Steve Vai

Vše o kapelách a hudebnících ...
B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.B.Kingblues »

Gac píše:
B.B.Kingblues píše:ja si myslím že Vai,Satriani su to len stroje ale pokial to niekto može tak v poho.
tak tohle nechapu :?:
su to len nacvičene party,rychlé stupnice hraju to ako stroje / roboti / ...........
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

B.B.Kingblues píše:
Gac píše:
B.B.Kingblues píše:ja si myslím že Vai,Satriani su to len stroje ale pokial to niekto može tak v poho.
tak tohle nechapu :?:
su to len nacvičene party,rychlé stupnice hraju to ako stroje / roboti / ...........
tak to určo ne... tak to může vypadat na první pohled/slech ale myslím že ti co to poslouchájí to určitě neposlouchají kvůli nacvičeným stupnicím...to by byla asi trošku nuda...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
B.B.Kingblues
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.B.Kingblues »

.annY:. píše:
B.B.Kingblues píše:
Gac píše: tak tohle nechapu :?:
tak to určo ne... tak to může vypadat na první pohled/slech ale myslím že ti co to poslouchájí to určitě neposlouchají kvůli nacvičeným stupnicím...to by byla asi trošku nuda...
je to možne každý mame rozdilné priority co sa týká hudby.a už na začiatku som napísal že--------pokial to niekto može tak je to v pohode.
<b>Fender strat mex</b>
<b>Gibson ES-335</b>
<b>Epiphone akustika*Jolana Syrinx * Jolana Diamant</b>
<b>Fender 150s * addaria 12/13</b>
<b>Fender twin reverb * Regent 30 W-tranz.</b>
<b>Jim Dunlop 0.67</b>
<b>Digitech RP200 A</b>
Kai

Příspěvek od Kai »

B.B.Kingblues píše:...
A u bluesu si snad vsechno vymyslis, nebo jedes podle pentatonik, ruznych postupu a uz milionkrat nekde a nekym zahranych partu ? ... pokud to beres takhle tak kazdej je stroj.

Navic treba u Satrianiho (ikdyz tohle je topic o Vaiovi) je jasne citit bluesovej nadech, takze trosku neco jinyho nez treba u Vaie.

Osobne si je rad oba poslechnu a jeste radsi hraju.
Fender Classic 70's Strat
Ibanez TS-9
Marshall JCM 800
Marshall 1960A
Phil

Příspěvek od Phil »

Technicky velmi dobrej hrac, ale pro me osobne naprosto nezajimavej. Ale proti gustu...:)
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Tak vlastně všechno jsou naučené party, každý interpret se to musí naučit a pak to zahrát, takže stroje jsou všichni, proto je tu ta improvizace že :) a určitě to Live nehrajou pořád stejně
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Habala
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/habala

Re: Steve Vai

Příspěvek od Habala »

Jo, Vai je borec.
Akorát k tomu, jak tu všichni píšete, že je vidět, že ho učil Satriani... Já myslim, že o dost víc než Satriani ho ovlivnil Zappa. Je to i dost vidět, v tom jak hraje, jakou dělá hudbu apod.. Zappa po něm chtěl nemožný (ostatně jako po všech svejch hudebnících) a on to musel zvládnout. Kdyby ne, nebyl by dneska tam, kde je.
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

No ja teda myslim, že hraje úplně ale úplně jinak než Satriani :) Takže ho asi moc neovlivnil, spíš ho jen něco naučil.
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Habala píše:Jo, Vai je borec.
Akorát k tomu, jak tu všichni píšete, že je vidět, že ho učil Satriani... Já myslim, že o dost víc než Satriani ho ovlivnil Zappa. Je to i dost vidět, v tom jak hraje, jakou dělá hudbu apod.. Zappa po něm chtěl nemožný (ostatně jako po všech svejch hudebnících) a on to musel zvládnout. Kdyby ne, nebyl by dneska tam, kde je.
Tak on ho zas tak moc neucil:-)
Habala

Příspěvek od Habala »

holkoun píše:
Habala píše:Jo, Vai je borec.
Tak on ho zas tak moc neucil:-)
Teď myslíš Zappu nebo Satrianiho? (I když oni asi oba, co..?)
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Myslim tim, ze Satriani toho zase Vaie tolik neucil...dal mu par (doslova par) lekci...takze bych to fakt nezvelicoval. To takovej hammet k nemu chodil mnohem dyl (ale bylo mu to prd platny :twisted: ).

A u Zappy se Vai ucil/zaucoval prirozenou cestou - hranim.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

holkoun píše: A u Zappy se Vai ucil/zaucoval prirozenou cestou - hranim.
Jsem si nikdy nemyslel, že přispěju do vlákna o Vai(ovi), ale budiž. :wink: Koneckonců kdyby neměl poslední příspěvek holkoun, tak ho ani neotevřu :D .
Pokud vím, tak Zappa vzal Vaie poté, co mu Vai poslal poštou nahrávky z tuším z Shut Up And Play Yer Guitar nahrané dvojnásobnou rychlostí. Takže už se asi moc učit u Zappy nemusel. Jinak na Avaxu byly kdysi Vaiovy transkripce Zappových věcí a myslím, že normální smrtelník se v tom prostě musel totálně ztratit.
EDIT:
Tak jsem to kupodivu nesmazal a přikládám obrázek jedné transkripce.
zappa.jpg
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jester: mno nevím, ale vzhledem k tomu, že Vai o tom, jak se k Frankovi dostal mluví dost často a tuhle historku jsem nikdy neslyšel - jsi si jistý?

Kdo z vás už viděl Where the wild things are? :-) podle mě jedno z nejlepších live DVD poslední doby, super komentáře a rozhovory s kapelou a super koncert :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dark Axel píše:Jester: mno nevím, ale vzhledem k tomu, že Vai o tom, jak se k Frankovi dostal mluví dost často a tuhle historku jsem nikdy neslyšel - jsi si jistý?
Vzhledem k tomu, že jsem nikdy žádný rozhovor s Vaiem nečetl a číst nebudu, tak nevím, co říká Vai. Já jsem četl pouze články a rozhovory o Zappovi a tam to Zappa líčil takto. Tuším to bylo v Rock&Popu. Jestli je to pravda nebo ne, ví bůh. Druhá věc je ta, že mám v prdeli paměť, což by ale zase k mému věku nebyla taková novinka. :wink:
holkoun

Příspěvek od holkoun »

jj to co pise Jester jsem cetl taky (x krat:-)...Ale jinak se u nej samozrejme ucil hudbe jako takovy...proto jsem psal, ze se u nej zaucoval hranim...ale takovy ty klasicky lekce co mel u Satche to nebyli (coz samozrejme nevim na 100%:-) Ale to uceni tam bezesporu bylo, uz jen proto, ze Vai nastoupil k Zappovi v nakejch 19 letech.

P.S. Jester: nech si ty rejpy :twisted:
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

holkoun píše: P.S. Jester: nech si ty rejpy :twisted:
OT: To jsem myslel vážně. Prostě mám pár oblíbenců, od kterých si přečtu reakci i ve vláknech, který mě vůbec nezajímají. Protože vím, že ten jejich post nebude totálně mimo a nebude to žádná s****a. A zhruba stejně tolik neoblíbenců, od kterých si nepřečtu nic i ve vláknech, který mě zajímají. :wink:
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ok, beru :-)

Jestere, tak nějak získávám pocit, že Vaie dost extrémně nemusíš :-D nebo se mi to jen zdá?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Dark Axel píše:ok, beru :-)

Jestere, tak nějak získávám pocit, že Vaie dost extrémně nemusíš :-D nebo se mi to jen zdá?
Nezdá. Já obecně ty namakaný týpky s technikou nemusím - Vai, Satriani, Gilbert, ... no další už neznám :-). Respektive mi ta hudba nic neříká. Připadám si, že poslouchám/dívám se na artistní umělce, kteří dokáží žonglovat s 9 talíři najednou.
On je to teda jenom můj pocit a nijak je nahaním, jenom tu hudbu prostě nemusím.
P.S. I když Satrianiho jsem kdysi viděl, jak v půlce turné zaskočil za Blackmora u DP, a to se mi líbilo. Asi to bude tím, že vycházel z Blackmorových sól a svého tam tolik necpal. Za to když jsem slyšel sóla k Chickenfoot. Bože. Hned to bylo Shift + Del.
Habala

Příspěvek od Habala »

Dark Axel píše: Kdo z vás už viděl Where the wild things are? :-) podle mě jedno z nejlepších live DVD poslední doby, super komentáře a rozhovory s kapelou a super koncert :-)
Jo, to je hodně povedený. Housle a kytara zní dohromady vždycky perfektně. :)
Možná mě tak trochu míň bavila (nechci říct nudila, to zas ne) ta All About Eve, s tou akustickou. Ale jinak všechno super, hlavně Taurus Bulba (mimochodem, nevíš, co to zahodí na začátku?), Freak Show Excess a samozřejmě Now We Run...
Na ty bonusy jsem teda zatim nekoukala, jelikož nejsem žádnej expert na ájinu a dlouhej souvislej mluvenej text mi dělá problém, takže bych z toho asi moc neměla... :|
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Jester: poslechni si Satrianiho desku z 95...treba zmenis nazor:-) IMHO je to spolu s Extremistou jeho nejlepsi deska...

Shodou okolnosti jsme zrovna probirali Vaie tenhle tejden na instrumentu, tohle neni prece zas takova onanie?
http://www.youtube.com/watch?v=u3ES53REY9Y

nebo tohle (moje oblibena instrumentalka):
http://www.youtube.com/watch?v=3tNIOi_SdWk

OT2:
Jester píše:
holkoun píše: P.S. Jester: nech si ty rejpy :twisted:
OT: To jsem myslel vážně. Prostě mám pár oblíbenců, od kterých si přečtu reakci i ve vláknech, který mě vůbec nezajímají. Protože vím, že ten jejich post nebude totálně mimo a nebude to žádná s****a. A zhruba stejně tolik neoblíbenců, od kterých si nepřečtu nic i ve vláknech, který mě zajímají. :wink:
SKoda, ze nejsi zenska, uz bych po tobe vyjel :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“