Skladby po stopách

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
milosmacak

Skladby po stopách

Příspěvek od milosmacak »

Ahoj přátelé,

chtěl bych se zeptat, zda-li někdo neví o nějakých skladbách, které jsou distribuovány po jednotlivých stopách. Tím myslím vlastně rozebraný mix, kdy v samostatných souborech budou samotné nástroje (zvlášť zpěv, zvlášť basa atd.). Jde mi o to, že bych si rád naposlouchal jednotlivé nástroje tak, abych lépe slyšel jejich zvuk po úpravách v profi studiu, případně abych je mohl projet nějakou frekvenční analýzou atd.

Doufám, že jsem to vyjádřil trochu pochopitelně a že dotaz není úplně mimo mísu 8) Díky za odpovědi.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Skladby po stopách

Příspěvek od Wohma »

Vim jen o Lamb of God - Sacrament, v Producer Version byly i samostatny tracky. A pak jsem slysel, ze se daji stahnout starsi veci typu Beatles po jednotlivych stopach.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
milosmacak

Díky za odpověď, to byla rychlost :!: Zkusím tedy po něčem z toho zapátrat...
milosmacak

Tak jen pro zajímavost - hned ze začátku pátrání jsem objevil, že existuje 24-stopý záznam Bohemian Rhapsody od Queen, což by dle mě mohl být zajímavý materiál ke studiu... :wink:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jeste jsem nasel veci od NIN:
http://www.ninremixes.com/multitracks.php
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Existuje víc verzí těch MasterTracků / Producer verzí. Rozhodně se dají dohledat Queen, Beatles nebo i třeba nějaký věci od Metallicy. Bohužel nevím o žádném konkrétním webu, kde by byly sdružovaný (navíc by to bylo nelegální, co si budeme povídat...), nicméně když člověk hledá, najde...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
milosmacak

Už jsem na nějakých fórech na leccos narazil, je to pravda, co píšeš. Já jsem teda spíš měl původně na mysli nějaké oficiální vydání mastertracků (to spojení jsem do dneška neznal :) )pro řekněme studijní účely, ale dost mě překvapilo, že se dají sehnat takhle právě třeba Queen nebo Beatles...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Oficiálně se to moc často nedělá, spíš to jsou leaky. Případně to jde oficiálně až mnoho let po vydání původního alba (to je myslím případ těch Queen).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“