Flažolety??
Pravidla fóra
Re: '' Pískání '' na kytaru
zdravím mám dotaz v témátu o hudební teorii píše nero že mám zahrát prázdnou strunu a přiložit palec na 3 pražec.tak jak to teda je?prosím návod pro laiky zatím jsem to hrál tak že mám gain na maximum brknul a přižolil jsem palec nad snímač.Mám to tak být?a mám to hrát na gainu nebo na clean?
kytara:AXL Marquee
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
Kombo:Crate Flex Wave Series FW15R
Efekt:zatím kabel ibanez
pár trsátek ale hlavně dunlop 2mm
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: '' Pískání '' na kytaru
Přečti si to tam ještě jednou
Nic takového tam nepíšu.
- chybí mi tam ty zápisy pražců, ale což, vysvětlení je tady. kdo to chce komplet, at se koukne do původního článku o teorii.* natural harmonic - přirozený flažolet
Hrají se na prázdné struně a to nejčastěji na 5., 7. a 12. pražci a to tak, že brnknete na prázdnou strunu a lehounce přiložíte prst na strunu nad daným pražcem a hned zase prst odtáhnete. Chce to nějaký ten cvik, nepůjde to hned.
() - classical harmonic - klasický flažolet
Začíná přituhovat. Tohle chce už nějakého toho zkoušení, pokud tedy nejste nadaní od boha nebo posedlí ďáblem. Takže zmáčknete 3. pražec, položíte prst pravé ruky na strunu nad 10. pražcem a brnknete. Asi se ptáte "Ale čím mám brnknout?". No nejčastěji palcem, nebo pokud jste zruční tak malíkem. Dá se to hrát i s trsátkem.
a.h. - artificial harmonic - umělý flažolet
Chytnete strunu na 3. pražci, brnknete a hned přiložíte prst na strunu o 12 pražců výše(tady na nad 15. pražcem). Občas se prst přikládá na strunu o 7 či 5 pražců výše, což je pak v tabulatuře naznačeno.
p.h. - pinch harmonic
Chytnete 9. pražec, brnknete a hned potom škrtnete trsátkem nebo prstem pravé ruky kousek od místa, kde jste do struny brnkli. Tohle chce taky dost cviku, nepovede se to napoprvé.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
lukas.morman
Flažolety??
Podívejte se na video: http://www.youtube.com/user/imodiumband ... mEQZsjTpzQ
Přesně v čase 3:30 mu ta kytara jakoby zaječý (ale to není takovej ten umělej flažolet, jak to utlumíte palcem ne?) Přijde mi, že to zahraje na 3 strunách. Stačí mi říct, jak se tomu říká a já si to najdu na youtube.com
Díky za odpovědi
Přesně v čase 3:30 mu ta kytara jakoby zaječý (ale to není takovej ten umělej flažolet, jak to utlumíte palcem ne?) Přijde mi, že to zahraje na 3 strunách. Stačí mi říct, jak se tomu říká a já si to najdu na youtube.com
Díky za odpovědi
- Nero
- Rádce
Re: Flažolety??
Takže, o flažoletech tu toho bylo řečeno více než dost, takže příště hledej a přispívej do již existujících threadů. Teď jsem tvůj post sloučil se starším vláknem.
Na tom videu je klasickej umělej flažolet, jen prostě zahranej šikovně.
Na tom videu je klasickej umělej flažolet, jen prostě zahranej šikovně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nejlepší je se učit umělý flažonety na akustický kytaře.. 
to a to a za chvíli zas tohle
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no..jednou jsem se tyden nedostal do zkusebny kde sem mel ele tak sem cvicil na akustiku a ze zvyku to tam hral..obcas to slo i slyset:D
- Nero
- Rádce
Jo, to je vcelku progresivní způsob výuky - ty pitch harmonics zní na akustice brutálnětermyx píše:nejlepší je se učit umělý flažonety na akustický kytaře..
PetrPeter 1975 - 2008
to a to a za chvíli zas tohle
Dost jsem u umělých fl. bojoval s technikou pravé ruky, pořád mi to nešlo a štvalo mě, že nevím, jestli mi to nepíská proto, že to dělám blbě nebo proto, že to dělám v místě, kde žádný flažolet není. Tak mě napadlo učit se to tam, kde flažolet určitě je - nad 24. pražcem na prázdné struně - a šup, za 2 minuty jsem to měl nacvičené a teď už ho zahraju bez problémů, i když není kytara zapojená v zesilovači.
6 strun: Ibanez RG 470, B.C. Rich Beast Special Edition - 7 strun: Ibanez RG 1527 . Line6 POD X3 Live. Jsem nekritickým fanouškem kytar Ibanez a drze to přiznávám.
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
Zakladatelé Baby Metalu: Metal Kidz
-
janCH
Čus...
Zatím jsem se tu dočetl jen jak flažolet vytvořit... což se mi zdá poměrně jednoduché, ale nenašel jsem něco o teorii. Jinak jsem na netu naše tabulku kde jsou jaké tonu pomocí flažiletů... Jako 1/2 a 1/4 bych chápal jak se tam dostane ten tón, jen nevím oktávu. ale třeba že na E v 1/3 je B, tak to mi hlava nebere... Máte pro to nějaké vysvětlení?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... monics.jpg
Zatím jsem se tu dočetl jen jak flažolet vytvořit... což se mi zdá poměrně jednoduché, ale nenašel jsem něco o teorii. Jinak jsem na netu naše tabulku kde jsou jaké tonu pomocí flažiletů... Jako 1/2 a 1/4 bych chápal jak se tam dostane ten tón, jen nevím oktávu. ale třeba že na E v 1/3 je B, tak to mi hlava nebere... Máte pro to nějaké vysvětlení?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... monics.jpg
- Nero
- Rádce
Ber to jako fakt, který vychází z vlastností oscilace struny jakožto složeného stojatého vlnění. Tím, že někde položíš při přirozením flažoletu prst, vytvoříš uzel, díky kterému se zvýrazní některá z vyšších harmonických frekvencí.
Jestli se nepletu, něco málo o tom psali na anglické wikipedii.
Jestli se nepletu, něco málo o tom psali na anglické wikipedii.
PetrPeter 1975 - 2008
v 1:15 a pak
tady v 0:56
jak to udělá ?
to da prst na pražec ? a pak to nějak slajduje ? nebo jak se to protáhne ?
ja udělám ten první ton (v ramci možností) ale Janick pak da prst za pražec !?! wtF ?
jeho kejtra nemá asi floyd rose tremolo u normálního jednozvratnaku to takhle půjde
ted me něpadlo udělat ten protáhnutej zvuk pákou
hmmmm
někdo poradí ?
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Zahraje flažolet a pak jakoby benduje nultý pražec, tzn. přitlačí na strunu až za nultým pražcem, čímž vytáhne flažolet nahoru.
btw, vidím dobře? Janick má Floyda bez zámků?
nene díval jsem se ted extra na ten nultej pražec, on tam žádný zámky opravdu nemáAmid píše:
ale to by potom neměl floyda ? ale normál tremolo
dyt to by se muselo hned rozladit kdyby hral na floyda bez zamků kor při jeho agresivním stylu hraní
Samozřejmě, že má normální vintage kobylku. Při dobrém seřízení a údržbě (mazání grafitem na nultém pražci, zabroušení ostrých hran na kamenech), správném a pořádném navíjení strun, atd., to není nemožné.
prodávávají se takový kytary ještě resp. s takovýmhle floyd rose tremolo systémem kde nejsou zamykatelný zámky na nultým pražciFořt píše:Samozřejmě, že má normální vintage kobylku. Při dobrém seřízení a údržbě (mazání grafitem na nultém pražci, zabroušení ostrých hran na kamenech), správném a pořádném navíjení strun, atd., to není nemožné.
To se ptáš?
ano, zapoměl jsem otazníkyFořt píše:To se ptáš?
vyrábí se ještě takový kytary ?popř. floydrose systém bez zamykatelných zámků na nultým pražic ?
Musicman od Petrucciho má 2zvrat tremolo bez zámků, alespoň dle popisu. No a co vím, tak i jednozvrat tremolo se dá nastavit na 2zvratné, akorát, samozřejmě, nemá takový rozsah jako normální 2zvrat.
Naposledy upravil(a) Amid dne 29.11.2011 20:43, celkem upraveno 1 x.