Nápady, připomínky, stížnosti
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Nápady, připomínky, stížnosti
Pokud by šlo stahovat kurz z ČNB, tak by to byla paráda...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
VladaM píše:2. EUR. Teď je tam na tvrdo nějaký kurz. Zřejmě by bylo ideální každou noc stáhnout z ČNB aktuální kurz.
http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devi ... i_kurz.jspData pro aktuální pracovní den jsou k dispozici po 14:30
tady vystup:
http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devi ... 18.12.2009
Hraju na kytary a mašinky
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Text inzerátu nebere odkazy na fórum, viz. http://hudebnibazar.cz/index.php?katego ... rder=datum
On nebere kdejaky odkazy, ale deje se to jen pri vyhledavani, pri rozkliknuti "detailu" danyho inzeratu nebo pri normalnim prohlizeni bazaru to funguje.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Připravil jsem novou verzi bazaru.Wohma píše:On nebere kdejaky odkazy, ale deje se to jen pri vyhledavani, pri rozkliknuti "detailu" danyho inzeratu nebo pri normalnim prohlizeni bazaru to funguje.
Tak testujte na adrese
http://hudebnibazar.cz/test/
Ještě jsem si všimnul, že ve formulářích nejsou oddělený řádky bílou linkou. To ještě odstraním.
Přitom jak jsem to dělal, tak mě napadlo asi dalších 100 vylepšení nebo rozšíření těch věcí, které jsem nově zapracoval, ale to bych to nikdy nedodělal
Budu rád za každé věcné připomínky.
P.S. Přepočet EUR/CZK u starých inzerátů nechám dopočíst při nasazení bazaru. Inzeráty zadané přes novou verzi již berou aktuální kurz.
- e-mailova adresa je nemylim-li se plain-text, to by mohli zneuzit spamboti. Nechal bych vygenerovany obrazek s odkazem jako tomu je ted.
- pri kliknuti na "vsechny kategorie" se zachovavaji filtry (prodam/koupim, kraj), coz je IMHO otravne a zavadejici.
- prijde mi, ze konktaktni informace jsou prilis agresivni, strhavaji pozornost od samotneho inzeratu
- dekovaci mail za editaci inzeratu je spis otravny
- vyhledavani zatim nefunguje
Jinak velmi dobra prace!
- pri kliknuti na "vsechny kategorie" se zachovavaji filtry (prodam/koupim, kraj), coz je IMHO otravne a zavadejici.
- prijde mi, ze konktaktni informace jsou prilis agresivni, strhavaji pozornost od samotneho inzeratu
Jinak velmi dobra prace!
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Města
Nepovinné přidání možnosti zadat město. Rozdělení na kraje je dost hrubé. Bylo by to lepší, než město dopisovat do inzerátu.
Zbytečné zobrazení čísla inzerátu
Zdá se mi zbytečný ten pravý sloupeček s číslem inzerátu, nevím, k čemu se to může hodit.
Úprava předmětu odpovědi na inzerát
Samozřejmě jsem si vědom, že v případě odpovědi na inzerát je ve zprávě přiložen i odkaz na inzerát. Přesto bych ocenil, kdyby v předmětu generované zprávy byl spíše nadpis inzerátu než číslo inzerátu, které toho moc neřekne.
Rozklikávací inzeráty
Též souhlasím s výrazností těch různých funkcí. Navíc by se hodilo nějak vyřešit, že se tam občas vyskytují dost dlouhé inzeráty, které přebíjí ty krátké. Navrhuji, jestli by nemohly být inzeráty rozklikávací.
Tedy v seznam inzerátů, jak ho známe dnes, by byl zobrazen pouze:
- Nadpis
- Tělo inzerátu - zkrácené, např. pouze 5-10 řádků
- Cena
- Kraj inzerátu
- jedna fotka
Následně by mohl jít inzerát rozkliknout (třeba kliknutím na nadpis inzerátu) a zde by se již zobrazily všechny informace:
- celý text inzerátu
- kontaktní údaje
- mp3 nahrávky
- editační funkce
- galerie zmenšenin obrázků, které je možné rozkliknout
Ale i takto je to samozřejmě veliká změna k lepšímu.
EDIT: Také si myslím, že ta cedulka NEW, nebyla nutná jak ve staré tak v nové verzi, inzeráty jsou stejně řazeny dle data, takže je zřejmé že ty navrchu budou nové a ty dole starší. Jinak graficky se mi to zdá též rušivé.
Nepovinné přidání možnosti zadat město. Rozdělení na kraje je dost hrubé. Bylo by to lepší, než město dopisovat do inzerátu.
Zbytečné zobrazení čísla inzerátu
Zdá se mi zbytečný ten pravý sloupeček s číslem inzerátu, nevím, k čemu se to může hodit.
Úprava předmětu odpovědi na inzerát
Samozřejmě jsem si vědom, že v případě odpovědi na inzerát je ve zprávě přiložen i odkaz na inzerát. Přesto bych ocenil, kdyby v předmětu generované zprávy byl spíše nadpis inzerátu než číslo inzerátu, které toho moc neřekne.
Rozklikávací inzeráty
Též souhlasím s výrazností těch různých funkcí. Navíc by se hodilo nějak vyřešit, že se tam občas vyskytují dost dlouhé inzeráty, které přebíjí ty krátké. Navrhuji, jestli by nemohly být inzeráty rozklikávací.
Tedy v seznam inzerátů, jak ho známe dnes, by byl zobrazen pouze:
- Nadpis
- Tělo inzerátu - zkrácené, např. pouze 5-10 řádků
- Cena
- Kraj inzerátu
- jedna fotka
Následně by mohl jít inzerát rozkliknout (třeba kliknutím na nadpis inzerátu) a zde by se již zobrazily všechny informace:
- celý text inzerátu
- kontaktní údaje
- mp3 nahrávky
- editační funkce
- galerie zmenšenin obrázků, které je možné rozkliknout
Ale i takto je to samozřejmě veliká změna k lepšímu.
EDIT: Také si myslím, že ta cedulka NEW, nebyla nutná jak ve staré tak v nové verzi, inzeráty jsou stejně řazeny dle data, takže je zřejmé že ty navrchu budou nové a ty dole starší. Jinak graficky se mi to zdá též rušivé.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 29.01.2010 20:29, celkem upraveno 1 x.
email:Wohma píše:- e-mailova adresa je nemylim-li se plain-text, to by mohli zneuzit spamboti. Nechal bych vygenerovany obrazek s odkazem jako tomu je ted.
Jinak velmi dobra prace!
Nějaké kódování tam je. Tak třeba zc.liame@kindesdoprobil to kóduje takto:
<script TYPE="text/javascript"><!--
psvz('zc.liame','kindesdoprobil','liborpodsednik','email.cz');
//--></script>
Plus ta JS funkce je inkludovaná v externím souboru. Ještě se nad tím zamyslím. Obrázek bude ještě o něco bezpečnější i když dnes není problém ho jednoduše lousknout. Trochu mi tam nešel graficky.
všechny kategorie:
upravil jsem to
kontaktní informace moc agresivní:
souhlasím a předělám
Edit: už jsem to předělal
děkovací mail za editaci:
zrušil jsem ho
fulltext:
opravil jsem
Děkuji za podněty.
Jeste me napada jedna vec - odkazy na editovat, mazat atd. by mohly byt uplne napravo, pod obrazkem. Stejne se ten blok odsazuje az pod obrazek, takze by to nicemu nevadilo a IMHO by to lip vypadalo.
A jeste me napadla alternativni moznost - udelat tyhle odkazy jen ve forme ikonek v tom pravym sloupci, kde jsou ted ta cisla. Ale treba Odpovedet asi neni bez textu prilis jasne, tak nevim
Ted jsem vyzkousel vyhledavani, takze par bugu:
- kdyz dam vyhledat, tak se podelaji odkazy, napr. kdyz dam hledat muff:
http://hudebnibazar.cz/test/index.php?k ... rder=datum
U Dayslypperova DF-7 se odkaz roztahl az do zbytku inzeratu
- Pokud dam vyhledat nejake slovo, ktere je v nazvu domeny (napr. aukro), tak se odkazy uplne zrusi, popripade podelaji (vedou na "www."). Stejne tak pri vyhledavani ".cz" odkaz vede napr. jen na "www.kytary"
- pokud se nic nenajde, mohlo by to aspon neco zahlasit
Docela vtipna je tam hlaska "Inzeráty 1-0 z 0"
- vicemene nahodou jsem narazil na moznost vyuziti regularnich vyrazu (nebo aspon nejake jejich osekane verze), napr. "m.ff" najde mimo jine "muff". Bylo by mozna dobre to nekde zminit, co vsechno s tim jde delat - docela dobre to muze byt u znacek, u kterych nekteri jedinci nejsou schopni napsat spravne nazev (tudiz misto GIBSON dam vyhledat "g..son" a najde mi to i treba GYBSON nebo GIPSON)
- z nejakeho duvodu mi napr. pri vyhledavani "aaaa" vyskoci nekolik hitu a zdaleka ne ve vsech jsou 4 acka za sebou
- pokud to neni problem, mohlo by vyhledavani ignorovat diakritiku, tedy aby napr. "zalozit" davalo stejne vysledky jako "založit" - aspon jako volitelnou moznost, i kdyz podle me je to jedno.
A jeste me napadla alternativni moznost - udelat tyhle odkazy jen ve forme ikonek v tom pravym sloupci, kde jsou ted ta cisla. Ale treba Odpovedet asi neni bez textu prilis jasne, tak nevim
- Pokud dam vyhledat nejake slovo, ktere je v nazvu domeny (napr. aukro), tak se odkazy uplne zrusi, popripade podelaji (vedou na "www."). Stejne tak pri vyhledavani ".cz" odkaz vede napr. jen na "www.kytary"
- pokud se nic nenajde, mohlo by to aspon neco zahlasit
- vicemene nahodou jsem narazil na moznost vyuziti regularnich vyrazu (nebo aspon nejake jejich osekane verze), napr. "m.ff" najde mimo jine "muff". Bylo by mozna dobre to nekde zminit, co vsechno s tim jde delat - docela dobre to muze byt u znacek, u kterych nekteri jedinci nejsou schopni napsat spravne nazev (tudiz misto GIBSON dam vyhledat "g..son" a najde mi to i treba GYBSON nebo GIPSON)
- z nejakeho duvodu mi napr. pri vyhledavani "aaaa" vyskoci nekolik hitu a zdaleka ne ve vsech jsou 4 acka za sebou
- pokud to neni problem, mohlo by vyhledavani ignorovat diakritiku, tedy aby napr. "zalozit" davalo stejne vysledky jako "založit" - aspon jako volitelnou moznost, i kdyz podle me je to jedno.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ty ikonky dát do pravého sloupce je zajimavej napad. Ale jak píšeš, má to svá ale.Wohma píše:Jeste me napada jedna vec - odkazy na editovat, mazat atd. by mohly byt uplne napravo, pod obrazkem. Stejne se ten blok odsazuje az pod obrazek, takze by to nicemu nevadilo a IMHO by to lip vypadalo.
- pokud se nic nenajde, mohlo by to aspon neco zahlasitDocela vtipna je tam hlaska "Inzeráty 1-0 z 0"
Pod obrázek by to taky šlo, ovšem ne všechny náhledový obrázky mají stejnou šířku, takže by se to muselo sjednotit.
Využitelnost reg výrazů pro běžné uživatele je minimální. Ten kdo neví jestli je GIPSON nebo GIBSON, tak sotva bude rozumět regulárním výrazům. I když náhrada tečky za znak je celkem jednoduchá
Každopádně jsem to předělal tak, aby se ignorovala čeština. Takže "zalozit" a "založit" ti dá stejný výsledek. Dokonce se i zvýrazní v případě vyhledávání "zalozit" slova "založit" - což není úplně triviální.
Problém narušení odkazů ve fulltextu zůstává. Vzniká vložením stylu pro zvýraznění i do odkazů.
Trochu se tím zabývají tady pomocí preg_replace_callback:
http://php.vrana.cz/zvyrazneni-vysledku-vyhledavani.php
... ale mě to nechodí, myslím, že to neumí multibyte support. Ještě budu bádat. Pokud by měl někdo řešení, sem s ním.
EDIT: Inzerát 1 z 0 je dobrej - je to případ i prázdnýho oddělení. Kouknu na to.
Jinak díky za tvé relevantní připomínky.
No s tim vyuzitim regexpu jsem to myslel spis tak, ze nevim, jak to napsal zadavatel inzeratu
Bezny franta uzivatel ma obcas zajimavy spelling ruznych znacek, ten Gibson byl jen ilustracni, i kdyz obe jsem snad v bazaru uz videl.
Ohledne obrazku na boku - co takhle udelat hover-on napisy? Klasicky titly se objevi az po chvilce, ale kdyby se tam ten popisek objevil hned po najeti, tak si toho nikdo nemuze nevsimnout
Jinak neni zac, ja bazar vyuzivam dost casto, takze tim pomaham i sobe
Mimochodem proc se vlastne ceny v EURech negeneruji pro aktualni kurz? IMHO by to nebylo velky zesloziteni kodu a pokud to spravne chapu, tak by to byla i mensi zatez pro databazi, protoze ted to musi uchovavat bud cenu v Kc a zaroven cenu v EURech, anebo kurz za dany den. Kdyby se prepocitavalo vzdy pri zobrazovani, stacily by jako vstupni informace 1) cena (ta tam bude vzdy) a 2) aktualni kurz. Ale to je spis jen takovy technicky dotaz, na nynejsim reseni neni nic spatnyho.
EDIT: A jeste jsem si vzpomnel, ze mi ten RSS feed nefunguje, alespon ne ve Firefoxu, ale mozna delam neco blbe. Ta budouci adresa jeste nefunguje, testova mi neco nabidne, ale kdyz si to dam do toolbaru ve FF, tak mi hlasi Live Bookmark feed failed to load
Ohledne obrazku na boku - co takhle udelat hover-on napisy? Klasicky titly se objevi az po chvilce, ale kdyby se tam ten popisek objevil hned po najeti, tak si toho nikdo nemuze nevsimnout
Jinak neni zac, ja bazar vyuzivam dost casto, takze tim pomaham i sobe
Mimochodem proc se vlastne ceny v EURech negeneruji pro aktualni kurz? IMHO by to nebylo velky zesloziteni kodu a pokud to spravne chapu, tak by to byla i mensi zatez pro databazi, protoze ted to musi uchovavat bud cenu v Kc a zaroven cenu v EURech, anebo kurz za dany den. Kdyby se prepocitavalo vzdy pri zobrazovani, stacily by jako vstupni informace 1) cena (ta tam bude vzdy) a 2) aktualni kurz. Ale to je spis jen takovy technicky dotaz, na nynejsim reseni neni nic spatnyho.
EDIT: A jeste jsem si vzpomnel, ze mi ten RSS feed nefunguje, alespon ne ve Firefoxu, ale mozna delam neco blbe. Ta budouci adresa jeste nefunguje, testova mi neco nabidne, ale kdyz si to dam do toolbaru ve FF, tak mi hlasi Live Bookmark feed failed to load
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No já změny chválím. Ta editace je dobrý nápad akorát by mohlo být na první pohled zřejmější, že se tím i bumpuje.
Se zarovnáním ikonek a mailem v obrázku souhlasím s wohmou. Bude to vypadat o dost líp.
A moc se mi líbí, že můžu opakovaně kliknout na sekci ve které jsem a nemusím refreshovat stránku. To mě potěšilo.
Zatím to vypadá jako velký skok k lepšímu. Díky moc.
Se zarovnáním ikonek a mailem v obrázku souhlasím s wohmou. Bude to vypadat o dost líp.
A moc se mi líbí, že můžu opakovaně kliknout na sekci ve které jsem a nemusím refreshovat stránku. To mě potěšilo.
Zatím to vypadá jako velký skok k lepšímu. Díky moc.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že by mohly stačit jen ty ikony, kdyby se ta pro odpověď změnila na logičtější zahnutou šipečku. Případně by bohatě stačila ta vyskakující bublina.
Je tedy v plánu nějaké zobrazení všech mých inzerátů? Buď dle mailu nebo přes cookies?
Ochraně mailu v náhledu věřím, ale nyní v podstatě kdokoliv může rozkliknout editaci jakéhokoliv inzerátu, tak bych se jen rád zeptal, jestli tam nějaký robot nevleze a nevykopíruje mail.
Otevírání obrázků by se alepoň v nové verzo mělo prizpůsobit na velikost okna prohlížeče.
Přidat hledání pouze v nadpisech inzerátů.
Co říkáte na ty mé předchozí návrhy? Snad všechny nebyly tak úplně mimo mísu. Chápu, že ty rozklikávací inzeráty by byly složitější, ale už jen kvůli lepší ochraně před spamboty by neuškodilo, aby se kompletní inzerát se všemi funkcemi zobrazil až po jeho rozkliknutí.
Je tedy v plánu nějaké zobrazení všech mých inzerátů? Buď dle mailu nebo přes cookies?
Ochraně mailu v náhledu věřím, ale nyní v podstatě kdokoliv může rozkliknout editaci jakéhokoliv inzerátu, tak bych se jen rád zeptal, jestli tam nějaký robot nevleze a nevykopíruje mail.
Otevírání obrázků by se alepoň v nové verzo mělo prizpůsobit na velikost okna prohlížeče.
Přidat hledání pouze v nadpisech inzerátů.
Co říkáte na ty mé předchozí návrhy? Snad všechny nebyly tak úplně mimo mísu. Chápu, že ty rozklikávací inzeráty by byly složitější, ale už jen kvůli lepší ochraně před spamboty by neuškodilo, aby se kompletní inzerát se všemi funkcemi zobrazil až po jeho rozkliknutí.
- Nero
- Rádce
Nahrazení znaku za tečku nebo hvězdičku bych považoval za vcelku šikovnou utilitu. Jak se pohybuju na bazaru, tak to u mnohých inzerátů opravdu pomůže.VladaM píše: Využitelnost reg výrazů pro běžné uživatele je minimální. Ten kdo neví jestli je GIPSON nebo GIBSON, tak sotva bude rozumět regulárním výrazům. I když náhrada tečky za znak je celkem jednoduchá![]()
Pravda, i když jsem věděl, že inzeráty bumpovat jdou, chvilku mi trvalo, než jsem to našel. Řešení bych viděl jednoduše - místo Upravit (nebo co tam teď přesně je) by stačilo mít odkaz Upravit / Oživit a dále by si toho člověk již všimnul.Smrťokvítek píše:No já změny chválím. Ta editace je dobrý nápad akorát by mohlo být na první pohled zřejmější, že se tím i bumpuje.
Tohle mi přijde jako dobrý nápad, pokud to pujde nějak technicky řešitelné. Inzeráty mající 20 a více řádků se tam objevují poměrně dost často, kdyby se náhled inzerátu smrsknul na dejme tomu 5 - 7 řádků, mělo by to stačit.Dayslypper píše:Rozklikávací inzeráty
Teď by tam mělo být nastaveno 950x600px fixně. To považuju za dobré řešení, jediné co by šlo by bylo změnění na poněkud standardnějších 800x600, ale to si nemyslím, že je nutnost.Dayslypper píše:Otevírání obrázků by se alepoň v nové verzo mělo prizpůsobit na velikost okna prohlížeče.
Ikonky budou možná vizuálně hezké, ale z hlediska funkčnosti mi to nepřijde jako nejlepší řešení.Wohma píše:A jeste me napadla alternativni moznost - udelat tyhle odkazy jen ve forme ikonek v tom pravym sloupci, kde jsou ted ta cisla. Ale treba Odpovedet asi neni bez textu prilis jasne, tak nevim
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
S temi dlouhymi inzeraty - co omezit jejich delku? Pokud tam nekdo vypise kompletni megalomansky popisek z kytary.cz, tak to nikomu nepomuze, odkaz na produkt je v tomto smeru mnohem praktictejsi. I ty (opravnene) delsi inzeraty nemaji pres 10-15 radku...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
To mi přijde až moc striktní. Přece jen tam jsou lidi, co nahází 5 různejch věcí do jednoho postu a najednou má inzerát klidně těch 15 řádků. Samozřejmě megalomanské inzeráty většinou nepomůžou, ale na druhou stranu když zde někdo bude prodávat nějakou raritku, tak je lepší, když vše vypíše a rozházení technických informací do bodů v jednotlivých řádcích je přehlednější. "Náhledy" inzerátů s těmi třeba 5 - 7 řádky mi přijdou praktičtější a elegantnější 
PetrPeter 1975 - 2008
Jo, to je fakt.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Buď jsem slepej, nebo tam chybí jedna maličkost - kontaktní email na administrátora. Bylo by vhodné ho tam někam doplnit.
PetrPeter 1975 - 2008
Doplněno do levého sloupce a patičky.Nero píše:Buď jsem slepej, nebo tam chybí jedna maličkost - kontaktní email na administrátora. Bylo by vhodné ho tam někam doplnit.
He. Stejně jsem to kvůli ignorování češtiny musel vyhodit. Takže žádný Regex výrazy.Wohma píše:No s tim vyuzitim regexpu jsem to myslel spis tak, ze nevim, jak to napsal zadavatel inzeratuBezny franta uzivatel ma obcas zajimavy spelling ruznych znacek, ten Gibson byl jen ilustracni, i kdyz obe jsem snad v bazaru uz videl.
Zvolil jsem variantu jinou, že se EUR a CZK přepočítají dle kurzu datem vložení a pak se s tím už nehýbe. Jelikož inzerát má dobu platnosti max 1 měsíc, tak nepředpokládám velké změny kurzu. Je to o něco jednodušší řešení. Myslím, že stačí.Wohma píše:Mimochodem proc se vlastne ceny v EURech negeneruji pro aktualni kurz? IMHO by to nebylo velky zesloziteni kodu a pokud to spravne chapu, tak by to byla i mensi zatez pro databazi, protoze ted to musi uchovavat bud cenu v Kc a zaroven cenu v EURech, anebo kurz za dany den. Kdyby se prepocitavalo vzdy pri zobrazovani, stacily by jako vstupni informace 1) cena (ta tam bude vzdy) a 2) aktualni kurz. Ale to je spis jen takovy technicky dotaz, na nynejsim reseni neni nic spatnyho.
Ten RSS by teď už mohl jít.Wohma píše:EDIT: A jeste jsem si vzpomnel, ze mi ten RSS feed nefunguje, alespon ne ve Firefoxu, ale mozna delam neco blbe. Ta budouci adresa jeste nefunguje, testova mi neco nabidne, ale kdyz si to dam do toolbaru ve FF, tak mi hlasi Live Bookmark feed failed to load
Pokud fulltext nevyhledá nic, tak to rozumně zahlásí. A v případě prázných oddělení to taky něco napíše.