc nejde, spíš se něco dovědět, proto píšu a vůbec bych to nesrovnával s IQ uživatele, jak vidíš :lol:
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jinak na drop se občas u floyda a hardtail floyda používá D-Tuna, věcička, kterou máš na tlustém E a můžeš pomocí toho fofrem podladit o tón aniž bys musel otvírat zámky nebo kroutit dolaďovačem. Jen je potřeba to mít buď zablokované na jednozvrat jako to má Eddie Van Halen (ostatně ta věc je jeho signature kravinka), nebo mít Edge s centrováním, jako třeba ZR. Možná by stačil i Tremsetter.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

To jsou mi věci :lol: Ale už jsem o tom četl v muzikusu.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

woro90 píše:Jinak na drop se občas u floyda a hardtail floyda používá D-Tuna, věcička, kterou máš na tlustém E a můžeš pomocí toho fofrem podladit o tón aniž bys musel otvírat zámky nebo kroutit dolaďovačem. Jen je potřeba to mít buď zablokované na jednozvrat jako to má Eddie Van Halen (ostatně ta věc je jeho signature kravinka), nebo mít Edge s centrováním, jako třeba ZR. Možná by stačil i Tremsetter.
Woro, nemáš osobní zkušenosti s těma D-Tuner mechanikama, co dělá například Hipshot? Ty s teda používají asi spíš na kytarách s pevnou kobylkou (tedy bez zámků), ale když už si na to narazil...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90

Příspěvek od woro90 »

Nero píše:
woro90 píše:Jinak na drop se občas u floyda a hardtail floyda používá D-Tuna, věcička, kterou máš na tlustém E a můžeš pomocí toho fofrem podladit o tón aniž bys musel otvírat zámky nebo kroutit dolaďovačem. Jen je potřeba to mít buď zablokované na jednozvrat jako to má Eddie Van Halen (ostatně ta věc je jeho signature kravinka), nebo mít Edge s centrováním, jako třeba ZR. Možná by stačil i Tremsetter.
Woro, nemáš osobní zkušenosti s těma D-Tuner mechanikama, co dělá například Hipshot? Ty s teda používají asi spíš na kytarách s pevnou kobylkou (tedy bez zámků), ale když už si na to narazil...
Myslíš ty mechaniky s pákou, řada Xtender? Nikde jsem to neviděl, ale je to dobrá haluz... Ale přijde mi, že se to musí časem (brzo) ochodit a přestat ladit přesně.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jojo, to s pákou - asi jsem si spletl název, D-Tuner, Xtender, Xpander, whatever - kdo si to má pamatovat :roll: Přijde mi to taky celkem haluzivní... A když jsem po tom pátral (což už je teda skoro 2 roky zpět), tak se mi nikde nepodařilo najít, jak přesně to vlastně (technicky) funguje...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Prijde mi to zajimave, krom toho struna se pak sama rozladi kdyz ji povolis presne casem...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dost by mě zajímalo, jak ta kytara po přeladění pomocí zmíněného udělátka ladí v oktávách. Podle mě je to spíš nouzovka, protože když ručně naladím ze standard E do drop D a tu kytaru neseřídím, tak se mi oktávy docela nechutně rozhodí a tady to určitě nebude jinak.
Běžně nepodlaďuju a měřil jsem to jen jednou, tak to možná měly na starost staré struny, but whatever.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Kamarád má přelaďovač na base - přelaďuje E na D a naprostá spolehlivost a spokojenost.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Atkins píše:Kamarád má přelaďovač na base - přelaďuje E na D a naprostá spolehlivost a spokojenost.
A nejmenuje se Michael Manring? :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bummer píše:Dost by mě zajímalo, jak ta kytara po přeladění pomocí zmíněného udělátka ladí v oktávách. Podle mě je to spíš nouzovka, protože když ručně naladím ze standard E do drop D a tu kytaru neseřídím, tak se mi oktávy docela nechutně rozhodí a tady to určitě nebude jinak.
Běžně nepodlaďuju a měřil jsem to jen jednou, tak to možná měly na starost staré struny, but whatever.
U kytary s floating tremolem to bude problém, u pevné kobylky samozřejmě ne (rozdíl bude dle mého nejen neslyšitelný, ale i našimi běžnými prostředky neměřitelný).
Atkins píše:Kamarád má přelaďovač na base - přelaďuje E na D a naprostá spolehlivost a spokojenost.
Máš tušení, jak přesně to funguje?

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jednoduše se kolík, resp. osa otočí o potřebný a definovatelný krok. V únoru se s ním patrně uvidím, tak bych mohl být konkréítnější. Ale mezi tím to možná najdeš na webu.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Díky za info - stručné, ale výstižné :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Obrázek

Dělají se i kytarové - pokud by byl přelaďovač např. na obou éčkách a na áčku, dalo by se velmi rychle přeladit do g-dur, na takové to domácí "slideové bluesování". :lol: :lol: "Metlové a punkové" se zamknutým nulákem, mají tak nějak smoljaka. :lol:
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nezbyva nez to v rychlosti stlacit pakou :D :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Hmm a co ta samoladící kytara od Gibsonu, viděli ste někdy, že by na ni někdo známnější hráll na koncertě?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, prave jsem se divil. Ale kdybys me zastrelil, tak si ted nevzpomenu... Zkusim popremyslet.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ale furt se mi zda, ze i kdyz naladim strunu z E na D, a klidne uplne presne, ze ma pak tendenci se trochu nadladovat jak ji clovek sebere trosku z tahu.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“