CORT EARTH 70 vs. IBANEZ V72E
Pravidla fóra
CORT EARTH 70 vs. IBANEZ V72E
Zdarec... Na začátku jsem začínal s akustikou, kterou jsem musel vyhodit a tak jsem si koupil elektriku... Po pul roce hrani na elektriku si chci koupit opet akustiku. Jelikož nemám moc peněz tak bych chtěl poradit s výběrem tak do 3500 kc. Zatím jsem našel:
1. http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... /HN084272/
2. http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/
1. http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... /HN084272/
2. http://kytary.cz/cort-akusticka-kytara- ... /HN102539/
Cort Z42 , Marshall MG15 CD , Line 6 Spider III 15' , Struny D'Addario DA EXL158 a Ernie Ball EB 2626
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Re: CORT EARTH 70 vs. IBANEZ V72E
Cortku mám, doporučuju. Ibanezka nejspíš nebude hrát špatně, ale viděl jsem, jak v tom chrastějí baterky od ladičky 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Pokud možno toho Corta. Vyber z několika kusů na prodejně a za tuhle cenu to bude nejlepší volba, má ozvučnou desku z masivního smrku. Bohužel jsem na něj ještě nehrálj. Hodně lidí tady ho doporoučuje...
Na ten Ibanez jsem hrál, byl pečlivě vybraný z několika kytar v téhle cenové relaci a zvuk prostě nic moc. Vůbec mě to neoslovilo, byla z toho slyšet ta syrovost a nebarevnost překližky. Ve zvuku bych to přirovnal jako trošku lepší překližkové kytary Johnson za 2tis.Kamarád má starou Ibanezu, model teďka nevím, ale je to překližka. Je poctivě udělaná a ten zvuk s těma dnešníma Ibanezama se nedá porovnat. Taky tehdy stála oproti dnešním překližkovým kytarám dost peněz...
Na ten Ibanez jsem hrál, byl pečlivě vybraný z několika kytar v téhle cenové relaci a zvuk prostě nic moc. Vůbec mě to neoslovilo, byla z toho slyšet ta syrovost a nebarevnost překližky. Ve zvuku bych to přirovnal jako trošku lepší překližkové kytary Johnson za 2tis.Kamarád má starou Ibanezu, model teďka nevím, ale je to překližka. Je poctivě udělaná a ten zvuk s těma dnešníma Ibanezama se nedá porovnat. Taky tehdy stála oproti dnešním překližkovým kytarám dost peněz...
DL mě předběhl 
A ještě jedna věc k Ibanezu - má ozvučný otvor seříznutý pod úhlem, jakoby dovnitř, což jsem ještě u moc kytar neviděl a nevím k čemu to je dobré. Asi ta překližka líp zní
A ještě jedna věc k Ibanezu - má ozvučný otvor seříznutý pod úhlem, jakoby dovnitř, což jsem ještě u moc kytar neviděl a nevím k čemu to je dobré. Asi ta překližka líp zní
Cortík je dobrý, některé "70" jsou ale zavlkované, tak projeď všechna pole, pokud nějaké nebude hrát, zkus jinou. Zatím se kytary Cort a levnější Yamahy mým žákům vždy vyplatily. O 1000 nebo 2000 dražší Cort ale hraje o dost lépe ( Earth 100 nebo 200 ), jestli by nestálo za to trochu přišetřit??
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Ok, tech 6000 tisic bych nasetril... Ale tady v ostrave bohuzel neni zadny kamenny obchod, kde by takove Cortky byli a pres eshop se mi to moc nechce kupovat. Nemáte jěště nějáky tip na slušnou kytaru do těch 6K ?
Cort Z42 , Marshall MG15 CD , Line 6 Spider III 15' , Struny D'Addario DA EXL158 a Ernie Ball EB 2626
- ...EDGE...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Bacha na to, aby sis nekoupil kytaru za 6K a pak ti ji bylo líto vzít ven

.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
No řeknu to tak. Bud budu hrát doma, nebo ve škole, ve skušebně atd... Ven to vytáhnu jen když půjdu do školy a tak...
Možná 2x do roka bych to vzal někde ven k táboraku...
Tak mám dilema. Kámoš mi radí at si radeji koupim jumbo elektroakustiku, že to hraje normálně a že jde víc slyšet než dreadnought... a že normal. akustika je spíš na klasiku... Můžete mi poradit v akuatikách se fakt nevyznám
(
- ...EDGE...
Tak..kup co chces, ale ja ti pomatu hlavu a reknu ze jumbo nehraje nejak hlasiteji, spis dost jinak, vedle dreada se moc neprosadi. A na klasiku je spanelka, dreadnough akustika je na cokoliv 
Co říkate na tuhle?? http://www.muzikant.cz/kytary-6/akustic ... -35703.php
- ...EDGE...
Vypada pekne, takova EVL evil akustika, nevim jestli jsi psal na co vyuzijes tu elektroniku, ale jestli ji nepotrebujes, kup treba Corta Earth dvoustovku za mensi prachy a podle me s lepsim zvukem 
Tak bud budu hrát doma nebo na školním koncertě... A o pololetí začnu chodit normalně na hodiny k učiteli... Tak nevím jaka se mi bude hodit vic
Doma elektroakustiku v podstatě nevyužiješ - kytara ti bude řvát pod hlavou většinou víc než kombo. A když bys tomu ohulil, tak ti kytara bude vazbit a nebo to bude brutální kravál...
V hodině u učitele taky snímač nevyužiješ, ten samý případ. A školní koncert mi přijde jako slabý argument, podle kterého kupovat kytaru
ale proti gustu...
Snímač člověk využije v kapele, a při nahrávání. Popřípadě, když by potřeboval z kytary vytlačit nějaký specifický zvuk přes efekt, či nějaké našláplé kombo...
A co se týče typu kytar, tak si tady projdi ostatní vlákna, tahle problematika už je tu dost rozebraná.
V hodině u učitele taky snímač nevyužiješ, ten samý případ. A školní koncert mi přijde jako slabý argument, podle kterého kupovat kytaru
Snímač člověk využije v kapele, a při nahrávání. Popřípadě, když by potřeboval z kytary vytlačit nějaký specifický zvuk přes efekt, či nějaké našláplé kombo...
A co se týče typu kytar, tak si tady projdi ostatní vlákna, tahle problematika už je tu dost rozebraná.
Jak teda vidím v tvém podpisu, tak máš elektriku.V tom případě mi přijde zbytečné kupovat elektroakustiku pro ty případy které jsi uvedl. Za ty hrachy si radši kup přiměřeně kvalitní akustiku. Teď zrovna mají u Brauna v Ostravě Cort E100NS za necelých 5 klacků. Většinou tam mají slušnou zásobu. V září jsem tam kupoval E70NS a vybíral jsem asi ze šesti kusů. Přeju šťastnou ruku - tak jako já 
zobec - YAMAHA × štěbenec - AMATI De Luxe × škopky - historické AMATI, obuv REMO, plechy MEINL ×
kejtra - CORT EARTH 70, SIGMA DM-1, FENDER CD 140 ×
eletrika - CORT KX5 (R.M.Classic Neck - R.M.Custom), ESP LTD EC-1000 Piezo ×
apec - MARSHALL DSL 40, ROLAND CUBE 15X, MUZA GP 120
kejtra - CORT EARTH 70, SIGMA DM-1, FENDER CD 140 ×
eletrika - CORT KX5 (R.M.Classic Neck - R.M.Custom), ESP LTD EC-1000 Piezo ×
apec - MARSHALL DSL 40, ROLAND CUBE 15X, MUZA GP 120
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mam ibanez v72, baterky vtom nechrasti a na to, ze jsem to ja vul kupoval z eshopu bez vyberu tak hraje dobre, zadna nuda, hral sem stim vedle cortek za 5k a neztracelo se to
Také mám V72e a je naprosto v pohodě. Zkoušel jsem v obchodě hodně kytar od 3 do 5 tis a tahle vyhrála. Cort je fajn. Nikoho neurazí ale ani nenadchne.
Jestli ti muzu poradit tak vyber nejakyho corta, kamos ho ma a ja ve zkusebne hraju na 12str. corta a nemam si na nic stezovat.Corta mam i banjo a myslim, ze za tu cenu(5k) to bylo dost dobra investice
Ne, to aby nebyly vidět vrstvyTom350 píše:DL mě předběhl
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...