mám na kytaře prohlý krk nebo nemám???!!!
Pravidla fóra
mám na kytaře prohlý krk nebo nemám???!!!
zdravím,na mé kytaře-epiphone les paul custom,mám mírně prohlý krk,a nevím jestli je to dobře nebo špatně,má nebo nemá být mírně prohlý??a zhruba od 8 pražce mi začínají drnčet struny.předem děkuji za pomoc a za odpovědi.
- ...EDGE...
Re: mám na kytaře prohlý krk nebo nemám???!!!
Pokud mas prohly krk, staci ho narovnat vyztuhou, ktera se ovlada imbusakem, ktery je pod krytkou na hlavici kytary.
takže krk má být úplně rovný?!
Ne. To, že je mírně do luku, je v pořádku.
Tady najdeš vše potřebné.
Tady najdeš vše potřebné.
Naposledy upravil(a) Bummer dne 1.02.2010 17:20, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- ...EDGE...
No, to uz je na tobe jak ho chces, klidne ho mej do S a svet se nezbori 
a na jakou stranu má být prohlý???a čím to je že mi ty struny drnčí??díky
Že by sis třeba přečetl ty informace z toho odkazu, co jsem postoval? Všechno to tam je.
A když říkám do luku, tak myslím, že ty struny jsou jako tětiva a krk je prohnutý směrem od nich.
A když říkám do luku, tak myslím, že ty struny jsou jako tětiva a krk je prohnutý směrem od nich.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
omlouvám se toho odkazu jsem si nevšíml,díky.
kde je ten sroub na utahovani a odtahovani krku,mam epiphone les paul custom,diky
Je na hlavě u mechanik a je pod tou plastovou krytkou co vypadá myslím jako zvoneček a upravuj to prohnutí citlivě aby sis ten krk nepoškodil a při povolených strunách !! Není se čeho bát ale nesmí se to přehánět jako se vším 
jak s tim sroubem budes kroutit, tak to otoc tak max. o 1/4 otacky a pockej par minut ... ono chvili trva nez se to projevi ... neni to zadna veda, jen se to musi delat s citem 
Jo to je fakt, aji malý potočení jde znát, musí se to dělat s citem a hlavně s povolenýma strunama, to už jsem ale psal... Já jednou pootočil bez povolených strun a když to tak nějak nešlo a trochu v tom vrzlo tak mi to došlo

- ...EDGE...
Ja nikdy pred manipulaci s vyztuhou nepovoluju struny, krome elektriky, tam povolim Hcko a Acko, abych mohl sundat krytku bez poskozeni strun sroubovakem.Flajtr píše:Jo to je fakt, aji malý potočení jde znát, musí se to dělat s citem a hlavně s povolenýma strunama, to už jsem ale psal... Já jednou pootočil bez povolených strun a když to tak nějak nešlo a trochu v tom vrzlo tak mi to došlo![]()
-
Teorge
no ale při rozepínání krku by se asi povolit měli, ono ti to vlastně ty struny více natáhne.Flajtr píše:Jo to je fakt, aji malý potočení jde znát, musí se to dělat s citem a hlavně s povolenýma strunama, to už jsem ale psal... Já jednou pootočil bez povolených strun a když to tak nějak nešlo a trochu v tom vrzlo tak mi to došlo![]()
Já to prostě pro jistotu dělám 
- ...EDGE...
Rozepinani...hehTeorge píše:no ale při rozepínání krku by se asi povolit měli, ono ti to vlastně ty struny více natáhne.Flajtr píše:Jo to je fakt, aji malý potočení jde znát, musí se to dělat s citem a hlavně s povolenýma strunama, to už jsem ale psal... Já jednou pootočil bez povolených strun a když to tak nějak nešlo a trochu v tom vrzlo tak mi to došlo![]()
-
Teorge
Byl bych přísahal, že jsem psal roztahování
Myslel jsem když se vyrovnává
Já jsem fakt z té zimy nějaký nefunkční ... Asi si vezmu zbytek týdne volno.
Každopádně pokud tomu dotyčný moc nerozumí, zanesl bych to k někomu kdo s tím má nějaké zkušenosti. Není to jen tak lehké jak se to zdá být.. A navíc co mám zkušenosti, tak některé LESy od EPi mají výztuhu krapec tužší...tak bacha na to.
to se ty struny asi směji radosti když se stale natahuji a povoluji než seřidiš krk. Krk se běžně šteluje s nataženyma strunama. Možna zamky by tomu mohly lehce neprospět tak ty určitě povolit.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
ESP eclipse II VB