Co to znamená "hrát kila"
Pravidla fóra
Co to znamená "hrát kila"
může tady někdo polopatě vysvětlit, co to znamená hrát na kytaru kila?
...případně jestli je to někde vysvětlené, nebo třeba na youtube, prosím o odkaz, díky
...případně jestli je to někde vysvětlené, nebo třeba na youtube, prosím o odkaz, díky
Re: Co to znamená "hrát kila"
Hrát akordy.
kila jsou power akordy
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Myslím že to nemusí být jenom powerchordy, termín "kila" jsem slyšel i v jazzu a tam žádné powerchordy nejsou.rasomaso píše:kila jsou power akordy
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Kila = základní doprovod, vychází z historie, kilo=čtvrťová nota, může to mít i hanlivý přídech, když třeba řekneme, mizernej basák, hraje jenom kila, je tím míněno, že hraje pouze základní tóny a zpravidla pouze na první dobu. 
A ano, kila rozhodně nejsou jenom "powerakordy" - to by bylo hodně smutné.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
tady pro změnu píší, že hrát kila znamená hrát celé noty, jakože jeden úder na 4 doby 
...tak jak to vidíte?
http://korinem.sweb.cz/sevi/basskola/bassprirucka.pdf strana 16
...tak jak to vidíte?
http://korinem.sweb.cz/sevi/basskola/bassprirucka.pdf strana 16
Fakt? Žiju v domění že je to nějakej slang pro poweryJester píše:Myslím že to nemusí být jenom powerchordy, termín "kila" jsem slyšel i v jazzu a tam žádné powerchordy nejsou.rasomaso píše:kila jsou power akordy
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Hrát kila" = hrát akordový doprovod tím nejprimitivnějším způsobem. Tzn.většinou celé noty - někdo to bere ale i jako čtrťové noty, většinou je to myšleno hrát downstrokem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hrat kila - je hrat akordy...a rozhodne to nemusi byt "tim nejprimitivnejsim zpusobem, downstrokem...". Proste akordova hra...
Rasomaso: tak to sis myslel spatne:-D
Rasomaso: tak to sis myslel spatne:-D
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas a rozhodně to nemusí být celé noty, v některý jazzových věcech můžou být "klia" klidně osminová. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
klidne i jako shuffle...
- Nero
- Rádce
Mno, Atkinsi, zacituju tebe samotného

Takže kila bych fakt nekomplikoval. Samozřejmě že v různých "zájmových skupinách" může mít výraz "hrát kila" rozličný název, nicméně na základě svých zkušeností vím, že když průměrnému (nemyslím teď kvalitativně) kytaristovi řekneš: "Hraj kila", tak začne hrát opravdu tím nejjednodušším způsobem.Atkins píše:Kila = základní doprovod, vychází z historie, kilo=čtvrťová nota, může to mít i hanlivý přídech, když třeba řekneme, mizernej basák, hraje jenom kila, je tím míněno, že hraje pouze základní tóny a zpravidla pouze na první dobu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Takže kolik kil váží průměrná píseň?:D
Proto je potřeba učit se i tu akademickou terminologii, protože jak koukám, tak kila vypadaj u každýho jinak a člověk se pak nemusí domluvit. Takže harmonie je vlastně nauka o kilech?

Pro mě není kilo například ucelenej riff, rozklad akordu a nebo harmonizace melodie.
Proto je potřeba učit se i tu akademickou terminologii, protože jak koukám, tak kila vypadaj u každýho jinak a člověk se pak nemusí domluvit. Takže harmonie je vlastně nauka o kilech?
Pro mě není kilo například ucelenej riff, rozklad akordu a nebo harmonizace melodie.
- Nero
- Rádce
Asi tolik, kolik andělů se vejde na špičku jehlyVFjr píše:Takže kolik kil váží průměrná píseň?:D
PetrPeter 1975 - 2008
hod tam kilo=zahrej akord jedním úderem přes všechny.Takhle to znám já ale tady koukám frčí uplná kilologie 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Mno Nero, zase budeme hloupě slovíčkařit? Jak daleko je má "čtvrťová" nota od mých osmínových a naopak, od Tvých celých a ještě k tomu "downstrokem"?
Chvilku o tom přemýšlej.

hm...? a co jsou tedy ty kila polopatě????
.... hrát normální akordy, nebo power akordy, nebo hrát základní doprovod, nebo brnknout a nechat znít déle než běžný backline, třeba celý takt, ....vše tu zaznělo, snad jen ne vybrnkávání a zpěv
...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
myslim ze na powerech(a akordech) hranych na osminky(ctvtrky) se shodne kazdy...
Podle učebnice Petra Jánského, s kterou sem začínal, je kilo tón nebo akord znějící čtyři doby.Půl kilo je na dvě, čtvrtkilo na jednu atd..
Věřim učebnici a zatím mi nikdo netvrdil nic jiného tak nemam důvod pochybovat
Věřim učebnici a zatím mi nikdo netvrdil nic jiného tak nemam důvod pochybovat
Já jsem si pod kilama vždycky představoval powerchordy
A to jsem si byl celkem 100% jistý, že to má právě tenhle význam...
Ale jak to tady čtu, tak asi ne
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Make love, not war...