Ví někdo co je to za overdrive?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
panedge

Ví někdo co je to za overdrive?

Příspěvek od panedge »

Na začátku videa hraje Edge na lespaula a já netuším co je to za overdrive,někde sem četl,že snad možá nějakej Boss Ft nebo tak nějak,ale spíš to sou asi dohady,já to nějal v pod xt nemůžu naladit,aby to kreslilo tímhle stylem
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Ví někdo co je to za overdrive?

Příspěvek od Wohma »

Vzdyt tam nema v podstate zadny stompboxy, vsecko jede z te obrovske krabice s milionem slapatek - http://www.skrydstrup.com/sc1.htm
Ovladat tim muze prakticky cokoli, ale urcite to bude budto rackovy, nebo zabudovany primo v zesilovaci. Muze to byt taky treba kombinovany zkresleni poda s nejakou klasickou krabkou, ale pochybuju, ze to takhle nekdo identifikuje.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
panedge

Příspěvek od panedge »

Krabek má spoustu,sou dycky položený nahoře na racku,nejvíc jede screamer,Sd-1 dřív Od2,ale nic se mi tomu v podu neblíží jako tomuhle zvuku,no jasný,tak třeba tip co by se tomu podobalo
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Panedge: na 99% vím že je to jen screamer jen musíš vychytat nastavení komba + screameru. Ale podle mě čistej vox bez drivu + screamer drive do půlky a overdrive kolem 80%

edit: ale slysel jsem to nekde i s OD2 a neznelo to taky spatne
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack píše:Panedge: na 99% vím že je to jen screamer jen musíš vychytat nastavení komba + screameru. Ale podle mě čistej vox bez drivu + screamer drive do půlky a overdrive kolem 80%

to sem zkoušel ,ale to nějak není ono,je mu to krásně prská,toho na screameru nedosáhnu,někde sem četl,že na to má nějakej ten Fa-1 nebo nějak tak od Bossu snad ale nevím no
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:
pupack píše:Panedge: na 99% vím že je to jen screamer jen musíš vychytat nastavení komba + screameru. Ale podle mě čistej vox bez drivu + screamer drive do půlky a overdrive kolem 80%

to sem zkoušel ,ale to nějak není ono,je mu to krásně prská,toho na screameru nedosáhnu,někde sem četl,že na to má nějakej ten Fa-1 nebo nějak tak od Bossu snad ale nevím no

No tobě tam hlavně ještě chybí CS-3 před tim screamerem když se budem bavit o Untill the end of the world co byla na videu, to taky dělá hodně. Screamer pak prská víc když do něj de nakoplej signál. Mě ten screamer kreslí hodně, tak nevím. Jak máš zapojené POD do toho komba ?
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

screamer mam takhle

Obrázek

a zní to takhle, když přidám tak to kreslí až moc. jen ber v potaz ze to je na singly na fendera

http://bilec-ul.cz/until.wav
panedge

Příspěvek od panedge »

Jo tak takhle mě to kreslí taky,ale chybí mi tam ostrost,prostě on se toho dotkne a to je jak žiletka prostě takový prskavý,nabroušený nabeo jak to popsat...možná to taky bude hodně snímačeme,který tam má a třeba taky je k tomu zkreslenej Vox a ne čistej nevím

Jinak ,nejblíž sem byl tady ,ale teď jak to poslouchám to je uplně jiný než ten Edgův overdrive
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no tak to víš, je třeba brát v úvahu mraky věcí :D

jednak jeho kytara a naše kytary je dost veliký rozdíl (tím beru i snímače)
druhak to skrze co všechno opravdu a v jakém nastavení hraje ví jen on :)
třeťak musíš brát, že to video prošlo mohutným masteringem
čtvrťak aparát ze 60 - 70 let
za páté je to Edge a i kdyby si měl stejné vybavení nebudeš znít stejně :)
oni pak rozhodujou i takový věci jako typ a tlouštka strun, síla úhozu, prsty... atd atd

můžeme se maximálně přiblížit. Pravdou je, že na Until the End je třeba schéma, Kompresor (cs-3) -> overdrive (screamer popř sd-1 či od-2) - Delay o kolo 400 ms - Lux spring reverb, tak to hraje 99% revivalů z u2_recording group (mick31b etc)

Je fakt, že to video co jsi postnul pro mě zní spíš jak zkreslení z voxu - neslyším tam ten klasický zvuk screameru, ale to pořešíme až dorazim :DD
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

pupack píše: druhak to skrze co všechno opravdu a v jakém nastavení hraje ví jen on :)
Dovolím si menší OT: v It Might Get Loud mi často přišlo, že sám Edge ani moc přesně neví, přes co a v jakém nastavení hraje :) :)
Neříkám, že to tak je, to bych si rozhodně nedovolil, ale některé scény a hlášky na jeho technika tam tak vyzněly, což mě docela pobavilo :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne uz jenom v tomhle videu pripadalo, ze je nejaky ztraceny :D
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
panedge

Příspěvek od panedge »

Pupack-no jasný jen sem chtěl zkusit jestli třeba někdo nedá tip jak se přiblížit tomu overdrivu no,je jasný,že se jen přiblížíme,ale mě by se takovej zkreslenej líbil jako celkově i pro mý použití ve svých skladbách třeba víš
panedge

Příspěvek od panedge »

Skiner píše:
pupack píše: druhak to skrze co všechno opravdu a v jakém nastavení hraje ví jen on :)
Dovolím si menší OT: v It Might Get Loud mi často přišlo, že sám Edge ani moc přesně neví, přes co a v jakém nastavení hraje :) :)
Neříkám, že to tak je, to bych si rozhodně nedovolil, ale některé scény a hlášky na jeho technika tam tak vyzněly, což mě docela pobavilo :)
Ale jo tak jeho technik je důležitá osoba o tom žádná,jinak zmatenej Edge není to pozor,ale je to k pobavení,vono ,aby se v tomhle prase vyznalo v takovým zapojení a propojení :lol:
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Skiner píše:

Hehee nojo občas to tak vypadá, on tak působí a kolikrát schválně (divnej humor - my co známe víme) Každopádně je to tak že máš třeba na koncert 23 songů a každý má 2 - 4 presetů (intro,verse,chorus,outro) no a když to tam máš všechno cvakat tak se občas ztrácíš :)) navíc díky letošnímu tour má tenhle rok jinak nastavený Skrydstrup SC-1 pro nové songy, nové efekty atd a do toho ještě natáčení toho filmu - no prostě ten Dallas Schoo je tam potřeba :)))
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No, každopádně zvuk má moc pěkný. :)
Ačkoli U2 moc nemusím, tak EDGEho zvuk a styl hry se mi líbí.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Áááá, tady se rýsuje ultra přesný U2 revival :lol:

Nic ve zlim kluci :wink:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
panedge

Příspěvek od panedge »

Lachim píše:Áááá, tady se rýsuje ultra přesný U2 revival :lol:

Nic ve zlim kluci :wink:
Revival né,je to jen koníček i když trošku drahej :lol:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jo, rikam si, jake mam stesti, ze nemusim hledat zvuk podle kytaroveho velikana (no tak aspon inspiraci urcite jeste hledam). Ten zivot je pak bajecny! Anebo jsem uz tak hluchy, ze je mi jiz to fuk! :lol:
panedge

Příspěvek od panedge »

wikxzen píše:Jo, rikam si, jake mam stesti, ze nemusim hledat zvuk podle kytaroveho velikana (no tak aspon inspiraci urcite jeste hledam). Ten zivot je pak bajecny! Anebo jsem uz tak hluchy, ze je mi jiz to fuk! :lol:
Vždycky je člověk ovlivněnej tím co poslouchá,já když poslouchám U2,Kings of Leon,anglický kytarovky,takže těžko budu hrát na Messa Boogie a sedmistrunou Ibanezku,že jo :P
woro90

Příspěvek od woro90 »

wikxzen píše:Jo, rikam si, jake mam stesti, ze nemusim hledat zvuk podle kytaroveho velikana (no tak aspon inspiraci urcite jeste hledam). Ten zivot je pak bajecny! Anebo jsem uz tak hluchy, ze je mi jiz to fuk! :lol:
Asi tak, i když není od věci sledovat jak to má kdo zapojené, pro přehled co se z toho jak dá vyždímat. Bez Hendrixe by mě nikdy nenapadlo kombinovat fuzz a overdrive, případně používat phaser místo tremola (s fuzzem a zpětnou vazbou z toho lezou neuvěřitelné zvuky) a tremolo na dvojzvucích a akordech dělat prsty (rozladěním).
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“