Záčínam-rada s výběrem LP

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Twiny

Záčínam-rada s výběrem LP

Příspěvek od Twiny »

Zdravim, přecházím z akustiky na elektriku. V ruce mi asi nejlíp sedí Les Paul. Budu teprve začínat, tak se mi nechce do toho rvát nějaký závratný sumy. Vyděl bych to na 5 - 6 000 Kč. Tak žádám o radu co se týče značky , rozhoduju se mezi Fokusem , Cortem . Dík za každou radu a názor.
Kferd

Re: Záčínam-rada s výběrem LP

Příspěvek od Kferd »

dívej se po značkách fokus, vintage, bach... Za tuhle sumu u jiný značky dobře nepořídíš... Hlavně mají v nižších cenových relacích ty LPčka nejlepší, já osobně bych bral asi fokus konkrétně tuhle co je ještě v akci http://www.fokuskytary.cz/fokus/product.csp?!P,88 ... pokud skousneš barvu zajed si pro ní...
E-Gitára: Gibson LP Studio 2003, Fokus Flying 3, Ibanez GRG 250DX
Akustika: Nou Nejm z aukra, ale hraje pěkně :D
Aparaturka:Randall RG50TC 50W, Roland Micro Cube
A ještě asi tak miliarda kufrů, všelijakejch obalů, stojanů, trsátek, a tak dále.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Dost se doporučuje Vintage, abych se přiznal, tak mě v hudebninách sednul LP Standart asi za 12tis ... Jinak je ještě fajn koupit starší epiphone z korei, můj speciál je fajn
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
woro90

Příspěvek od woro90 »

BaCH dělá výborné, co jsem měl možnost hrát třeba na tohle, hrálo to dost slušně. A to jsem fenderovec.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Kferd

Příspěvek od Kferd »

jo jo, všechny jsou dobrý no, takže máš na výběr ;)
A ještě asi tak miliarda kufrů, všelijakejch obalů, stojanů, trsátek, a tak dále.
naxalite

Příspěvek od naxalite »

Ahoj, taky se rozhlizim po LP (i kdyz asi malicko drazsim).

Kazdopadne, az vyberes, uvitam tvuj nazor na vybranou kytaru.

Vim, ze se tu hodne doporucuje Vintage, ale dival jsem se na youtube kde se srovnavali origo Gibson, Vintage a Epina a vychazelo to bodove g-10, e-8, v-3 .... I kdyz z videa (resp. audia na youtube) nemuzu tak dobre posoudit. Ale prislo mi to opacne nez tady. Tady se vychvaluji Vintage a hani Epiphonky a tam to bylo obracene.

Mimochodem, co rikate na tohle?
http://aukro.cz/item909654338_el_kytara ... ra_ii.html

Pry novy Epi LP Ultra II za 11.500,- to je hodne dobry kauf ne?
loos

Příspěvek od loos »

naxalite píše:Ahoj, taky se rozhlizim po LP (i kdyz asi malicko drazsim).

Kazdopadne, az vyberes, uvitam tvuj nazor na vybranou kytaru.

Vim, ze se tu hodne doporucuje Vintage, ale dival jsem se na youtube kde se srovnavali origo Gibson, Vintage a Epina a vychazelo to bodove g-10, e-8, v-3 .... I kdyz z videa (resp. audia na youtube) nemuzu tak dobre posoudit. Ale prislo mi to opacne nez tady. Tady se vychvaluji Vintage a hani Epiphonky a tam to bylo obracene.
jestli se teda rozhlížíš po dražším LP tak řekni kolik si do něj ochotnej vložit...V tom videu na youtube, co měli za Epinu? Tady se chválej Vintage protože jsou mezi nejlepšíma LP v daný ceně (cca 6k) což se o epi v týhle kategorii říct nedá. Ale když budeš porovnávat Epi custom nebo standart modely tak to už je cenově v podstatě na dvojnásobku ceny Vintageky a je to taky znát na zvuku a zpracování :!:
Mimochodem, co rikate na tohle?
http://aukro.cz/item909654338_el_kytara ... ra_ii.html

Pry novy Epi LP Ultra II za 11.500,- to je hodne dobry kauf ne?
No za prvé to podle popisu není tak úplně LP (pizo snímač, javor krk...) a za druhé bych nedoporučoval kupovat bez vyzkoušení a 3letá záruka se mi nějak nezdá...Jinak nemám zkušenosti s touhle kytarou :|
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
naxalite

Příspěvek od naxalite »

tak jsem trosku kecal. Sice to bylo srovnani Gibson Epiphone Vintage, ale SGcka ne LPcka.
http://www.youtube.com/watch?v=Vjk2rdFXx2M

Kdyby nekdo chtel srovnani Gibson vs Epiphone tak tady:
http://www.youtube.com/watch?v=TTzdcOcpyuE

Ja mam v planu otestovat Epi LP Standard a Custom. Takze rekneme 10-15k.

A ten na aukru...nojo popisek nesedi. Takze to je nejaka "kopie" ? Treba popisek nesedi, podle obrazku to ale vypada ze to je ona ne? Taky se mi ta cena ale zdala divna. Z 20.000,- na 11.500,- Neco v tom bude:)
panedge

Příspěvek od panedge »

naxalite píše:tak jsem trosku kecal. Sice to bylo srovnani Gibson Epiphone Vintage, ale SGcka ne LPcka.
http://www.youtube.com/watch?v=Vjk2rdFXx2M

Kdyby nekdo chtel srovnani Gibson vs Epiphone tak tady:
http://www.youtube.com/watch?v=TTzdcOcpyuE

Ja mam v planu otestovat Epi LP Standard a Custom. Takze rekneme 10-15k.

A ten na aukru...nojo popisek nesedi. Takze to je nejaka "kopie" ? Treba popisek nesedi, podle obrazku to ale vypada ze to je ona ne? Taky se mi ta cena ale zdala divna. Z 20.000,- na 11.500,- Neco v tom bude:)
Já bych na ceně zas tak nic divnýho neviděl,třeba potřebuje rychle prachy,jinak si myslím,že je špatná doba,lidi nemaj prachy a za 15 ji těžko prodá,to si radši koupím novou,nebo mám už prostě dost výběru,takže bych to klidně zkusil
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
xid00

Příspěvek od xid00 »

pokud do toho chceš investovat i 15 tisíc tak bych se spíš podíval po bazarovym gibson studiu... s trochou hledání seženeš
Guitars: Les Paul Epiphone Custom Ebony, Strat Cruiser by Crafter
Kombo: Cruiser by Crafter 10w, brzy přibude buť roland cube 20x nebo Line6 Spider II HD150
naxalite

Příspěvek od naxalite »

xid00 píše:pokud do toho chceš investovat i 15 tisíc tak bych se spíš podíval po bazarovym gibson studiu... s trochou hledání seženeš
Jenze kytara to je trosku jako holka a motorka...chces si ji zajet sam :D Objektivne receno mas samozrejme pravdu, subjektivne me ale laka vlastni, nova, vonavoucka, nepolibena ... No takova ke ktere si vypestuju vztah :D I kdyz vim, ze to bude deva z ciny a ne madam z usa :D Kazdopadne, pokud me hrani pujde tak dobre, ze bych ocenil origo Gibsona, nebudu litovat penez a casem koupim noveho....V soucasne dobe ale asi rozdil mezi Epi a Gibsonem nepoznam....k tomu me jeste ceka dlouha cesta
naxalite

Příspěvek od naxalite »

Já bych na ceně zas tak nic divnýho neviděl,třeba potřebuje rychle prachy,jinak si myslím,že je špatná doba,lidi nemaj prachy a za 15 ji těžko prodá,to si radši koupím novou,nebo mám už prostě dost výběru,takže bych to klidně zkusil[/quote]

Na Aukru novacek, nic jeste neprodal a ma tam takove "podezrele" nabidky dve. Bud to je "corka" nebo nejaka jina levota....Koukal jsem na ceny v D a A a o tolik levnejsi tam nejsou...takze asi nejaka levota. Pokud jen pravni/legalni/danova tak by mi to nevadilo :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

naxalite píše:Jenze kytara to je trosku jako holka a motorka...chces si ji zajet sam :D
To je zajímavé, ono to tak fakt funguje a o člověku to něco vypovídá :lol: Mně třeba bazarové kytary nevadí, a uvažuji o koupi Jawy 250 nebo 350, nějaké klasické staré série, prostě "tu oblou kejvačku", a u slečen je mi to jedno - kdyžtak mě něco naučí :lol:
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
naxalite

Příspěvek od naxalite »

woro90 píše: uvažuji o koupi Jawy 250 nebo 350
jejej, to by bylo na jiny forum:) Na kejve 250 jsem dal za jedny davne prazdniny 15.000 km :) To byly casy:)
Kferd

Příspěvek od Kferd »

Já se taky přiklonim k tomu abys koupil toho gibsona ;) Nový gibsony v posledních letech už nejsou to co bejvalo, takže pokud bysch chtěl vyloženě originál jak to má bejt tak budeš muset i v budoucí době kupovat bazarovýho... Hlavně to ti bude fakt jedno, to mi můžeš věřit. Já sem si kolem roku 98-99 když sem začínal hrát na kytaru taky řikal že chci furt novou a neupustil sem od toho a asi o 4 roky pozdějš sem si koupil to nový gibson studio, ale ted když to mám kolem 7 let, a porovnám to s nějakym gibsonem kterej je kolem roku 90-95, tak i takovej víceméně maličkej rozdív ve věku je hodně znát...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Kferd píše:.. ale ted když to mám kolem 7 let, a porovnám to s nějakym gibsonem kterej je kolem roku 90-95, tak i takovej víceméně maličkej rozdív ve věku je hodně znát...
to není rozdíl ve věku, ale v tom, že 1990-1993 byly mimořádně dobrý roky Gibsonu - kvalita dřeva, výroby.. Přísný nový vedení po Norlin years chtělo ukázat, co umí. ("nový koště..") Prostě si dávali zvlášt záležet.
Jsou to nejvyhledávanější ročníky.. Teda kromě 52-60 :mrgreen:
I´m wheels... movin´wheels
Kferd

Příspěvek od Kferd »

Jo já sem to tak myslel
Nový gibsony v posledních letech už nejsou to co bejvalo
;) Špatně sem se vyjádřil.
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

caw kámoš si chce koupit kytaru nikdy jí nedržel v ruce a chce jenom lp do 5000 ,ale já osobně si myslim že by měl mít rozpínací humbacker nevíte o náky kytaře záleží hlavně na vzhledu je to paličák :lol:
woro90

Příspěvek od woro90 »

volfi4499 píše:caw kámoš si chce koupit kytaru nikdy jí nedržel v ruce a chce jenom lp do 5000 ,ale já osobně si myslim že by měl mít rozpínací humbacker nevíte o náky kytaře záleží hlavně na vzhledu je to paličák :lol:
Pokud mu záleží hlavně na vzhledu, ať si koupí nějaký totální šmejd od Dimavery, stejně ho to přestane bavit a pověsí si to na zeď dřív, než zjistí, že se na to nedá pořádně hrát. Holky stejně jdou po akustikách, elektriky je většinou moc neberou jinak než na fotce. Kytaru na focení tím získá, pokud to je to, čeho chce dosáhnout, a pak si ji může pověsit na zeď.

Ještě jsem neviděl LP za 5k s rozepínáním. Na LP se to obecně dává dost málo, většina lidí si to dodělává dodatečně.
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

no dělá cort zenox 42 s rozepínáním ale nelíbí se mu ty barvy a stojí náky 4,4
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“