Nápady, připomínky, stížnosti

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Nápady, připomínky, stížnosti

Příspěvek od Bummer »

O pár stránek zpátky jsem narazil na tohle:
dayslypper píše:EDIT: Také si myslím, že ta cedulka NEW, nebyla nutná jak ve staré tak v nové verzi, inzeráty jsou stejně řazeny dle data, takže je zřejmé že ty navrchu budou nové a ty dole starší. Jinak graficky se mi to zdá též rušivé.
Chtěl bych, aby tam to "new" zůstalo. Nemůžu si pořád pamatovat, které inzeráty už jsem viděl a které ne. Když to za mě takhle obstarají cookies (etc.), tak si prostě prohlédnu jen ty nové a je hotovo. Myslím, že to tam nepřekáží, takže doufám, že to tam zůstane.

Tady na fóru se příspěvky taky řadí podle času (a všechno se to dá nastavit) a vezměte si ten bordel, kdyby najedou zmizely ty ikonky u témat, ve kterých se nachází příspěvky, které si uživatel ještě nepřečetl.

Jinak dobrá práce. Hezky to prokouklo. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Nebylo by lepší new vodorovně - aby nerozšiřovalo pruh s titulkem?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

VladaM píše:
mycountry píše:Flashový banner je přes overlay... s tím má problém úplně všechno stylu lightbox... :(
Hudební nástroje_1265129042225.jpg
Hm. Copak máš za prohlížeč?

EDIT: Už to vidím minimálně v IE 8, mi to taky zlobí. Uvidíme zda pomůže nějaký z-index nebo něco takového. To je vopruz.

EDIT2: Ve Firefoxu je to v pohodě.

EDIT 3: IE je nejhorší prohlížeč světa. Má to moře chyb a nerespektuje to standardy. To aby člověk programoval pro IE jeden web a pro ostatní - normální - druhý. Se nedivím, že už má IE daleko míň uživatelů než před 3 roky. Bohužel to není stále zanedbatelné procento lidí. Ostatní procenta trhu žere Firefox, Opera a nově Webkit (Chrome a Safari)
http://toplist.cz/global.html
z-index by měl většinou pomoct, pokud ne, tak je dobré zavolat lightbox až po tom, co jsou načteny flashe (i když tady to máš přes jQuery a $(function){ ... by se mělo spouštět až po načtení dokumentu, takže v tom by problém být neměl).
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

ad ta nálepka "NEW": Pardon, právě jsem netušil, že to je propojené s cookies. Návrh beru zpět, takto je to v pořádku.

Jo a taky by to chtělo zvýšit limit na 5 obrázků, 3 jsou někdy fakt málo.

Když chci třeba vyfotit kombo zepředu, zezadu, footswitch a příslušenství a pak ještě detaily na škrábance, tak mi to prostě nestačí.

Dál to by nebylo marné doplnit do generovaného mailu při odpovědi i název inzerátu.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Nesouhlasím, že by se musela absolutně změnit struktura bazaru, kdyby se to měnilo na rozklikávací. OK, když tedy nebude omezena délka inzerátu, tak má vize je následující:

Náhled

- název inzerátu by mohl být ve formě odkazu, přičemž ten odkaz bude tentýž, jako je nyní odkaz na "Odpověď" na
- skrytí některých položek, které nepotřebují lidé, kteří se zatím jen rozhlíží
- dle mě se Vám to všem zdá pouze lepší v tom, protože tam je víc barviček, ty editační funkce ale nemají pro normálního návštěvníka zamák smysl, akorát to celé dost prodlouží, jen se dívejte...
Nahled_soucasny
Nahled_soucasny
Nahled_novy
Nahled_novy
No, alespoň to číslo inzerátu by chtělo odstranit, dokonce se to líbilo i Nerovi. Když to číslo zadám do vyhledávače, tak mi to stejně ten inzerát nenajde.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Rozklik
Jak už bylo uvedeno, rozklik by byl identický, jako je nyní odkaz na "Odpověď".

Zde se již zobrazí všechny informace. Zde se zatím editační funkce nezobrazují, ty by měly být doplněny s tím , že odkaz na Odpovědět, je již zbytečný, takže tam být nemusí.
Rozklik_soucasny
Rozklik_soucasny
Rozklik_novy
Rozklik_novy
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

To je podle mě hloupost, rozhodně bych zachoval systém vše na jedné stránce bez zbytečných refreshů - ale neřekl mi pořád někdo, proč odmítáte mou verzi, a to prostě část inzerátu po xx znacích prostě schovat a nechat ji "vyjet" pomocí javascriptu po kliknutí na "více", jako je to v detailech videa na YT, v citacích komentářů k novinkám na playzone.cz, jako http://drupalmodules.com/module/panels tlačítko more, využití to má a vypadá to dobře...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Chybka: Reklama na pravé straně překrývá velké obrázky.

Ještě mě napadlo, jak lidi naučit, aby nezadávali duplicitní inzeráty. Aby, když to ten filtr odhalí, aby zadavately byl zaslán i mail s infem.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

dayslyppere, kdybi jsi četl, co se tu píše a nespamoval tu topic spoustou návrhů řešní "from god", tak bys možná přišel na to, že to dělá flash, a co s tím se uvidí...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

dayslypper píše:Ještě mě napadlo, jak lidi naučit, aby nezadávali duplicitní inzeráty. Aby, když to ten filtr odhalí, aby zadavately byl zaslán i mail s infem.
S VladouM jsme to řešili po mailu - je tam nastaven nějaký filtr, který když zjistí, že tam je starší duplicitní inzerát, tak ten starší automaticky smaže a uživatele na tento fakt upozorní. Alespoň by měl - jeho funkčnost potvrzenu nemám.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
krasty

Příspěvek od krasty »

Ahojky,
z vlastní zkušenosti vím, že pokud stejný inzerát podám po nějaký době znovu, tak se starý smaže. Kontroluji to, abych inzerát na serveru neměl x-krát. Jen jednou se mi starý nesmazal. Upozorňující mail nechodí, což mi teda nechybí :D
Jen se přimlouvám, jestli by si stránky po znovuotevření nepamatovali nastavení počtu inzerátů na stránku.
Krasty
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

krasty píše:Upozorňující mail nechodí, což mi teda nechybí :D
Právě, tihle lidi by měli nějak dostávat za uši :lol: anebo už konečně vyřešít to, abych si mohl nějak svoje inzeráty dohledat. Už se to tu navrhovalo. Buď zadáním mailu nebo nějak přes cookies.
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

Nero píše:
dayslypper píše:Ještě mě napadlo, jak lidi naučit, aby nezadávali duplicitní inzeráty. Aby, když to ten filtr odhalí, aby zadavately byl zaslán i mail s infem.
S VladouM jsme to řešili po mailu - je tam nastaven nějaký filtr, který když zjistí, že tam je starší duplicitní inzerát, tak ten starší automaticky smaže a uživatele na tento fakt upozorní. Alespoň by měl - jeho funkčnost potvrzenu nemám.
No tak to funguje, ale email se neposílá. Napadlo mě totiž, co kdyby někdo napsal podobný inzerát (který se bude shodovat třebas z 90%) tak se mu podaří vymazat inzerát někoho jiného. Ale je to asi jen moje programátorská paranoia ;) Stejně by musel být tak podobný, že by vlastně akorát vložil to samé. Takže to upozornění emailem dodělám.

Ještě je tam ta věc s tím dohledáním inzerátu dle emailu. Resp. zobrazit inzeráty, který zadal tento email. Jen co bude chvilka tak to dodělám. Ještě mám před sebou drobný grafický facelift, tak se na něj taky dostane.

Díky za supr nápady! Konečně mám pocit, že tato sekce fóra o bazaru má smysl ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

VladaM píše: Díky za supr nápady! Konečně mám pocit, že tato sekce fóra o bazaru má smysl ;)
Však to my ostatní taky - přece jen je důležité, že se konečně objevil někdo, kdo na nápady reaguje a hlavně je může realizovat :wink:

Jen prosím, jestli by se šlo podívat na mnou již výše zmíněný detail:
Drobná připomínka - po odpovězení na inzerát, jeho smazání či nahlášení skočí bazar na první stránku dané sekce. To mi přijde poněkud nepraktické. Mohlo by se to nastavit tak, aby se vrátilo na stránku, kde se nacházel daný inzerát?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Další návrh: hodila by se funkce vyhledávat pouze v nadpisech inzerátů, stejně jako je třeba zde na fóru.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zas jedna podstatnejsi vecicka - po odeslani "inzeratu" do diskuze se aplikuje filtr na prodej/koupi i na kraj, ktery tam samozrejme nema smysl a najednou clovekovi zmizi prispevky, na ktere reagoval :) je to trochu matouci.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
VladaM
Site Admin

Příspěvek od VladaM »

Některé novinky a fixnuté věci na bazaru:
1. Prohlížeč fotek by neměl být zakrýván FLASH banerem.
2. V cookies si pamatuje bazar nastavení počtu inzerátů na stránku.
3. Vrácení na stejnou stránku prohlížení po mazání, editaci a odpovědi.
4. Neaplikovat filtr na kraj po vložení "inzerátu" do diskuse.
5. Za emailem je počet inzerátů, který daný uživatel vložil (bráno dle emailu). Je možné na něj kliknout a pak se zobrazí všechny inzeráty s tímto emailem. Do fulltextu se dá zadat email a pak se zobrazí příspěvky od tohoto emailu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Naprosto vynikajici, diky :) Hnedka jsem objevil jeden svuj stary inzerat.

EDIT: Vyborne, funguje to i na diskuzi to vyhledavani podle mailu :)
Somnus Aeternus
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Je to celkově určitě 100%ní zlepšení, ale tento jednoduchý systém v jednom ohledu stále zaostává.

Když vyprší platnost starých inzerátů, tak jsou natvrdo smazány. Existence uživatelských účtu se neplánuje :cry: , bylo by tedy alespoň možné nějaké upozornění na mail, když se platnost inzerátu blíží ke konci? Abych měl možnost inzerát včas obnovit, pokud je ještě platný.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jako ze zapomenes, ze neco prodavas? Podle me je UPLNE jedno, jestli inzerat neexistuje, nebo je na 50.+ strane... Tak jako tak si ho nikdo neprohlidne, leda pri vyhledavani. Ale jeste se mi teda nestalo, ze bych neco prodaval a mesic o tom nevedel :roll:
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „HudebníBazar.cz“