Snímač na akustiku
Pravidla fóra
Snímač na akustiku
Čaute.Normálně hraju na basu,ale o prázdninách jsem si koupil akustiku jenom tak na hraní venku s kámošema.Mám http://www.dumhudby.cz/eshop/kyt-west-c ... 57835.html A s kapelou sme si jednou udělali akustickou zkoušku:D dali sme si před kytary mikrofony a fungovalo to znělo to moc dobře hrajem cover Tři sestry,Kabáty,Harlej atd.Tak nás napadlo že uděláme amplak jeden akusticky konceert:) a bylo by hloupé tam s mikrofonama u kytar tak bych chtěl nějaký snímač,Něco kolem 800-1200 Kč.Jestli máte nějakou zkušenost nebo víte o nějakém nemusí to být ádný zázrak ale žádný šmejd samozřejmě taky nechcu.Díky moc za odpovědi popř. icq 459-903-157
- ...EDGE...
Re: Snímač na akustiku
Rypnu si 
No, unplugged je presne a prakticky jen o tom, ze sedi borec s kytarou, a snima ho mikrofon, jinak je to uz plugged
No, unplugged je presne a prakticky jen o tom, ze sedi borec s kytarou, a snima ho mikrofon, jinak je to uz plugged
Buď si nech u kytaráře instalovat piezo do kobylky nebo kup magnetický do ozvučného otvoru, rozdíl ve zvuku je diametrální, mněby třeba zvukově nejvíc vyhovoval SC v otvoru, ale někomu zase víc sedí uřvané piezo v kobylce nebo dunivý humbucker. To je první věc, kterou si musíš rozhodnout. A také jak často budeš snímač používat. Pokud jen jednou za uherský salám, asi je výhodnější koupit magnetický, ten prostě nasadíš a hraješ, aniž by se nějak muselo zasahovat do kytary, zatímco na piezo je potřeba vyvrtat díru pro jackovou samici, nejlépe v zadním špalíku řešenou jako úchyt řemenu, pak úzkou díru skrz základnu kobylky a horní desku na protažení drátů snímače, uvnitř to spojit, často je potřeba prohloubit drážku pro kobylkové sedlo, aby po vložení snímače nebyla moc mělká, a snížit kobylkové sedlo.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
tak to mi asi nak uniklo ale to je jedno pochopil snad každy o co mi de 
Basa:Sterling by Music Man Ray 35, (záložní Cort Action V)
Zesilovač:Warwick 5.1.
Box:Warwick wca 411,wca 115
woro90 píše:Buď si nech u kytaráře instalovat piezo do kobylky nebo kup magnetický do ozvučného otvoru, rozdíl ve zvuku je diametrální, mněby třeba zvukově nejvíc vyhovoval SC v otvoru, ale někomu zase víc sedí uřvané piezo v kobylce nebo dunivý humbucker. To je první věc, kterou si musíš rozhodnout. A také jak často budeš snímač používat. Pokud jen jednou za uherský salám, asi je výhodnější koupit magnetický, ten prostě nasadíš a hraješ, aniž by se nějak muselo zasahovat do kytary, zatímco na piezo je potřeba vyvrtat díru pro jackovou samici, nejlépe v zadním špalíku řešenou jako úchyt řemenu, pak úzkou díru skrz základnu kobylky a horní desku na protažení drátů snímače, uvnitř to spojit, často je potřeba prohloubit drážku pro kobylkové sedlo, aby po vložení snímače nebyla moc mělká, a snížit kobylkové sedlo.
tak pro mě by byl ideální ten magnetický!!v tom mám jasno dik moc ale zas nevím jaký máš nějakýnávrh?
Basa:Sterling by Music Man Ray 35, (záložní Cort Action V)
Moznosti je viac, bud uz od spominanych snimacov, alebo dorobit u gitarara piezo, existuju este externe pieza.
Ale keby ti mam poradit, radsej si kup elektroakusticku gitaru alebo zostan pri mikrofone. Totizto vsetky riesenia typu snimacov su viac menej prechodny krok.
Ale keby ti mam poradit, radsej si kup elektroakusticku gitaru alebo zostan pri mikrofone. Totizto vsetky riesenia typu snimacov su viac menej prechodny krok.
Elektroakustika a akustika s dodělaným piezem jedno jsou, rozdíl je jen v tom, že u jedné je snímání zabudováno už při výrobě zatímco u druhé později. Tak jaký přechodný krok? Proč by si ml kupovat kytaru navíc když je to samé možné na té stávající?Ernst píše:Moznosti je viac, bud uz od spominanych snimacov, alebo dorobit u gitarara piezo, existuju este externe pieza.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
u nás rušili hudebniny koupil jsem single coil ze 70% slevou takže mě vyšel na 90kč
a kamos mi na prasi udělá z dýhy ten držák do otvoru....tak mě to výjde asi na 100kč i s potenciometrem Volume 
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
no já bych si spíš koupil piezo pod kobylu mám osobní zkušenost že to hraje líp.....piezo do kobyly a tlumítko do otvoru,to je můj názor
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, doufám, že od toho očekáváš zvuk odpovídající ceně a nebudeš pak nemile překvapen. Good luck...rudie píše:u nás rušili hudebniny koupil jsem single coil ze 70% slevou takže mě vyšel na 90kča kamos mi na prasi udělá z dýhy ten držák do otvoru....tak mě to výjde asi na 100kč i s potenciometrem Volume
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ten single je od nejaké cz firmy a stál 300kč....zapojil jsem to zatím jen provizorně. Přilepij jsme to silikonem ale kamarád už mi z dýhy vyrábí černý držákNero píše:No, doufám, že od toho očekáváš zvuk odpovídající ceně a nebudeš pak nemile překvapen. Good luck...rudie píše:u nás rušili hudebniny koupil jsem single coil ze 70% slevou takže mě vyšel na 90kča kamos mi na prasi udělá z dýhy ten držák do otvoru....tak mě to výjde asi na 100kč i s potenciometrem Volume
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Srovnávat elektromagnetický snímač a piezo je zcela irelevantní, už jen charakter zvuku je diametrálně odlišný.
A teda nevím, asi máme nějaké jiné představy o dobrém zvuku, protože no-name single za 300 by ty moje nesplnil.
Jo a připrav se, že jakmile budeš někde zvuk zesilovat a poleze ti z nějakýho repráku, tak budeš mít asi dost znatelné problémy s feedbackem.
A teda nevím, asi máme nějaké jiné představy o dobrém zvuku, protože no-name single za 300 by ty moje nesplnil.
Jo a připrav se, že jakmile budeš někde zvuk zesilovat a poleze ti z nějakýho repráku, tak budeš mít asi dost znatelné problémy s feedbackem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo to je pravda není to sice žádný kvalitní snímač ale není to nejhorší...tak kytara stála 3k takže je stejně zbytečné tam rvát drahe snímače.....je to jen takový pokus jak to bude znít:) za 90 kroun je mi jedno jestli je ten snímač noname nebo ne... nehodlám to používat jako nějakou profi kytaru.....a s tím feedbeckem žádný problém nemám......Nero píše:Srovnávat elektromagnetický snímač a piezo je zcela irelevantní, už jen charakter zvuku je diametrálně odlišný.
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
no upřímně tím silikonem je to dost prasečina sem prase dost ale toto bych neproved.....ale dokážu si představit že s tím držákem to bude znít docela good těším se až pošleš fotku hotovýho pokud možno i clekově jak vypadá kytararudie píše:ten single je od nejaké cz firmy a stál 300kč....zapojil jsem to zatím jen provizorně. Přilepij jsme to silikonem ale kamarád už mi z dýhy vyrábí černý držákNero píše:No, doufám, že od toho očekáváš zvuk odpovídající ceně a nebudeš pak nemile překvapen. Good luck...rudie píše:u nás rušili hudebniny koupil jsem single coil ze 70% slevou takže mě vyšel na 90kča kamos mi na prasi udělá z dýhy ten držák do otvoru....tak mě to výjde asi na 100kč i s potenciometrem Volume
ještě si tam navrtám pot. Volume a bude to fajn..........A pokud jde o kvalitu zvuku, jsem spokojen nedá se to srovnat s Piezem, které jsem měl předtim......
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
No, doufám, že od toho očekáváš zvuk odpovídající ceně a nebudeš pak nemile překvapen. Good luck...[/quote]
ten single je od nejaké cz firmy a stál 300kč....zapojil jsem to zatím jen provizorně. Přilepij jsme to silikonem ale kamarád už mi z dýhy vyrábí černý držák
ještě si tam navrtám pot. Volume a bude to fajn..........A pokud jde o kvalitu zvuku, jsem spokojen nedá se to srovnat s Piezem, které jsem měl předtim......
no upřímně tím silikonem je to dost prasečina sem prase dost ale toto bych neproved.....ale dokážu si představit že s tím držákem to bude znít docela good těším se až pošleš fotku hotovýho pokud možno i clekově jak vypadá kytara[/quote]
JJ pošlu....ten silikon ...to je jedno to z toho sloupnu pak a to nepujde ani poznat.....ta kytara uz toho zazila tolik ze ji to už nemůže uškodit....
ten single je od nejaké cz firmy a stál 300kč....zapojil jsem to zatím jen provizorně. Přilepij jsme to silikonem ale kamarád už mi z dýhy vyrábí černý držák
no upřímně tím silikonem je to dost prasečina sem prase dost ale toto bych neproved.....ale dokážu si představit že s tím držákem to bude znít docela good těším se až pošleš fotku hotovýho pokud možno i clekově jak vypadá kytara[/quote]
JJ pošlu....ten silikon ...to je jedno to z toho sloupnu pak a to nepujde ani poznat.....ta kytara uz toho zazila tolik ze ji to už nemůže uškodit....
posilam par ukazek......alwe berte to s rezervou......sem zkuřeny jak drak
http://pjestujupapriky.ic.cz/grafiter+d ... reamer.wav
http://pjestujupapriky.ic.cz/distortion.wav
http://pjestujupapriky.ic.cz/wah%20wah.wav
nahráno v Guitar rig 3.....ale s interní zvukovkou :/
Mohl bys nahrát ještě clean až mírnej crunch?rudie píše:posilam par ukazek......alwe berte to s rezervou......sem zkuřeny jak drak![]()
tak teď už je to i s hotovým držákem takže snímač není těsně u krku (nemá tak přebasovaný zvuk) a myslím si že to hraje docela přijatelně.....a za 90 kč je to docela pohodička.....nemám teď doma foťák......ale přidám sem i fotoPikus píše:Mohl bys nahrát ještě clean až mírnej crunch?rudie píše:posilam par ukazek......alwe berte to s rezervou......sem zkuřeny jak drak![]()
http://pjestujupapriky.ic.cz/rock-n-roll.wav
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nový thread, proto píšu sem.
U mé APX-ky jsem si všimnul problému u struny A - zvuk sice ze snímače leze, ale je výrazně slabší, než u D. Stejně tak E je sice silnější než A (myslím zvukově...), ale oproti zvukově agresivnímu D rovněž slabší.
Přemýšlím, kde je problém.
A) - struny (což se mi moc nezdá)
B) - problém s piezem (což bych nerad)
Kytara je ještě v záruce, takže reklamace by měla problém vyřešit, ale... Být měsíc bez kytary se mi moc nechce (pravda, ještě se mi tu válí elektrika) a tak uvažuji, jestli by nestálo za to vyměnit to originál piezo za - doufám - lepší od Shadow...??!?
Stálo by to sice peníze, ale bylo by to rychlejší a zvukově by to mohlo nástroji prospět.
U mé APX-ky jsem si všimnul problému u struny A - zvuk sice ze snímače leze, ale je výrazně slabší, než u D. Stejně tak E je sice silnější než A (myslím zvukově...), ale oproti zvukově agresivnímu D rovněž slabší.
Přemýšlím, kde je problém.
A) - struny (což se mi moc nezdá)
B) - problém s piezem (což bych nerad)
Kytara je ještě v záruce, takže reklamace by měla problém vyřešit, ale... Být měsíc bez kytary se mi moc nechce (pravda, ještě se mi tu válí elektrika) a tak uvažuji, jestli by nestálo za to vyměnit to originál piezo za - doufám - lepší od Shadow...??!?
Stálo by to sice peníze, ale bylo by to rychlejší a zvukově by to mohlo nástroji prospět.
- ...EDGE...
Jak dlouho mas ty struny?