FENDER Classic ‘50s Stratocaster
Pravidla fóra
FENDER Classic ‘50s Stratocaster
Zdravim,
mám momentálně Squiera Bullet strata a uvažuju nad Fenderem...můj nejžhavější favorit je tento:
http://kytary.cz/fender-classic-50s-str ... /HN083087/
Vůbec tato serie´50.
Co si o těchto staronových kytarách myslíte? Myslím, že je to dobrá kytara za vcelku slušný peníze...
Díky za reakce
mám momentálně Squiera Bullet strata a uvažuju nad Fenderem...můj nejžhavější favorit je tento:
Vůbec tato serie´50.
Co si o těchto staronových kytarách myslíte? Myslím, že je to dobrá kytara za vcelku slušný peníze...
Díky za reakce
Re: FENDER Classic ‘50s Stratocaster
Je, pokud Ti vyhovují tenčí pražce a nechceš brutálně zkresovat. Dej pozor,ať vybereš nástroj s vyrovnaným tónem po celém krku. Už jsem narazil na 2 kytary z této série s drobnými nedostatky ( u jedné začištění pražců u druhé něco s krytem ),ale hrály příjemně.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
radím přečíst vlákna o Fendrech v jednom se to dost řešilo,tahle série se mi moc líbí,akorát někdo upozorňoval na jiný rádius krku což nemusí být někomu dvakrát příjemnýdrahoma píše:Zdravim,
Vůbec tato serie´50.
Díky za reakce
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Všiml jsem si ře radius krku se uvádí 7, 25 oproti klasickým 9. Ale v čem je změna?
A co jinak dál ohledně těchto kytar?
že bych zvážil, jestli nechceš "60", která má 3vrstvý kryt nebo "70", s korpusem z jasanu, který vyrábí takový jasnější, až skleněný zvuk. A má seřozování krku od hlavice, což ušetří dost práce.
Rádius 7,25 se vyráběl na všech Fenderech desítky let, hmatník je pohodlnější ( aspoň pro mě ), ale můžou být problémy při vytahování, hlavně u strun e h ( drnčení o pražce ), pokud je dáváš nízko.
Jinak ta "50" ve jménu je dost relativní, už ten polyuretanový lak je záruka, že to bude hrát jinak, ale to ti asi nevadí, že?
Rádius 7,25 se vyráběl na všech Fenderech desítky let, hmatník je pohodlnější ( aspoň pro mě ), ale můžou být problémy při vytahování, hlavně u strun e h ( drnčení o pražce ), pokud je dáváš nízko.
Jinak ta "50" ve jménu je dost relativní, už ten polyuretanový lak je záruka, že to bude hrát jinak, ale to ti asi nevadí, že?
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 3.02.2010 12:17, celkem upraveno 1 x.
drahoma píše:Všiml jsem si ře radius krku se uvádí 7, 25 oproti klasickým 9. Ale v čem je změna?
Jak "v čem je změna" ?? právě v rom radiu(su) přece
Je to poloměr zakřivení hmatníku (tzn.v příčném řezu):
- Přílohy
-
- radiusonblack.jpg (11.32 KiB) Zobrazeno 3312 x
I´m wheels... movin´wheels
Jo s tím radiusem jsem to myslel takhle, akorát jsem se asi špatně vyjádřil...
Co se laku týče, tělo je polyethylenově a krk urethanově lakován, jakej vliv má urethan na pohodlnost hraní nevím...
Ohledně ´60 chci dodat, že třívrstvý picguard mi nevadí, ale víc se mi líbí ten jednovrstvý vintage a serie ´70 už je zase za jiný peníze. Jasan je tvrdší dřevo než olše a to už by mi nemuselo sedět...každýmu sedí něco jinýho a člověk si to musí prostě ohmatat...
Na tenký pražce jsem zvyklej ze Squieru, jen se bojím, že se rychle obrousí...
Co se laku týče, tělo je polyethylenově a krk urethanově lakován, jakej vliv má urethan na pohodlnost hraní nevím...
Ohledně ´60 chci dodat, že třívrstvý picguard mi nevadí, ale víc se mi líbí ten jednovrstvý vintage a serie ´70 už je zase za jiný peníze. Jasan je tvrdší dřevo než olše a to už by mi nemuselo sedět...každýmu sedí něco jinýho a člověk si to musí prostě ohmatat...
Na tenký pražce jsem zvyklej ze Squieru, jen se bojím, že se rychle obrousí...
a proč by měl mít lak vliv na pohodlnost krku? Podle mě je ale polyuretan spíš nábytkářský lak než na hudební nástroje, řekl bych, že zabije nejeden harmonický, jenže se stříká ze všech laků nejlépe
a to bude ten důvod pro použití.
tenké pražce se prorvou rychleji než silné, ale zase má prý krk lepší ladění, o zvuku nemluvě
tenké pražce se prorvou rychleji než silné, ale zase má prý krk lepší ladění, o zvuku nemluvě
Ja som o tom začínal tému. elektricke-kytary/fender-strat-classic- ... 16966.html
Tiež sa mi páčil ale niektoré názory ma docela odradili. Ale zo stratov je 50s najkrajší.
Tiež sa mi páčil ale niektoré názory ma docela odradili. Ale zo stratov je 50s najkrajší.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já si nemyslím, že by ta řada Classic byla nějaký průšvih, když se člověk vyhne nepovedeným kusům. Měl jsem pár padesátek i šedesátek v ruce a ty nástroje se mi docela líbily.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak slovo průšvih bych tady vůbec nepoužil .. jestli jsou všechny (nebo skoro všechny, občas se v každý kategorii nějaká kytara úplně nevyvede..je to holt dřevo..) tak dobrý jako ty, co jsem zkoušel, tak je to naopak asi nejpovedenější /dostupná/ řada, co Fender dělá.
Není to jen můj názor - od lidí co se Fenderům víc věnujou, to jde jednohlasně - best bang for the bucks
...pokud něco takovýho teda u kytar existuje..
Nakonec jsem s jedním taky odešel
.. a ze 3 telat co mám je zdaleka nejlepší. A byl nejlevnější z nich..
Není to jen můj názor - od lidí co se Fenderům víc věnujou, to jde jednohlasně - best bang for the bucks
Nakonec jsem s jedním taky odešel
I´m wheels... movin´wheels
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
měl sem v ruce šedesátku,padesátku jen v krámě a rozdíl v tom radiusu je docela dost ale nevadí to otázka je co na tu padesátku ceš hrát ale šedesátky sou super nástroje.......univerzální u těch padesátek už univerzálnost trochu klesá no
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
- Nero
- Rádce
Souhlasím. Jen mi připadalo, že to tu hodně lidí odsuzuje - zcela zbytečně a neopodstatněně.Tonda píše:Tak slovo průšvih bych tady vůbec nepoužil .. jestli jsou všechny (nebo skoro všechny, občas se v každý kategorii nějaká kytara úplně nevyvede..je to holt dřevo..) tak dobrý jako ty, co jsem zkoušel, tak je to naopak asi nejpovedenější /dostupná/ řada, co Fender dělá.
Není to jen můj názor - od lidí co se Fenderům víc věnujou, to jde jednohlasně - best bang for the bucks...pokud něco takovýho teda u kytar existuje..
Nakonec jsem s jedním taky odešel.. a ze 3 telat co mám je zdaleka nejlepší. A byl nejlevnější z nich..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Připojuji se k hodnocení - Classic je nejpovedenější řada v poměru - cena/ kvalita.
Co se mi ale líbí nejvíc je, že se dá za 2/3 průměrného měsíčního platu koupit tak dobrá kytara. Když mi bylo 15, dala se za stejný obnos koupit leda nenaladitelná Jolana Galaxis a zesílit šla rádiem z NDR, protože žádný kytarový aparát nešel koupit.
Co se mi ale líbí nejvíc je, že se dá za 2/3 průměrného měsíčního platu koupit tak dobrá kytara. Když mi bylo 15, dala se za stejný obnos koupit leda nenaladitelná Jolana Galaxis a zesílit šla rádiem z NDR, protože žádný kytarový aparát nešel koupit.
Tak nakoniec sa tento strat dostal aj do predajne a náhodou akurát presne ten finish na ktorý som si robil zálusk
http://kytary.cz/fender-classic-50s-str ... /HN083086/
Mal niekto tú česť s touto gitarkou?
http://kytary.cz/fender-classic-50s-str ... /HN083086/
Mal niekto tú česť s touto gitarkou?
- Nero
- Rádce
Oh yes - a doporučuju. Fakt se mi líbila...
PetrPeter 1975 - 2008
No to aby mi ju nikto neučmajzol. Teraz ešte som zachytil nejakú ponuku na kufor za 1 korunu, tak by som si mal asi pohnúť trochu.
No gitarka je doma, ale mám zopár otázok:
- Ako moc majú byť natiahnuté tie pružiny pod krytom
- Skrutky ktoré držia tremolo 1. a 6. majú byť zatiahnuté až nadoraz?
- Mám trochu problém s naladením 6. struny ("hrubá" E struna) Ako je to možné?
- Keď zapojím gitaru do komba, tak trochu vrndží a prestane to až keď sa dotknem niečoho kovového na gitare. To asi by tak nemalo byť...
Inak Soft V rádius sa mi páči čo som na nej hral, tak mi to bolo pohodlnejšie. Twang gitary je tiež super.
- Ako moc majú byť natiahnuté tie pružiny pod krytom
- Skrutky ktoré držia tremolo 1. a 6. majú byť zatiahnuté až nadoraz?
- Mám trochu problém s naladením 6. struny ("hrubá" E struna) Ako je to možné?
- Keď zapojím gitaru do komba, tak trochu vrndží a prestane to až keď sa dotknem niečoho kovového na gitare. To asi by tak nemalo byť...
Inak Soft V rádius sa mi páči čo som na nej hral, tak mi to bolo pohodlnejšie. Twang gitary je tiež super.
Tak určitě vyměnit původní struny za nové. Nejlépe pro začátek třeba desítky. Pružiny bývají většinou tři, kolik jich tam máš? Zřejmě bude třeba doladit oktávy, popřípadě i prohnutí krku, pokud ti drnčí struny o pražce.
Myslíš brum singl snímačů, který je typický pro tyto snímače? V horším případě je kytara asi špatně uzeměná a bude třeba se podívat dovnitř elektroniky pod pickguardem.
Pokud se na to necítíš, tak bych kytaru svěřil nejbližšímu kytaráři nebo poprosil někoho v obchodě, ať ti to kompletně seřídí... nemělo by tě to stát moc peněz.
Myslíš brum singl snímačů, který je typický pro tyto snímače? V horším případě je kytara asi špatně uzeměná a bude třeba se podívat dovnitř elektroniky pod pickguardem.
Pokud se na to necítíš, tak bych kytaru svěřil nejbližšímu kytaráři nebo poprosil někoho v obchodě, ať ti to kompletně seřídí... nemělo by tě to stát moc peněz.
Ty pružiny na tremolo,je nejlépe našponovat tak akorát,proti tahu strun,aby držely ladění,při používání tremola,Lehce se řekne,ale musíš to zkoušet.Poznáš to podle toho,kam se Ti vychyluje ručička na ladičce,a podle toho povolíš ,či přitahneš,až ukazuje,při naladěné struně stále nulu.Pokud ti jde nahoru,tak jsou moc přitažené a naopak,prostě to musí být v rovnováze.Pak je třeba používat stejné struny.Anebo to dát natvrdo a tremolo nepoužívat,to je také cesta.¨Já mám rád,když to funguje jak má.Jak říkal kolega,pokud se necítíš,tak někam zaběhni.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,