pedalboard rady

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Richard

pedalboard rady

Příspěvek od Richard »

Ahoj
Pustli jsem se do pedal boardu.
Nejdřív se hci zeptat dostal jsem sadu effectů od bosse.A to ds 1,sd 1, blues driver.A sví už mám marshalla guvnora a wah od dunlopu přesněji 95Q.
Wim že se nedá říct jak přesně zapojit.Ale i tak jak by ste to asi vi zapojili za sebou?
Déle sem přemejšle o osvětlení.Ale vůbec nejsem schopnej na nic přijít.De mi o náký světla kolem pedal boardu nebo náký řetězy...... vůbec nwm tak kdyby stim měl někdo zkušenosti rád si je přečtu.
Dík
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
Gobak

Re: pedalboard rady

Příspěvek od Gobak »

Pardon, ale odmítám vůbec ČÍST, natož se zamýšlet nad příspěvkem člověka, který používá w místo v a myslí si, jak je kurvaýbrkůl a taky ještě supermučofrí.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Richard

Příspěvek od Richard »

co?ježiš tak nic nepiš tě nikdo nenutí :? :? ty seš hodně slabej duchem chytráku:roll: :roll:
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

nejdřiv wah a zbytek jsou jen kreslítka ... tak to si musíš vyzkoušet, nevim jak je navzájem zapínáš ... pokud budeš potřebovat napájení, doporučuji pana Smrčku ... Jinak můj strejda si vyráběl pedalboard a vyřešil to následovně:
1. Celý pedalboard je starší větší kufřík (dřevo)
2. Každý efekt je pevně přidělán ke své dřevěné "vaničce" - prostě je zasazený do kusu dřeva
3. A ty dřevěné desky/"vaničky" jsou uchyceny hřebíky ke kufru.
4. Horní výko se sundává vytažením z pantů.
Pokud budeš objednávat něco od smrčky, doporučuji si ještě objednat propojovací kablíky mezi efekty, popř. si doma vyrobit (spájet).
A pokud budeš mít více kabelů mezi pedalboardem a kombem (já mám 220v, footswitch, z efektů do komba a z vysílačky(valí se na kombu) do efektů), tak vyloženě doporučuji si zajistit kabely stejné délky a jiné barvy a přidělat je k sobě takovými svorkami (nevím jak se tomu říká) - je to praktický ... rychle se to zapojuje a kabely se ti neválej pod nohama ... jinak přeji hodně štěstí se stavbou :wink:
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Richard

Příspěvek od Richard »

dík moc nák takhle sem o tom přmýšle :D
takže kytara-wah-a kreslítka-zesík.Akorát furt nejsem schopnej přijít na náký ty světla doost by mě to lákalo ale nejsem za boha schopnej nic normálního vymyslet. :D
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Richard píše:Akorát furt nejsem schopnej přijít na náký ty světla doost by mě to lákalo ale nejsem za boha schopnej nic normálního vymyslet. :D
Myslíš světla, jako osvítit pedalboard? ... já myslim že není třeba, ale zkusil bych to řešit takovými těmi zářivkami jako se dávají na notové stojany (v orchestrech) ... nebo jsem na instumentu viděl svítící pedalboardy ... koukni ještě sem
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Richard

Příspěvek od Richard »

no jasně chtěl bych ten pedalboard jako osvítit ale nwm čim přemejšel jsem že bych top nák dal po obvodu.Zase potřebuju aby to bylo asi do zásuvky ptž jinak nwm kam bych to zapojil :D
nity

Příspěvek od nity »

tenkrat sem chtel osvítit pedal board neonem co se dává do auta...je na 12V, stačil jen adapter, stejně sem měl 12V efekt...

jinak podle mě, nej vyrábět kufřík, tak je lepší koupit hotovej kinsman na efekty za necelej litr..akorat mam pocit že ho tady nikdo nezna, všichni maj ty drahy za 2a víc...:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kinsmana mam, je fajn. Urcite nevydrzi vecne, ale to od nej za ty prachy ani nikdo nemuze cekat. Mne zatim slouzi dobre a to s nim rozhodne nejednam jako v rukavickach :D Stejne clovek nemuze vedet, jeslti nebude za rok ci za dva potrebovat vetsi pedalboard, nebo naopak mensi... Nebo jestli treba neprejde na rack apod.

Co se tyce osvetleni - podle me neni treba, zatim jsem problem nemel, nicmene pokud uz, tak bych volil nejaky LED osvetleni, eventualne nejakou LED listu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Taky jsem po prolejzání všech různých hobbymarketů zjistil, že nejlepší je koupit KInsmana.
Obrázek
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Kinsman => +1 za mě. Je to poměrně fajn kufr. Oproti řešení a lá Pedal Train mi vadí, že má na kraji ty zvýšené hrany a tak musím např kvákadlo, které mám na začátku řetězce, dát poměrně velikej kus od okraje, nebi použít úhlovej jack.
Dave3R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave3R »

Nevíte někdo, kde se daj v Česku sehnat ty CoffinCase věci ? Vypadaj zajímavě...
Baskytara:
Epiphone Thunderbird V reverse (Hořovice),BOSS ODB-3,BOSS CEB-3, Trace Elliot A350SMX, Trace Elliot 1048h, Behringer racktunner

http://www.bandzone.cz/melodymayhem

Kytara: Cort EVL Z4, Engl Screamer

http://www.bandzone.cz/wotf

Jeslti ste blízko od Brna a chcete nahrát Demo za pár korun, tak se ozvěte...
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Skinere, tak vem vrták na vrtačku a profr=zuj půl-díru na boku. Sám to tak budu dělat (stejný kufr i problém). Je to jen hliník, takže to pude v poho.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Jo, to mě napadlo. Možná časem, zatím se tam vejdu v pohodě i s těma mezerama.
lokomoti

Příspěvek od lokomoti »

ja sem to vyřešil zvyšenim dna deskou z dřevotřisky. Pod ni sem dokonce dostal 4 adaptery (vleze se jich tam aspon deset ale 4 mi stačí) plus (vykuchal sem spinany 9v 500mA, a přidělal sem plošňáky zespodu jednoduše propojil a vyvedl dirkou v rohu. Od Smrčky ziskam normalni trafo ale za mnohem větši cenu. Spinanej adapter stoji u GME 75 korun jeden a s krabičkama si rozumí) Po zvyšeni všechny jacky jdou zapojit bez problemu a mista je furt dost.
Mephitic Society
ESP eclipse II VB
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“