pokus o homemade guitar

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
woro90

Re: pokus o homemade guitar

Příspěvek od woro90 »

Nebyl by téhle slečně lepší krk ve stylu ibanezek, klasický? Nebo hokejka dolů? Agresivní vzhled to tak jako tak mít nebude, to bude prostě hezká kytárka...
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

hokejku dolů mám na tý jacksonce a hrozně moc bych chtěl nahoru.....ibanez mně nějak neoslovily a ta,co je na gibsonoj se mi nelíbí (příde mi to jako nějaká nudle).......nebo bych někde musel vidět nějakou zajmavou hlavu,co by k tomu ladila......zítra mám 3 hodiny praxe,tak zkusím něco vymyslet....P.S.sice to nebude brutální tvarem těla,ale provedením ano..... :wink:
woro90

Příspěvek od woro90 »

jaraban píše:hokejku dolů mám na tý jacksonce a hrozně moc bych chtěl nahoru.....ibanez mně nějak neoslovily a ta,co je na gibsonoj se mi nelíbí (příde mi to jako nějaká nudle).......nebo bych někde musel vidět nějakou zajmavou hlavu,co by k tomu ladila......zítra mám 3 hodiny praxe,tak zkusím něco vymyslet....P.S.sice to nebude brutální tvarem těla,ale provedením ano..... :wink:
Tak nějakou hokejku dolů, trochu rovnější než na jacksonkách a na exploreru, ne? To by tam podle mě ladilo úplně ideálně, takové stiletto, úzká a elegantní zbraň...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Woro něco takového?
Obrázek :-D
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já si také myslím, že spíše hokejku dolů. Nahuru se spíše hodí k Véčkám nebo agresivním kytarám, nebo by tomu slušela Ibánezácká ale reversní.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

na exp. se mi líběj hlavy co maj ESPčka nebo LTDčka (většinou) na superstratech:
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

[quote="dfleischer"]na exp. se mi líběj hlavy co maj ESPčka nebo LTDčka (většinou) na superstratech:
Jojo, přesně takovou hlavu jsem myslel, možná s ne tak ostrou špicí...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

woro90 píše:Jojo, přesně takovou hlavu jsem myslel, možná s ne tak ostrou špicí...
Se seřízne :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

m.o.n.k píše:Dneska jsem koupil kabely a kondenzátory a objednal chybějící snímač. A chtěl bych se zeptat. Ty kondenzátory mám 0,47 uF(mikrofarad) 100V na 2xHB a 3 polohový přepínač, pak jsem zjistil, že jsem se sekl o desetinnou čárku. Tady všude píšete 0,047uF. Elektrikář nejsem, tak tomu nerozumím, bude to mít velkej vliv? Mám kdyžtak ještě zajet koupit ty 0,047uF?
" běžně se používají se kondenzátory v rozsahu 22-47nF " Radovan Macho
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Manus

Příspěvek od Manus »

To m.o.n.k.:
Jen bych byl opatrný při tvém výběru fošny. Není v radiálním řezu, je to z krajiny a se v kuse (žádný proklad, žádný nákližek přední desky, žádné spárování). Pokud není dřevo dobře ustálené, snadno se může působením vlhkosti a teploty začít kroutit. Osa ohybu u akustik (radiální řez) probíhá středem desky. Je to dáno kolmostí let na plochu. Tah je tedy horizontální. U tvého přířezu je osa ohybu mimo desku. Když dřevo zalakuješ, nebude k němu mosi vlhkost, problém by se mohl kompenzovat. Ale jestli si ještě dřevo nesedlo, může se ti časem začít dělat vana. Jinak moc pěkná práce. Rozhodně to chce dost odhodlání se kytary pusti sám :wink:
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

omlouvám se, že jsem sem dlouho nic nepřidával, nějak se to dokončení pořád nedařilo a nebyl ani moc čas. O víkendu se mi ale kytara podařila dodělat a překvapivě i hraje. Zítra pořídím nějaké fotky, popř. něco zkusím nahrát pro zvukovou ukázku a hodím to sem. Děkuju za ohlasy
homemade Jasanová :-)
Vox AmPlug - JS
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

m.o.n.k píše:omlouvám se, že jsem sem dlouho nic nepřidával, nějak se to dokončení pořád nedařilo a nebyl ani moc čas. O víkendu se mi ale kytara podařila dodělat a překvapivě i hraje. Zítra pořídím nějaké fotky, popř. něco zkusím nahrát pro zvukovou ukázku a hodím to sem. Děkuju za ohlasy
Nahraj to ale, prosím, na něčem jiném než na tom Staggu - jeho charakteristický zvuk přebije jakýkoli vliv vlastností kytary :wink:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

m.o.n.k píše: Zítra pořídím nějaké fotky, popř. něco zkusím nahrát pro zvukovou ukázku a hodím to sem.
Já čekám čekám.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

P9290020.JPG
P9290019.JPG
P9290021.JPG
Tak se po dlouhé době ozývám, kytara už je nějakou dobu hotová, jen pořád nějak nebyl čas, ale vzpomněl jsem si a tak jsem pár fotek udělal, zvukovou ukázku zatím nemám. Pár věcí mi tam kapku letí, ale jinak si myslím že kytara vcelku hraje. Zvuk bych kdyžtak přidal příští týden, pokud by se to povedlo nějak solidně nahrát, nejsem moc dobrý kytarista
Vox AmPlug - JS
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

P9290022.JPG
Vox AmPlug - JS
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

m.o.n.k 24. 6. 2010 píše:Zítra pořídím nějaké fotky, popř. něco zkusím nahrát pro zvukovou ukázku a hodím to sem.
To byla dlouhá noc :lol: Pěkné to máš.
m.o.n.k

Příspěvek od m.o.n.k »

Díky, jo a budu dělat další, chtěl bych zkusit něco jako LP a tremolem, tak uvidím, ale to až o prázdninách :wink:
Vox AmPlug - JS
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

m.o.n.k: Vypadá opravdu krásně :wink: Těším se na nahrávky.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Už, to jsem ani nečekal. :D Ne vážně, vypadá to moc pěkně. Klobouk dolů, za každej takovejhle kousek patří uznání. Člověk k těm kytarám pak rázem získá jinej vztah, když si zkusí, že to není jen pár tahů pilkou, sem tam nějaká ta díra a pak už jen něco přišroubovat. (Tak nějak jsem si to před stavbou představoval já 8) ) Jen bych se zeptal, proč máš ten krkovej snímač umístěnej tak daleko od krku? Okrádáš se o ten krkovej příjemnej tón, skvělej na satrianovský sóla.
EDIT: koukám kobylku máš taky dost vepředu, že ty šutry už nejdou téměř posunout. Zřejmě začátečnická chyba, já jsem ji na tý svý taky umístil dost dopředu ještě, že u Floyda se dá s kamenama hejbat o takovej kilometr.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mně se ty kameny zdají správně :D
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“