Project NeoXplorer

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
nbs
Kontaktovat uživatele:

Project NeoXplorer

Příspěvek od nbs »

NeoXplorer
Počátek stavby : 2o.1o.2oo9
Dokončení stavby: 1.5.2o1o (První máj, lásky čas <3)

Foto a dokumentace: http://nybbas.ic.cz/index.php?a=10

Body: Ash / Evropský Jasan
Neck: Mahagon (http://www.bachmusik.com)
P-Ups: R.M. Pickups Hot Air Neck + Bridge
2x volume 1x tone (2x push-pull rozepínání cívek) + 3-way toggle switch
Součástky: http://www.bachmusik.com / http://www.sollerguitars.com / různý random shopy
Menzura : 628 mm / 22 fret
Kobylka : Tune-O-Matic + string through body
Ladící mechaniky : no name piece of sh*t < naprosto nutně bude třeba koupit kvalitní
Lak: Bezbarva Nitro - 4 vrstvy, vysoký lesk + eben mořidlo
Váha : MOC ^^

Náklady : cca 7 ooo ,- (dřevo 900 + 1500 krk + 3000 snímače + zbytek součástky, lak atp... )

Tak a je to, konečně mám hotovo a už na to hraju :twisted:
Omlouvám se za kvalitu fotek, nemam po ruce lepší foťák, ale pokusim se udělat nějaký hezčí. Pozdějc udělám i videonahrávku aby šlo slyšet jak to hraje. A finální zhodnocení práce ?
Pecka ! Ta kytara má minimálně o 100% bohatší zvuk než můj zánovni Cort X-5. Na kytaru se hraje pohodlně, snad až na to že váží fakt ranec, je to prostě kus dřeva. Za necelých 7 tisíc mam teď naprosto úžasnej nástroj, kterej i vedle Gibsn LP studia hraje dobře. Jinak, ale přesto parádně. Hrál sem na to jak přes svůj Crate V18 tak přes Mesa Boogie Stiletto a ta kytara je prostě živá. Zvuk hraje spíš ve středech, postrádá to mahagonovou basovost, ale neberu to jako nijakej mínus :twisted:

Ladící mechaniky je třeba vyměnit, mam tam ty nejlevnější co byly + kobylka taky lehce drnčí, ale neni to nic co by se nedalo zlepšít...Brzo napíšu nějakou velkou slohovku :wink:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) nbs dne 7.05.2010 19:23, celkem upraveno 2 x.
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Re: Project NeoXplorer

Příspěvek od Saghi »

Vééélmi povedené! Moc se mi to líbí. Doufám že budou ukázky jak hraje :)
Btw. To tam máš 1x Volume a 2x Tone, Nebo Volume ke každému snímači a jeden tone?
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Saghi píše:Vééélmi povedené! Moc se mi to líbí. Doufám že budou ukázky jak hraje :)
Btw. To tam máš 1x Volume a 2x Tone, Nebo Volume ke každému snímači a jeden tone?
Děkuju, až to bude hrát, tak pár ukázek určitě udělam :wink:
Jinak jo, 1x master volume a 2x tone ke každýmu snímači zvlášt a každej push/pull tone by měl rozepínat jeden snímač...
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

tak jako fanda explorerů musim říct, že se mi to moooc líbí, fakt pěkný :wink: jen tak dál :!:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

mě se to taky moc líbí
to SA zaolbení je parádní...
teď na to prdnout nějaky perfektní snímače třeba Gibson T-Top (i když ty asi neseženeš za nějakou rozumnou cenu)
ale rozhodně to bude hrát zajímavě v olši...
btw jestli ti zbylo dřevo velikostně tak na tele tak bych asi měl zájem - víc po SZ ať to tu nezas*ráme
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

MrB14ck píše:mě se to taky moc líbí
to SA zaolbení je parádní...
teď na to prdnout nějaky perfektní snímače třeba Gibson T-Top (i když ty asi neseženeš za nějakou rozumnou cenu)
ale rozhodně to bude hrát zajímavě v olši...
btw jestli ti zbylo dřevo velikostně tak na tele tak bych asi měl zájem - víc po SZ ať to tu nezas*ráme
Dík, snímače pořídim asi od pana Macha kopie PAFů, myslim že sou za rozumný peníze a lidi je celkem chválej :) A s tim dřevem bacha, je to jasan, ne olše :idea: ... Dřeva mi na telátko ještě určitě zbylo, ale asi by se muselo rozříznout a slepit, ta fošna je trošičku do vany a kdyby se jenom vyfrézovalo tak by to asi bylo moc tenký, udělám foto :wink:
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

aha nevadí jasan je taky zvukově krásnej...
víc po SZ
edit: na snímače skus ještě kontaktovat pana Tůmu - za podobný peníze navine perfektní vintage kousky...
dle mýho názoru s nima RM nejdou vůbec srovnávat.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jasně, Michal Tůma dělá skvělé snímače PAF. Macho snímače znám pouze karamiky a ty se mi moc nelíbí, tak nevím, jak je na tom s PAFy. Ale od Michala už jsem slyšel několik kousků PAF a ty jsou! Před pár lety jsem byl u jednoho kemoše v Brně, který si koupil za necelých 50 000,- Les Paul Standart z poloviny 70.let ( přesný ročník si už nepamatuji ) a původní snímače právě měnil za M.T. Porovnávali jsme je a všem třem zúčastněným zněly lépe. Ale jednalo se opravdu o jemné nuance. Michal používá origoš AlNiCo magnety i drát dovezený z USA a ceny má kupodivu nižší, než Macho. Určitě doporučuji. Pokud by ses pohyboval na Brněnsku, můžeš si to u mě doma zkusit.
Málem bych zapomněl Ti pochválit tu krásnou práci! Pozdravuj dědečka, je to šikula.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

to je kdo ten pan tůma, že jsem tak smělý? :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

eugeene píše:to je kdo ten pan tůma, že jsem tak smělý? :D
vyrábí snímače M.T.Poor a zaslechl jsem že občas spáchá pro sebe nebo pro známé i nějakou tu kytaru
stránky bohužel nemá - proto je docela neznámý - kontaktovat jedině po mailu (já sem ho někde zahrabal takže by se mi taky hodil) - sám mám M.T.Poor singl u kobyly na gaxce (před chvílí sem ji předělal na esquire :-D ) a kamarád má PAFáky na epi st+ a oboje hraje moc pěkně...
www.black-audio.net
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Pan Tůma je majitel krásné profesionální navíječky snímačů ( žádná vrtačka ve svěráku, jak to občas bývá ) a vyrábí různé snímače. Jelikož to není metalista a má svoji jasnou představu o zvuku, soustředí se na staré slavné modely s AlNiCo magnety, jejichž dělá kopie. Osobně velmi dobře znám jeho stratovské i telecí singly, také dělá ty větší do Mustangů, nebo Jazzmasterů, nevím jistě, kde jsou ty atypy ve větších krabičkách. Co vím, tak gibsonovské dělá P90 a PAF. Také nějaké baskytarové, tuším na Jazzbasse.Celým jménem je Michal Tůma a občas svým výrobkům říká MT Poor, což je parafráze BC Rich. Jináč hraje v kapele Zdravá Výživa. Ty snímače nedělá nijak ve velkém měřítku, spíš jen pro sebe ( občas vyrábí a opravuje kytary ) a pro pár kamarádů, kteří opravují, renovují, nebo vyrábí kytary. Např. pro Standu Lysáka. No, asi za hodinku se s ním půjdu opít pivem.
jaraban
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaraban »

á další,kdo dělá expo.....no,máš to pěkné.....já zítra budu dělat krk a pořád nevím,jakou hlavu.....
Saghi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saghi »

jaraban píše:á další,kdo dělá expo.....no,máš to pěkné.....já zítra budu dělat krk a pořád nevím,jakou hlavu.....
Třá Včko s hlavou od Lpčka :D... To by asi nebylo moc hezký. Proč neudělat klasiku?
Kytary : Avalanche Les Paul Standard, Norman by Godin B20 CW 4T, Akustika Strunal
Kombo : Peavey Bandit 112, Marshall MG15DFX
Krabičky : VHRelief AHD666
Kabely : Monster Rock 1,8m , Warwick 6m
Foukací Hramonika : Sonhadora
Struny : Elixir Hybrid 9/10
Trsátko : George Dennis 0.88
Bicí : SD Amati 14"x5,5"

Homemade : FootSwitch
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

mmjuz píše:Jasně, Michal Tůma dělá skvělé snímače PAF. Macho snímače znám pouze karamiky a ty se mi moc nelíbí, tak nevím, jak je na tom s PAFy. Ale od Michala už jsem slyšel několik kousků PAF a ty jsou! Před pár lety jsem byl u jednoho kemoše v Brně, který si koupil za necelých 50 000,- Les Paul Standart z poloviny 70.let ( přesný ročník si už nepamatuji ) a původní snímače právě měnil za M.T. Porovnávali jsme je a všem třem zúčastněným zněly lépe. Ale jednalo se opravdu o jemné nuance. Michal používá origoš AlNiCo magnety i drát dovezený z USA a ceny má kupodivu nižší, než Macho. Určitě doporučuji. Pokud by ses pohyboval na Brněnsku, můžeš si to u mě doma zkusit.
Málem bych zapomněl Ti pochválit tu krásnou práci! Pozdravuj dědečka, je to šikula.
No jestli polovina 70tych let jsou 70+, tak to byly puvodni T-Topy a jesli 70-, tak PAF nebo PNr. . V kazdym pripade bych nemenil ani jedno, max TTop za PAF/PNr, doufam ze si aspon originaly nechal...

k exploreru muzu jen rict ze krasna prace, skoro bych udelal tobaccoburst, kresba stredni casti k tomu vyzyva...a zatmaveni okraju by zakrylo spoje (byt jsou podle fotek paradni)...no odladit to do vintage stylu...a nebude met chybu...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

MrB14ck píše:
eugeene píše:to je kdo ten pan tůma, že jsem tak smělý? :D
vyrábí snímače M.T.Poor a zaslechl jsem že občas spáchá pro sebe nebo pro známé i nějakou tu kytaru
stránky bohužel nemá - proto je docela neznámý - kontaktovat jedině po mailu (já sem ho někde zahrabal takže by se mi taky hodil) - sám mám M.T.Poor singl u kobyly na gaxce (před chvílí sem ji předělal na esquire :-D ) a kamarád má PAFáky na epi st+ a oboje hraje moc pěkně...

ahaaa, neznam vubec no a cenove to vypada jak?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

citizen.one píše: k exploreru muzu jen rict ze krasna prace, skoro bych udelal tobaccoburst, kresba stredni casti k tomu vyzyva...a zatmaveni okraju by zakrylo spoje (byt jsou podle fotek paradni)...no odladit to do vintage stylu...a nebude met chybu...
Děkuju :wink:
Musim říct že ve mě neustále probíhá souboj moderní vs. vintage nástroj, takže mam podobný choutky jako ty... Ale nakonec to ten moderní look stejně vyhraje, je to nová kytara, tak ať má šmrnc ! :twisted:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Skvělá práce, je super, že máš dědu truhláře určitě má hafo zkušeností, ale hlavně hafo nástrojů na práci se dřevem. To by se mi taky hodilo :lol: každopádně se chci zeptat - ten povrch si pak brousil vibrační bruskou, že je to tak hezky hladké?

edit: - tu kobylu zapusť. Od pohledu je vidět, že dohmat bude šílený. Měl jsem stejný problém.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Mastr píše:Skvělá práce, je super, že máš dědu truhláře určitě má hafo zkušeností, ale hlavně hafo nástrojů na práci se dřevem. To by se mi taky hodilo :lol: každopádně se chci zeptat - ten povrch si pak brousil vibrační bruskou, že je to tak hezky hladké?

edit: - tu kobylu zapusť. Od pohledu je vidět, že dohmat bude šílený. Měl jsem stejný problém.
To jo, má v dílně spoustu věcí a dělat kytaru je pro něj brnkačka, akorát je strašně paličatej a odmítá nějaký názory o muzikálnosti dřeva a takový věci, bejt po jeho, tak je to kytara rozřezaná a slepená jak parkety aby se nikdy nezkroutila a krk by byl nastřelenej aspoň na šest šroubů a ještě lepidlo :lol:
Vibrační brusku jsme používali jenom na hrubo, nevypadalo to moc hezky, všechno je to hezky poctivě šmirglovaný rukou až do hladka :wink:
Jinak jo, zlej dohmat jsem dneska objevil :lol: Neni to sice až takový peklo, ale zapustit jí každopádně budu muset, byla by škoda aby se na to blbě hrálo když to tak pěkně vypadá :twisted:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Já jsem měl ze zapuštění kobyly hrozné obavy (spíše kosmetické než prakrické), ale musím říct, že se mi na tu kytaru díky tomu hraje mnohem líp, hlavně co se palm mutingu týče - můžu si při tlumení opřít zbytek ruky o tělo a je to mnohem pohodlnější než když je část na kobyle a zbytek lítá ve vzduchu.

Jaké hrubosti šmirků jste postupně používali aby jste dosáhli takového povrchu?
Btw to zaoblení okrajů je taky dělené by oko? Jestli jo tak to tvůj děda musí mít celkem v ruce, že to máte tak krásně souměrně zaoblené.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

Mastr píše:Já jsem měl ze zapuštění kobyly hrozné obavy (spíše kosmetické než prakrické), ale musím říct, že se mi na tu kytaru díky tomu hraje mnohem líp, hlavně co se palm mutingu týče - můžu si při tlumení opřít zbytek ruky o tělo a je to mnohem pohodlnější než když je část na kobyle a zbytek lítá ve vzduchu.

Jaké hrubosti šmirků jste postupně používali aby jste dosáhli takového povrchu?
Btw to zaoblení okrajů je taky dělené by oko? Jestli jo tak to tvůj děda musí mít celkem v ruce, že to máte tak krásně souměrně zaoblené.
Pošli nějaký fotoz jak si zapouštěl, já váhám jestli to zapustit nějak pěkně, nebo to prostě zapustit na těsno aby to vlastně skoro nešlo vidět..
A přesně ti ten šmirgl neřeknu, vim že nejdřív sem to vzal 150kou a potom děda vyštrachal někde nějakej japonskej a ten byl už hladkej jak papír a tim sme to pak na střídačku pár hodin šudlali :lol:
A jako jo, to zaoblení sem sice namaloval kam až chci aby zasahovalo, ale jinak všechno baj voko a ruka... Je to frajer :wink:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“