Lexicon-Lambda-nahrávání

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
BaraZ

Lexicon-Lambda-nahrávání

Příspěvek od BaraZ »

Ahoj,
mám několik dotazů na Vás zkušenější a znalejší, pořídila jsem si zvukovou kartu Lexicon Lambda, u které byl Cubase. Několik známých mi ale radilo, abych se zaměřila na nějaký jednodušší nahrávací programy - konkrétně Ableton. Zajímal by mě Váš názor, jestli je Cubase o tolik lepší, že stojí za tu námahu se to s ním naučit? - jsem zatím v nahrávání uplný nováček.
V obou programech se ale stává poměrně často a při různých činnostech (v průběhu nahrávání, nebo jen při poslechu), že to praskne a jenom to strašně šumí, dokud se program nevypne a nezapne. Dá se to nějak omezit, kromě nastavení "less CUPu", který jsem už vyzkoušela?
Dále bych potřebovala vědět, jestli se dá s Lambdou nahrávat do více stop najednou. Z diskusí, které jsem pročtela, jsem pochopila, že ne, ale chci se ujistit, protože by se mi to hodně hodilo. Pomohlo by mi, i kdyby šla najednou nahrát jedna stopa z mikrofonového vstupu a druhá stopa z nástrojového vstupu.
To je zatím snad vše, zítra se s tím zase pujdu prát. :-) Předem děkuji za rady!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon-Lambda-nahrávání

Příspěvek od pavlii »

Ahoj Báro, myslím, že část odpovědi se dá najít třeba zde. :wink:

Ableton a Cubase mají každý trochu jinou filosofii práce (když pominu samozřejmě takové detaily jako vzhled a ovládání a možnosti), takže bude asi na tobě oba si vyzkoušet a dále se rozvíjet v tom, který ti bude více vyhovovat. Každopádně bych řekl, že za tu námahu stojí oba, takže chybu neuděláš zřejmě ani s jedním :D

Ohledně výpadku a šumu - tady to vypadá na nějaký možný problém s ovladačem. Víceméně jiné nastavení opravdu není; zkontroluj ještě aktuálnost ovladače, případně prostě zkus jinou (klidně i starší) verzi. Možná se ozve nějaký majitel Lambdy a poradí víc - já tu kartu měl pouze na test a to ještě před drahně lety.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Já má doma Lexicon Omega. A taky jsem si na Cubase musel zvyknou. Třeba s adobe audition jsem se naučil mnohem rychleji, ale myslím, že naučit se s Cubase stojí za to. Používá to hrozně moc lidí. Takže ti i dost lidí dokáže poradit. Zvukovka do dvou stop nahrávat umí. Uděláš to tak, že si spustíš cubase a vložíš si tam dvě mono audio stopy nastavíš nahrávání z levého kanálu a u druhé z pravého. Nemám tady teď manuál od zvukovky, protože to mám uklizený. Ale v tom anglickém manuálu by to mělo být přesně popsaný jak to nastavit. Je to sice anglicky, ale určitě se to z toho dá bez problémů pochopit.

Našel jsem ti to i na netu pokud ten manuál nemáš. Je to zde od strany 19. Popisuje to nahrávání kláves a mikrofonu, ale je jedno co tam zapojíš. Prostě to bude nahrávát dvě stopy najednou. http://www.lexiconpro.com/product_downl ... 350VB_.pdf

Jinak k tomu šumu. Tohle se mi stávalo když jsem měl Lexicon Alpha. A prý se to dá řešit stažením nových ovladačů nebo tak něco. Někdo kdo s tím má zkušenosti tak ti to zde napíše nebo pohledej tady na fóru. Už se to tu řešilo v souvislosti s Lexicon Alpha

EDIT// jo tak to s tím šumem se řešilo zde: studio-a-recording/lexicon-alpha-problem-t14468.html
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
BaraZ

Příspěvek od BaraZ »

Děkuji za rady, budu studovat, jak to pujde, zatím je to všechno trochu cizí jazyk :-)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

BaraZ píše:Děkuji za rady, budu studovat, jak to pujde, zatím je to všechno trochu cizí jazyk :-)
No jo to tak je. Já s tím často bojuju a to už mám tu omegu a cubase docela dlouho. Jenže se k tomu člověk dostane jednou za čas. Takže je to docela dlouhodobý proces :D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ahoj. Mám půjčenou lambdu na nahrávání a mám s ní trochu problém.
Mám pár kondenzátorových tužek na overheady, ale abych dostal stejně hlasitý signál, tak na kanálu 2 musím gain nastavit na mnohem více než na kanálu 1. Je to určitě ve zvukovce (zkoušel jsem prohazovat kabely a mikrofony navzájem a vždycky byl kanál 1 hlasitější).
Jediné co mě napadlo kromě vadného preampu zvukovky (Teda domnívám se, že by se ty kanály měly chovat stejně) je chyba ve fantomovém napájení, bohužel tady nemám žádný dynamický mikrofon na test.
V žádném obslužném softwaru snad problém není, protože používám ASIO4ALL ovladače.
Setkal se někdo s podobným problémem nebo tuší čím by to mohlo být? Linkové vstupy se chovají oba stejně

EDIT: Tak fantomem to asi nebude, protože při testu "dotknout se pomocí jehly pinu jedna v XLR kabelu" bylo brumění kanálu 2 téměř neznatelné i při gainu a outputu naplno, takže napájení na to vliv nemá.
Napadá mě, že je špatný konektor ve zvukovce a nechová se to jako symetrický kabel, ale nevím, jak to zjistit bez toho, abych tu zvukovku, která není moje, musel rozebrat :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Moleek píše: Setkal se někdo s podobným problémem nebo tuší čím by to mohlo být? Linkové vstupy se chovají oba stejně
Naše Lambda se tak nikdy nechovala. Bohužel víc ti toho neřeknu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“