Zdravím, mám doma kytaru Marina mark 32WR. Je to už celkem dobrá kytara, kterou si koupil původně můj táta a já bych si jí chtěl nechat předělat na levorukou, páč hraju na levo . Problém tkví v tom, že má nesymetrickou kobylku(nejde tedy jen o struny a nulťák). Vím že se takovej zákrok dělá, a tak se ptám:
1) Stojí to za to? Není to něco co tu kytaru poškodí? (Netušim totiž jak se to udělá s tou kobylkou. Celá se mění?)
2) Kolik to může stát?
3) Neznáte nějakého šikovného kytaráře poblíž Berouna? Jinak nejblíž mam Prahu.
Ještě o tom promluvim s učitelem, ale třeba s tim máte nějakou zkušenost. Díky za odpovědi.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
To se zdá, já sem si svojí první kytaru koupil v bazaru za 600.Byla tak levná protože měla něco s kobylkou(už nevim co) a tak sem ve svý nevědomosti udělal celou výměnu kobylky sám(taky se mi nechtělo platiti u kytaráře pomalu víc než za kytaru).Nebylo to nic těžkýho.Stačilo prostě sundat struny, odšroubovat kobylku, našroubovat novou a bylo to.Kytara ani její zvuk neušli žádný újmy, ale teď už bych si na to asi netrouf
Mezi námi Na jumbové kobylce se zpravidla nic nešroubuje - kobylka se musí opratně odklížit...Není to práce pro amatéra a už vůbec ne pro začínajícího kytaristu ale pro zručného kytaráře a taky né každého, mnoho "takykytarářů" ani akustiky nedělá.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..