Vintage nebo Epi?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
petan

Vintage nebo Epi?

Příspěvek od petan »

Ahoj lidi,
uvažuju o koupi el.kytary- bude moje první, zatim hraju jen na akustiku. Zvukem i vzhledově se mi líbí LP, chci hrát hlavně rock (něco ve stylu Pixies a tak).
Z toho co jsem viděl se mi asi nejví zamlouvají tyhle 2:
http://www.k-audio.eu/V100WR-n24003
http://kytary.cz/epiphone-les-paul-stan ... /HN095511/
Asi bych šel do toho vintage, všichni ho dost chválí a ta cena... Nebo se vyplatí šetřit a pořídit tu epinu - jsou ty peníze na ní znát, nebo se platí jenom za značku?
Díky za názory
wikxzen
Rádce

Re: Vintage nebo Epi?

Příspěvek od wikxzen »

Taky bych sel do Vintage, jelikoz jsem tohle LP s miniHB drzel v ruce v Muzikantovi pred rokem. Bylo to pekne na omak, hezky to hralo, ackoli jsem to mel napichly jen do nejakyho Rolandu Cube a ani ne moc nahlas. Za ty prachy bys mohl byt spokojeny. Ale jak se pise v jinych tematech: "bez si to osobne vyzkouset!"
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 26.01.2010 20:36, celkem upraveno 1 x.
loos

Příspěvek od loos »

Určitě Vintage...ale taky doporučuju osobní výběr! A mrkni i na jiný obchody po těch Vintagekách...tuším, že by byla i levnější...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

taky bych si rád jednou kopil Vintage SG, věřím tomu víc, než epiphonu, nevim ani proč
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
umaxer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od umaxer »

Taky sem se rozhodoval mezi Epiphonem a Vintagem v týhle cenový kategorii a Vintage je rozhodně lepší
panedge

Příspěvek od panedge »

umaxer píše:Taky sem se rozhodoval mezi Epiphonem a Vintagem v týhle cenový kategorii a Vintage je rozhodně lepší
Ano v kategorii do 7 tisíc je opravdu asi lepší Vintage,ale,aby to někdo špatně nepochopil a nesrovnával Vinatge s Epiphonem Standard nebo Custom,ty jsou výrazně lepší-ale sou taky dražší.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
loos

Příspěvek od loos »

panedge píše:
umaxer píše:Taky sem se rozhodoval mezi Epiphonem a Vintagem v týhle cenový kategorii a Vintage je rozhodně lepší
Ano v kategorii do 7 tisíc je opravdu asi lepší Vintage,ale,aby to někdo špatně nepochopil a nesrovnával Vinatge s Epiphonem Standard nebo Custom,ty jsou výrazně lepší-ale sou taky dražší.
Taky pravda :!: Ale kolem 7K bude Vintage V100 jen těžko hledat konkurenci...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
panedge

Příspěvek od panedge »

loos píše:
panedge píše:
Taky pravda :!: Ale kolem 7K bude Vintage V100 jen těžko hledat konkurenci...
Jo to je pravda ,ta cena mě připadá až směšná,před deseti lety by stála dvacet táců
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
petan

Příspěvek od petan »

panedge píše:

Tohle jsem potřeboval vědět. Asi budu ještě nějakou dobu šetřit :)
Koyot2

Příspěvek od Koyot2 »

Zdarec,
měl jsem možnost, resp. jel jsem přes Velké Meziříčí a stavil jsem se do tamních hudebnin - Music-dat a byl jsem překvapen velkým výběrem kytar Vintage všeobecně a možností si je vyzkoušet. Strávil jsem tam asi 3 doďky a moc se mi líbil model V100TSB - http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... ul/vintage-v100tsb , za pro mě teda dost zajímavou cenu a dost vážně uvažuju, že jí koupím. Moc se mi líbil ten klasický kulatý Gibsonovský tón, který opravdu kytara má.
loos

Příspěvek od loos »

Koyot2 píše:Zdarec,
měl jsem možnost, resp. jel jsem přes Velké Meziříčí a stavil jsem se do tamních hudebnin - Music-dat a byl jsem překvapen velkým výběrem kytar Vintage všeobecně a možností si je vyzkoušet. Strávil jsem tam asi 3 doďky a moc se mi líbil model V100TSB - http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... ul/vintage-v100tsb , za pro mě teda dost zajímavou cenu a dost vážně uvažuju, že jí koupím. Moc se mi líbil ten klasický kulatý Gibsonovský tón, který opravdu kytara má.
nezbývá než říct dobrá volba a hodně štěstí...kup konkrétní kus...žádný kupování po internetu :!:
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

já mám epiphony docela dost nakoukaný a vím že se daj kupovat od nich ty nejdražší že ty levný sou sh-t a vintage by na to mohla bejt o dost lepší
Kferd

Příspěvek od Kferd »

K tomu epiphonu standartovi... Šetřit nemusíš... http://aukro.cz/item910509562_el_kytara ... ndard.html
Za 8,5 s tříletou zárukou neni vubec co řešit, ale rozhodně bych to ukecal na osobní odběr, cejtim že v tom bude nějaká šmela.
E-Gitára: Gibson LP Studio 2003, Fokus Flying 3, Ibanez GRG 250DX
Akustika: Nou Nejm z aukra, ale hraje pěkně :D
Aparaturka:Randall RG50TC 50W, Roland Micro Cube
A ještě asi tak miliarda kufrů, všelijakejch obalů, stojanů, trsátek, a tak dále.
george58

Příspěvek od george58 »

Před pár dny dorazil na naší zkoušku kamarád s Vintage LP , ta dražší se zlatým HW a musím uznat že provedení výborné, za ty prachy! Musím uznat že v této cenové kategorii to je král..Hrálo se mi na ní taky výborně, možná do budoucna vyměnit snímače za nějaké značkové, ale jako tak provedením nebylo co vytknout, jen ji pořádně vyhrát :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“