31.1.010 The Australian Pink Floyd

Pozvi nás na koncert nebo festival!
Odpovědět
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

31.1.010 The Australian Pink Floyd

Příspěvek od Dark Axel »

Mno tak tu to téma ani nebylo snad...

Ačkoliv jsem minulý rok nemyslel, že to pujde, tento rok to byl ještě lepší zážitek :-) Hned zkraje musím trochu pohanit zpěv - místy (třeba hned ze začátku v Time) mi místy přišel až příliš agresivní - nikdo prostě nemá tu zastřenou barvu hlasu, jaká je v originále...

Ale setlist? to byla lahůdka... dokonce se objevily i věci jako Careful with that axe, Eugeene, nebo Welcome to the machine, dále klasiky jako Another brick in the wall, Time, Comfortably Numb, High Hopes, dali si i Learning to fly a Take it back... na konec dlouho vyřvávaný přídavek Run like hell. A z Animals zahráli Sheeps a Pigs (mohly spíše než Pigs dát Dogs... ).

atmosféra byla neuvěřitelná. Ano, při Great gig in the sky jsem uronil pár slz... nástup vokálního sóla mě vždycky dostane... a tentokrát bylo co poslouchat - celé ho odzpívala jedna zpěvačka :-)

Tenhle koncert řadím mezi ty nejlepší, které jsem kdy navštívil (společně s Dream Theater). Příští rok asi jdu znovu :lol:
co ostatní? :-)

PS: nebyl jsem zrovna nejblíže, ale světelnou show mám vyfocenou dosytosti. kdyžtak pak něco nahodím
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Re: 31.1.010 The Australian Pink Floyd

Příspěvek od einsteincz »

Seděl jsme ve druhé řadě. Jak nerad místa u podia, většinou špatný zvuk, tak tentokrát toho nelituju. Excelentní zažitek.
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Já jsem koupil lístek až na poslední chvíli, takže jsem byl v sektoru B5...
Ale kurňa... Fakt super, moc se mi to líbilo. Příště jedu znovu... Rozhodně.

Edit: Akorát ten den dneska ve škole byl kvůli tomu hodně krutý... :D
Edit 2: Ta kolona těch aut, co se snažily zaparkovat byla hrozná... Jsem vystoupil a šel jsem tak pěšo, ať stihnu zahájení. Tatík přišel až pak... Ale raději bych tam byl bez něj, ale co už... Alespoň nemrčel na hudbě, kterou poslouchá. Sice měl připomínky, že to nebylo takové, jako Pink Floydi před 20 lety, či kdy tu byli na Strahově... Ale líbilo se mu to.
Edit 3: Škoda, že u Another brick in the wall nebyla výraznější basa.
Nejvíc se mi líbily songy, co hráli prvně... Time, Shine on you crazy diamond, The big gig in the sky, apod.
Ale jinak celkově to bylo povedený. Příště snad seženu lepší místo - včas :D
Edit 4: Světelná show byla fakt super, mimo skvělé hudebnické výkony :)
Edit 5: K tomu hlasu - taky mi semtam přišlo, že byl takovej agresivnější, ostřejší. Třeba k tomu Timu, či Shine on you... apod. se tak nehodil -> ale přesto právě ty, co hráli na začátku se mi líbily nejvíc.
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Musím pochválit parádní akci:)

Splnilo se mi to, co jsem očekával: zavřel jsem oči a měl Pink Floyd na dlani. Prostě bomba. Věrnost byla dostatečně brutální. Zpěv samozřejmě nebyl úplně košér, ale upřímně, kdo by to dal lépe. Seděl jsem nahoře v B3 21/18 - přesně v ose rozdělující podium na dvě poloviny. Jediný problém bylo, že nahoru k nám nedoběhlo tolik basů, kdežto výšek až moc, ale o 10 - 15 řad níž byl zvuk dokonalý. Jediné, co mě občas koplo, byly basové efekty, ale to asi nejde trefit. Zpěvačka to sólo vystřihla dokonale, to dokonce aj tatíkovi spadla brada a to byl připraven na všechno:) Dal bych repete :D

Parkování super:) Přímo u hospody, kopnout Ostravar a na koncert :D :D :D
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Hurvajz

Příspěvek od Hurvajz »

Nemáte někdo kompletní setlist?
Jinak samozřejmě supr trupr, pro ty kdo tam nebyli to snad ani nemá cenu popisovat...
Největší zážitek - Great gig in the sky, taky jsem uronil slzu, to se prostě nedá :D
"Největší" zklamání - High hopes, dost mu ujížděl hlas (hlavně na začátku, pak už lepší) a u téhle písně jsem osobně pocítíil hlasově největší odklon (rozdíl) oproti originálu. Jinak ale taky paráda.
Ale samozřejmě koncert jako celek vynikající.
Musím taky pochválit celkový zvuk, dokonalost je slabé slovo, vše perfektně vyrovnané, akorát hlasité. Seděl jsem kousíček od mixáku, takže myslím ideálně:)
Jo a pak lasery samozřejmě taky dokonalé, snad jen u jedné či dvou písní mi to svítilo až moc do očí, což mi teda už trochu vadilo, ale jinak pecka :!:
Takže suma sumárum, za rok zas! (snad tu budou :) )
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Myslím si, že říkal, že se na nás těší příští rok :) (nebo příště...)
Jestli si vzpomínám dobře...
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 6.02.2010 21:45, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

v High Hopes se na konci bohužel hrozně utopila ta lap steel... ale ta "nylonová" válečná mezihra brala dech :-) já co se týče zpěvu nemusel Time, tam mi ta zastřenost v hlase fakt chyběla

Setlist nemám, ale myslím, že bys to vygooglil :-)

jinak nejšílenější momenty pro mě byly:
Great gig in the sky - bez komentáře
Sheep - talk box sólo a sólo na konci, to jsem vážně nemohl uvěřit tomu, co právě zažívám
Take it back - naprostá nádhera, doma si to člověk vážně tak nevychutná :-)
atd

kdyby zahráli třeba Sorrow, nebo Dogs, tak asi fakt už vyskočím z kůže :-D příští rok jdu znovu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
VratikSlayer

Příspěvek od VratikSlayer »

Mě se High Hopes líbilo moc...
Největší překvápko bylo ovšem Set The Controls For The Heart Of The Sun.
Největší zklamání zase absence Have a Cigar... :)
Jo a v TIme mi ten vokál vůbec špatnej nepřišel... :)
Odpovědět

Zpět na „Kulturní akce“