Pražce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
BJ
Kontaktovat uživatele:

Pražce

Příspěvek od BJ »

Ahoj, chtěl bych se zeptat: Struny mi v nehorázně drnčí o pražce, kolik může stát přepražcování u kytaráře, popř. nemáte nějaký tipy jak si přepražcovat sám?? díky
Green Day, Blink 182, AFI - jo tak na tyhle skupinky nedam dopustit
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

možná to nebude nutný, to drnčení může být způsobený taky špatně nastaveným prohnutím krku, výškou nultýho pražce nebo výškou upnutí strun na kobylce. to jsi zkoušel upravit (pokud můžeš)?

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Taky mi drnčí pár pražců, přibližně u pátého, asi 3 struny jen.. Co s tím, nějak zbrousit? Nechce se mi taky kvůli takové pakárně chodim s tim někam do servisu...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Jestli nejsou pražce vymačkané, tak většinou je dostačující seřídit krk a pražce zabrousit.

Kompletní přepražcování příjde od cca 900,- Kč nahoru
Magor

Příspěvek od Magor »

http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-S ... _id;106119
chtěl bych si koupit tuto kytaru a již z fotky se mi zdá že má nějaké široké pražce nebude mi to nějak vadit při hře, ptám se proto abych nemusel jezdit do té prodejny jí zkoušet.(je to pro mě celkem daleko a zbytečně tam nepojedu zkoušet jednu kytaru) poraďte mi (diky)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

rek bych ze to se zdá. na moji kytare prazcce na fotce vypadaj taky veliky a ve skutecnosti jsou uplne normal
Magor

Příspěvek od Magor »

já pravě nevím proč by někdo vyraběl takovou kytaru s takovýma pražcema,
doufám, že to je tedy jen fotkou (jestli máte s něčím takovým zkušenost nebo víte jestli je to fotkou, tak mi prosim ještě napište , ať mám jistotu)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Asi to budou Jumbo prazce - na sirku 2.9-3.0mm, vyska 1.4 (1.2mm)

medium jumbo 2.5 (az2.7) x 1.19, nizky medium jumbo 2.7x0.91, atd...
Dunlop je ma ocislovany a rozmery jsou "v podstate" stejny (podobny +/- 0.1mm) ....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Magor

Příspěvek od Magor »

takže jsou hrubší než medium jumbo, sice ne moc, ale stejně to bude asi dost podstatné. no ale stejně jí asi zajedu vyzkoušet.
Mlol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mlol »

Tak tam zajed a vyzkousej si tech kytar rovnou vic ... mozna tam bude aji kytara kera se ti bude pozdavat spis nez tato :)
Fokus Les Paul+nalepky+R.m.AlNico,BOSS DS-1,behringer chorus, Dunlop 0,73-0,88mm, ,Marshall MG10cd(doma) Crate GLX 212 (zkusebna)
Magor

Příspěvek od Magor »

http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-S ... _id;106119
tohle je jedinán která se mi líbí, jediná která přichází dále v úvahu je Stagg I400, ale tu tam nemají, nebo bych to ještě viděl na Stagg X400 nebo X300
hledal jsem kytaru, která by měla kombina H-S-H a nejlépe bez tremola a aby byla určena na rock, hard,metal protože netuším jaký styl se přesně v kapele uchytí, protože nastávají různé změny a bylo by mi fakt trapně hrát metal na nějakou Gipson, to je prostě nemožné. Takže bych chtěl takovou jako jsem uváděl výše. jenže taková jak jsem si všiml se moc nevyrábí a ještě k tomu ne
do výše 5000,-
Dejw

Příspěvek od Dejw »

Magor píše:http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-S ... _id;106119
tohle je jedinán která se mi líbí, jediná která přichází dále v úvahu je Stagg I400, ale tu tam nemají, nebo bych to ještě viděl na Stagg X400 nebo X300
hledal jsem kytaru, která by měla kombina H-S-H a nejlépe bez tremola a aby byla určena na rock, hard,metal protože netuším jaký styl se přesně v kapele uchytí, protože nastávají různé změny a bylo by mi fakt trapně hrát metal na nějakou Gipson, to je prostě nemožné. Takže bych chtěl takovou jako jsem uváděl výše. jenže taková jak jsem si všiml se moc nevyrábí a ještě k tomu ne
do výše 5000,-
Co je nemoznyho na tom hrat na Gibsona metal? :shock:
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Mě by bylo taky dost trapný hrát metal na GiPsona...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Asi nechce GiBsona ztrapňovat tak patetickou hudbou, co?

Dost lidí hraje na Gibsony metal. Za všechny třeba Zakk Wylde
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Mozna mel jen srandu z toho "P" - GiPson.... :lol: :lol:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

je to prostě Magor :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Dark Axel píše:je to prostě Magor :D
tutově

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Magor

Příspěvek od Magor »

no já jsem myslel třeba tuhle http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... -44173.php

a podle mě je to teda výsměch hrát něco jako je metal(nu-metal a jiné s****y), já těm stylům moc nerozumím, ale pokuď slyším něco jako je hudba s dvojkopákem nebo dvojšlapkou(ono všeho s mírou, jako třeba bubeník z Dave Mathews Band) a do toho hrajou kytary jedna přes druhou a přitom někdo bleje do mikráku. Tak něco takového myslím, že by se nemělo hrát na Gibsona. ale jinak je mi to úplně jedno, ať si myslí "kdo chce co chce"

P.S. schválně si dávám nic Magor a schválně čekám kolik lidí se snaží na něco narážet :shock:

no, ale dnes jsem byl vyzkoušet teda tuhle kytaru http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-S ... _id;106119

celkem byla dobrá, pražce byly taky ok, ještě uvidím.

celkově nemyslím přímo asi metál, ale asi nějaké sračkové odrůdy jako tohle: http://www.youtube.com/watch?v=IOXDvVqN ... ed&search=

pravdou je, že se mi to celkem i líbí, když vezmu v úvahu Disturbed, tak to je super a tam si opravdu nedovedu představit Gibsona.

http://www.youtube.com/watch?v=sAmuzdGYGlo to je nářez
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Kytary by se nemely posuzovat podle image, na jaky styl je dobra, a jak "dobre budes vypadat", kdyz budes hrat podladenej metal....
To je vetsinou posluchacum fuk, jakou kytaru mas v ruce, spis jim jde o to co od tebe uslysi....
Rozdelovat bezny el. kytary podle zanru je podle me proste blbost, nevim kdo to zavedl - jo, ostry tvar Ibanez RG vypada hodne tvrde, nakej B.C.Rich taky, ale proc by se nedal hrat metal na LesPaula? Na vysoky kobyle jde treba palm muting mnohen lip nez na nejakym Floydu, a kdyz mas pekny mahagonovy LP a silny snimace, tak ti z toho polezou metal zvuky ze se budes divit.
Druha otazka je radius hmatniku (a profil krku) a jeho dostupnost ve vyssich polohach na metalovy solovani, na to se hodi lip tvarovany kytary (spoj krk/telo), to je tak to jediny co bych rozlisoval (a samozrejme kombinace snimacu, popr. drevo)...

Ta SX (maji tam zmateny popis), mela by byt z FR tremolem. Nejaky jsem od nich zkousel a nic moc, je to proste Made in China. To tremolo bude chtit hodne prace a "ladeni", aby chodilo dobre....
Magor

Příspěvek od Magor »

nebyla zas tak špatná, protože sem zkoušel od stagu dvě kytary a to ty co jsem vypsal, ale na konec jsem koupil Ibanez se snímači H-S-H a jednozvratným tremolem(prostě snad ta nejlevněší od ibanezu) kytary od stagu byly totálně sh*t, radši sem litr ještě přihodil. akorát mě trochu mrzí že nemám na té ibanez zámky.

http://eshop.kytary.cz/IBANEZ-GRG-170DX ... Ibanez:1:0
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“