jinak na tom bazaru je mccarty soapbar za 29, to je podleme kauf! mit prachy tak do ni jdu hned.
Ktoru PRS?
Pravidla fóra
Re: Ktoru PRS?
heh, na fotce to neni moc videt ale mam custom v uplne stejny barve
moc pekny. a ted koukam ze je zdarma, kam si pro ni muzu prijet? 
jinak na tom bazaru je mccarty soapbar za 29, to je podleme kauf! mit prachy tak do ni jdu hned.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Inzerce patří sem trziste/ !effelement píše:Zdarec, nemá někdo zájem ? http://www.hudebni-bazar.cz/view.php?id ... =activated
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak se podivej na Harmony-central.com na recenze tech EdRomanovejch mistrovskejch kousku(prevazne kopii PRS;)) hlavne na ty spatny, ty obdivny si z valny vetsiny pise sam(udajne)vokilo píše:Doporučuju si prostudovat stránky http://www.edroman.com/
Tam je o PRS a Gibson napsáno opravdu hodně. Všichni si pak z toho vyberete tu svoji pravdu a myslím, že to pro vás bude přinejmenším zajímavý čtení...třeba o ghost builders a práve o PRS!
edit: uplne nejvetsi joke je samozrejme "heel from hell" a jeho odstraneni, ktery EdRoman za tezky prachy provadi, nejenze tim uplne znehodnoti skvelou kytaru, ale jeste navic se s velkou pravdepodobnosti na kytare zacne projevovat vlk na 12. prazci na g strune, kuli kterymu se ten heel zvetsoval a menily se winged mechaniky za lehci phase II
Hašišmarjá, i tenhle týpek se tím nakazil?podfuk píše:nebo ze "kytary s 22. prazci nehrajou, protoze maj krkovej snimac v mrtvem bode, kde se rusi harmonicky kmitocty"
Sice je to docela šílenost, ale zase na druhou stranu to ukazuje, že PRS nejsou dokonalé, ačkoli je spousta lidí za dokonalé považuje. Pokud potřebují tlustou patku krku, která způsobuje, že je krk pohodlný ve stejném rozsahu jako u akustiky, aby ve vyšších polohách hrály, není to úplně ideální konstrukce. Ovšem LP je na tom po konstrukční stránce daleko hůř (podle mě dost mizerně řešený spoj krku a těla, hlava sice krásná, ale funkčně dost na hraně, nedostatečná pevnost hlavy) a i tak je to výborná kytara. A PRS jsou řešené podstatně lépe.podfuk píše:uplne nejvetsi joke je samozrejme "heel from hell" a jeho odstraneni, ktery EdRoman za tezky prachy provadi, nejenze tim uplne znehodnoti skvelou kytaru, ale jeste navic se s velkou pravdepodobnosti na kytare zacne projevovat vlk na 12. prazci na g strune, kuli kterymu se ten heel zvetsoval a menily se winged mechaniky za lehci phase II
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
zadna kytara neni dokonala
ani prs. jenom se te dokonalosti znacne priblizujou
ten jeden mensi vlk na 12tym prazci co delaji CE24 ozelim, kdyz to srovnam s faktem ze vic jak pulka stratu nehraje na tlustych strunach od nejakyho 14tyho prazce...
- Nero
- Rádce
Ty znáš nějakou dokonalou kytaru?woro90 píše: Sice je to docela šílenost, ale zase na druhou stranu to ukazuje, že PRS nejsou dokonalé, ačkoli je spousta lidí za dokonalé považuje.
Žádný nástroj nebude nikdy dokonalý, minimálně ně "objektivně dokonalý" - pro mě třeba PRS subjektivně dokonalé je. Protože se k té objektivní dokonalosti dle mého názoru blíží nejvíc ze všech nástrojů, co jsem kdy zkoušel
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Netvrdím že něco takového je vůbec možné, už proto, že každý má jiné požadavky. Jen říkám že i PRS má svoje mouchy, ačkoli jich má asi nejméně. Jen by to chtělo krk, který nepotřebuje tu mohutnou prodlouženou patku. Pak by bylo k dokonalosti hodně blízko.Nero píše:Ty znáš nějakou dokonalou kytaru?woro90 píše:Sice je to docela šílenost, ale zase na druhou stranu to ukazuje, že PRS nejsou dokonalé, ačkoli je spousta lidí za dokonalé považuje.![]()
Žádný nástroj nebude nikdy dokonalý, minimálně ně "objektivně dokonalý" - pro mě třeba PRS subjektivně dokonalé je. Protože se k té objektivní dokonalosti dle mého názoru blíží nejvíc ze všech nástrojů, co jsem kdy zkoušel
a mel si vubec tu kytaru nekdy v ruce? ja mam teda prsty docela kratky, ale uplne v pohode dosahnu na Customu 22 ukazovackem levy ruky na strunach "e", "h" a "g" az na 22. prazec, na strunach "D" a "A" uz se musim trochu snazit a na strune "E" dosahnu pouze na 21. prazec, ale koho by to trapilo, zejoworo90 píše:Netvrdím že něco takového je vůbec možné, už proto, že každý má jiné požadavky. Jen říkám že i PRS má svoje mouchy, ačkoli jich má asi nejméně. Jen by to chtělo krk, který nepotřebuje tu mohutnou prodlouženou patku. Pak by bylo k dokonalosti hodně blízko.
u CE-24 sem dosahl az na humbucker, tam to bylo uplne v klidu
jako jasne, na superstratu dosahnu az na vnitrni civku krkovyho humbuckeru, ale k cemu je to dobry ?
jinak do roku asi `94 byli vsechny PRS s kratkym heelem, ale cas od casu se vyskytla nejaka s tim zminovanym vlkem, takze pristoupili k tomu zvetseni a vymene mechanik, urcite to nedelali pro nic za nic, nebo kuli potrebam CNC frez jak tvrdi EdRoman...
Není to prostě tak pohodlné jak by mohlo být. Hrát se dá i s krkem s hranatým profilem, ale oblý je příjemnější. Že to dělali kvůli CNC frézám je ale s prominutím píčovina, CNCčka tohle zvládají v pohodě. Ed Roman je prostě jediný poctivý a všichni ostatn švindlují a hází mu klacky pod nohypodfuk píše:a mel si vubec tu kytaru nekdy v ruce? ja mam teda prsty docela kratky, ale uplne v pohode dosahnu na Customu 22 ukazovackem levy ruky na strunach "e", "h" a "g" az na 22. prazec, na strunach "D" a "A" uz se musim trochu snazit a na strune "E" dosahnu pouze na 21. prazec, ale koho by to trapilo, zejo
u CE-24 sem dosahl az na humbucker, tam to bylo uplne v klidu![]()
jako jasne, na superstratu dosahnu az na vnitrni civku krkovyho humbuckeru, ale k cemu je to dobry ?
jinak do roku asi `94 byli vsechny PRS s kratkym heelem, ale cas od casu se vyskytla nejaka s tim zminovanym vlkem, takze pristoupili k tomu zvetseni a vymene mechanik, urcite to nedelali pro nic za nic, nebo kuli potrebam CNC frez jak tvrdi EdRoman...
- Nero
- Rádce
Hele, mě ten krk (a potažmo patka) příjdou opravdu dost pohodlné...
Třeba nějaký super řešení vymysleli u Modern Eaglů, jen se o tom neví mezi běžnými smrtelníky, co tak drahý (a snad odpovídajícím způsobem špičkový) nástroj nedostanou do ruky
Třeba nějaký super řešení vymysleli u Modern Eaglů, jen se o tom neví mezi běžnými smrtelníky, co tak drahý (a snad odpovídajícím způsobem špičkový) nástroj nedostanou do ruky
PetrPeter 1975 - 2008
hm ja vnimam prs i straty jako rovnocenny nastroje a vlky mi prijdou blby u vseho. i prs je navrzeny pro masovou vyrobu, jinak by se je nevyplacelo vyrabet masove
je to pro me asi tak stejny umelecky dilo jako stratocaster nebo kancelarska zidle na ktery ted sedim 
PRS je nástroj, který má reprezentovat po všech stránkách - klenutý žíhaný javorový top, vykládání hmatníku, designová hlava, poměrně složité tvary... zatímco strat je od začátku kytara, která nemá okouzlovat vzhledem a zpracováním, ale má to být věc, na kterou se dá něco zahrát - šroubovaný krk kvůli snadné výměně, tělo z olšové fošny, ve dvou místech opracováno pro větší pohodlí, sunburst nebo barva, díry zepředu kryté plastovým pickguardem. PRS má působit dojmem že je jaksi výš. Ne že by vlky byly někde na místě, ale u PRS je to blbé tím spíš, kvůli dojmu, jakým má ten design působit.Kinx píše:hm ja vnimam prs i straty jako rovnocenny nastroje a vlky mi prijdou blby u vseho. i prs je navrzeny pro masovou vyrobu, jinak by se je nevyplacelo vyrabet masoveje to pro me asi tak stejny umelecky dilo jako stratocaster nebo kancelarska zidle na ktery ted sedim
woro90 píše:PRS je nástroj, který má reprezentovat po všech stránkách - klenutý žíhaný javorový top, vykládání hmatníku, designová hlava, poměrně složité tvary... zatímco strat je od začátku kytara, která nemá okouzlovat vzhledem a zpracováním, ale má to být věc, na kterou se dá něco zahrát - šroubovaný krk kvůli snadné výměně, tělo z olšové fošny, ve dvou místech opracováno pro větší pohodlí, sunburst nebo barva, díry zepředu kryté plastovým pickguardem. PRS má působit dojmem že je jaksi výš. Ne že by vlky byly někde na místě, ale u PRS je to blbé tím spíš, kvůli dojmu, jakým má ten design působit.Kinx píše:hm ja vnimam prs i straty jako rovnocenny nastroje a vlky mi prijdou blby u vseho. i prs je navrzeny pro masovou vyrobu, jinak by se je nevyplacelo vyrabet masoveje to pro me asi tak stejny umelecky dilo jako stratocaster nebo kancelarska zidle na ktery ted sedim
No, jasně, že je to pokročilejší, ale rozhodně to nehnali do takového extrému jako Gibsonovic banda, a u PRS je na to ještě větší důraz. Šlo spíš o snahu vyrobit kytaru, která bude pohodlná a nebude vypadat jako první prototyp zbastlený v garáži (mimochodem fendery mám rád, tohle není kritika). Nicméně tahle debata je nejspíš bezpředmětná, asi chápeš co tím myslímKinx píše:ja mam zas knizku o stratech kde konstrukteri mluvi o stratu ze byl navrhnuty s podobnyma umyslama - jako kytara ktera ma pusobit jako luxusnejsi nastroj nez padlo se snimacema, kterym byl telecaster
kdyz se na ni podivas tak je videt ze hlava i telo jsou co se tyce designu uz o neco pokrocilejsi.
to kazdopadne
ale plka se o tom dobre 
Tak nakoniec som kupil PRS USA a mam po probleme. 
Je to stary kus. Je to model PRS CE 24 1997, s javorovym topom a mahagonovym zadkom. Farba Royal Blue, cim dlhsie ju mam, tak zistujem, ze to hra vyborne. Stav nieje excelentny, ale je v pohode, kedze je to 13rocna gitara, ktora nelezala v kute. Neskor upnem aj par fotiek.
Je to stary kus. Je to model PRS CE 24 1997, s javorovym topom a mahagonovym zadkom. Farba Royal Blue, cim dlhsie ju mam, tak zistujem, ze to hra vyborne. Stav nieje excelentny, ale je v pohode, kedze je to 13rocna gitara, ktora nelezala v kute. Neskor upnem aj par fotiek.
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
tak gratuluju k dobrymu nastrojiTubular píše:Tak nakoniec som kupil PRS USA a mam po probleme.
krasna kytara, Royal Blue je u PRS po naturalu, moje druha nejoblibenejsi barvaTubular píše:Tak nakoniec som kupil PRS USA a mam po probleme.
no stejne jsem si radeji polepil zadek customu "vkusnyma nalepkama" co jsem nasel vsude mozne, prootze vsechny kytary mam odrene od pasku a i tady se k tomu po par tydnech zaclo uchylovat. na par mistech (hlavne hrany na zadni strane) uz mam dubky normalne na drevo a jsem si celkem jisty ze tam nebyly kdyz jsem tu kytaru kupoval, pritom ji furt taham v origo casu a kdyz na ni nehraju tak travi cas bud v tom kufru nebo ve stojanu ktery je imho v klidu.podfuk píše:krasna kytara, Royal Blue je u PRS po naturalu, moje druha nejoblibenejsi barvaTubular píše:Tak nakoniec som kupil PRS USA a mam po probleme.
Je to stary kus. Je to model PRS CE 24 1997, s javorovym topom a mahagonovym zadkom. Farba Royal Blue, cim dlhsie ju mam, tak zistujem, ze to hra vyborne. Stav nieje excelentny, ale je v pohode, kedze je to 13rocna gitara, ktora nelezala v kute. Neskor upnem aj par fotiek.jinak 13 let nic neni, muj Custom 22 je jeste o rok starsi a krome odrenyho chromu a par skrabancu, ktery jsou navic ode mne, je porad jako nova http://podfuck.rajce.idnes.cz/PRS_Custom_22/ takovej Les Paul, nebo Stratocaster, vypada po stejny dobe pouzivani vetsinou mnohem hur, ten lak co pouziva PRS je skoro neznicitelnej
jinak se z nej pro me stal bezkonkurencne hlavni nastroj, vzdycky jsem hral na straty ale ted je pouzivam uz jen na par veci. vetsinou stejne ale neni cas ty kytary prehodit takze to dopadne tak ze vsechno hraju na prs. casem bych chtel rozhodne poridit jeste dalsi