Odstranění loga

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Bf.Spifire.mW

Odstranění loga

Příspěvek od Bf.Spifire.mW »

Ahoj, mám jeden dotaz. Na svém Staggovi jsem šmirglem zbrousil logo na hlavě a teď je tam takové světlejší místo. Dalo by se to nějakým bezbarvým lakem přestříknout ? Jestli ne, tak mi to nevadí jenom se chci zeptat. :D
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Re: Odstranění loga

Příspěvek od B.Mikey »

Proč by to nešlo :D ?
Dubla
last.fm: http://www.last.fm/user/janvondra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dubla »

Určitě dalo, ale asi by to bylo pořád poznat, nejlepší řešení je IMHO ošmirglovat celou přední část hlavy a přelakovat. Sám sem to tak udělal, jen sem tam nastříknul černým lakem dva "racing stripes", bo se mi ta hlava zdála nějaká moc prázdná ;)
Cort KX5 (RM Pickups RH+ & RH-) * Jolana Galaxis (2x Kent Armstrong P90)
Zoom G1Xon * EHX Double Muff * Behringer DD400
VHT Special 6
* home made 212 box (Celestion Classic Lead & Celestion V30) * kabel ProCo
Bf.Spifire.mW

Příspěvek od Bf.Spifire.mW »

Ok Ok :D díky za odpověď
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Hlavu musíš zbrousit celou a pak jí přelakovat, protože jenom kus bys nechytl....
Obrousit hlavu zvládneš ne?abys to 3x nepřejel 60tkou šmirglem a šmitec...
woro90

Příspěvek od woro90 »

Takhle jsem sundával logo Behringer ze svého žlutého zázraku, co mám v podpisu. Vystupovalo z povrchu a nebyl jsem si navíc jistý, zda skrz tu žlutou nebude prosvítat, tak jsem z hlavy sundal srážeče strun, odmontoval mechaniky a kolíkem vyklepnul ven jejich kovové průchodky. Poté jsem to čistě přebrousil a nalakoval čirým základem (nitrem, protože jiný čirý lak běžně nepoužívám). Po proschnutí poslední vrstvy jsem na to stříknul žlutou a výsledek je perfektní. Přitom původně jsem měl v úmyslu hlavu nechat v barvě dřeva, jen sundat to logo, protože s původní behringerkou to už má společný jen krk, dřevo těla, tremolo a snímače, jejichž kulatější zvuk se mi líbil, tak jsem si je tam nechal. Pak jsem si ale řekl "vole, proč to nestříkneš, když je 'matching headstock' u fenderů těžká machrovinka a stejně to brousíš komplet" a bylo to. Pak se mi hlava zdála moc prázdná, tak jsem rozstříhal varovnou cedulku (popisek z ní je v 12. poli).

Každopádně to chce brousit do jemna, pak nalakovat, po zaschnutí obrousit do hladka, nalakovat, zase obrousit a pak teprve lakovat a lakovat. Jinak se to nikdy nebude lesknout.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Z toho Behringera by mělo to logo jít sundat nějak lehčeji (tipuju jen nějak seškrábnout, možná technickým benzínem :roll: ) - já ho na mojí kytaře nemám, ale nejde vidět, že by to někdo lakoval (nejdou vidět nějaké přechody na okrajích a tak - navíc, kdo by se s tím sr*l ?) - já ji už právě kupoval bez loga (před 6 rokama 8) ), a z toho loga jde vidět jen stín v odrazu světla - ale jen pod určitým ůhlem proti světlu jdou vidět hrany písmen (jen když člověk ví, co má hledat, jinak tam nic není vidět).

Takže by to TEORETICKY mělo jit i bez broušení, ale fakt nevím, kdo to čím dělal, ale bez loga to vypadá líp (ty hranaté behringerovské písmena by se na hlavě vyjímaly opravdu suprově :roll: a navíc to té kytaře nejspíš i přidá na ceně (kytara s logem Stagg je fakt velice žádaná :twisted: ), jen aby si tam pak někdo nenacpal logo nějaké světové značky - dělat Staggem Fenderovi ostudu mi sice není proti srsti, ale je dost jiných log, co by vypadaly dobře (včetně vymyšlených) - i třeba taková Jolana a podobně (třeba i koníka od Porsche :lol: ),ale třeba vecpat si na strata logo Gibson by byl docela extrém :lol: .
nodj

Příspěvek od nodj »

a nemá někdo zkušenost s odstraněnim loga na LP Bach, kde je to logo perleť? Ne, že bych tu kytaru měl, ale možná bych o ní přemejšlel s tim, že samozřejmě bych vyměnil snímače atd.. Ale to logo se mi fakt nelíbí..
Pikus

Příspěvek od Pikus »

nodj píše:a nemá někdo zkušenost s odstraněnim loga na LP Bach, kde je to logo perleť? Ne, že bych tu kytaru měl, ale možná bych o ní přemejšlel s tim, že samozřejmě bych vyměnil snímače atd.. Ale to logo se mi fakt nelíbí..
Tu perleť jen tak nesundáš. Je to v podstatě plast vlepený do vydlabaného otvoru a tak bys to pak musel kitovat a bylo by to znát... raději to tam nechej. Nebo zkusit nechat předýhovat hlavu. Otázkou je, jek by to drželo a pod.

Mě třeba vadí logo Bach na krku, kterej si budu kupovat na svou homemade kytaru, ale tam je to naštěstí jenom vodotisk pod lakem...
nodj

Příspěvek od nodj »

Pikus píše:
nodj píše:a nemá někdo zkušenost s odstraněnim loga na LP Bach, kde je to logo perleť? Ne, že bych tu kytaru měl, ale možná bych o ní přemejšlel s tim, že samozřejmě bych vyměnil snímače atd.. Ale to logo se mi fakt nelíbí..
Tu perleť jen tak nesundáš. Je to v podstatě plast vlepený do vydlabaného otvoru a tak bys to pak musel kitovat a bylo by to znát... raději to tam nechej. Nebo zkusit nechat předýhovat hlavu. Otázkou je, jek by to drželo a pod.

Mě třeba vadí logo Bach na krku, kterej si budu kupovat na svou homemade kytaru, ale tam je to naštěstí jenom vodotisk pod lakem...
jo, krk bach taky budu kupovat na další kytaru..Tak to jsem si taky řikal, že ta perleť bude mít nějakou tloušťku, tak by se muselo kitovat, barvit a lakovat.. nebo mě napadlo jen přebarvit celou tu hlavu..pokud ta perleť vyvyšuje, tak dorovnat..nebo zbrousit a nějakou teda tenkou dýhu.. no třeba na epoxydovy přyskyřici by to mohlo držet, ne..
Pikus

Příspěvek od Pikus »

nodj píše:
Pikus píše:

jo, krk bach taky budu kupovat na další kytaru..Tak to jsem si taky řikal, že ta perleť bude mít nějakou tloušťku, tak by se muselo kitovat, barvit a lakovat.. nebo mě napadlo jen přebarvit celou tu hlavu..pokud ta perleť vyvyšuje, tak dorovnat..nebo zbrousit a nějakou teda tenkou dýhu.. no třeba na epoxydovy přyskyřici by to mohlo držet, ne..
¨

Tak, samozřejmně, že to jde jenom stříknou barvou a nalakovat, ale bude to vidět... resp. poznat
Moleek

Příspěvek od Moleek »

To už je lepší celou hlavu přelepit černou nálepkou (lesklou) - když se vystřihne pečlivě, tak to bude jednolitá vrstva a bude to vypadat celkem ok.. Bohužel se po čase můžou "třepit" okraje
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

woro90 píše: ...protože s původní behringerkou to už má společný jen krk, dřevo těla, tremolo a snímače...
A není to tí pádem celá kytara ? To jako když dám na Wartburga nový lak, elektrony, dovnitř nové potahy a pošteluju karburátor, tak už to není Warťas ? :D 8) :roll:
woro90

Příspěvek od woro90 »

rain píše:
woro90 píše: ...protože s původní behringerkou to už má společný jen krk, dřevo těla, tremolo a snímače...
A není to tí pádem celá kytara ? To jako když dám na Wartburga nový lak, elektrony, dovnitř nové potahy a pošteluju karburátor, tak už to není Warťas ? :D 8) :roll:
Jenže mezi auty je velký rozdíl v konstrukci, zatímco rozdíl mezi Fenderem a Staggem je jen ve zpracování a kvalitě materiálu. Nejhorší na té behringerce byly takové ty "jemné detaily" jako třeba že je to dřevo těla zevnitř ještě mokré a tlumí, že pražce nejsou začištěné ani zarovnané, tremolo přišroubované vruty v křivých dírách, krk posazený na nerovné tlusté vrstvě laku, že je to stříknuté dvěma milimetry tlumícího svinstva, seřízení, mazání mechanik a podivný design.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
petrlesna

Příspěvek od petrlesna »

ahoj, jestli ta kytara hraje podle tebe dobře a problém je jen ten nápis, tak tam dej tu černou tapetu. Jednou budeš hrát na originál a co je napsáno na krku ani nebudeš vědět. Petr.
Nástroje: Fender Precision Bass, Peavey Millenium BPX5
Aparát: Trace Elliot GP12 SMX + 4x10" a 1x15" boxy

Basa musí bejt nejen cejtit, ale taky slyšet.
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

woro90 píše:
rain píše:
Jenže mezi auty je velký rozdíl v konstrukci, zatímco rozdíl mezi Fenderem a Staggem je jen ve zpracování a kvalitě materiálu. Nejhorší na té behringerce byly takové ty "jemné detaily" jako třeba že je to dřevo těla zevnitř ještě mokré a tlumí, že pražce nejsou začištěné ani zarovnané, tremolo přišroubované vruty v křivých dírách, krk posazený na nerovné tlusté vrstvě laku, že je to stříknuté dvěma milimetry tlumícího svinstva, seřízení, mazání mechanik a podivný design.
Mno, když má něco, teda kytara, krk, tělo, snímače a kobylku z Behringera tak je to asi co? No přece Behringer, co je na tom nepochopitelného, prostě se akorát stydíš že hraješ na Béryndžra, tak tvrdíš že to tak není :-)
Aby bylo jasno, nemám nic proti laciným kytarám ani jejich zušlechťování ;-)
woro90

Příspěvek od woro90 »

rain píše:Mno, když má něco, teda kytara, krk, tělo, snímače a kobylku z Behringera tak je to asi co? No přece Behringer, co je na tom nepochopitelného, prostě se akorát stydíš že hraješ na Béryndžra, tak tvrdíš že to tak není :-)
Teď jsi mě odhalil. Velice se tedy omlouvám že si dovoluji hrát na něco na co se hrát nedá a ještě tvrdím že se na to hrát dá a že je to něco jiného než ono legendární pádlo. Jsem připraven zaplatit ti jakékoli odškodné za psychickou újmu, kterou jsem ti tím způsobil a také samozřejmě ihned zruším svůj účet na tomto fóru a spáchám sebevraždu.

Stydím se za tu kytaru a proto ji mám vyfocenou v podpisu i s popisem, co to je, a na Strahově ji zná každý muzikant kterého tam znám. Makes perfect sense.

...btw co vlastně děláš v tomhle threadu? To jsi přišel jenom prudit?
rain
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

woro90 píše:
rain píše:Mno, když má něco, teda kytara, krk, tělo, snímače a kobylku z Behringera tak je to asi co? No přece Behringer, co je na tom nepochopitelného, prostě se akorát stydíš že hraješ na Béryndžra, tak tvrdíš že to tak není :-)
Teď jsi mě odhalil. Velice se tedy omlouvám že si dovoluji hrát na něco na co se hrát nedá a ještě tvrdím že se na to hrát dá a že je to něco jiného než ono legendární pádlo. Jsem připraven zaplatit ti jakékoli odškodné za psychickou újmu, kterou jsem ti tím způsobil a také samozřejmě ihned zruším svůj účet na tomto fóru a spáchám sebevraždu.

Stydím se za tu kytaru a proto ji mám vyfocenou v podpisu i s popisem, co to je, a na Strahově ji zná každý muzikant kterého tam znám. Makes perfect sense.

...btw co vlastně děláš v tomhle threadu? To jsi přišel jenom prudit?
Co se vztekáš? :roll: Hraj si na co chceš, je mi to fuk, jestli máš potřebu spáchat sebevraždu, je to taky tvůj zajíc, mě do toho netahej 8) Prostě jsem se akorát chytl tvého výroku že máš krk, tělo atd. z kytary, ale vlastně to ta kytara není, což mi přijde srandovní, nic víc. Na Strahově bývávali spartakijády, že jo... ?! 8)
woro90

Příspěvek od woro90 »

rain píše:Co se vztekáš? :roll: Hraj si na co chceš, je mi to fuk, jestli máš potřebu spáchat sebevraždu, je to taky tvůj zajíc, mě do toho netahej 8) Prostě jsem se akorát chytl tvého výroku že máš krk, tělo atd. z kytary, ale vlastně to ta kytara není, což mi přijde srandovní, nic víc. Na Strahově bývávali spartakijády, že jo... ?! 8)
Já se nevztekám, jsem v klidu, jenom mi přijde že tak trochu přeháníš :wink: A to, že o své kytaře tvrdím že je něco co není, protože se za ni stydím, sis opravdu mohl odpustit, kytara (a zvlášť ta vlastní rukou předělaná) je dost osobní věc a poznámky tohoto typu mohou být brány dost osobně. V některých zemích bys za to velmi snadno mohl i dostat přes hubu. Kytarou :wink: Jojo, na ten stadion koukám každé ráno, jak se ta betonová obluda pomalu drolí. A malé pokoje (původně šatny) jsou sice hnus, ale široké chodby a schodiště přímo vybízejí ke společenským aktivitám v půl třetí ráno (patro nade mnou bydlí nějaký Španěl co si občas uprostřed noci dá lahvinku calvadosu, vytáhne španělu a začne halekat, pak mu většinou běloruská zápasnice s obličejem buldoka vysvětlí, že to není dobrý nápad).

K té behringerce - to nesmím použít nadsázku? Je vázaná na nějaké zvláštní povolení? Nehledě na to, že na behringerkách se nejvíc kritizuje mokré dřevo, křivé pražce, nultý pražec z bláta, podivné mechaniky, tlustý lak a divný vzhled. Co se týče toho, jak je to dřevo rostlé, nikdo si tu zatím nestěžoval. A výměna HW u takovéto kytary nic neřeší. Shrnuto: nemá nic z toho, co ji dělá jaksi méněcennou, kromě tvaru a ceny. A není zde snad Behringer synonymem pro méněcennost? :wink: Samozřejmě že to není Fender. Pořád je ta nadsázka přehnaná?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ale uznej sám, že Tvá věta: "protože s původní behringerkou to už má společný jen krk, dřevo těla, tremolo a snímače" k takovýmto výrokům jenom vybízí. Když to trochu přeženu, tak jsi mohl napsat: "Koupil jsem si na kytaru nový mechaniky" - vyšlo by to nastejno. :lol: A o značce zde nohovoříme.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“