Peavey Vypyr

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
dlabajíč

Peavey Vypyr

Příspěvek od dlabajíč »

Na trhu se objevil peavey vypyr což je nové kombíčko s modelingem aparátů. Dělá se i v lampové verzi. Má s tím někdo zkušenost? Co si o tom myslíte? Ne že bych ho kupoval, jen jsem zvědavý. :D
http://www.peavey.com/products/Vypyr/index.cfm
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kai

Re: Peavey Vypyr

Příspěvek od Kai »

Natvrdo priznam, ze o tomhle kombu nevim nic, kazdopadne jen tak mimochodem Behringer ma V-amp/ampire a tedka prijde peavey s "batman" ampmodelingem (prekvapive stejny sortiment) a pojmenovane je to Vypyr (opravdu nenapadne ty zuby v logu). Co si o tom clovek ma myslet...
(navic na prvni pohled mi to prijde okopceny lonestar mit spodni cast rovnou a ne batmanovitou).

Vzhled nehraje roli, ale kazdopadne timhle, me osobne jako zakaznika presvedcili, ze si to uz nekoupim.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Chci si právě koupit jen tak něco na blbnutí s modelingem a efektama. Tak se rozhoduju mezi tím Behringerem a peaveyem. Co byste doporučili více? Je to na hudbu od všeho trochu.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Predator

Příspěvek od Predator »

Ten Vypyr som neskúšal, takže neviem zodpovedne povedať, ako to hrá. Ale s tým Behringerom je len jeden jediný problém - že firemné nastavenie je naprd a tak prvé dojmy sú dosť nevalné. Ak mu ale človek venuje po zakúpení také 2 hodinky a poriadne ho naprogramuje podľa svojej chuti, môže na pódiu hrať so solídnym zvukom, je to ako keby hral na úplne iný amp.

Hrali sme minule na akcii, kde boli kdejaké ampy, aj také ako Peavey Triple XXX, JCM-2000 a Line6/Bogner, a zvukovo som sa mohol kľudne porovnať s hocijakým z nich, neliezol z toho žiaden prúser. Dokonca sme tam trhli 3. miesto, a umiestnili sa v prvej trojke ako jediná metalová kapela z účinkujúcich.

Ale u digitáloch je to hodne o nastavení. Takže aj ten Vypyr môže byť dobrým riešením, pokiaľ sa ho chytí niekto, kto sa v ňom prehrabe do hĺbky a neuspokojí sa s tým, čo nájde vo firemných presetoch.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Fire Strat

Příspěvek od Fire Strat »

Zdravím, rozhodně jakékoliv kombo Peavey, než Behringera...........
Stačí si pustit (ikdyž to není nejpřesvědčivější) you tube a i tam je patrný rozdíl.
Zdary Fire Strat
Kai

Příspěvek od Kai »

Predator píše:Ten Vypyr som neskúšal, takže neviem zodpovedne povedať, ako to hrá. Ale s tým Behringerom je len jeden jediný problém - že firemné nastavenie je naprd a tak prvé dojmy sú dosť nevalné. Ak mu ale človek venuje po zakúpení také 2 hodinky a poriadne ho naprogramuje podľa svojej chuti, môže na pódiu hrať so solídnym zvukom, je to ako keby hral na úplne iný amp.

Hrali sme minule na akcii, kde boli kdejaké ampy, aj také ako Peavey Triple XXX, JCM-2000 a Line6/Bogner, a zvukovo som sa mohol kľudne porovnať s hocijakým z nich, neliezol z toho žiaden prúser. Dokonca sme tam trhli 3. miesto, a umiestnili sa v prvej trojke ako jediná metalová kapela z účinkujúcich.

Ale u digitáloch je to hodne o nastavení. Takže aj ten Vypyr môže byť dobrým riešením, pokiaľ sa ho chytí niekto, kto sa v ňom prehrabe do hĺbky a neuspokojí sa s tým, čo nájde vo firemných presetoch.
whatever, kolikrat tenhle behringer_loby_post v ruznych variacich mame jeste cist?
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
kirkhammett62

Peavey Vypyr

Příspěvek od kirkhammett62 »

Koukal jsem že Peavey má novou řadu ampmodelingových komb. Nemá s nimi už někdo zkušenosti koukal jsem na youtube a a už tam nějaký testy jsou. Co na to říkate vy? Slyšel to už někdo na živo? Vyplatí se to za ty peníze? Příjde mi dost nanic že k tomu jde připojit jenom originál footswitch kterej je drahej jako prase.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

Na zivo neslysel, ale podle testu to nezni uplne spatne (hlavne ta VYPYR TUBE edice).

jo a taky maj teda 2 verze tech footswitchu - ta levnejsi je kolem 100 babek.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším tématem... Příště hledej...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
martin.mma

Příspěvek od martin.mma »

kirkhammett62 píše:Koukal jsem že Peavey má novou řadu ampmodelingových komb. Nemá s nimi už někdo zkušenosti koukal jsem na youtube a a už tam nějaký testy jsou. Co na to říkate vy? Slyšel to už někdo na živo? Vyplatí se to za ty peníze? Příjde mi dost nanic že k tomu jde připojit jenom originál footswitch kterej je drahej jako prase.
Ahoj, ted jsem si koupil Vypyr 75. Nemam zkusenosti s "profi" aparaturami, nicmene podle me je to zvukove bomba. Cetl jsem si x recenzi na americkych forech a nikde jsem nenasel negativni reakci!
Footswitche jsou drahe jako prase jen u nas, v Americe se daji koupit levneji: Sanpera I (4 tlacitka, pedal, ovladani looperu...): americky e-shop ... 90USD s dopravou (=1620 CZK), cesky e-shop ... 3460CZK bez dopravy. Sanpera II (10 tlacitek, 2 pedaly, display, pamet na 400 predvoleb...): americky e-shop ... 210USD s dopravou (=3780 CZK), cesky e-shop ... 8450CZK bez dopravy. Mimochodem Sanpera II: www.thomann.de: 165 EUR = 4300CZK (s dopravou). Takze myslim, ze drazi jako prasata jsou spis cesti prekupnici hudebnin.
Kdyz se podivate do manualu (http://www.peavey.com/assets/literature ... 4330_4.pdf), zjistite, ze moznosti boxu jsou opravdu slusne - 11 krabicek, 12/24 typu zesilovacu, 11 "rack" efektu, ladicka, 30s looper - 5 kanalu naraz. Navic je zde moznost upgrade firmware a nahravani ve studiove kvalite - pres USB.
Jako PRIME zarizeni pro koncert s 50.000 silenymi metalisty bych to asi nedal (made in China), ale pro zabavu a vystoupeni v mensim sale: Co sezenes lepsiho za ty prachy (8000)?
PS: Predchudcem meho Vypyru byl Line6 Spider III 15 a kdyz se ted do nej zapojim a slysim ten zvuk: chce se mi zvracet. :)
martin.mma

Kai píše:Natvrdo priznam, ze o tomhle kombu nevim nic, kazdopadne jen tak mimochodem Behringer ma V-amp/ampire a tedka prijde peavey s "batman" ampmodelingem (prekvapive stejny sortiment) a pojmenovane je to Vypyr (opravdu nenapadne ty zuby v logu). Co si o tom clovek ma myslet...
(navic na prvni pohled mi to prijde okopceny lonestar mit spodni cast rovnou a ne batmanovitou).

Vzhled nehraje roli, ale kazdopadne timhle, me osobne jako zakaznika presvedcili, ze si to uz nekoupim.
To si delas pr.del. :) Staci se podivat na fotky a ihned najdes 100 rozdilu. Jestli bys byl naklonen subjektivnimu pocitu - stav se, dej si hlavu k memu kombu, ja Ti zahraju par riffu a uvidis. ;)
martin.mma

dlabajíč píše:Na trhu se objevil peavey vypyr což je nové kombíčko s modelingem aparátů. Dělá se i v lampové verzi. Má s tím někdo zkušenost? Co si o tom myslíte? Ne že bych ho kupoval, jen jsem zvědavý. :D
http://www.peavey.com/products/Vypyr/index.cfm
Je to supa! :) Jestli mas jeste zajem o info, dej vedet.
Tomkik

Příspěvek od Tomkik »

Ahoj chci se zeptat každý tady nluví o kombech vypyr, ale byl bych moc vděčný kdyby někdo věděl něco o celolampové hlavě vypyr 120 wat díky-myslím si že to vypadá jako profesionální hlava s našláplým zvukem, tak mě zajímá i jiný názor
Apolyon
Nový uživatel

POtrebuji pomoct

Příspěvek od Apolyon »

Zdravim lidi, mam problem, vlastnim kytarove kombo : Peavey Vypyr 100W
a mam problem s nastavenim efektu , kdysi sem si efekty a kombo nastavoval dle stranky vypyrsettings.fr .. jenze uz je asi rok zrusena a ja si nevim rady jelikoz sem nechtene prenastavil ulozene nastaveni .. hraji melodicky death a nevim vubec jak to na kombu nastavit... jestli mate nekdo s timto kombem zkusenosti byl bych moc rad za kazdou pomoc :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 30.03.2015 6:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“