Bugera 6262

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
dlabajíč

Bugera 6262

Příspěvek od dlabajíč »

Tak a teď mi řekněte, proč bych si neměl koupit Bugeru 6262 kombíčko, když ten zvuk je luxusní. http://www.youtube.com/user/mtuck5150#p/u/1/tmcshWFLi2k Kdo to doma má? Jak jste s tím spokojeni?
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Re: Bugera 6262

Příspěvek od Skiner »

ok - protože velkou část zvuku v tom videu tvoří i kytara a použitý box. Nečekej, že kombo bude hrát stejně.
Na druhou stranu pokud Ti při vyzkoušení v shopu sedne, nevidím důvod, proč ho nebrat.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

mě ten zvuk luxusní nepřijde ani na okamžit, ale nechci mlátit gusta jiných lidí
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tohle mi příjde jako dost brutální super zvuk :wink: Bugera 6262 (dokoukejte do konce!)
Velmi jsem o ní uvažoval. Ale štěstěna a finance zavdaly koupi originálu :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nicméně když kouknete na srovnání 6260 a 6505 od TheToneKing (dohledejte si na YT), tak to mnohé z vás asi překvapí. On tam opravdu zas tak velký rozdíl není - nicméně tím neříkám, že bych nebral origo, kdybych na něj měl a chtěl ten zvuk :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Orge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orge »

Zdravim, řadu těch fór na téma Bugera jsem tady pročetl, protože když jsem pořizoval nový apec, tak jsem se rozhodoval mezi 6262 a pár dalšíma a musím říct, že kdybych se řídil podle všech těch nekonečných stohů řečí, kritik, názorů, připomínek atd atd. tak bych si asi nikdy nic nevybral, s muzikou bych skončil a věnoval se raději něčemu jinému :-D Nakonec to dopadlo tak, že Bugera 6262 mi zvukem naprosto sedne k tomu, co hraju (melodic death á la In Flames, Dark Tranquillity, At The Gates apod.), oproti originálu je lacinější, já moc prachů nemám, tak jsem to bral.

Jediné, co bych na 100% potvrdil, je, že výběr aparátu systémem přehrávání videí z youtube a následného objednání přes net je výběrem hodně pošetilým :-D, rozhodně stojí za to si udělat čas, vzít si kytaru, přijít na krám a pár těch bestií si vyzkoušet. A propos, to, že se věci kazí, už prostě patří k životu muzikanta. U výbavy to až tak nevadí, ta se dá spravit nebo se pořídí nová. Horší je, když se kazí vztahy mezi lidma a není pak chuť hrát. To potom nezáleží, jestli máš Mesu nebo Bugeru.

Takže závěrem, 6262 je bezva kosa, mám ji, a jak ji zaběhnu, napíšu sem nějakou tu recku.
For you, tomorrow moon shall never rise.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

to je slovo chlapa..tak gratuluju a at to hraje.....a pres co to zenes?
bazmekgrat

Příspěvek od bazmekgrat »

no ved bugera hra uplne ok, nehra to ako peavey ale hra to vpohode .... skor ide o to ze sa to dost kazi, snad sa to tebe nestane
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Orge
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orge »

McKozias píše:to je slovo chlapa..tak gratuluju a at to hraje.....a pres co to zenes?
Zatím to ženu přes Randall RX412, co mám půjčený, to je na můj vkus celkem dobré, do budoucna uvažuju o nějakém Marshallovi ze série MC, přes ten jsem hrál v obchodě, a to bylo hodně dobré (aby taky ne, že? :-D ) schválně jsem zkoušel i to repro 4x12 od Bugery, ale tam je ten zvuk hrozně plochý, jako by ho ta bedna spíš pohlcovala :-D To je i za těch 5 háků dost drahé :-D musím říct, že lepší zvuk mělo to kombo 6262-212, ale pořád to nebylo nic moc - ty korekce tak nějak neovlivňovaly, co z toho repra vychází :-D
For you, tomorrow moon shall never rise.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No nevím, jestli ten MC box je nějaká výhra :?
Ta 6262 se mi dost líbí.
http://bandzone.cz/badyan tady to by mělo být nahrávané na Bugeru s Mesa boxem.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

A není lepší mít radši dvě slušný V30 než 4 sračkový čínany v laciný mdf bedně?

Jinak prošlo mi pár Buger rukama a co vím, tak pořád hrajou. Byl problém s tím poddimenzovaným Molex konektorem, to - pokud tam ještě někde je - se řešilo nejčastěji tak, že se vyndal úplně a ty dráty se tam napájely natvrdo - a byl klid...
Na to žhavení je ten Molex slabej... Pak to vypadá takhle:
Obrázek
Obrázek

Ale jinak? Já proti nim fakt nic nemám... Teď jsem sice propadnul úpravám JVM410, ale třeba se časem dosatnu k úpravám Buger, určitě by ten zvuk šel ještě víc zpřesnit, ale obvykle se na špatným zvuku podepíše ten, kterej na ně hraje, protože to bude tak, jak říkal Emil Viklický: "rockový muzikant je ten, co hraje rok na nástroj". No a samozřejmě bedna - bugerovský bedny jsou jednak mdf, ale spíš je potřeba vyměnit repro, s V30 a podobnými to hraje jinak. S lacinými 4x12 je to celkově škoda peněz.
Obrázek
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

No jednu 6262 jsem slyšel... takže když maníkovi dorazila zvuk takovej divnej, hrálo to docela slušně, ale bylo to takový nabručený , přeřvaný, nešlo pořádně vyladit atd.
Pak přestala Bugera hrát uplně (asi po měsíci)... původně chtěl ten člověk reklamovat, ale pak si to rozmyslel a dal to profíkovi přes lampový ampy opravit. Ten vyměníl původní lampy za jiné (asi JJ) a předělal nějakou kabeláž a jednu ledku, co přestala svítit,
Po hovoru s profíkem jsme se dozvěděli jednu základní nevýhodu. Potenciometry jsou přidělány jen napájením na desku a jinak nejsou nijak přichyceny k ničemu. Podle něj je otázka času, než se vyvyklaj a začne to dělat neplechu... Nezbývá, než nad tím zatím mávnout rukou a v další fázi skusit vymyslet, jak potíky připevnit k přední desce.
No po zapojení a hrábnutí do srun jsem nestačil žasnout.
Sice trochu jinak reagují korekce a zvuk je pořád takový přebručený (nicméně to jde to srovnat do únostných hodnot), ale za ty prachy... nestačilo než říct OMG, hraje to jako Peavey 5150 EVH. Rock'n'roll na to asi člověk nedá (jedině, že by měl rád opravdu nabručenej r'n'r :D). Ale HC/MC/Death/Grind a pod... uplně v klidu a ještě s fakt pekelnejma koulema.
Jak to proleze v kapele s druhou kytarou nemůžu soudit a ani nemám v plánu měnit za svůj Rockwell (buď jsem zaujatý, že je můj a nebo doopravdy hraje přirozeněji - pro mé uši)... ale když si vezmu kolik tohle stojí a to i včetně ceny výměny lamp a opravy ve srovnání s tím jak to hraje, tak stále nestačí, než říct wow.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Me celkem presvedcila tahle videa:
http://oep.se/?p=336
http://oep.se/?p=340

Ola je frajer :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Isachs píše:...
Po hovoru s profíkem jsme se dozvěděli jednu základní nevýhodu. Potenciometry jsou přidělány jen napájením na desku a jinak nejsou nijak přichyceny k ničemu. Podle něj je otázka času, než se vyvyklaj a začne to dělat neplechu... Nezbývá, než nad tím zatím mávnout rukou a v další fázi skusit vymyslet, jak potíky připevnit k přední desce.
...
No to přece už dnes není žádná výjimka. Otevři si třeba Marshalla JVM410 a je to tam úplně stejně. Poťák se ti sám nevyviklá. Přikotvení na panel bylo nezbytný v době, kdy jsi to měl na turret boardech a pospojovaný kablíkama, ale v současný době by to bylo třeba u JVM dost nereálný. Neumím si představit, že bych při každý opravě odmontovával 28 potenciometrů jenom kvůli vyndání desky. Ty poťáky jsou dostatečně pevný na to, aby s tím problém nebyl. Osička prochází otvorem v panelu, který brání většímu pohybu. Poškození hrozí zejména při dopravě, ale to snad každý kejtrista, který skutečně jezdí, si na aparát nechá udělat nějaký pevný case, protože mu to jinak stejně dřív nebo později v dodávce něco rozmlátí.
Fakt to dneska není problém - teda pokud to převážíš v profi kufru tak, jak se má, no a skokan z pódia do davu neztratí orientaci a místo dolů ti neskočí botama do zesiku. A už jsem viděl i uražený kovový poťáky, zaražený dovnitř...
Hledej jiný nevýhody :-)
Obrázek
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Ja jen nemužu pochopit že většina těch Buger jsou komba tak okolo 120w vždyt to musí bejt totální nehratelná smršt když to člověk zapojí a přitom nechce srovnat pul města tlakovou vlnou jako po atomovém vybuchu :D rikam ze jsem na ni teda nehrál ale hrál jsem na 50w lampu a malem me to urvalo usi kdyz se to ohulilo natoz 120 w xDDDD
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

kvasna: ale ty komba maji zase takovy docela plochy zvuk se mi zda..da se to pouzit i v panelaku si myslim..nemelo to zadne koule ktere by byly schopne trast zdmi..ten zvuk nebyl takovy plny..spis usyceny..ale to ej pripad tech komb, cili noname repra a otevreny zadek, s nejaky dobrym zavrenym boxem to musi byt o necem jinem
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

btw na ten zvuk co je na zacatku je vynikajici Peavey Classic kombo, kdyz se necom dokopne...ale hraje to vyborne i bez dokopnuti...viz napr. nahravky Na Kloboucku...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ony všechny tyhle bugery hlavně hrají překvapivě potichu

vpodstatě bez výjimky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Tak to pak jo ja se jen zdesil tý wataže pac na Bugeru jsem nikdy nehrál........ :D
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jo to chapu, sam mam 50W lampu a doma si vice nez na 3/10 hlasitosti nedovolim..sice kraval nikomu nevadi ale proste je to zbytecne..a fakt to tlaci...ty bugery jsou takovy ploche
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“