Teoreticky ano - čím tenčí struny, tím menší tah, tím větší "rozkmit", tedy i větší šance, že ti budou drnčet. Nicméně duležitý je samozřejmě i dohmat a prohnutí krku.mtmccox píše:Mohou být příliš měkké struny příčinou toho, že to drnčí o pražce? (příliš hází)
Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jaké struny používáte???
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Neska sem si chtel v Budějkách koupit Ernie Ballky Slinky 10-46...ale neměly tak sem vzal o 18 kč dcražší D´Addaria 10-46 a nemužu říct že sem nespokojenej...hrajou hezky. předtim sem měl Everly Rockers 9-42 a na hammery a pulloffy se mi zdály moc měkky (tenky) tak sem přeřadil a 10-46 a hned to de líp..takže po 1. skušenosti DAd na 1. místě..
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Nově Elixiry, proč nejsou v anketě 
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
-
Teorge
EDIT: sakra špatný fórum 
všechno se jim tam vlézt nemohlo
všechno se jim tam vlézt nemohlo
Teď mám Ernie Ball Rock'n'Roll 10-46 a hrajou dobře, líbí se mi.
Oproti GHS nezněj tak plechově ale zas už je mám tak tejden a zněj furt stejně, což se o GHS říct už nedalo, i když zněly furt dobře tak jsem je poměrně rychle ohrál. Poslední jsem měnil po dvou a půl tejdnech.

Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Já mám na akustice GHS a příjde mi, že ty stock struny byly basovější ale ty GHS mají hezčí tón a pěkně cinkají, na elektrice mám Cleartone, prej to sou vymakanější elixíry a sou dost drahý a na elektrice jsem zatím struny měnil jen jednou takže nevím jak zní oproti ostatním značkám ale vůbec nereznou, aji na mých suchých mechanikách ladí při tvrdé řezbě i 4 dny
ale jen když mám zaklínovaný tremolo ( na mou kejtru je to bestak zázrak), nereznou, krásně se po nich jezdí a nepraskají ! Takže spokojenost ale jsou docela drahý.
Jak poznám že je na strunách ta vrstva teflonu? U Suchomela jsem koupil nebalené struny (resp. balené, v igelitovém sáčku, ale se Suchomelovou vlastní etiketou), s tím, že by to měly být Cleartone kupované ve velkém množství bez obalu a balené jím, chtěl za to dvě stovky. A nějak už vůči němu začínám být podezíravý, zvlášť poté, co jsem slyšel, jak dělá pražce.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Chystám objednávku z kytar.cz a přemýšlím, že svýho strata osadím novýma strunama. Teď mám Fender 3250R 0.010/0.046 a moc spokojenej s nimi nejsem. Pár dní hrály dobře, ale pak už to prostě nebylo ono a teď tam jsou asi 1,5 měsíce. Vyžaduji spíš kovovější cinkavej zvuk a aby pár týdnů vydržely (zvukově). Doporučíte něco? Přemýšlím o http://kytary.cz/dean-markley-jimi-hend ... /HN107546/ nebo http://kytary.cz/dean-markley-jimi-hend ... /HN107542/
zkus ty ghs boomers, jako já jsem je ohrál za dva a půl tejdnu jenom jednou teď a to jsem hrál fakt hodně, jinak docela dlouho vydržej a zněj poměrně kovově cinkavě
OK, zkusím tyto http://kytary.cz/ghs-boomers-nickel-pla ... /HN073575/ a do zásoby vezmu ještě DM http://kytary.cz/dean-markley-jimi-hend ... /HN107542/ Nebo první nasadím Hendrixe?rasomaso píše:zkus ty ghs boomers, jako já jsem je ohrál za dva a půl tejdnu jenom jednou teď a to jsem hrál fakt hodně, jinak docela dlouho vydržej a zněj poměrně kovově cinkavě
No ty dean markley jsou celoniklový takže nebudou znít tak kovově a cinkavě jako ty ghs protože ty maj zas ocelový jádro. Zkusil bych ty ghs pokud chceš kovovej zvuk, dean markley jsem ještě nezkoušel ale všeobecně mi přišly všechny celonikový struny takový míň kovový a takový víc mellow. 
Možná, že by pro větší cinkavost nebylo od věci vyzkoušet 9.
Jinak já hrál na devítky od Fenderu s ,,bullet endem" a teda byl jsem s něma velmi spokojen.
Hodně cinkaj ještě D'Addaria, ale brzo jim odejde barva zvuku.
Ty GHS někdy vyzkouším... Třeba na Jolaně
Jinak já hrál na devítky od Fenderu s ,,bullet endem" a teda byl jsem s něma velmi spokojen.
nakonec jsem z blue steelu zklamany, GHS FTW! na blue steelech 10-52 mi dokonce asi po peti dnech prestalo ladit tlusty Ecko. jinak znej pekne, ale ghs maji imho vetsi vydrz a jsou levnejsi.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
pro cinkavost doporučuju desítky, ale musí se vybrat materiálPrejdák píše:Možná, že by pro větší cinkavost nebylo od věci vyzkoušet 9.
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
Tak musím uznat, že si měl pravdu, ty Carl Martin Heavy B / Light T (010-052) fakt nehrajou hezky. Strašně brzo zplechovatěly. Takže se asi vrátím k Ernie Ball.Kinx píše:mel jsem je na stratu a prisly mi fakt jalovy, je to cca rok ale doted si pamatuju jak jsem byl nastvanej ze jsem za ne dal ty penize. asi na to mam proste smulu a d'addaria se kteryma jsou vsichni spokojeny + kvanta ostatnich vyrobcu strun mi nejsou souzenyNero píše:Zahuhlaný? Hmm, sice jsem je ještě neměl na PRS, ale na Ibaneze se mi zvukově dost líbily...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Kamáradi měl bych takovýdotaz, snad nebude vadit když ho položím tady:
Nevíte někdo kde se dají sehnat struny na 30" menzuru?
Nevíte někdo kde se dají sehnat struny na 30" menzuru?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
- Nero
- Rádce
30 palcová menzura, to je o 5,5 / 5 / 4,5 palce víc, než mají standardní kytary. To jest 14 / 12,7 / 11,4 cm delší struna. A nějak si myslím, že na standardní struny na to budou dostatečně dlouhé, když si vezmu, o kolik ji vždy zkracuju.
PetrPeter 1975 - 2008
Na Dadarkách barione píšou že je struna dlouhá 29,8 takžě bych měl docela strach.....Nero píše:30 palcová menzura, to je o 5,5 / 5 / 4,5 palce víc, než mají standardní kytary. To jest 14 / 12,7 / 11,4 cm delší struna. A nějak si myslím, že na standardní struny na to budou dostatečně dlouhé, když si vezmu, o kolik ji vždy zkracuju.
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Já hrál rok a půl na Dadárka 9tky a jsem si na ně tak zvykl, že teď nemohu přijít, teda prsty nemohou přijít na chuť 10tkám..
Jsem s těma 9tkama byl i spokojený, všichni ale píšou že 10 minimum, tak si připadám jak bych měl malého frňáka 
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem přešel z D'Add 10 na

Ernie ball 10-46 a přijde mi, že mají "větší koule" naž D'Addarka

Ernie ball 10-46 a přijde mi, že mají "větší koule" naž D'Addarka
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.