Efekty pro elektroakustickou kytaru

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Efekty pro elektroakustickou kytaru

Příspěvek od Nero »

Ono jen že tvůj post vyzněl tak, že je SMMH absolutně nepoužitelný efekt a byl bych dost nerad, kdyby si to tu nějací méně zkušení odnesli jako dogma.

Jinak co ti na té ergonometrii přišlo tak pitomýho?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Když tu krabici srovnám třeba s TCE Nova Repeater, přijde mi, že je (u TCE) vše logičtější. Např. to, že se funkce knobu mění dle typu efektu. Nebo že bypass přepínač jde opravdu hodně ztuha a klapnutí je výrazně hlasité... Prostě mi nesedl, což neznamená, že další tisíce lidí z něj nebudou nadšení.
Ten post, který ti vadil, jsem doplnil o vysvětlení.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

když jsem se se SMMH potkal prvně, byl jsem trochu zmatený, po pár minutách to bylo lepší :-) a když jsem ho pak koupil, nebylo po 15 minutách co řešit - vše je totiž v manuálu, který je poměrně krátký a srozumitelně napsaný

já osobně ho vidím jako nejlepší delay, jaký jsem kdy měl :-) a za tím si stojím - bohužel nemusí sednout každému
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

CzechJoker píše:Když tu krabici srovnám třeba s TCE Nova Repeater, přijde mi, že je (u TCE) vše logičtější. Např. to, že se funkce knobu mění dle typu efektu. Nebo že bypass přepínač jde opravdu hodně ztuha a klapnutí je výrazně hlasité... Prostě mi nesedl, což neznamená, že další tisíce lidí z něj nebudou nadšení.
Ten post, který ti vadil, jsem doplnil o vysvětlení.
Vidíš, na druhou stranu to, že se mění funkce je dáno tím, že každý mód má jiné zvukové i technické možnosti. Takže jde jen o to, jak do co nejmenšího počtu ovladačů nacpat co nejvíce funkcí. U TCE je to jinak, tam se prostě mění jen charakter zvuku, možnosti nastavení jsou pak všude totožné, čili omezenější než u EHX.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Jo, ale záměrem je delay s taptempo (looper oželím). Víc funkcí mě fakt nebere, to je jako 24 programů na pračce, taky používáš jen 2.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pokud ti jde jen o to, aby to byl delay a měl tap, tak nemá moc smysl sledovat SMMH... já konkrétně tam využívám vpodstatě všechno, ale na to, abys používal jeden mód je to zbytečnost

neříkám že když se poohlídneš po něčem jiném, tak že z toho vyjdeš finančně lépe... takové bulíky bych ti na nos nevěšel... ale jednodušší to být může :-)

moc sjem nepochytil v jaké cenové relaci se až pohybujem... každopádně mimo toho nova repeateru by teoreticky přicházel v úvahu Vox Time machine, ne?

http://kytary.cz/vox-dual-mode-delay-js ... /HN103234/
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Vypadá zajímavě, akorát trochu nad můj virtuální limit. Navíc bych si ho asi těžko někde naostro vyzkoušel (do Prahy hned tak nepojedu). Nechci téma delaye dál pitvat, zatím vítězí TCENR.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A ten Nova Repeater si zkoušel? Koukám, že v ČR je s jeho dostupností docela problém...

Jinak v cenové relaci do 5000 je ještě dost zajímavou možností CM DeLayla
http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... /HN092849/

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Budu ho objednávat k vyzkoušení, dostupnost je cca 2-3 týdny (podle vyjádření prodejce).
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“