Fender USA

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
old_wooden_shoes

Re: Fender USA

Příspěvek od old_wooden_shoes »

Regular John píše:Tak já mám 2007 a myslím, že už jsem tady na fóru o něm napsal celkem dost :) Rukama mi prošlo několik kusů z 90. let a ty nebyly tak pěkně a precizně udělané jako ta 07, zvukově jsem nezaznamenal žádné výrazné rozdíly (mimo to, že každý strat hraje tak nějak jinak :lol: )
S modelem 2008 jsem ještě neměl tu čest, ale jsou na něm určité změny a proto taky nese název "New American Standard". Ty změny zahrňují nové tremolo a kobylku, vintage-styl kameny a nové ladící mechaniky. Docela rád bych si nějaký ten kus vyzkoušel, vůbec bych se těch nových modelů nebál...

Pokud plánuješ koupi, tak si tu kytaru určitě nejdřív vyzkoušej a uvidíš...
dík, pročetl jsem Tvé příspěvky :)
dneska už jsou u nás k mání myslím jen 2008, zatím jsem ještě ale "nepotkal" nikoho s tímhle ročníkem.
to je právě trochu problém, kde takové kytary odzkoušet ... ?
před pár měsíci jsem byl v UK, Manchester ... tam měli výběr, měl jsem chvíli čas, tak mi prošly rukou dvě kytary, škoda, že jsem tehdy netušil, že u nás není tak jednoduché si v obchodu sednout a ty kytary vyzkoušet, teď si říkám, že jsem v tom obchodě v UK měl strávit víc času ...
FENDER American Standard Stratocaster
Dalik

Příspěvek od Dalik »

Já mám USA 2007, měl jsem i squiera a je zajímavé, že na sucho ten squier hrál jaksi plněji, byl taky o dost těžší, samozřejmě pod šťávou už byl rozdíl obrácený. Nové 08 USA Standardy PRÝ doplácí na novou vlnu šetření na dřevě, sušičky a kroucení. Kufry mají problematické plastové zámky, které se lámou. Údajně se všichni snaží sehnat ještě 07 modely a 08 nikde nejdou na odbyt, je fakt, že málokde je dostanete dřív než za 3-4 týdny, po celé Evropě. Ale tohle je info, které jsem dostal od obchodníka s kytarama - jak jsem slyšel - tak to píšu. Já osobně jsem s 08 ještě neměl tu čest a tak nevím.
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

Ahoj, potřeboval bych poradit: dostaly se mi do ruky 2 kousky Fender Telecaster Am. Standard a každá má jiný kameny na kobylce. Chtěl bych se zeptat, jestli by někdo věděl něco bližšího k těm kamenům - tj. jestli se tam třeba montovaly oba typy nebo jak to s tím je. Dík
Přílohy
aa.jpg
A.jpeg
FENDER Telecaster American Standard
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Horní je starý Am. standard, který se s těmi kameny dělal do roku 2007 a ten spodní je nový model (buď 2008 nebo 2009)
sun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sun »

Regular John píše:Horní je starý Am. standard, který se s těmi kameny dělal do roku 2007 a ten spodní je nový model (buď 2008 nebo 2009)
Dík, jen jsem si říkal, jestli není některej z nich nějakej bastl...
FENDER Telecaster American Standard
MARINA Concord Version
MARSHALL BB-2
BOSS SD-1
BOSS DD-7
VOX AC15C C1X
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Zdravim vsetkych gitaristov.. :) Dnes rano som na kytary.cz zahliadla americkeho fendera v presne takom zlozeni ako som chcela (farba, snimace, hmatnik).. Tak som si ho bola vyskusat a bola by som si ho aj rezervovala keby som si nim bola ista.. Tymto by som chcela poprosit ci sa nahodou nenajde niekto kto by tam so mnou skocil vyskusat ju a povedat mi ci je v dobrom technickom stave a ci sa nejedna o "mrtvy" kus.. Viem ze stale o tom pisete ze ju treba vyskusat ja to ale na gitare zhodnotit neviem.. Hralo sa mi na nej fajn.. :) Samozrejme najlepsie by to bolo hned v pondelok aby sa nahodou niekomu nezapacila predo mnou.. Vopred diki ak sa niekto taky najde.. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Aerith píše:Zdravim vsetkych gitaristov.. :) Dnes rano som na kytary.cz zahliadla americkeho fendera v presne takom zlozeni ako som chcela (farba, snimace, hmatnik).. Tak som si ho bola vyskusat a bola by som si ho aj rezervovala keby som si nim bola ista.. Tymto by som chcela poprosit ci sa nahodou nenajde niekto kto by tam so mnou skocil vyskusat ju a povedat mi ci je v dobrom technickom stave a ci sa nejedna o "mrtvy" kus.. Viem ze stale o tom pisete ze ju treba vyskusat ja to ale na gitare zhodnotit neviem.. Hralo sa mi na nej fajn.. :) Samozrejme najlepsie by to bolo hned v pondelok aby sa nahodou niekomu nezapacila predo mnou.. Vopred diki ak sa niekto taky najde.. :)
Napiš mi SZ či ještě lépe na icq (238 519 962) - domluvíme se. JInak neboj, zrovna u těhle kytar bych se nebál, že by ti ji někdo vyfoukl :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Tak gitarka uz je u mna.. :) Tymto sa chcem podakovat Nerovi ze si nasiel cas a skocil ju so mnou otestovat..
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Fotky & nahrávky sem :idea: :)
911

Příspěvek od 911 »

Aerith píše:Tak gitarka uz je u mna.. :) Tymto sa chcem podakovat Nerovi ze si nasiel cas a skocil ju so mnou otestovat..
Mám ji také,dobře se mi na ni hraje,přeji to samé.Nero je makáč.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Aerith píše:Tak gitarka uz je u mna.. :) Tymto sa chcem podakovat Nerovi ze si nasiel cas a skocil ju so mnou otestovat..
Super :wink: A rádo se stalo... Tak jen doufám, že za odměnu se zde dočkámě nějakých postřehů či recenze, a stoprocentně nějakých fotek :wink:

A ať to dobře hraje :!:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Aerith

Příspěvek od Aerith »

Diki vsem.. :) Cez vikend som sa gitarke venovala dostatocne aby som napisala prve dojmy. Za prve gitara je velmi prijemna na dotyk, krasne sa po nej klze.. Vzhladovo je na tom snad lepsie nez sa mi zdala pri skusani v predajni.. :) Co sa tyka zvuku, snimace maju skutocne vela moznosti a v porovnani s mojou byvalou gitarou (Yamaha EG 112) sa daju pozit vsetky mozne kombinacie cim sa da dosiahnut zvukov od blues (najviac mi na to sadol kobylkovi snimac), jazz, rok az po metal ale musim povedat ze gitara podla mna urcite nie je stavana na highgain.. Trosku to bude chciet pohrat sa s nastaveniami na preampe (pouzivam Blackstar HT-DUAL) pretoze so zmenou gitari znie aj ten humbacker inac, zda sa mi ze menej kresli a ma mensi sustain, nehovoriac o singloch.. Taktiez mam pocit ze gitara sama o sebe nehra uplne super ale ak si k tomu pustim background tak do neho pasuje uzasne.. Nuz tolko z poznatkov, fotky prihodim v priebehu tyzdna ale co sa tyka zvuku tak to tak skoro nebude, nemam totiz nic na nahravanie, akurat tak mobil a PC.. :D

Edit: Jo a este taky poznatok zo skusania s Nerom: Strat bol zapojeny do Vox Night Train.. Gitara znela krasne.. Potom sme tam zapojili Nerove PRS ktore znelo taktiez super.. A ked som do toho pichla Yamahu tak prisiel sok.. Znelo to asi ako trandak v porovnani s class A lampacom.. Tim som si utvrdila nazor ze na gitare skutocne VELMI zalezi (tych 50% zvuku) preto doporucujem aj ostatnym (hlavne novacikom) aby gitari testovali, ja som bola blba a neskusala ziadne..
LordAli

Příspěvek od LordAli »

Zalezi co na to chces hrat. Jestli chces slusnou kytaru nebo jen nejaky sumitko. Koukni se na Ebay. Mam z ebay Fendera a jsem spokojenej.
Fender Stratocaster 1977
Peavey Raptor I.
JMP50 + 1960AHW (4x Celestion G12H-30)
JMP50 Bluesbreaker (Celestion Vintage 30)
eli

Příspěvek od eli »

Co hovorite na novu seriu American Special, v porovnani napr. s "poloamerickym" Higwayom ?
http://fender.com/features/americanspecial/
woro90

Příspěvek od woro90 »

eli píše:Co hovorite na novu seriu American Special, v porovnani napr. s "poloamerickym" Higwayom ?
http://fender.com/features/americanspecial/
Hehe, jak se snaží tvářit levičácky (patriotsky se tvářili vždycky) - Built by the people for the people & within your reach :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

škoda jen, že já mám z takovéto kampaně spíš pocit, že dostanu něco levného a ošizeného. :?
Bohužel je krize a nějak se vydělávat musí.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
woro90

Příspěvek od woro90 »

Přesně tak, podle toho, co předvedli, bych si možná spíš přišetřil na Am. Std., kdybych si měl vybrat. Ačkoli tele s vintage kobylkou nebo strat s velkou hlavou, to jsou věci, které se mi hrozně líbí. Jenže to nevoní.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

qwer píše:a pokud bych sel do noveho, tak pujdu 10x radeji do rady Classic player Made in mexiko nez do highwaye, to mexiko je na tom dle meho soukromeho nazoru zvukove daleko lepe .. zpracovani taky super. Jen se musi najit pekny kousek... U usa stand je ta pravdepodobnost kusu bez chyb predci jen asi trochu vetsi... highway na tom myslim zpracovanim nebude o moc lip, nez tady ten Classic Player
tohle už je sice pomalu rok starej citát, ale platí pořád.

Classic je mimořádně povedená řada.. někomu by ale mohl vadit radius 7,5 a vintage pražce.
Mám 50s esquira 14 dní a furt nechápu, jak dokážou udělat tak dobrou kytaru za tak malej peníz (13)..
A momentálně mají v musiccentru /Bohnice/ 60s Tele (palisandr hmatník/olše tělo) za 12... jestli to není špatnej kus, tak je to skvělej kup :!: .
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

fikane nepisou z ceho je telo, takze to klidne muze bejt mexickej topol :) ale jinak to vypada 1:1 jako highway, uplne vsim. takovy zmeny nazvu tady uz byly (american standard->american series -> new american standard...pritom porad ta sama rada s mirnyma obmenama)

pokavad to bude stejny jak highwaye tak o tom muzu rict ze to bude kus od kusu. videl jsem highwaye ktere hraly opravdu uzasne, taky jsem videl nektery se spatnyma krkama nebo nejaky co byly totalne hluchy. a tak to je s celou produkci fenderu od nejlevnejsich po drahy kytary :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tonda píše:
qwer píše:a pokud bych sel do noveho, tak pujdu 10x radeji do rady Classic player Made in mexiko nez do highwaye, to mexiko je na tom dle meho soukromeho nazoru zvukove daleko lepe .. zpracovani taky super. Jen se musi najit pekny kousek... U usa stand je ta pravdepodobnost kusu bez chyb predci jen asi trochu vetsi... highway na tom myslim zpracovanim nebude o moc lip, nez tady ten Classic Player
tohle už je sice pomalu rok starej citát, ale platí pořád.

Classic je mimořádně povedená řada.. někomu by ale mohl vadit radius 7,5 a vintage pražce.
Mám 50s esquira 14 dní a furt nechápu, jak dokážou udělat tak dobrou kytaru za tak malej peníz (13)..
A momentálně mají v musiccentru /Bohnice/ 60s Tele (palisandr hmatník/olše tělo) za 12... jestli to není špatnej kus, tak je to skvělej kup :!: .
qwer myslel Classic Player :) To je ještě jiná řada(u Fenderu mají velkou fantazii při vymýšlení názvů). Ty právě ten vintage rádius vůbec nemají. Mají neobvyklých 12" a dávají do těch kytar lepší snímače.Do stratů dávali u prvních sérií CS69 a teď už prý jenom nějaké kopie. Pořád to prý hraje dobře. Straty mají navíc ještě dvoubodové tremolo. Je to o něco dražší než standart mexika a přitom to má docela dost vychytávek. To taky Fender brzo pochopil a začal dávat ty kopie snímačů a na stratech je levnější blok v tremolu. :|
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“