Schecter-Hellraiser-C-7-Gloss-Black vs. LINE6 Spider III HD7

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
amberan

Schecter-Hellraiser-C-7-Gloss-Black vs. LINE6 Spider III HD7

Příspěvek od amberan »

hoj,
jako uzivatel bych potreboval moudrou radu. hodlam investovat do 7mistrunky, strop kolem 20-25. kytarka mi padla do oka tato http://www.musiccenter.cz/Schecter-Hell ... 7/:3:36267

co aktivni EMG snimace a hlava tranzistor LINE 6 SpiderIII kterou vlastnim (zatim) http://kytary.cz/line6-spider-iii-hd75/HN089481/? ohledne stylu ktery na to hraju a hodlam, no trash, lidovku by tato sestava asi moralne neunesla:) doted jsem si vystacil se dvema humbuckery tak nemam predstavu jestli je to vhodna kombinace. lehce jsem se prokousal forem ale jasnou odpoved na aktiv/pasiv/tranzistor/metal=ano/ne nekoho kdo ma zkusenost bych ocenil. jsem opravdu pouhy hrac, svoji nevodomost si vyslovene hyckam:)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Re: Schecter-Hellraiser-C-7-Gloss-Black vs. LINE6 Spider III HD7

Příspěvek od Fade »

Tohle k sobe pujde uplne nadherne. Ty HD hlavy jsou hodne vhodne k podladenym kytaram, takze i k sedmam. Vyber sedmicky je dobry. Nemuselo by to byt vubec spatne.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

amberan píše:lehce jsem se prokousal forem ale jasnou odpoved na aktiv/pasiv/tranzistor/metal=ano/ne nekoho kdo ma zkusenost bych ocenil. jsem opravdu pouhy hrac, svoji nevodomost si vyslovene hyckam:)
aktiv/pasiv - jednoznacna odpoved IMHO ani neexistuje, obe ma svoje pro a proti. Je fakt, ze pokud nekdo pouziva aktivni humbuckery, tak jsou to zpravidla metalisti, ale velka cast (dost mozna i vetsina) metlosu stale hraje na pasivy.
tranzistor - tady uz je to asi jasnejsi, tranzistor na metal leda pokud je to kvalitni stroj. Napriklad proti Randall zesilovacum nema asi nikdo nic, alespon pokud jde o metalovej zvuk, ale u ostatnich firem to neni zadna slava. Oproti lampe velmi casto vznika problem vyniknout v ramci zvuku kapely, navic zvlaste u amp-modelingovych kousku je treba si opravdu dobre nakroutit zvuk, vetsina lidi si tam natoci strasny hruzy, se kteryma pak v kapele nemaji sanci.

Jinak vyber kytary dobry, jeste se eventualne zamer na LTD a Jacksony, ale s tim Schecterem chybu urcite neudelas.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Podle mě bys měl investovat spíše do aparatury, pokud chceš hrát v kapele někde, protože tyhle Line6 podle mě nemají žádnou šanci být slyšet, když bude bubeník prase (vím co říkám). Na ty spidery jsem se pokoušel v hudebninách metal hrát, no, bylo to něco strašného a to jsem neměl sedmistrunku, která je laděná o dost níž. Znělo to nekonkrétně a šumivě chemicky. Když jsem hrával doma, měl jsem taky eqalizér dost do Včka a doma to znělo fajn (tehdy), než jsem se postavil se svojím 120 Watt Cratem před našeho bicáka. Tam jsem poznal zač je toho loket. Eqalizér jsem z véčka přehodil na vystředovaný ječák, stáhl gain a vytočil 120 Watt téměř naplno, abych se prořízl.
= podle mě s tímhle, navíc jen 75 Watt, němáš v kapele žádnou šanci na decentní zvuk. O jeho kvalitě se již zmiňovat nebudu :-)

Není to jako nic proti tobě nebo tomu ampecu co máš, ale když si dle mého chceš koupit takovou kytaru (kterou jsem v akci slyšel) a pak ji píchneš do tohodle, tak to stejně totálně zabiješ.
Já mám kytaru za 7,5 z bazáče, ale ampec za tolik co ty chceš kupovat kytaru a můžu ti říct, že je to nebe a dudy. :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

75W staci na hrani v kapele. Zvukove to samozrejme nebude zadna parada, ale to od hlavy za 4 tisice asi nikdo neceka.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“