Nápady, připomínky, stížnosti

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
tallicaman

Re: Nápady, připomínky, stížnosti

Příspěvek od tallicaman »

Jester píše:
VladaM píše: Máte to tam. Vypadá to lépe.
Vím že je to věc názoru, ale teď ty ikonky strašně "tahaj" oči. Odvádějí pozornost od vlastního inzerátu. Já bych je dal úplně doprava pod číslo inzerátu - ale možná tam už byly, než jsi je přehodil dolů. :D
souhlas, ty ikony jsou moc vyrazne... nebo je oddelit carou nebo nejlepe je udelat sede a po najeti mysi zvyraznit nebo nejak to vymyslet a vyzkouset jinak... jinak s tim mejlem, to mi porad chybelo :)

EDIT: ten okraj s cislem inzeratu je tam opravdu na nic...
a jeste by se obrazky mohly zobrazovat uprostred obrazovky
Naposledy upravil(a) tallicaman dne 31.01.2010 21:31, celkem upraveno 1 x.
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lidi, opravdu spíš než vzhled řeště funkčnost - to je poněkud podstatnější věc. Přece jen VladaM nebude víkendy trávit přebarvováním a editací ikonek... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no decentnejsi by to byt mohlo, vpodstate bych to zachoval tak jak to bylo + doplnil ty funkce, me teda praskaj ty ikony pres oci jak blazen, ale nic ve zlym :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Vše je o zvyku... Si vzpomeňte, jaký tu byl humbuk, když se přešlo na phpBB3, a teď jsme tu všichni jak doma... Osobně si asi už nevybavuju, jak ta dvojka vypadala :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

Nero píše:
Wohma píše:
EDIT: Jeste me pri shlednuti tohoto inzeratu:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum
napada, ze by melo byt povinne pole e-mail anebo telefon... Protoze clovek tam (jak je videt) vzdycky muze napsat nejaky na prvni pohled neexistujici mail.
E-mail je povinnou položkou.
No dá se to vyyřešit, ale jen částečně. Může se tam dát validace formátu emalu, aby splňoval xxx@xxx.xx včetně kontroly povolenejch znaků. Ale stejně nezabráníš tomu, aby tam někdo dal jmeno@hudryhudry.cz. To je syntakticky správně, ale zřejmě ta schránka neexistuje.

Úplné řešení by vedlo na autorizaci každého inzerátu emailem. Pak by bylo zaručeno, že email u inzerátu opravdu existuje a je směrován na funkční schránku, ba co víc dotyčný inzerent má k ní přístup.
Ale není to vopruz? Každý vložení inzerátu potvrzovat?

P.S. Ty ikonky jsou krásný :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Přesně, je to zbytečná otrava a běžnému uživateli to bude jen komplikovat život. Jinak byť je to překvapivé, pořád žijeme v době, kdy ne každý člověk má e-mail, nebo provozuje jen služební, který z různých důvodů nechce uvádět - a uvede jen telefon. Takže bych tu autorizaci nevyžadoval.

Na druhou stranu by se tím ale zamezilo zneužívání e-mailů.

(Mě se taky ikonky líbí! :mrgreen: )

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neee, ja mel na mysli to, aby stacil i jen telefon. Tedy BUD e-mail ANEBO telefon (nebo oboji atd.). Zkratka z dvojice (e-mail, telefon) by musel byt vyplnen alespon jeden.

Pokud ikonky rusi, tak je staci trosku zesednout, ne? Tedy bud ubrat contrast, brightness anebo stahnout saturation. Mne osobne taky nijak nerusi a prijdou mi pekne, ale mozna by mensi zesediveni nevadilo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Obojí bych určitě nedávál, já třeba odmítám dávat k inzerátům telefon. Je vůbec možné tam dát 2 povinné údaje ve vztahu disjunkce? Nemyslím si, že vymyšlený mail je případně tak rušivý...

PetrPeter 1975 - 2008
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Ale vždyť operátor or není nic jiného než ověřování disjunkce :) když je alespoň jedna z hodnot true, pak je or true...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já už blbnu... Jdu radši spát... :roll:

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Hlavne ja rikal, at je povinny jeden z nich :D Stacil by bohate mail, ale pro nekoho, kdo nechce udavat mail (treba na nem nebyva moc k zastizeni) je lepsi psat jen cislo.
Somnus Aeternus
krasty

Příspěvek od krasty »

Ahojky,
mám dva dotazy, pokud se to už probíralo, tak se omlouvám :)
Šlo by obnovit zbarvení v levém sloupci "Kategorie" čísla nových inzerátů od posledního prohlížení zase na červeno? A když si nastavím výpis inzerátů třeba po padesáti, tak aby to nastavení si pamatovalo při dalším otevření.
Připadalo mi to praktické.
Dík Krasty
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Wohma píše:Hlavne ja rikal, at je povinny jeden z nich :D Stacil by bohate mail, ale pro nekoho, kdo nechce udavat mail (treba na nem nebyva moc k zastizeni) je lepsi psat jen cislo.
Ehm, nechápu proč by někdo něco inzeroval, anižby na sebe nechtěl dávat kontakt. Dát na sebe kontakt (jeden, druhej, oba, víc,...) je snad ve vlastním zájmu inzerenta ne? Proč z toho dělat povinnost?
Připadá mi to hledání much, tam kde nejsou...

Jinak souhlasim s krastym, přišlo mi to praktický.

Mam velikou radost, že se s bazarem něco děje :wink: Ještě by se mi líbila podkategorie Basové efekty, i když je tu zase zádrhel, že některé efekty se dají použít jak na basu, tak na kytaru...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jezis vy me snad nectete nebo co.
NIKDE nepisu, ze na sebe inzerent nenechava zadny kontakt. NIKDE. Pisu jen, ze aby se predeslo tomu, ze tam nekdo uvede nesmyslny mail, tak by mela byt povinna ALESPON JEDNA z polozek E-Mail a Telefon. Povinnost zadavat e-mail tu UZ JE, tohle je ZJEDNODUSENI povinnosti pro inzerenta.

Duvod, proc nekdo nechce zadavat e-mail jsem uz psal, ale pro formu:
- muze se bat spamu
- nemusi mit mail (vim, nepravdepodobne, ale existuje - nekdo muze zadavat inzerat za kamarada bez netu)
- nebyva na e-mailu prilis casto
- preferuje jednani pres telefon

A mimochodem, stary bazar tohle myslim umoznoval, jinak si nedovedu vysvetlit nektere starsi inzeraty jen s telefonem. Napr. zde
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum

Tak priste prosim cist poradne, nez plodit takovyhle nasiraci prispevky. Dekuji.
Somnus Aeternus
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

Není třeba se tady dohadovat. Wohma má pravdu, že starý bazar povolil buď tel nebo email, alespoň jedno z toho. Teď je ovšem email povinný. Kam zasílat zapomenuté heslo? A mimo to, dnes už ho má každý. Já bych to nechal tak jak to je. A ještě teď se dá tak jednoduše odpovědět na inzerát jedním kliknutím, že je to v zájmu inzerenta tam ten email dát.

Výzkumy amerických vědců naznačují, že první kontakt na inzerát se v 89,78% děje přes email. Hehe to jsem si vymyslel. Ale je to můj odhad. Baj voko :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

VladaM píše:Není třeba se tady dohadovat. Wohma má pravdu, že starý bazar povolil buď tel nebo email, alespoň jedno z toho. Teď je ovšem email povinný. Kam zasílat zapomenuté heslo? A mimo to, dnes už ho má každý. Já bych to nechal tak jak to je. A ještě teď se dá tak jednoduše odpovědět na inzerát jedním kliknutím, že je to v zájmu inzerenta tam ten email dát.
Kdekoliv na webu dělám nějaký kontaktní formulář, dávám e-mail jako povinnou položku a telefon jenom jako volitelnou a ještě jsme se nesetkali s tím, že by s tím byl problém.

EDIT: ještě by to chtělo dořešit to XML: hudebnibazar-cz/jak-sledovat-inzeraty-p ... ml#p286263
Zdenál

Příspěvek od Zdenál »

Nová úprava na http://hudebnibazar.cz/ vypadá slibně. Ale:
- Na Firefoxu je mírně rozhozená grafika
- Bohužel e-mailové adresy už nejsou v grafické podobě, ale jsou nabízeny v textové formě spam-robotům.
Pokud to takto zůstane, hodně to zvážím, zveřejním-li svoji e-mail adresu.
Jinak je dobře, že se web pomalu vylepšuje.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Zdenál píše:- Bohužel e-mailové adresy už nejsou v grafické podobě, ale jsou nabízeny v textové formě spam-robotům.
Pokud to takto zůstane, hodně to zvážím, zveřejním-li svoji e-mail adresu.
Jinak je dobře, že se web pomalu vylepšuje.
E-mail je generován JavaScriptem, takže toho bych se nebál...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

To Wohma: Příspěvek nebyl nasírací, nevidim jediný důvod, proč bych se měl kvůli mejlům na bazaru nasírat. To byl "udivovací" příspěvek, že tu na několika stránkách řešíš ty mejly. Že by měl bejt u každého inzerátu email je podle mě samozřejmost. Pokud se někoho týká jeden z těch důvodů, proč někdo nechce uveřejnit mejl, tak to uvedu do inzerátu ne? Už bych to ale neřešil.

Jinak mi teď nejdou zobrazit všechny obrázky u inzerátu. Zobrazí se mi pouze jeden v dalším okně. Jak si prohlídnu všechny?
Moc mi to nevyhovuje, víc se mi líbilo to zobrazování a překlikávání jako je třeba na BZ.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Zdenál

Příspěvek od Zdenál »

Je pravda, že do toho zase až tak moc nevidím, ale myslím si že pokud ten JS dokáže sestavit prohlížeč, dokáže ho složit i robot (když dokážou někteří přelouskat i grafiku). Na druhou stranu i ta grafika není stoprocentní, ale věřím jí víc.
Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“