Ochrana reproduktoru - zpoždění připojení

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Ochrana reproduktoru - zpoždění připojení

Příspěvek od core88 »

olovnatá pájka je měkká .ta z věčím podílem stríbra je vo něco tvrdčí a pevnější ale ta se používá na pájení Cu trubek na topení a vyžaduje vyšší teplotu . na letování elekto součástek ti stačí vobič olovo cín stříbro.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Wohma píše:Ja teda uz nejaky patek jedu bezolovnate (aktualne SN96.5, Ag3, Cu 0.5) a od te doby, co pouzivam 60W Wellera, tak jsem nemel problem.
Ja, ja! Není nad Wellerky. Já mám sice stařenku z 80.let ( tehdy to byl nejluxusnější kousek určený do průmyslové výroby ), ale je to tahoun, který nezklame. Akorát mám poslední dobou problémy s nákupem náhradních hrotů.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To jsme dva! Videl jsem neco malo na eBayi, ale jinak je to bida. Muzem se domluvit na nejaky spolecny kup. Jinak ta moje Wellerka je taky docela archivni uz, tak nejak jsem ji zdedil po otci, kdyz se odstehoval :)
No a omlouvam se za mensi OT :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Já je vždycky kupoval v GESu, ale poslední dobou už ten výběr je čím dál mizernější, dokonce výrazně snížili ceny ( o 50% ), tak to asi chtějí vyprodat a nové už neberou, na tyhle staré typy bez regulace, kdy teplotu nastavuje čidlo přímo ve hrotu. Používám tuty: http://www.ges.cz/pajeni-plosne-spoje/p ... ?so=1&of=4 Před pár dny jsem si jeden malý "šroubovák" na 310°C koupil, takže mám minimálně půl roku s čím bastlit, ale uvažuji, že si nakoupím aspoň tři kousky do zásoby. Na 600°C mám kopyto snad pět let a to mě možná přežije, používám to hodně málo.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mmjuz píše:Já je vždycky kupoval v GESu, ale poslední dobou už ten výběr je čím dál mizernější, dokonce výrazně snížili ceny ( o 50% ), tak to asi chtějí vyprodat a nové už neberou, na tyhle staré typy bez regulace, kdy teplotu nastavuje čidlo přímo ve hrotu. Používám tuty: http://www.ges.cz/pajeni-plosne-spoje/p ... ?so=1&of=4 Před pár dny jsem si jeden malý "šroubovák" na 310°C koupil, takže mám minimálně půl roku s čím bastlit, ale uvažuji, že si nakoupím aspoň tři kousky do zásoby. Na 600°C mám kopyto snad pět let a to mě možná přežije, používám to hodně málo.
A tyhle hroty by do toho myho Wellera sly? Kdyz jsem hledal ofiko replacement, tak jsem nasel nejaky uplne jiny typovy oznaceni. Muj aktualni hrot je uz dost jetej, taky toho ma asi hodne za sebou :))
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Weller dělal postupem času několik různých typů. Vezmi si ten svůj hrot a skoč na Křenku do obchodu a vyber podle toho nový. Já kdysi koupil také jeden hrot, který mi nefunguje. Je pro jiný typ stanice. Vyfoť ten svůj, hlavně tu zadní část, která se ohřívá a pošli mi ho SZ nebo na e-mail (mmjuzi@quick.cz), pokud by to náhodou byl zrovna on, tak ho zkusím najít a jak pofrčím do Brna, tak bych Ti ho vzal.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Jinak já pájím s levnou hrotovkou taky bez ukazatele teploty (to ještě byla za 4 kila http://shop.fkt.cz/pajeci-stanice-48-w- ... +dp115404/). Na to moje občasné pájení víc nepotřebuju.

Pájky
Sn60Pb38Cu2

Na lepší věci beru s příměsí stříbra:
Sn63PbAg1,4
"It may change your life forever." Brian May, "I can at least ask you to take a few minutes of your day to watch this impassioned speech." Steven Wilson
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“