zjednodusene ano. v amplitube ji samozrejme musis navolit nekde v nastaveni. a taky je dobre zkontrolovat, jestli si windows na ni nepreply vsechny zvuky (obcas to delaji, kdyz pridas zvukovku do systemu).ais píše:Takže schrnuto - Lexicon Alpha , strčím do kompu, nainstaluju, spustím Amplitube a už hraju ??
Zvuková karta na cvičení
Pravidla fóra
Re: Zvuková karta na cvičení
15ms IMHO stale neni pohodlna hodnota na rychlejsi hrani a podle me ta karta ma i na vic, ale tam uz to zacina byt alchymie. Muze zalezet i na celkovem poctu zarizeni v pocitaci, pametich apod., to tady asi resit nebudem. Jestli ti to na hrani staci tech 15ms, tak dobre pro tebe 
"celej procesing pri 41kHz" - myslis tim samplovaci frekvenci? 44.1kHz? (jen se ptam, je to spravne, pokud jo)
"celej procesing pri 41kHz" - myslis tim samplovaci frekvenci? 44.1kHz? (jen se ptam, je to spravne, pokud jo)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ano, 44.1, pardon. sem se prepsal....
horsi je, ze se mi po priblizne 7-10 minutach vypne
(po hw strance asi jede, ani neblikne, usb kontrolka sviti. staci shodit a nahodit sw a zase jede, ale proste chcipne a nic s tim nemuzu udelat. dela to se vsema ovladacema. zkousel sem odstavit usb od powermanagementu, ale tim to asi neni... chcipa dal..)
zitra a v nedeli ji zkusim na jinych pocitacich, at se ukaze, jestli je chyba u me. (jinak mam v pocitaci porad m-audio audiophile 2496. na tu sem hral rok a nikdy ani neskobrtla. a latenci mam na ni 4.4 ms. akorat nema vstup pro kytaru...)
edit: a asi je nekde chyba u me ... protoze ted se vypla i ta 2496. (ze by konecne po letech cas na reinstalaci celeho systemu?
)
edit2: tak v jinem (hodne podobnem) pocitaci to bezi dobre. ve spravci zarizeni je to ale poskladany malicko jinak. takze problem bude jen u me asi....
horsi je, ze se mi po priblizne 7-10 minutach vypne
zitra a v nedeli ji zkusim na jinych pocitacich, at se ukaze, jestli je chyba u me. (jinak mam v pocitaci porad m-audio audiophile 2496. na tu sem hral rok a nikdy ani neskobrtla. a latenci mam na ni 4.4 ms. akorat nema vstup pro kytaru...)
edit: a asi je nekde chyba u me ... protoze ted se vypla i ta 2496. (ze by konecne po letech cas na reinstalaci celeho systemu?
edit2: tak v jinem (hodne podobnem) pocitaci to bezi dobre. ve spravci zarizeni je to ale poskladany malicko jinak. takze problem bude jen u me asi....
Využiju tento thread. Potřebuji víceméně takové komplexní ujasnění problému po přečtení pár diskuzí.
Když bych chtěl nahrávat do PC či přes něj i hrát, potřebuji: externí zvukovou kartu (uvažuji o Lexicon Alpha), k ní Asio4All ovladače, nahrávací program jako Audacity, Cubase, Ableton, dále nějaký software, který mi zvuk vytvoří (Guitar Rig, Amplitube, PodFarm,...) a nějaké repro či sluchátka, z kterých vše poleze (zapojené do externí zvukovky že
)... Je to takhle správně?
Dál mám takový dotaz, je lepší pořídit zvlášt soft a zvukovku, nebo raději All in One jako je Line 6 POD Studio ? Je ten jejich soft lepší jak např. Guitar Rig 4?
Dále by mě zajímalo, jak přepínáte zvuky (nějaký footswitch do zvukovky???). Nebo jak řešíte kvákadlo???
Víceméně chci něco na nahrávání. Ale poslední dobou uvažuji tak, že bych tohle využíval i na normální domací hraní, protože už i můj Blackheart mi příjde moc hlasitý. Takže si říkám, že aparát jen do zkušebny. Ale zase ten zvuk...
Dá se z těchto věcí vyloudit obstojný zvuk jako z aparátu? Asi ne co (daň za množství kombinací zvuků?)...
A zbaví mě někdo dojmu, že zvukovka + PC + software je jen zamaskovanej multiefekt na podlaze, kde je nějaký software + hardware v jedné krabičce?
Když bych chtěl nahrávat do PC či přes něj i hrát, potřebuji: externí zvukovou kartu (uvažuji o Lexicon Alpha), k ní Asio4All ovladače, nahrávací program jako Audacity, Cubase, Ableton, dále nějaký software, který mi zvuk vytvoří (Guitar Rig, Amplitube, PodFarm,...) a nějaké repro či sluchátka, z kterých vše poleze (zapojené do externí zvukovky že
Dál mám takový dotaz, je lepší pořídit zvlášt soft a zvukovku, nebo raději All in One jako je Line 6 POD Studio ? Je ten jejich soft lepší jak např. Guitar Rig 4?
Dále by mě zajímalo, jak přepínáte zvuky (nějaký footswitch do zvukovky???). Nebo jak řešíte kvákadlo???
Víceméně chci něco na nahrávání. Ale poslední dobou uvažuji tak, že bych tohle využíval i na normální domací hraní, protože už i můj Blackheart mi příjde moc hlasitý. Takže si říkám, že aparát jen do zkušebny. Ale zase ten zvuk...
Dá se z těchto věcí vyloudit obstojný zvuk jako z aparátu? Asi ne co (daň za množství kombinací zvuků?)...
A zbaví mě někdo dojmu, že zvukovka + PC + software je jen zamaskovanej multiefekt na podlaze, kde je nějaký software + hardware v jedné krabičce?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen k první části: není to přesné. Nepotřebuješ externí zvukovku ani ASIO4ALL ovladače. Externí zvukovka je obvykle lepší ohledně manipulace, možností připojení a provedení jako takového. ASIO4ALL ovladače jsou jen nadstavba klasických systémových ovladačů zvukovky, co používají WIndows, pouze emuluje chování ASIO. Pokud budeš používat "rozumnou" (čti: ne-multimediální) zvukovku, tak k ní bude nativní, výrobcem na míru napsaný, ASIO ovladač.
P.
P.
Podle me ne, pokud mas koupeny (:)) Guitar Rig 4, tak je podle me lepsi pouzivat ten. Ovsem nemam s nim zkusenosti, slysel jsem jen nekolik nahravek z nej a znelo to velmi dobre.MLorenzo píše:Dál mám takový dotaz, je lepší pořídit zvlášt soft a zvukovku, nebo raději All in One jako je Line 6 POD Studio ? Je ten jejich soft lepší jak např. Guitar Rig 4?
TezkoMLorenzo píše:Dále by mě zajímalo, jak přepínáte zvuky (nějaký footswitch do zvukovky???). Nebo jak řešíte kvákadlo???
Slusny zvuk z toho vyloudit jde, ale lampa tomu furt da na p***l. Ovsem pokud nekdo neuslysi primy srovnani, tak dost mozna tu simulaci ani nepostrehne - ted mluvim o kytaristech, bezny posluchac by asi nepoznal ani simulaci z RP50ky.MLorenzo píše:Dá se z těchto věcí vyloudit obstojný zvuk jako z aparátu?
Nezbavi, je to v podstate to same. Jenze v pocitaci mas neomezene moznosti, pokud nemas vychytanej multak, tak se funkcne ani zdaleka nepriblizi tomu, co muzes na kompu delat s freeware softwarem nebo s tim, co je k tomu bundlovany. Pro nahravani do kompu je urcite lepsi bud nejaka zvukovka, anebo uz efekt s dobrou integraci s komplem (POD XT a vyssi apod.)MLorenzo píše:A zbaví mě někdo dojmu, že zvukovka + PC + software je jen zamaskovanej multiefekt na podlaze, kde je nějaký software + hardware v jedné krabičce?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Díky. Jednoduše bych rád pořizoval kvalitnější nahrávky. Avšak, kdyby to stálo za to (zvuk), neváhal bych i přes to hrát. Nejde mi o to, jestli někdo pozná rozdíl, že jde o simulaci. Zvuk se musí líbit mně. A já hlavně používám zvuk nakřáplý, jako má Blackheart. Když by to bylo zvukově srovnatelné, asi bych poslal aparát z domu a cvičil přes to, když ne, tak bych alespoň nahrával.
Dál mě napadlo, jak se vyhnout simulaci a pořídit dobrou nahrávku, koupit zvukovku + nějaký mikrofon, kterým bych nahrával pomocí záznamového programu reálný aparát. Myslím, že bych se dostal na stejnou cenu, akorát místo Guitar Rigu by to byl mikrofon. Ale toto je jen možnost pro nahrávku, ne pro hraní (to by muselo být přes aparát...). Takže finální rozhodnutí je na tom, jak ta simualce umí hrát. Např. Bikerova nahrávka mě dost potěšila. (Zhodnoťte naše nahrávky)
A ještě by to nejspíš chtělo nějaké solidní monitory. Doporučíte něco?
Ty se zapojí do ext. zvukovky. Tím pádem přehrávají to co do ní leze, což je kytara... a když si budu chtít pustit backing track ,tak to musím mít zase další repro pichnutý do zvukovky v komplu???
Dál mě napadlo, jak se vyhnout simulaci a pořídit dobrou nahrávku, koupit zvukovku + nějaký mikrofon, kterým bych nahrával pomocí záznamového programu reálný aparát. Myslím, že bych se dostal na stejnou cenu, akorát místo Guitar Rigu by to byl mikrofon. Ale toto je jen možnost pro nahrávku, ne pro hraní (to by muselo být přes aparát...). Takže finální rozhodnutí je na tom, jak ta simualce umí hrát. Např. Bikerova nahrávka mě dost potěšila. (Zhodnoťte naše nahrávky)
A ještě by to nejspíš chtělo nějaké solidní monitory. Doporučíte něco?
Ty se zapojí do ext. zvukovky. Tím pádem přehrávají to co do ní leze, což je kytara... a když si budu chtít pustit backing track ,tak to musím mít zase další repro pichnutý do zvukovky v komplu???
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
E-e. Když nahráváš do podkladů z backing track, použiješ s největší pravděpodobností nějaký software typu Cubase a podobně, kde bude jedna stopa s tou nahrávkou a do druhé stopy budeš nahrávat. Čili všechno přes jednu zvukovku.
P.
P.
Fajn díky. A nějaké bedny by jste poradily? Mám doma 2.1., sice slušné, ale co jsem četl, tak subwoofer k tomu nějak nepasuje
... Mám kupovat nějaké ty studiové monitory, nebo nějaké lepší repráky ke komplu z PC shopu?...
EDIT: aby to šlo k Lexicon Alpha. Zatím to tak nespěchá. Prvně chci pořídit tu zvukovku a trochu poznat základy daného softwaru...
EDIT 2: nebo mě napadlo, že do repra neinvestovat vůbec a pořídit sluchátka.
Repro co mám bych si ke komplu nechal, a na hraní či nahrávání sluchátka hm
...
EDIT: aby to šlo k Lexicon Alpha. Zatím to tak nespěchá. Prvně chci pořídit tu zvukovku a trochu poznat základy daného softwaru...
EDIT 2: nebo mě napadlo, že do repra neinvestovat vůbec a pořídit sluchátka.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm....ono je dobré mít to i to, protože obě věci (monitory a sluchátka) jsou každá lepší na něco jiného... Monitory ti podávají akustický obraz v prostoru víc komplexně, kdežto sluchátka ti zase - díky velmi blízkému kontaktu s ušima - dokáží lépe odhalovat drobné nepřesnosti.
P.
P.
No oboje by byla pro mě velká investice do něčeho, o čem nevím, zda to budu využívat i na normální hraní, nebo jen na nahrávání.
Určitě si nechám svůj aparát. Prozatím. Při hře na něj se mi nechce věřit, že by ho měl PC nahradit. Uvidíme, zda bych přes PC i hrál (třeba jen na experimentaci se zvuky)
Takže nyní bych potřeboval poradit nějaké rozumné výstupní zařízení za příznivé peníze, ať už to je nějaký reproduktor či sluchátka.
Nějaké nápady?
EDIT: Jaký je rozdíl mezi studiovými sluchátky a Hi-Fi sluchátky?
Určitě si nechám svůj aparát. Prozatím. Při hře na něj se mi nechce věřit, že by ho měl PC nahradit. Uvidíme, zda bych přes PC i hrál (třeba jen na experimentaci se zvuky)
Takže nyní bych potřeboval poradit nějaké rozumné výstupní zařízení za příznivé peníze, ať už to je nějaký reproduktor či sluchátka.
Nějaké nápady?
EDIT: Jaký je rozdíl mezi studiovými sluchátky a Hi-Fi sluchátky?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl je v přesnosti a věrnosti podání zvuku. Hi-fi je zvuk zabarvený uměle na basech a ve výškách (obvykle stručně řečeno).
P.
P.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
MLorenzo - nevím, jakou máš představu u výši investice, nicméně pokud hledáš levné řešení s co nejlepším poměrem cena/získaná hodnota, mohu doporučit tyhle Genius http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46931 - byly mi (a asi nejen mě) doporučeny jako zdatná náhradna levných (!) monitorů. A hrajou fakt dobře.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mno jelikož jsem pořizoval GR4, Alphu, což je pro mě studenta docela velká pálka, tak jsem se na monitory vyprdl... protože sám pořád nevím, zda mě to nějak osloví (hra pomocí pc)... pokud ano, prodal bych svůj domácí aparát a začal bych uvažovat o nějakých lepších monitorech, protože co čtu od zkušených ohledně recordingu, tak levné monitory jsou na nic.Nero píše:MLorenzo - nevím, jakou máš představu u výši investice, nicméně pokud hledáš levné řešení s co nejlepším poměrem cena/získaná hodnota, mohu doporučit tyhle Genius http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46931 - byly mi (a asi nejen mě) doporučeny jako zdatná náhradna levných (!) monitorů. A hrajou fakt dobře.
Takže pro první krůčky jsem se rozhodl pro sluchátka AKG K77. Přímo mi bylo řečeno, že sluchátka jsou lepší na jiné věci než monitory.
Takže uvidíme jak se situace vyvine. Buď vše vrátím, nebo pošlu aparát do světa
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ha, K77 mám doma taky
Já ti nevím, osobně hraní do sluchátek fakt nemám rád, není mi to příjemný...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No uvidíme
... buď celkově šlápnu vedle a půjde to pryč nebo mi to bude vyhovovat... všechno je to individuální
...
EDIT: já např. nikdy na sluchátka nehrál... tak zkusit to musím.
EDIT: já např. nikdy na sluchátka nehrál... tak zkusit to musím.
Tak už mám doma Alphu, sluchátka a GR4... GR4 je naprosto intuitivní program, zatím moc moc kladné dojmy i ze zvuku. Sluchátka mě také potěšily. S Alphou zatím není problém, po nainstalování nejnovějších ovladačů. Vše běží na Win 7 s CPU Core 2Duo. Avšak přiložený Cubase LE 4 mě dost zlobí...
Nejde jaksi registrovat... Po jeho úspěšné aktivaci na webu přes SeL kód obdržím registrační kód, který musím zadat do License Control Center (prográmek an regisraci Cubase), kód si to vezme, avšak při Download License to celý krachne a stále mám Cubase jako trial... Postupuju dle návodu.
Nejde jaksi registrovat... Po jeho úspěšné aktivaci na webu přes SeL kód obdržím registrační kód, který musím zadat do License Control Center (prográmek an regisraci Cubase), kód si to vezme, avšak při Download License to celý krachne a stále mám Cubase jako trial... Postupuju dle návodu.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Máš aktuální verzi Licence Control Center? Je to děsně háklivý......
P.
P.
zkusil jsem a nepomohlo
... ale to co to píše je nějaká blbost: The activation code has been used already. An activation code can be used only once to download or upgrade a license.
Please contact your software vendor to get a valid activation code.
Dyť já to ještě nideky neregistroval... nebo někdo můj kód už použil...
SeL mi to vzalo... ale dál nic
...
Please contact your software vendor to get a valid activation code.
Dyť já to ještě nideky neregistroval... nebo někdo můj kód už použil...
SeL mi to vzalo... ale dál nic
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Udělej přesně to, co ti to píše: kontaktuj prodejce SW, kdes to zakoupil.
P.
P.