pomoc s lekcemi

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

pomoc s lekcemi

Příspěvek od banana bonus »

ahoj
zbyla na mě bakalářka s tématem portál pro výuku hudebních nástrojů. Kytaru jsem si dal dohromady, protože jsem kytarista, ale s basou mam problémy . Potřebuju 5 témat pokročilé baskytary a vúbec nevím jak na to. Poraďte navrhněte popřípadně dejte nějaké linky ať to můžu zprasit dohromady nebo mě už trefí. díky za každou odpověď
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
heczis

Re: pomoc s lekcemi

Příspěvek od heczis »

Ahoj,
určitě by nebylo na škodu, kdybys trochu víc rozvedl, jakou o tom máš představu - třeba na základě toho, jak máš udělanou kytaru. Napadá mě třeba jestli to rozdělit podle hud. stylů nebo udělat čistě technický lekce.
Prostě ať to má trochu logickou stavbu a bakalářka není jen tak splácaná... (vlastní zkušenost :) )
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banana bonus »

mam to rozdeleno na dve velke lekce na prvni je pro zacatecniky tzn > jakou vybrat, jak ktera hraje proste ty technicke veci plus techniky napr hra prsty, trsatkem atd a v pokrocile sekci jednotlive hudebni zanry a v nich typicke priklady muzou to byt i ukazky z pisnic alespon 5
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
adso

Příspěvek od adso »

Někde jsem tady na fóru zahlédl názor, že cvičení nasucho (výhradně a ze začátku) může způsobit osvojení nežádoucích návyků. Mohl byste to někdo přesněji rozvést o co má jít? Díky.
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

adso píše:Někde jsem tady na fóru zahlédl názor, že cvičení nasucho (výhradně a ze začátku) může způsobit osvojení nežádoucích návyků. Mohl byste to někdo přesněji rozvést o co má jít? Díky.
no to záleží... má to svoje výhody i nevýhody... problém když hraješ na sucho může být ten že nevíš jak to co hraješ bude znít přes apec, nevnímáš dostatečně dynamiku, hlubší tóny jsou špatně čitelné... zas na druhou stranu když někdo doma cvičí na kombu s volume na max tak může mít pozděj problém s tím že nedokáže pořádně "zabrat" a jen to tak lechtá...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
heczis

Příspěvek od heczis »

.annY:. píše:
adso píše:Někde jsem tady na fóru zahlédl názor, že cvičení nasucho (výhradně a ze začátku) může způsobit osvojení nežádoucích návyků. Mohl byste to někdo přesněji rozvést o co má jít? Díky.
no to záleží... má to svoje výhody i nevýhody... problém když hraješ na sucho může být ten že nevíš jak to co hraješ bude znít přes apec, nevnímáš dostatečně dynamiku, hlubší tóny jsou špatně čitelné... zas na druhou stranu když někdo doma cvičí na kombu s volume na max tak může mít pozděj problém s tím že nedokáže pořádně "zabrat" a jen to tak lechtá...
Jsem toho příkladem - měl jsem jeden čas pocit, že slapuju naprosto dokonale, ale když jsem si to pak poslechl přes aparát, bylo to k zblití - všechny zvuky zněly taknějak stejně a nebylo poznat, co má být tón a co perkuse - přestože nasucho se to zdálo v pořádku. Teď už vím, že to nebylo v pořádku (ne že bych už hrál výborně, ale aspoň se na to snažim dávat pozor :) )
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
adso

Příspěvek od adso »

Ok ok,. dík. Jestě bych měl jednu otázku. Každá struna na base zní při stejném úhozu jinak nahlas. Jak to řešíte vy? Hlídáte si to, nebo to je fuk?
Technika osvobozuje :)
heczis

Příspěvek od heczis »

adso píše:Ok ok,. dík. Jestě bych měl jednu otázku. Každá struna na base zní při stejném úhozu jinak nahlas. Jak to řešíte vy? Hlídáte si to, nebo to je fuk?
Nastavením snímačů... vlastně celý basy, ale především cvičením. Prostě je potřeba naučit se hrát tak, jak to má znít :) (a ne tak jak se chce tomu nástroji).
adso

Příspěvek od adso »

heczis píše:
adso píše:bla bla
Nastavením snímačů... vlastně celý basy, ale především cvičením. Prostě je potřeba naučit se hrát tak, jak to má znít :) (a ne tak jak se chce tomu nástroji).
Tak mě napadá jakým způsobem seřídit snímač, který má uzavřené pouzdro?
Obrázek
U singlů si to jsem schopen představit (změna výšky jáder cívky od strun) ale tady mi predstavivost selhává. Dotaz spíš vyplýváspíš z toho, že jsem takový snímač ještě neviděl rozdělaný, třeba to je trapně jednoduchý. :roll:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zvedáš celý snímač - pomocí těch 2 šroubků na kraji.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
adso

Příspěvek od adso »

Aha, takže jestli to dobře chápu, tak nelze snímání jednotlivých strun oslabit, popř. jiných posílit...

Jinak jsem asi si dost OT vůči původnímu tématu. :oops:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jsi poněkud OT, nicméně tvé otázky vyřešíme pár větami - je možné "přibližně" pracovat s výškou snímače, nastavit, jestli se výrazněji mají snímat basové nebo vysoké struny - vždy zvednutím daného konce snímače. Ale nic exaktnějšího nezmůžeš. To je jak dohmat na tune-o-matic kobylce :wink:

(Kdybys chtěl nějak dál tuhle problematiku řešit, najdi si nějaké lepší téma nebo založ své vlastní...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“