Dej si zobrazit zdrojový kód stránky a najdi tam email. Proč by si někdo dával práci s dekódováním, když jsou na webu tuny stránek, kde není emailová adresa kódovaná? Krom toho, když si vezmu přeposílání emailů (různých hoaxů), kde se to adresama jenom hemží, tak mi tvůj postoj (nezadávat email na hudebním bazaru) přijde spíš jako panický strach.Zdenál píše:Je pravda, že do toho zase až tak moc nevidím, ale myslím si že pokud ten JS dokáže sestavit prohlížeč, dokáže ho složit i robot (když dokážou někteří přelouskat i grafiku). Na druhou stranu i ta grafika není stoprocentní, ale věřím jí víc.
Nápady, připomínky, stížnosti
Re: Nápady, připomínky, stížnosti
Resil jsem to ve dvou prispevcich, asi si to pletes s vyhledavanim podle e-mailu, to je uplne jina zalezitost, mnohem dulezitejsi a VladaM uz ji myslim schvalil. Nicmene jeho vysvetleni teto problematiky me uplne uspokojuje, myslel jsem, ze se ty povinny pole pri predelavani na novou verzi omylem predelaly.Pepe píše:To Wohma: Příspěvek nebyl nasírací, nevidim jediný důvod, proč bych se měl kvůli mejlům na bazaru nasírat. To byl "udivovací" příspěvek, že tu na několika stránkách řešíš ty mejly. Že by měl bejt u každého inzerátu email je podle mě samozřejmost. Pokud se někoho týká jeden z těch důvodů, proč někdo nechce uveřejnit mejl, tak to uvedu do inzerátu ne? Už bych to ale neřešil.
Predtim to fungovalo jako na BZ, ale uz jsem tu psal, ze se obrazky zobrazovaly dost divne (casto byly urizle vespod a pritom nahore bylo v prohlizeci plno mista, muselo se scrollovat), predpokladam, ze VladaM udelal jen jednoduche prohlizeni a mezitim se kouka, jak poresit to pozicovani.Pepe píše:Jinak mi teď nejdou zobrazit všechny obrázky u inzerátu. Zobrazí se mi pouze jeden v dalším okně. Jak si prohlídnu všechny?
Moc mi to nevyhovuje, víc se mi líbilo to zobrazování a překlikávání jako je třeba na BZ.
Ohledne e-mailu: Je fakt, ze obrazek byl jistejsi, ale kdyz jsem videl ten zdrojak, tak tehle metode verim. Nemyslim si, ze by roboti spousteli javascripty a cetly vystupy z nich.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Robot bude parsovat HTML a hledat <a href="mailto: ... "> nebo půjde po zavináčích @, maily přes JS řešit nebude. To ten obrázek bude řešit spíš.Zdenál píše:Je pravda, že do toho zase až tak moc nevidím, ale myslím si že pokud ten JS dokáže sestavit prohlížeč, dokáže ho složit i robot (když dokážou někteří přelouskat i grafiku). Na druhou stranu i ta grafika není stoprocentní, ale věřím jí víc.
Hraju na kytary a mašinky
hey co se to děje s bazarem? Proč se obrázky otvírají do stejného okna? A proč se zobrazí jen jeden? 
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Musis pockat. Kazda revoluce boli a dozvuky revoluce trvaji nekdy i velmi dlouho. 
Prohlizeni obrazku jako na BZ uz zas jede, ale u FF stale stejny problem s polohou obrazku, v IE dobry, v Opere to nekdy udela tohle:

Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
V Safari pod OS X Leopard mi jede, zda se, vsechno dobre.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Google Chrome, MS Win XP, 1024x768px vše OK
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
pěkné pěkné... už bych do toho snad nešťoural 
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Jo obrázky by už měly běhat. Byl tam problém s knihovnou, kterou jsem zvolil. Nebyla kompatibilní s IE7 a 8.
Teď je to řešeno přes jinou a ta je 100x lepší. Jak graficky tak i z programátorskýho hlediska je podle mne skvělá. Pokud by to někomu zlobilo, tak napište co máte za prohlížeč a já to zkusím vypátrat. Zkoušel jsem to zatím na 7 různých prohlížečích a běhá to.
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Flashový banner je přes overlay... s tím má problém úplně všechno stylu lightbox...
Je to funkcni a navic moc hezke, diky! 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Je třeba rozdělit email spidery(pavouky) do dvou skupinrotten77 píše:Robot bude parsovat HTML a hledat <a href="mailto: ... "> nebo půjde po zavináčích @, maily přes JS řešit nebude. To ten obrázek bude řešit spíš.Zdenál píše:Je pravda, že do toho zase až tak moc nevidím, ale myslím si že pokud ten JS dokáže sestavit prohlížeč, dokáže ho složit i robot (když dokážou někteří přelouskat i grafiku). Na druhou stranu i ta grafika není stoprocentní, ale věřím jí víc.
1. Obecné - většinou dost primitivní a hledají "mailto:" nebo string, který obsahuje @ a pak ho testují zda odpovídá formátu emailu. Těchto je 99%. Proti tomu je HB odolný. Ty jsou nejvíc otravný, protože vás zařadí do megadatabáze a jedou jeden spam za druhým.
2. Pavouk na zakázku - tomu se v podstatě nelze ubránit. Pokud chce konkurenční inzertní server vysosat emaily z HB, tak si zjistí jak je email kódovaný a udělá si vlastního, chytrého robota. Je úplně jedno jestli to kódujeme v JS nebo to dáme do obrázku. Jediná možnost je: email neuvádět. Ale pokud je mi známo tak to nikdo nedělá. Takže klid. Od těch by vám přišel jeden email: "Inzerujte v našem novém superbazaru hudebnibazar2.cz"
V "Odpovědi na inzerát" a v "Zaslat zapomenutého heslo" byl ve formuláři email z inzerátu nekódován. Takže odtud by to robot č.1 mohl sosnul. Tak jsem ho vyhodil. Další byl formulář na editaci, tam je to teď doplňovaný nově JS.
Email bych se z výše uvedených důvodů a opatření uvádět nebál.
Hm. Copak máš za prohlížeč?mycountry píše:Flashový banner je přes overlay... s tím má problém úplně všechno stylu lightbox...![]()
EDIT: Už to vidím minimálně v IE 8, mi to taky zlobí. Uvidíme zda pomůže nějaký z-index nebo něco takového. To je vopruz.
EDIT2: Ve Firefoxu je to v pohodě.
EDIT 3: IE je nejhorší prohlížeč světa. Má to moře chyb a nerespektuje to standardy. To aby člověk programoval pro IE jeden web a pro ostatní - normální - druhý. Se nedivím, že už má IE daleko míň uživatelů než před 3 roky. Bohužel to není stále zanedbatelné procento lidí. Ostatní procenta trhu žere Firefox, Opera a nově Webkit (Chrome a Safari)
http://toplist.cz/global.html
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Drobná připomínka - po odpovězení na inzerát, jeho smazání či nahlášení skočí bazar na první stránku dané sekce. To mi přijde poněkud nepraktické. Mohlo by se to nastavit tak, aby se vrátilo na stránku, kde se nacházel daný inzerát?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Mám Firefox 3.5.7VladaM píše: EDIT2: Ve Firefoxu je to v pohodě.
Díky za odpověď. už delší dobu jsem do webových stránek nešťoural. Ještě mi prosímTě práskni, jek je dělaná ta galerka. Přepokládám že z php voláš funkce nějaké hnihovny. Není-li tajné, tak jaké?Je třeba rozdělit email spidery(pavouky) do dvou skupin
1. Obecné - většinou dost primitivní a hledají "mailto:" nebo string, který obsahuje @ a pak ho testují zda odpovídá formátu emailu. Těchto je 99%. Proti tomu je HB odolný. Ty jsou nejvíc otravný, protože vás zařadí do megadatabáze a jedou jeden spam za druhým.
2. Pavouk na zakázku - tomu se v podstatě nelze ubránit. Pokud chce konkurenční inzertní server vysosat emaily z HB, tak si zjistí jak je email kódovaný a udělá si vlastního, chytrého robota. Je úplně jedno jestli to kódujeme v JS nebo to dáme do obrázku. Jediná možnost je: email neuvádět. Ale pokud je mi známo tak to nikdo nedělá. Takže klid. Od těch by vám přišel jeden email: "Inzerujte v našem novém superbazaru hudebnibazar2.cz"
V "Odpovědi na inzerát" a v "Zaslat zapomenutého heslo" byl ve formuláři email z inzerátu nekódován. Takže odtud by to robot č.1 mohl sosnul. Tak jsem ho vyhodil. Další byl formulář na editaci, tam je to teď doplňovaný nově JS.
Email bych se z výše uvedených důvodů a opatření uvádět nebál.
Jinak se mi to začíná líbit. Spousta dobrýh nápadů, včetně možnosti nahlášení nepatřičných "inzerátů"
Momentálně se e-maily nezobrazují vůbec (Firefox,IE). Ale to možná víš a ladíš a ladíš...........
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Je to Lightbox a odvozeniny Zdenále 
Dík. Někam na to mrknumycountry píše:Je to Lightbox a odvozeniny Zdenále
Safari a fachá to parádně, jak na OS X, tak na Widlích