marshall AVTXT
Pravidla fóra
marshall AVTXT
Chtěl jsem si koupit toto kombo (MARSHALL M AVT100XT 100 W) a pak jsem si přepočítal penízky a zjistil jsem že mam i na MARSHALL M AVT150HXT, DSP 150W ,ale ještě se moc nevyznám tak bych potreboval odpovědět na pár otázek...
1) U hlavy MARSHALL M AVT150HXT, DSP 150W je napsané že má výkon 150W.... to se mě zdá být divné protože je docela malá a nějaký reproduktor který má výkon 150W by se tam asi nevešel. Jak to tedy je ? Musím si ktomu dokoupit neště nějaký další repro nebo ne ?
2) Je nějaký významný rozdíl nezi kombem MARSHALL M AVT150HXT, DSP 150W a hlavou MARSHALL M AVT150HXT, DSP 150W ?
3) Jaký je rozdíl nezi zkoseným a rovmý, reproboxem ?
4) A je dobrá elektronka ECC83 která je v hlavě i v kombu této série ? A jaký má význam ?
5)A k čemu je mně CD-Input ?
1) U hlavy MARSHALL M AVT150HXT, DSP 150W je napsané že má výkon 150W.... to se mě zdá být divné protože je docela malá a nějaký reproduktor který má výkon 150W by se tam asi nevešel. Jak to tedy je ? Musím si ktomu dokoupit neště nějaký další repro nebo ne ?
2) Je nějaký významný rozdíl nezi kombem MARSHALL M AVT150HXT, DSP 150W a hlavou MARSHALL M AVT150HXT, DSP 150W ?
3) Jaký je rozdíl nezi zkoseným a rovmý, reproboxem ?
4) A je dobrá elektronka ECC83 která je v hlavě i v kombu této série ? A jaký má význam ?
5)A k čemu je mně CD-Input ?
Naposledy upravil(a) Karas dne 31.01.2010 23:11, celkem upraveno 1 x.
elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
Re: marshall AVTXT
Jinak elektronka je tma od toho aby ti produkovala tkaovej ten zvuk co znáš z nahrávek, ne to bzučení co dělá většina tranzistorů. A cd input je podle názvu k čemu ?
A všechny tyhle věci bys našel kdybys hledal si myslím. Ten Marshall AVT není žádnej zázrak za ty peníze, na bazaru pořídíš líp.
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
http://www.bandzone.cz/melodymayhem
Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer
http://www.bandzone.cz/wotf
Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner
A když je u té hlavy napsané že ná výkon 150W znamenáto že to je její max. výkon nebo to že k tomu jsou reproduktory s vbýkonem 150W ?
Myslím, že jsi klasický začátečník,který tomu moc nerozumí (spíš vůbec), a naletěl jsi pověstnému logu Marshall... prostě musíš mít Marshall a napadlo tě to jako první věc. Přepočítal sis penízky a zjistils, že máš nějakých 14t. a že jediné, co od Marshalla jde z tyhle peníze koupit a má to nějakých slibných >100W je řada AVT
A taky jsi přišel na to, že skoro stejné peníze stojí něco, co má dokonce úžasných 150w, ale že to nemá repro, které je k vytváření zvuku tak trochu důležité, ti už nedocvaklo 
A to vůbec nemyslím nijak zle, takhle se myslím chová většina nováčků, na které Jimové čekají, aby vysosali jejich peníze a za odměnu jim na pár prvních let hraní (nebo měsíců - podle toho, za jak dlouho člověk zjistí, že to vůbec nehraje) dopřáli jejich úžasný zesilovač, který už je v dnešní době naprosto OUT, zastaralý a nemá na trhu vůbec co dělat a žádná jiná firma by si asi nedovolali nějaký nesmyslný nehrající 100w tranďák za 14t. prodávat
Taky je asi zbytečné ti teď odpovídat na nějaké další dotazy, prostě si na chvíli sedni k počítači a čti. Pokud ani nevíš, na co je nějaká ECC83 nebo 12AX7, tak je zbytečné se tady plýtvat s nějakými přednáškami o různých watážích, reprech, kabinetech, třídách zesilovačů a dalších x věcech.
A vůbec to nemyslím nějak špatně a neútočím na tebe. Spíš si myslím, že bys měl prostě ještě chvíli zkoumat tuto problematiku, aby jsi za těch 14t. koupil něco lepšího než totální šunku od Marshalla.
A to vůbec nemyslím nijak zle, takhle se myslím chová většina nováčků, na které Jimové čekají, aby vysosali jejich peníze a za odměnu jim na pár prvních let hraní (nebo měsíců - podle toho, za jak dlouho člověk zjistí, že to vůbec nehraje) dopřáli jejich úžasný zesilovač, který už je v dnešní době naprosto OUT, zastaralý a nemá na trhu vůbec co dělat a žádná jiná firma by si asi nedovolali nějaký nesmyslný nehrající 100w tranďák za 14t. prodávat
Taky je asi zbytečné ti teď odpovídat na nějaké další dotazy, prostě si na chvíli sedni k počítači a čti. Pokud ani nevíš, na co je nějaká ECC83 nebo 12AX7, tak je zbytečné se tady plýtvat s nějakými přednáškami o různých watážích, reprech, kabinetech, třídách zesilovačů a dalších x věcech.
A vůbec to nemyslím nějak špatně a neútočím na tebe. Spíš si myslím, že bys měl prostě ještě chvíli zkoumat tuto problematiku, aby jsi za těch 14t. koupil něco lepšího než totální šunku od Marshalla.
Já vím že jsem začátečník a nerozumím tomu a od toho taky ste vy abyste mi pomohli. A proč si myslíš že je to šunka ? Má dobré high-gain zkreslení což se mě bude hodit. Má také 16 efektů...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jo, pro zacatek to staci. Na seznameni je to idealni, i kdyz predrazene. Takovy Roland Cube 30W je mockrat lepsi a efekty ma taky. Nehlede na to, ze tobe jeste jaksi chybi box, pres ktery to bude hrat.
Opravdu, protoze jsi zacatecnik, tak se ti to zda vsecko jako krasne zkresleni a vse ti zni uzasne - tim si prosel uplne kazdy, neboj
Ale ve srovnani s jinyma zesilovacema je to hnus. Never cedulce Marshall na levnych aparatech. Uz davno to neni to, co kdysi byvalo. AVT a MG serie Marshallu jsou jedny z nejhorsich aparatu na urovni Staggu.
Opravdu, protoze jsi zacatecnik, tak se ti to zda vsecko jako krasne zkresleni a vse ti zni uzasne - tim si prosel uplne kazdy, neboj
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
No určitě nemůžeš říct, že je tady někdo od toho, aby ti pomáhal - jelikož rady tady na foru nijak placené nejsou, takže tady nikdo není od toho, aby ti pomáhal. Lidi jsou tady od toho, aby ti pomohli, pokud se jim bude chtít 
Vážně bych ti doporučil přečíst pár témat ohledně kytarových zesilovačů, pak ti třeba docvakne pár věcí a už budeš alespoň trochu informován - čili pak pochopíš další věci rychleji a budeš vědět, na co se ptát.
Řada AVT od Marshallu není prostě nic moc a já bych ten aparát nedoporučil ani kdyby stál polovinu. Tato řada je něco jako původní řada Valvestate, která letěla hlavně v devadesátých letech, kdy byly lampové zesilovače ne tak dostupné jako je tomu dnes a ne každý si je mohl dovolit.
Proto Marshall udělal řadu Valvestate - dostupné zesilovače s docela dobrým zvukem na tu dobu a za ty prachy, v té době to mělo své místo a byl to prostě dobrý zesilovač v poměru cena/výkon.
Pak na to Marshall navázal řadou AVT, která by měla hrát podobně, jako tato stará řada Valvestate, ale bohužel nehraje, hraje podstatně hůř (jak starý Valvestate, tak novou řadu AVT jsem měl možnost zkoumat po několik let, takže je docela dobře znám).
V dnešní době, kdy si do 20t. můžeš na bazaru koupit opravdu kvalitní lampové kombo světových značek téměř toho nejvyššího levelu, je blbost dávat 14t. za nepovedený tranďák, který je ve srovnání s dobrým lampovým kombem na naprosto nulové úrovni - je to jako srovnávat Škodu 105 a novou Audinou.
A pokud chceš něco nového z obchodu, tak se opět dá doporučit něco, co hraje líp, je to celolampa a stojí to kolem 15t.
A pokud chceš jen něco na doma pro začátek a chceš mít nějaké ty efekty a různé zvuky na rozkoukání, tak si opravdu kup třeba Roland Cube 30, který stojí 5t. (nedávno byl na bazaru za 2500) a hraje líp než ten Marshall za 14t. Ale to už prostě předbíhám, protože jsi tady nenapsal, jestli to chceš nadoma, nebo jestli to chceš někam do garáže pro hraní třeba s bícíma atd. atd. atd.
Vážně bych ti doporučil přečíst pár témat ohledně kytarových zesilovačů, pak ti třeba docvakne pár věcí a už budeš alespoň trochu informován - čili pak pochopíš další věci rychleji a budeš vědět, na co se ptát.
Řada AVT od Marshallu není prostě nic moc a já bych ten aparát nedoporučil ani kdyby stál polovinu. Tato řada je něco jako původní řada Valvestate, která letěla hlavně v devadesátých letech, kdy byly lampové zesilovače ne tak dostupné jako je tomu dnes a ne každý si je mohl dovolit.
Proto Marshall udělal řadu Valvestate - dostupné zesilovače s docela dobrým zvukem na tu dobu a za ty prachy, v té době to mělo své místo a byl to prostě dobrý zesilovač v poměru cena/výkon.
Pak na to Marshall navázal řadou AVT, která by měla hrát podobně, jako tato stará řada Valvestate, ale bohužel nehraje, hraje podstatně hůř (jak starý Valvestate, tak novou řadu AVT jsem měl možnost zkoumat po několik let, takže je docela dobře znám).
V dnešní době, kdy si do 20t. můžeš na bazaru koupit opravdu kvalitní lampové kombo světových značek téměř toho nejvyššího levelu, je blbost dávat 14t. za nepovedený tranďák, který je ve srovnání s dobrým lampovým kombem na naprosto nulové úrovni - je to jako srovnávat Škodu 105 a novou Audinou.
A pokud chceš něco nového z obchodu, tak se opět dá doporučit něco, co hraje líp, je to celolampa a stojí to kolem 15t.
A pokud chceš jen něco na doma pro začátek a chceš mít nějaké ty efekty a různé zvuky na rozkoukání, tak si opravdu kup třeba Roland Cube 30, který stojí 5t. (nedávno byl na bazaru za 2500) a hraje líp než ten Marshall za 14t. Ale to už prostě předbíhám, protože jsi tady nenapsal, jestli to chceš nadoma, nebo jestli to chceš někam do garáže pro hraní třeba s bícíma atd. atd. atd.
-
Teorge
Jako ono už stojí k zamyšlení, proč marshall dává na levnou řadů tolik super efektů a na dražší řady ne a přitom se ty dražší daří prodávat 
to kombo bych chtěl na hraní ve skušebně s kamošema... takže aspoň 50W... mám http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN102521/ . Chtěl bych nějaké kombo s high-gain skreslením, proto jsem se rozhodl pro AVT. A také nechci lampu hraji na el . kytaru necelé 2 roky takže by mi to asi nevyhovovalo.
Tak si na bazáči počkej třeba na 65w starý Valvestate a nebo na něj dej inzerát... za 6t. se jej někdo rád zbaví a budeš mít lepší zvuk než z toho nového AVT.
Sice ten výrok o tom, že by ti lampa nevyhovovala, protože hraješ teprve 2 roky, moc nechápu, ale je to tvůj názor a já ti jej brát nebudu.
Sice ten výrok o tom, že by ti lampa nevyhovovala, protože hraješ teprve 2 roky, moc nechápu, ale je to tvůj názor a já ti jej brát nebudu.
Ja hraju rok kdyz nepocitam tech 9 let predtim na klasiku
zezacatku sem hral na stagg hruza des ted sem koupil za 10000 laney LC50 lampu a su maximalne zpokojenej. Za ty prachy co nabizis uz sem videl i engla thundera(nebo jak se menuje ) myslim.A kdyz koupis tu lampu a budes se o nu starat tak ju treba za par let zas prodas za stejnou cenu .
Schecter C1-classic ->You dirty rat-> laney LC50(starsi verze + repro celestion G12 classic ),Mmjuz amp
Proč by ti lampa nevyhovovala? Bojíš se že bude slyšet přesně to co hraješ?
Podle mě za 15 000 kupovat něco nelampovýho je blbost, ale šel bych asi do komba, ono za 15 000 seženeš buď halvu nebo box, obojí určitě ne.
Baskytara:
ok tak tedy lampu. Je pravdou že u lampy je víc slyšet když udělám chybu tak proto jsem ji nechtel. (ano minulí čas) 
No slava
. Tak ted este na jakej styl muzes vybirat.

Schecter C1-classic ->You dirty rat-> laney LC50(starsi verze + repro celestion G12 classic ),Mmjuz amp
chtěl jsem kombo s efekty které používají Pink Floyd ... taky nějaky ten hight-gain na ten metálek Metallici. a Musí mít křiklavý a rezavý zvuk jaky AC DC takže jsem docela náročný 
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Z toho mi tak mozna vychazi ten Valvestate
všilm jsem si že máš stejné snímače jako já (EMG 81 2X) nepřemýšlels že si koupíš jeden EMG 85?
Ale zpět k tématu jaký mi doporučuješ? aspoň 40W
Ale zpět k tématu jaký mi doporučuješ? aspoň 40W
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
nene, chtel jsem primo 2x81
85 u krku ma kazdy
Zkus normalne sehnat Marshall Valvestate a tu hlavu nebo co to mas (necetl jsem cely topic) prodej. Sice to pujde hodne pod cenou, za kerou jsi to koupil nove, ale lepsi nez to mit doma na policce.
Zkus normalne sehnat Marshall Valvestate a tu hlavu nebo co to mas (necetl jsem cely topic) prodej. Sice to pujde hodne pod cenou, za kerou jsi to koupil nove, ale lepsi nez to mit doma na policce.
ja jsem si ji naštěstí nekoupil takže..,..
A jaký Valvestate přesně ?