já mám 20 dřevotřísku 18 MDF. Když je to mešina je to asi zezadu otevřený co? Na mapy ser, hlavně že není potrhaná a dolíhá.... Hele repráky si přidělával zevnitř nebo zvenku?JOHNY Swamp Inc. píše:Je to kopie Mesa Boogie 1x12" Thiele...
Zesral sem to tak, že chemopren prosák koženkou do maskovací lepenyk a nechalo to mapy.... ale seru na to
Je to poctivá 18mm dřevostříska, to s tim MDF sem ti řikel já)
Jinak mám radši když to hraje právě do nohavic...
box 2x 12" - stavba
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
-
JOHNY Swamp Inc.
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
já tam zatím dal repráky zezadu, ale otvor mám normální... viděl sem to mockrát že se to tak dělá.... mám to předělávat?
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
-
JOHNY Swamp Inc.
Já to dával zepředu jetak vlastně....
Četl jsem, že pokud reprák ej zezadu, tak by díra měla mít 30° zkosení aby nelámala zvuk, ale prostě... kdyby se mělo řešit vše akustický tak se poserem... nech to jak to je j áto měl rok zezadu a dělá to tak hafo lidí a je to fakt jedno... pokud ta bedna hraje dobře proč něco měnit?
Zakk Wylde: Why fix something thats not broken?
jedno z mot co jsem převzal....
Četl jsem, že pokud reprák ej zezadu, tak by díra měla mít 30° zkosení aby nelámala zvuk, ale prostě... kdyby se mělo řešit vše akustický tak se poserem... nech to jak to je j áto měl rok zezadu a dělá to tak hafo lidí a je to fakt jedno... pokud ta bedna hraje dobře proč něco měnit?
Zakk Wylde: Why fix something thats not broken?
jedno z mot co jsem převzal....
Používám jen nick "Swamp"
Hale a original 1936 je vzadu otevrenej??nebo jak???
Uplne nej by bylo kdyby ji nekdo mel a byl tak ochotnej a nafotil (treba deset dvacet fotek)a treba to dal sem....nebo mi to poslal na e-mail.... dgk@seznam.cz
Uplne nej by bylo kdyby ji nekdo mel a byl tak ochotnej a nafotil (treba deset dvacet fotek)a treba to dal sem....nebo mi to poslal na e-mail.... dgk@seznam.cz
Naposledy upravil(a) vize dne 30.07.2007 8:21, celkem upraveno 1 x.
-
JOHNY Swamp Inc.
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
jo zavřenej a má panel s jackama na stejným dílu kterej se otevítá (já sem si to upravil tak aby se to dalo používat i otevřený, ale originál to tak nemá....)vize píše:Hale a original 1936 je vzadu otevrenej??nebo jak???
Uplne nej by bylo kdyby ji nekdo mel a byl tak ochotnej a nafotil (treba deset dvaceta)a treba to da sem....nebo mi to poslal na e-mail....dgk@seznam.cz...
Hodil jsem Ti neco do mailu....vize píše:Hale a original 1936 je vzadu otevrenej??nebo jak???
Uplne nej by bylo kdyby ji nekdo mel a byl tak ochotnej a nafotil (treba deset dvaceta)a treba to da sem....nebo mi to poslal na e-mail....dgk@seznam.cz...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
Chapu to spravne, ze si "slepil" dve 1x12" Mesa Thiele dohromady na 2x12" ?!JOHNY Swamp Inc. píše:Je to zavřený zezadu a otevřený zepředu, mapy seru, ale je to trochu potrhaný ale na to seru taky, má to prostě hrát, ne vypadat....
Repra sem dal zepředu, je to lepší než dělat zkosení na otvorech....
Použil sem vratový 6mm šrouby se samojistnejma maticema...
A mas tam ty EVM repro, ktery jsou uvedeny v tom schematu?
Protoze s jinyma to nebude hrat tak jak ma, maji jinou frekv. charakteristiku, jiny rezonancni kmitocet, jinou Xmax, jiny Qts,VaS, atd... Ty Thiele jsou v podstate komorovy bassreflexy, obdelnikovyho prurezu, a tak jak je u bassreflexu zvykem, musi se ladit na urcity kmitocet podle typu repra.
Tak teda nevim jak ti to hraje... na malo volume to asi jde, ale pri velkym volume se ti mozna hlti basy (diky tem otvorum a vytlacovanemu vzduchu ma membrana daleko vetsi rozkmit - hrozi i poskozeni, a kdyz repro zahraje 60-70Hz basy a Xmax "vyskoci" o 1mm, a zaroven ma do toho repro zahrat ve stejnou chvili i vyssi kmitocty, tak to nejde - dochazi k zkresleni, zahlcovani a nekonkretnosti basu, necitelnosti na stredech a vyskach,atd... No, proste se to musi spravne spocitat, bassreflex je veda - zvlast ten trikomorovy na Mesa Thiele - musi se davat bacha na Xmax vychylku, prece jen to nejsou bassrepro s gumovym zavesem membrany a s Xmax 2mm a vic, bude to trochu slozity aby to dobre hralo na vsech hlasitostech i s jinymi repro...
Zkus treba zakryt a zasroubovat (tesne, pres gumu nebo filc) ty prostredni komory... a uvidis.
Ale jinak dobra prace, na to, zes to delal z drolici se drevotrisky je to good...
Jinak co se tyce bassreflexu, Genz-Benz ho pouziva (ale neladi Hz moc nizko), ale taky na to ma svoje spesl "custom" repro prave urceny na tohle, aby to vydrzeli... Obecne je ten zvuk Genzu dost do metalu...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
-
JOHNY Swamp Inc.
Dvojkopvá překližka Petře
Nejsem troškař, ale MDF mi prostě nidko nedoporučil LOL
Jinak, dík za Mail, upravil sem průřez dle G-12 100 co tam mám, musel bych stejně, jelikož přidánim rámečku sem zůžil průřez, ale stejně to neprdí jak má, nezahlcuje se to, ale ten bas tam spíš neni, du to otevřít a ucpu to schválně celý....
Nejhorší je, že sem to chtěl prodat, jelikož mám teď supr nabídku na
Marshall 1936 s EVM
Jinak, dík za Mail, upravil sem průřez dle G-12 100 co tam mám, musel bych stejně, jelikož přidánim rámečku sem zůžil průřez, ale stejně to neprdí jak má, nezahlcuje se to, ale ten bas tam spíš neni, du to otevřít a ucpu to schválně celý....
Nejhorší je, že sem to chtěl prodat, jelikož mám teď supr nabídku na
Marshall 1936 s EVM
Zkus postupne zakryvat ty jednotlivy diry, nejdriv prostredni, pak i s jednou krajni, nebo obe krajni a prostredek nech otevreny...
Jinak, vsechno pradne utesni gumou nebo plsti (zadni viko, k repru - nikde to nesmi profukovat pri hre)
Mesa Thielle s EVM prave hraje pekne v basech, ktery jsou slyset ze vsech uhlu (hluboky basy se siri prostorove a ne smerove), kdyz ji strci ke kombu M/B, mas z toho delo...
Jinak, vsechno pradne utesni gumou nebo plsti (zadni viko, k repru - nikde to nesmi profukovat pri hre)
Mesa Thielle s EVM prave hraje pekne v basech, ktery jsou slyset ze vsech uhlu (hluboky basy se siri prostorove a ne smerove), kdyz ji strci ke kombu M/B, mas z toho delo...
-
JOHNY Swamp Inc.
Díky za rady
) Tak sem vzal prkýnka a zakrýval, až sem to zakryl celý LOL.
Hraje to o dost líp akorát v pondělí to musim udělat nějak slušně a celou mezeru vyplnim tmelem
Myslíš, že mám ty dvě komory propojit? hodlám používat svuj aparát ve stereu když mi konečně přijde ten Chorus....
Jinak mesa Thiele miluju, maj je kytaristi EOS každej po dvou ejden s Rectifierem a druhej s 50/50 a Studiem a je to prostě nálož....
Ještě jednou za rady...
Hraje to o dost líp akorát v pondělí to musim udělat nějak slušně a celou mezeru vyplnim tmelem
Myslíš, že mám ty dvě komory propojit? hodlám používat svuj aparát ve stereu když mi konečně přijde ten Chorus....
Jinak mesa Thiele miluju, maj je kytaristi EOS každej po dvou ejden s Rectifierem a druhej s 50/50 a Studiem a je to prostě nálož....
Ještě jednou za rady...
Jestli si vychazel z rozmeru Thiele (x2 dohromady), tak kazdou nech zavrenou...
I kdyz, kdo vi co by to udelalo se zvukem, kdyby se je spojil v jednu velkou....
Ja se zkusim pak podivat na bassrefexy nekulatych prumeru, objem vzduchu, atd, a mozna neco najdu a doporucim....
zatim
I kdyz, kdo vi co by to udelalo se zvukem, kdyby se je spojil v jednu velkou....
Ja se zkusim pak podivat na bassrefexy nekulatych prumeru, objem vzduchu, atd, a mozna neco najdu a doporucim....
zatim
JInak, trochu tu panuje mylny nazor, ze MDF je nejaky lisovany papir. NENI. Uz jsem to tu nekde uvadel podrobne, je to drevovlaknita deska (je jich vic, lisi se mnozstvim pevnych castic lepidla, mokrym nebo suchym lisovanim, atd...).JOHNY Swamp Inc. píše:Dvojkopvá překližka Petře![]()
....
Dnesni Kustom, Behringer, apod. boxy (krome lepsich drahych znacek), komba 30-50W, to vsechno uz je dneska MDF.... Jen se podivejte v obchode na hranu otevrenyho komba 2x12"...
MDF je zvukove (rezonance z repra) trochu zvukove "mrtva", ale udelat dobry box z preklizky co by dobre hral, a pritom nedelat kopie Marshall, M/B, apod., to je pro levnejsi vyrobce zbytecne slozity...
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
ty už ten box prodáváš?? viděl sem inzerát....JOHNY Swamp Inc. píše:Díky za rady) Tak sem vzal prkýnka a zakrýval, až sem to zakryl celý LOL.
Hraje to o dost líp akorát v pondělí to musim udělat nějak slušně a celou mezeru vyplnim tmelem![]()
Ještě jednou za rady...
-
JOHNY Swamp Inc.
Jo, když to nehrálo, nasral sem se a začal jednat o koupi original 1936, pak sme si to rozmyslel, ale nakonec ta myšlenka vyhrála.
Když se prodá koupim si origo 1936ku
Jinak, dnes sem to právě vyladil, zaslepil sem reflex a zatmelil celý ty mezery a má to hezky tvrdej zvuk.
Když se prodá koupim si origo 1936ku
Jinak, dnes sem to právě vyladil, zaslepil sem reflex a zatmelil celý ty mezery a má to hezky tvrdej zvuk.
No jasne, spatne spocteny bassreflex ti posouva nizky frekvence (ladis nenjnizsi basy) prave podle "delky" bassreflexu (u normal HiFi), u Thiele pouzili komorovy system, ale taky byl ladeny na urcity repro, ale hlavni problem je, ze obecne temer vsechny kytarovy repra nemaji Qts minimalne 0.5 (pod 0.5 muze byt bassreflex, nad 0.5 ne) a velkou Xmax, aby se dali pouzit na bassreflex ozvucnici, takze tobe to proste ty basy dusilo, repro nebyl schopny zahrat ve stejny okamzik velkou vychylku membrany na hluboky basy a zaroven ostatni frekvence.... Zavrenim jsi udelal closed ozvucnici a hraje to jak ma... 
Vetsinou jsou kytar. repra delany na uzavreny ozvucnice, tam pri trochu vetsi litrazi a dobrym utesneni dostanes dobry basy.
Ty na otevreny (polootevreny) zas nemaji tak velkou Xmax a pri velky uzavreny bedne by ze stejnych duvodu nehrali dobre... proto polootevreny nebo otevreny... (nebo se to dela i ze znamych duvodu - rozlezeni zvuku do prostoru)
U Eminence je vyhoda, ze pisou vsechny potreby paramtetry ke kazdymu repro (ManOWar, Texas Heat, Governor, Private Jack - super repra). Celestion na to kasle. Zkusim jim napsat mail....
Vetsinou jsou kytar. repra delany na uzavreny ozvucnice, tam pri trochu vetsi litrazi a dobrym utesneni dostanes dobry basy.
Ty na otevreny (polootevreny) zas nemaji tak velkou Xmax a pri velky uzavreny bedne by ze stejnych duvodu nehrali dobre... proto polootevreny nebo otevreny... (nebo se to dela i ze znamych duvodu - rozlezeni zvuku do prostoru)
U Eminence je vyhoda, ze pisou vsechny potreby paramtetry ke kazdymu repro (ManOWar, Texas Heat, Governor, Private Jack - super repra). Celestion na to kasle. Zkusim jim napsat mail....
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
kdyby ses nudil můžeš objasnit termíny jako bassreflex Xmax a další i nám nevzdělaným imbecilůmpetrpeter píše:No jasne, spatne spocteny bassreflex ti posouva nizky frekvence (ladis nenjnizsi basy) prave podle "delky" bassreflexu (u normal HiFi), u Thiele pouzili komorovy system, ale taky byl ladeny na urcity repro, ale hlavni problem je, ze obecne temer vsechny kytarovy repra nemaji Qts minimalne 0.5 (pod 0.5 muze byt bassreflex, nad 0.5 ne) a velkou Xmax, aby se dali pouzit na bassreflex ozvucnici, takze tobe to proste ty basy dusilo, repro nebyl schopny zahrat ve stejny okamzik velkou vychylku membrany na hluboky basy a zaroven ostatni frekvence.... Zavrenim jsi udelal closed ozvucnici a hraje to jak ma...
Jej.... no budu muset spis pohledat, kde jsem to kdysi nastudoval... Nechci to psat z hlavy, mohl bych neco splest (skleroza, beru 2,5 roku leky na bolest a "zere" mi to pamet
)
Ale nekde mam nejaky zalozky, kdyztak to dam dohromady a udelam treba i tema.... nebo hodim odkazy...
JInak muzes zagooglovat u nas v CR, zkratky jako - Qms, Qes, Qts, Vas, Xmax, Xlim, Fs - kazdou zkratku zvlast a k tomu treba "repro", urcite ti vyskoci spousta stranek tykajicich se repro obecne (spis teda HiFi, ale to neva, kazdy repro ma svy parametry)
Ale nekde mam nejaky zalozky, kdyztak to dam dohromady a udelam treba i tema.... nebo hodim odkazy...
JInak muzes zagooglovat u nas v CR, zkratky jako - Qms, Qes, Qts, Vas, Xmax, Xlim, Fs - kazdou zkratku zvlast a k tomu treba "repro", urcite ti vyskoci spousta stranek tykajicich se repro obecne (spis teda HiFi, ale to neva, kazdy repro ma svy parametry)
Věřte mi, ze uz mam dost zkusenosti se stavbama reprobeden a tyhle vypocty se hodi maximalne tak do obyvaku pro hodne kvalitni poslech napr: domaci kino atd. U reproboxů pro kytaru se tim nema cenu zabyvat, hlavni je ze jsou kvalitne provedeny spoje aby desky mezi sebou nerezonovali a nakej objem nema cenu resit, zvlast u kytar (u baskytar je to neco jinyho). hlavní je, ze to pořádně a hlavně čistě řve bez rezonance těch spoju. kdo chce, muze si tu bednu vyztuzit, ale pri vetsi tloustce materialu to nemá cenu. Kdo chce aby to jeste vic řvalo, da si do zadniho vika nakou vetsi diru( např. 1/3 vika otevrit) a kdo chce takovej jakoby usměrněnej zvuk na jedno misto, tak to zavře. A basreflexy nemaj v kytarovym reproboxu co dělat. (to je ta trubka) a Xmax je maximalni vychylka membrany. tyhle vypocty se delaj hlavne u subwooferů- tam je to docela dulezity ale u kytarovejch reproboxů je to zbytečnost.
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube