Výběr kytara Les paul nebo SG co říkáte na tohle
Pravidla fóra
Re: Výběr kytara Les paul nebo SG co říkáte na tohle
já to nedělám schválně ale nechápu důvod proč i když napíšu uplně normální věc ve stylu zkoušel jsem tu kytaru, a přijde mi dobrá a vhodná skoro pro všechny žánry hudby (připadá to jenom mě normální?) to musí zase, a kupodivu pořád ten samej člověk komentovat, a zpochybňovat to... Neřekl bych kdybych napsal fakt nějakou uplnou hovadinu, ale když napíšu zkušenost třeba s tou kytarou proč to musí bejt zase okomentovaný že je to hloupost? Fakt tohle nechápu...
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Debata, nebo diskuze, je od toho, aby se debatovalo, nebo diskutovalo. To většinou obnáší to, že učastníci této trachtace mají jiné názory. Pokud nejsi schopný akceptovat, že má někdo (navíc očividně mnohem zkušenější) jiné názory, pak nevím, k čemu se diskuze účastníš.
Evidentně tě biker_xx má jako svého "oblíbence", stejně jako i já mám své (zdravím Joeyho a další!
) Pokud s ním máš nějaký problém, vyřeš si to s ním po SZ...
Evidentně tě biker_xx má jako svého "oblíbence", stejně jako i já mám své (zdravím Joeyho a další!
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
@Nero: Mně v principu nejde o nic osobního. Já když jsem sem před rokem přišel, zdálo se mi, že má tohle fórum, ve srovnání s jinejma, poměrně slušnou úroveň faktů. A tak mi přijde líto, když se objeví někdo, kdo má potřebu v každym druhym příspěvku radit druhejm, většinou úplnejm začátečníkům, věci, o kterejch ví přesně tolik, jako všichni, kdo hrajou na kytaru měsíc. Bohužel tyhle "fundovaný" rady jsou podávaný, jako hotová věc někoho, kdo v tom má jasno. Mně osobně je to jedno, jen je mi líto lidí, který hledaj ty svoje informace a vezmou tyhle za směrodatný. Já taky umim prd a ani zkušeností s různym gearem nemám, tak prostě držim hubu a nic neradim, když nemám co. Takže mně šlo jen o tohle, ale jednak nemám za potřebí to nijak hrotit a už vůbec nemám zapotřebí dokazovat nějakýmu přechytralýmu puberťákovi mojí pravdu a jeho blbý kecy. Takže to nehrotim a jsem v klidu.. 
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
nic nehrotim
a to že má někdo jiný názor schopný akceptovat jsem, ale tomuhle co se tu momentálně odehrálo se jiný názor říkat nedá. Jiný názor by byl kdyby opravil mé tvrzení o té kytaře (to tvrzení bylo mimochodem vyvozený jen a jen z toho že sem to věděl, protože sem tu kytaru skutečně měl v ruce, a k tomu abych poznal jestli má (podle mýho názoru) dobrej nebo špatnej zvuk snad nepotřebuju hrát 10 let)
Ale odehrálo se tu to, že najednou biker reagoval způsobem že začal psát příspěvky s citacema z toho měsíc a něco starýho topicu ve kterym sem chtěl radu s kytarou, a tim tu zkušenost s tou fokus sg víceméně uplně znehodnotil, i když veskutečnosti nemůže vědět, jestli to byla pravda nebo ne, takže víceméně jen tak pro zábavu.
Pochybuju že by ti bylo někoho líto, děláš to protože tě to baví to je mi uplně jasný
Ale štvě mě že "se bavíš" i u rady která byla normálně plnohodnotná, a nebylo na ní nic divnýho... Tudíš nechápu proč to nazýváš blbým kecem... Až napíšu skutečně nějakou hovadinu, tak se prosím ozývej, do té doby zalez do nory, a nezačínej znehodnocovat uplně normální a pravdivou radu 
edit:
I kdyby někdo hrál na kejtru 40 let, tak by jen tak od oka těžko poznal jestli je dobrá nebo špatná, to ani nejde, všichni to tu píšou. Tyhle rady klidně může podat i největší začátečník, proč by ne?
Ale odehrálo se tu to, že najednou biker reagoval způsobem že začal psát příspěvky s citacema z toho měsíc a něco starýho topicu ve kterym sem chtěl radu s kytarou, a tim tu zkušenost s tou fokus sg víceméně uplně znehodnotil, i když veskutečnosti nemůže vědět, jestli to byla pravda nebo ne, takže víceméně jen tak pro zábavu.
Pochybuju že by ti bylo někoho líto, děláš to protože tě to baví to je mi uplně jasný
edit:
Mimochodem teda když už o tom mluvíš, abys mohl někomu poradit v tom která kytara je dobrá, nemusíš snad hrát x let ne? TO je pokud vim podle toho jestli ses s tou kytarou někdy setkal, a hrál si na ní.biker_xx píše: v každym druhym příspěvku radit druhejm, většinou úplnejm začátečníkům, věci, o kterejch ví přesně tolik, jako všichni, kdo hrajou na kytaru měsíc. Bohužel tyhle "fundovaný" rady jsou podávaný, jako hotová věc někoho, kdo v tom má jasno.
I kdyby někdo hrál na kejtru 40 let, tak by jen tak od oka těžko poznal jestli je dobrá nebo špatná, to ani nejde, všichni to tu píšou. Tyhle rady klidně může podat i největší začátečník, proč by ne?
Nic jsi nepochopil Ivane,Ty palice dubová 
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Nedá mi to a připojím se. Ty doopravdy většinou nevíš, co píšeš. Nedávno jeden takový všeználek, co hraje pár dní poradil mému žákovi, ať si natře blány na bongu indulonou, že si o ně méně omlátí ruce a kluk byl o 1800,- lehčí, protože už je nenaladil. Jestli chceš rozdávat moudra, snaž se nejdříve něco znát. Na začátek doporučuji třeba knihy od Pilaře ( strunné, hlavně smyčcové nástroje -materiály, konstrukce, lepidla,způsoby opracování, ladění desek.....což platí pro všechny nástroje) případně něco podrobnějšího o konstrukci a výrobě kytar, kde už nejsou takové podrobnosti. Mnoho dobrých informací bylo za poslední roky i v Muzikusu, když to tedy nepsal pan GruchalaMimochodem teda když už o tom mluvíš, abys mohl někomu poradit v tom která kytara je dobrá, nemusíš snad hrát x let ne? TO je pokud vim podle toho jestli ses s tou kytarou někdy setkal, a hrál si na ní.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
To je individualni, jak kdo dokaze po urcitem case hrani poznat, zda kytara ma svou solidni kvalitu (zprac., zvuk, dojem, pohodli i charakter a typ cloveka(!)). Hodne taky zalezi na tom, pres co hrajeme, jake typy zvuku vyuzivame (cisty, nakresleny, silne zkresleny, modulovane atd.) V kazdem stylu kazdy preferuje konkretni predstavy o zvuku a s tim spojeny nazor na celkovy pristup k nemu. Z hlediska zpracovani ruznych znacek, jejich filosofii, ktera zacina od technickych vykresu, vyrobny, dokoncujicim zpracovani a konci v rukach zakazniku. No a to nejzasadnejsi, co ovlivnuje celkovou spokojenost kytaristy, se odehrava v jeho hlave, usich a rukou (ruku v ruce s jeho zkusenostmi).
Jo,je to indiduální,ale já když jsem před třiceti lety začínal,tak jsem o tom prostě věděl kulový.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Ja pred pouhymi 7 lety taky. A leccos prd vim. Ale mam v hlave uz ten zakladni nazor na "kytarovy svet", rekl bych, srovnany. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tohle téma je už totálně OT...
biker_xx: Já to chápu, mě nic vysvětlovat nemusíš. Vím přesně, o co ti jde, a schvaluju. A jako místní admin dokonce 2x
xid00: Promiň, ale pořád to nechápeš. Abys někomu mohl pořádně radit, tak opravdu musíš něco vědět a nějaké zkušenosti mít, bez toho to nejde. A věř tomu, že bikerovi (nebo mě, nevím, na koho si to směřoval) opravdu je líto některých začátečníků, když vidím, jaké všechny bludy se k nim dostávají.
biker_xx: Já to chápu, mě nic vysvětlovat nemusíš. Vím přesně, o co ti jde, a schvaluju. A jako místní admin dokonce 2x
xid00: Promiň, ale pořád to nechápeš. Abys někomu mohl pořádně radit, tak opravdu musíš něco vědět a nějaké zkušenosti mít, bez toho to nejde. A věř tomu, že bikerovi (nebo mě, nevím, na koho si to směřoval) opravdu je líto některých začátečníků, když vidím, jaké všechny bludy se k nim dostávají.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
to bylo mířený na bikera...
Každopádně ta původní informace rozhodně nebyla taková, že bych si něco vymyslel, to sem tim chtěl vlastně říct, že sem na tu kytaru skutečně hrál, a můj názor byl takovej, jakej sem napsal.
Každopádně ta původní informace rozhodně nebyla taková, že bych si něco vymyslel, to sem tim chtěl vlastně říct, že sem na tu kytaru skutečně hrál, a můj názor byl takovej, jakej sem napsal.
Tak se nám to tu drobátko zvrtlo z původního tématu
ale neva. Já jen,že nakonec jsem skočil do toho LP Custom a je to docela povedený kousek (to nemám za své hlavy
) ,jen co jsem jí koupil,mastil jsem za Peťou Jurkovičem do Jílového,koneckonců známe se asi tři roky a mám to cirka 10 kiláků. Dotáhnul krk,přebrousil a přeleštil pražce,pošteloval kobylu,kameny a snímače a celkově se vyjádřil ,že je to docela povedený kousek. To vše zhruba 1,5 hodiny práce a za směšný obolus 500,- kaček a ještě na počkání !!! A mimo to jsme stihli ještě docela fajn pokecat.

- DL
- Kontaktovat uživatele:
Radooz: Tak ať to hraje ! 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Díky snažím se ale přechod z dvanáctky na užší krk mi činí poněkud trable
Paradoxně na mandolíně mi úzkej krk nevadí