To je fakt von? To je dobrej gigant, myslel jse, že je trošku menší.duri píše:Kousek výš mám fotku mého pedalboardu v tom samém kufru.
Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Tak jsem nějak dotáhl nákup krabiček, tak se taky pochlubím.
Zdroj: Smrčka 8*10V
Ladička: Korg Pitchblack
Wah: Dunlop 535q
Overdrive: Barber Direct Drive
Fuzz: Blackout Effectors Twosome Dual Fuzz
Flanger: EHX Deluxe Electric Mistress
Delay: EHX #1 Echo
Reverb: EHX Holy Grail Plus
To bílé je footswitch k Orange.
Cenu raději nepočítám, aby mě nejeblo
.
Pár postřehů:
- velká spokojenost s wahem, fuzzem, reverbem a ladičkou (tu mám ale teprve den, tak to berte s rezervou)
- Barber mi příliš nesedl zvukem, jako overdrive je horší než zkreslený kanál Orange a proto ho asi časem vyměním za nějaký booster nebo tubescreamer, teď ho používám pouze pro lehké nakreslení
- delay je úplně základní a trochu žere signál - myslím v zapnutém stavu, jinak je to true bypass
- Smrčkův zdroj má lomené napájecí konektory, které mi nepřijdou až tak úplně kvalitní. Navíc třeba do wahu je potřeba delší konektor a ten lomený z něho vypadává, takže zatím wah napájím ze sólo adaptéru. Jinak s vlastním zdrojem taky velká spokojenost.
- nemám to ve dvou řadách protože jsem zatím nekoupil delší propojovací patch kabel
Ladička: Korg Pitchblack
Wah: Dunlop 535q
Overdrive: Barber Direct Drive
Fuzz: Blackout Effectors Twosome Dual Fuzz
Flanger: EHX Deluxe Electric Mistress
Delay: EHX #1 Echo
Reverb: EHX Holy Grail Plus
To bílé je footswitch k Orange.
Cenu raději nepočítám, aby mě nejeblo
Pár postřehů:
- velká spokojenost s wahem, fuzzem, reverbem a ladičkou (tu mám ale teprve den, tak to berte s rezervou)
- Barber mi příliš nesedl zvukem, jako overdrive je horší než zkreslený kanál Orange a proto ho asi časem vyměním za nějaký booster nebo tubescreamer, teď ho používám pouze pro lehké nakreslení
- delay je úplně základní a trochu žere signál - myslím v zapnutém stavu, jinak je to true bypass
- Smrčkův zdroj má lomené napájecí konektory, které mi nepřijdou až tak úplně kvalitní. Navíc třeba do wahu je potřeba delší konektor a ten lomený z něho vypadává, takže zatím wah napájím ze sólo adaptéru. Jinak s vlastním zdrojem taky velká spokojenost.
- nemám to ve dvou řadách protože jsem zatím nekoupil delší propojovací patch kabel
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nádhera
už jen fakt že máš flanger za fuzzem ale před zkreslením aparátu mi dělá radost
to #1 echo je tím žraním signálu docela známé... být tebou, tak se na něj vykašlu, osobně mi celkově nepřipadá nic moc, dají se sehnat mnohem lepší krabičky a člověk nemusí ani platit šílené pálky aby se dostal na trochu jiný level
to #1 echo je tím žraním signálu docela známé... být tebou, tak se na něj vykašlu, osobně mi celkově nepřipadá nic moc, dají se sehnat mnohem lepší krabičky a člověk nemusí ani platit šílené pálky aby se dostal na trochu jiný level
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Děkuji. No on Orange nemá efektovou smyčku a myslel jsem, že se modulační efekty dávají až na konec. Takže ani nevím, že by to šlo dát jinak.Dark Axel píše:nádherauž jen fakt že máš flanger za fuzzem ale před zkreslením aparátu mi dělá radost
![]()
Počítám s tím, že ten delay vyměním. Jenom bych si rád dal na chvilku přestávku, utrácím za ty blbosti strašně moc peněz.Dark Axel píše: to #1 echo je tím žraním signálu docela známé... být tebou, tak se na něj vykašlu, osobně mi celkově nepřipadá nic moc, dají se sehnat mnohem lepší krabičky a člověk nemusí ani platit šílené pálky aby se dostal na trochu jiný level
Naposledy upravil(a) Jester dne 17.01.2010 10:54, celkem upraveno 1 x.
Já jsem si časem taky tak nějak zvykl dávat chorus přes "hlavní" zkreslení. Zvukově se mi to víc líbí.
Jinak předpokládám, že máš Rocker 30 jak já, ta smyčka mi taky chybí. Přemýšlím, že bych si ji nechal časem u někoho dodělat, přeci jen delay před zkreslením není uplně to pravé...
Jinak předpokládám, že máš Rocker 30 jak já, ta smyčka mi taky chybí. Přemýšlím, že bych si ji nechal časem u někoho dodělat, přeci jen delay před zkreslením není uplně to pravé...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já třeba taky právě dávám phaser před zkreslení
na druhou stranu když jsem ho zkoušel dávat za big muffa, tak jsem došel k tomu, že si snad pořídím druhý phaser, abych mohl mít každý na jiném místě, protože modulace za zkreslením je strašně výrazná, což vždycky nevyužiju (skoro nikdy), ale občas se hodí
já bych dával tu mistress před orange i kdyby smyčku měl
akorát - asi nekoncertuješ, co?
já bych dával tu mistress před orange i kdyby smyčku měl
akorát - asi nekoncertuješ, co?
No jasně že ne, jenom nevím jestli ta narážka je na:Dark Axel píše: akorát - asi nekoncertuješ, co?
1. že v tom mám tolik peněz, když hraju pouze doma
2. že nemusím řešit přenášení
Ano mám Rocker 30, i když narozdíl od tebe jenom kombo. Ze začátku taky lehké zklamání z toho, že to nemá smyčku a reverb, ale teď obé nijak nepostrádám. Zvuk to vynahrazuje.Skiner píše: Jinak předpokládám, že máš Rocker 30 jak já, ta smyčka mi taky chybí. Přemýšlím, že bych si ji nechal časem u někoho dodělat, přeci jen delay před zkreslením není uplně to pravé...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
no to první... to mě vůbec neštve, jsem na tom stejněJester píše:No jasně že ne, jenom nevím jestli ta narážka je na:Dark Axel píše: akorát - asi nekoncertuješ, co?
1. že v tom mám tolik peněz, když hraju pouze doma
2. že nemusím řešit přenášení
![]()
skiner: pochlubíš se taky?
Až bude finálně hotovo, rozhodně 
Ja se taky pochlubim, nebojte, ale stale prestavuju
Ted jeste nevim, jestli nebudu zas menit kvakadlo, protoze mam zrovna revizi 95Q, ktera nema vnitrni potak na nastaveni prodlevy bypassu, coz je docela dulezita vec
A navic cekam na Supacharger.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Chystám se koupit pedalboard od Bosse, nevím, jestli jej někdo máte??
Jinak používám několik variant, nikdy neberu krabky všechny s sebou ( to bych se zbláznil ):
1. Wah GD + Boss 0D1 + GD Vibrato ( pololubovka, Strat )
2. Wah GD + Boss DS1 + DOD Chorus ( LP Gibson + 7str. Strat Procházka )
a doma se mi zbytečně válí DOD Phaser, lampový kompresor EH Black Finger, kompresor Marshall......
Pak to stejně sešlápnu 2x za koncert a často je i zapomenu a nic se neděje
Jinak používám několik variant, nikdy neberu krabky všechny s sebou ( to bych se zbláznil ):
1. Wah GD + Boss 0D1 + GD Vibrato ( pololubovka, Strat )
2. Wah GD + Boss DS1 + DOD Chorus ( LP Gibson + 7str. Strat Procházka )
a doma se mi zbytečně válí DOD Phaser, lampový kompresor EH Black Finger, kompresor Marshall......
Pak to stejně sešlápnu 2x za koncert a často je i zapomenu a nic se neděje
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek

zdravim, přihazuju svuj vytvor prozatimní. Kufr puvodem hornbach, trochu sem to vyztužil, udělal druhy dno z dřevotřisky a do prohlubně na prvni dno sem přilepil prodlužku tak že je ve stejne vyšce jako to druhy dno.. .DD hodil sem to na černo a polepil sucháčem. Zatim funguje bez problemu.
Až ted nedavno sem pořidil metal muff. Nejsem asi přiliš spokojen jelikož zkresleni teto krabičky je hodně ve středech a výškách. Ekvalizer to zcela nezachrani. Možna muj vkus jde lehce jinam. Do budoucnosti bych ještě planoval tubescreamer nebo něco na ten smysl.
Pouštím to do Valvekingu 212 s V30 vintage reprama a tesla lampama. Potykam se nějak s tim že i přezto že dam hlasitost čistyho kanalu na kombu na max hraje to relativně potichu ve srovnani s druhym kanalem ktery ma svuj gain. Nějak nevim co s tim.
Kdyby mohl někdo nějak poradit budu rad. Díky
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB
- Skořepný Šokátor
Hm...divné, mě to s mým SG které hraje hlavně na středy jde v poho - treble mám v půlce, midy a basy ve čtvrtce - midy jen o trošku víc než basy a hloubky to má dobře čitelné a hlasité.lokomoti píše:Až ted nedavno sem pořidil metal muff. Nejsem asi přiliš spokojen jelikož zkresleni teto krabičky je hodně ve středech a výškách. Ekvalizer to zcela nezachrani. Možna muj vkus jde lehce jinam.
fekál.
ja hraju esp eclipse. Když sem eq na muffu nechal v "neutralni" poloze tak to znělo fakt otřesně.. telefon jak vyšitej. Předpokladal jsem že neutralni poloha je v tom mistě kde pot jakokdyby zapadne. Ne přimo vzhuru k tečce. Nemam v tom zvuku rad takovy to cvakani, chrčeni kolem 4kHz. Když stoupnu naproti repru tak si nedokažu představit že bych to poslouchal na koncertě jako divák.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
nemáš doufám zapnutý top boostlokomoti píše:ja hraju esp eclipse. Když sem eq na muffu nechal v "neutralni" poloze tak to znělo fakt otřesně.. telefon jak vyšitej. Předpokladal jsem že neutralni poloha je v tom mistě kde pot jakokdyby zapadne. Ne přimo vzhuru k tečce. Nemam v tom zvuku rad takovy to cvakani, chrčeni kolem 4kHz. Když stoupnu naproti repru tak si nedokažu představit že bych to poslouchal na koncertě jako divák.
hezký pedalboard, profi, čistý... super
když sem to tady už nakousl... ještě sem to vylaboroval, ve smyčce to hraje pěkně, nevim jesi sem to neměl udělat rovnou ale kvuli tomu sem pedalboard nedělal. Chtěl sem to nějak mit pohromadě všechny ty efekty zakončeny smartgatem. Ve smyčce by to ale jaksi nevalilo. Sry za OT : (
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=v8Rj9LUNtT4
moc nevím kam to hodit, tak házím sem
jak jsem psal v popisu videa - všechny zvuky byly vytvořeny touhle kytarou, těmito efekty a tímto aparátem
za hodně může Stereo Memory Man w/Hazarai... spolu s pulsating star tremolem, White fingerem a PH-2 vytváří veškeré kouzlo
moc nevím kam to hodit, tak házím sem
jak jsem psal v popisu videa - všechny zvuky byly vytvořeny touhle kytarou, těmito efekty a tímto aparátem
caw chtěl sem se zeptat na moje zapojení jestli ho schvalujete
kytara-compresor sustainer-cry baby-vox buldog-metal zone-super chorus-reel echo a včera sem si obědnal metal muff tak toho dám asi za metal zone
kytara-compresor sustainer-cry baby-vox buldog-metal zone-super chorus-reel echo a včera sem si obědnal metal muff tak toho dám asi za metal zone
volfi4499 píše:caw chtěl sem se zeptat na moje zapojení jestli ho schvalujete
Správné zapojení, akorát pokud je smyčka, tak bych echo a chorus a další modulace dal do smyčky ...
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....