Ext. zvukovka na domácí kytarové výplody

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Joey01

Ext. zvukovka na domácí kytarové výplody

Příspěvek od Joey01 »

Zdravím, vím toho hodně málo o recordingu, takže se předem omlouvám a asi je toho tu hodně, ale jaksik jsem nenašel přesně to, co hledám. Chtěl bych prostě nahrávat "kvalitně" covery na youtube. Jaké jsou možnosti nahrávaní? Nejradší bych to nahrával tak, ať tam jde slyšet moje kombo a né počítačové zvuky přes amplitube, guitar rig, etc... Asi nejlepší bude nahrávat přes mikrofon, který bude před kombem, ale na to zatím nejsou peníze. Jak by znělo kombo, z komba drát z line out do ext.zvukovky? A jakou vůbec ext. zvukovku? Rozhoduju se mezi těmihle zvukovkami. http://kytary.cz/lexicon-alpha-usb-audi ... /HN089202/ anebo http://kytary.cz/m-audio-fast-track-usb/HN108451/ jaký je mezi nimi rozdíl a která je "lepší"? :D Anebo jakou jinou by jste doporučily v této cenové relaci? Díky moc za všechny rady :) .
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Ext. zvukovka na domácí kytarové výplody

Příspěvek od Wohma »

Mezi Alphou a FastTrackem neni myslim zadny podstatny rozdil. Mozna bych se spis priklanel ke koupi M-Audia, ale to jsou spis osobni sympatie (FastTrack jsem mel), nez cokoli opravdu opodstatneneho.

Jeste bys teoreticky mohl koupit neco takoveho:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =15&order=
Na tvoje potreby by to mohlo byt dostacujici. Ale zkusenosti s tim nemam.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Line out z komba by byla možnost, ale musel bys mít v PC aspoň simulaci reproboxu, páč v kombu ji asi na výstupu nemáš. (viz. studio-a-recording/jak-z-pocitace-vytah ... 14123.html )
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jo tam ta zvukovka za těch 1k je v pohodě, ale fakt nechci mít zvuk z kompu, ale z komba, aby tam to kombo šlo slyšet, takže si budu asi muset koupit aji mikrofon. No a k tomu článku :D jako hodně pěkný článek, ale moc jsem to nepochopil. Jako pochopil jsem, ty body, ale nemůžu si je nějak spojit dohromady co jako první. Třeba když budu mít obraz toho impulzu, který má v sobě informace o tom reproboxu, co pak dál s ním, to nějak navlíknu na ten můj hnusný zvuk z komba? Simulace boxu se dělá v amplitube nebo guitar rig? Co je to ten VST? Když dám line out z komba do té ext.zvukovky a pak přes usb do kompu, co pak dál... Prostě vůbec nevím...Promiň te mi to... :oops:

MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Já ti moc neporadím, taky teď v této tématice začínám. Pročti pár diskuzí a budeš mít jasno co potřebuješ...

A jen tě chci upozornit, že tu Alphu jsem právě pořídil. A podle informací od Nera to byl psolední kousek se slevou do 10.2., další kousky se vrátí zpět na 2700,- ... jen aby jsi s tím víceméně počítal, nejde mi o škodolibost...
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

JJ chápu v pohodě, zas nějak to extra nespěchá a když na to dojde stejně budu kupovat s ebaye, tam to někdy výjde i líp jak se slevou tady. A ještě taková stupidní otázka, proč sis vybral alphu a né ten fast track?

MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Dle recenzí mně přijde sympatičtější... toť vše... Jak jsem psal, dělám ohledně této problematiky první krůčky a tak sám nedokážu ocenit přednosti jednotlivých produktů. Proto dle recenzí...
A i z mého laického pohledu se mi zdá Alpha povedenější co se týče vstupů a výstupů...
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Takže: máš-li tedy (nebo budeš mít) kombo (line out) - zvukovka - PC tak je postup následující:

1. Nejprve nějakej soft, přes kterej budeš moct hrát (řekněme FL Studio - demo je zdarma)

2. VST - Virtual Studio Technology - jde pouze o softwarové zpracování hardwarových efektů (reverb, kompresor, overdrive, reprobox...), AmpliTube je taky VST. Čili musíš si stáhnout (jak píše wohma) nějakej VST na simulaci reproboxu (já používám Kefir) + impulsy.

3. Pokud budeme uvažovat práci s FL, musíš si v settings - audio nastavit ovladač Asio4All (pokud ho nemáš, doporučuji stáhnout). Pak už si otevřeš mixer a třeba na kanálu 1 dáš input USB device (název může bejt vlastně jakejkoli)

4. Stáhnutý VST (formát .dll) musíš zkopírovat do výchozí složky VST efektů pro FL. Tu si najdeš v settings - file.

5. V mixeru na kanále č. 1 máš v pravo 8 VST slotů. Klikneš na první a zobrazí se ti standartní Fruity VST. Nahoře dáš More a pak Refresh - Fast scan. Měl by se ti zobrazit Kefir, tak ho zaškrtneš a můžeš ho používat.

6. V kefiru nastav nejdřív Mix na 100% a pak si nahraj nějakej tvůj stáhnutej impuls.

7. Můžeš hrát. :D Pokud bys měl problém s latencí, tak ta se tu řeší v nejednom tématu.

EDIT: Ovšem verze s mikrofonem se m i zdá snažší :D
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jj, díky moc, trochu jsem to pochopil. Kdybych se do toho pustil nějak bych to vykutil. A s mikrákem by to bylo jen tak, že bych to nahrál i třeba v záznam zvuku a konec? :mrgreen: Nebo jak? :D

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MLorenzo píše: A jen tě chci upozornit, že tu Alphu jsem právě pořídil. A podle informací od Nera to byl psolední kousek se slevou do 10.2., další kousky se vrátí zpět na 2700,- ... jen aby jsi s tím víceméně počítal, nejde mi o škodolibost...
Samozřejmě to není 100% jistá věc, ale v 95% případů to takhle skutečně funguje.

Joey, jak už jsem ti říkal na icq, tyhle věci opravdu nemá moc smysl z eBaye tahat, je to na to moc levný - co ušetříš na ceně, to zase zaplatíš na poštovném. Lepší bude sledovat místní Tržiště, hudebnibazar.cz nebo midi.cz. Tam najdeš slušný kusy za dobrou cenu spíš.

Jinak Alpha vs. FastTrack - je to fak ukradený, kvalita je totožná. Známý si ted kupoval FastTrack a měl s ní nějaký problémy, tak mi ji dal domů ať checknu, jestli to je zvukovkou nebo PC (bylo to nastavením PC), takže jsem mohl srovnávat. A opravdu tam de facto rozdíl není.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Aha tak se omlouvá a jj chápu, díky :wink:

DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Joey01 píše:...A s mikrákem by to bylo jen tak, že bych to nahrál i třeba v záznam zvuku a konec? :mrgreen: Nebo jak? :D
Přesně tak, ovšem skrz záznam zvuku bych to nedělal, líp je na tom Audacity, tam si to můžeš i jednoduše upravit a uložit v mp3
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mám zvukovku LEXICON ALPHA a jsem s ní spokojený. Tu druhou neznám, takže nemůžu srovnávat.
Jinak co se týče té Alfy, je k ní zdarma nahrávací SW Cubase LE 4 od Steinbergu. Při instalaci jsem s tím měl trochu problémy a musel jsem hledat na fórech od Lexiconu a Steinbergu než jsem se dopátral, že musím mít stažené nejnovější drivery, hotfixy apod., aby to vůbec šlapalo (cca dva dni práce, ale rozchodil jsem to). Teď to jede celkem bez problémů. Ze začátku, než se s tím člověk naučí, mi ten Cubase LE 4 přišel dost složitý, ale teď už s tím problémy nemám. Dá se v tom dělat celkem dost věcí (na to, že je to zdarma, resp. v ceně zvukovky).
Co se týče nahrávání z komba, nejjednodušší varianta je asi mikrofon před reprák. Nebo jak již bylo zmíněno - line out z komba do zvukovky a v nějakém SW (Cubase, Reaper, Wavosaur...) simulovat pomocí VST reprobox. V tom článku "Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk" od Wohmy je to dobře popsané. Taky jsem na tom začínal a měl jsem z toho velkou hlavu, ale stačí si to párkrát vyzkoušet a je to v pohodě. Na naučení se pracovat s VST doporučuju SW Wavosaur (http://www.wavosaur.com/). Je to jednoduché, je to free a pro začátek dostačující. Na těch stránkách mají i odkazy na některé dobré VST a taky video tutorialy, jak s nimi pracovat.
Abych to nějak shrnul, LEXICON ALPHA je do začátku určitě dobré řešení a pokud není zapotřebí nahrávat víc jak dva vstupy najednou (např. kytara+zpěv), tak stačí. Jinak třeba LEXICON LAMBDA umí nahrávat až čtyři vstupy najednou a má to fantomové napájení, tak je třeba zvážit, jestli budou používány mikrofony s fantomem.

edit: to huxd - stejná zkušenost :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.02.2010 8:52, celkem upraveno 3 x.
huxd

Příspěvek od huxd »

Jj.Audacity je na nahrávání v poho, ale i když má v sobě některé nástroje na ůpravu nahraného zvuku, nepodporuje použití Vst pluginů. Proto bych doporučil http://www.wavosaur.com/ Je to free a přímo na hlavní stránce v sekci Vst plugins máš docela slušnej seznam free pluginů(compresor, limiter,reverb, chorus atd.)který si stáhneš a použiješ na to, co jsi do kompu nahrál.
Akorát to chce mít alespoň základní znalosti o práci se zvukem v pc, jinak je to běh na dlouhou trať :?
Já jsem si na to koupil ve výprodeji Cubase 4 essential,ale ještě pořád s tím zápasím, a to mám k tomu český manuál :oops:

A k..va Hendrek byl rychlejší :D :evil:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Už se do toho trochu dostávám, ale člověk se to jinak asi nenaučí, než to koupit a zkoušet no. :D A teď jaký mikrák? A cena co nejlevnější(promiňte jsem čech :D) zárověn trochu kvalitní, já vím jsem magor :D

DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Určitě dobrá volba je Shure SM58 (ale pozor na čínský kopie...to už se tady taky řeší :) )
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

DJ Murano píše:Určitě dobrá volba je Shure SM58 (ale pozor na čínský kopie...to už se tady taky řeší :) )
myslíš SM57 ne? SM58 je zpěvovej a SM57 nástrojovej, každopádně někde jsem četl, že ta vložka vevnitř je stejná - ví o tom někdo něco víc?
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Uz to tady bylo vicekrat, je uplne stejna. Rozdily dela pouze ten grill a nejaky detail v uchyceni kapsle.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Jó ty shure jsou v pohodě a něco levnějšího? :oops: :D

DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

něco levnějšího je mikrofon z elektra značky "professional microphone" za 200,- :lol:
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“